106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Denem!

[OBJEKTÍVEN ÁLL A TÉMÁHOZ] :-DDDDD
  • Loál János #19794
    Hoooool?

Megint eszmét cserélünk ugyanarról, tök feleslegesen, koNpromisszumok nélkül, csak úgy! :D
  • Sir Quno Jedi
    flém ???
  • Loál János #19792
    Igen, azt csináltam, amit Te. Kialakult róluk egy kép a kis buksimban, és szarok rá, hogy valójában milyenek, meg sem nézem őket, ahogy Te sem fogod a Lemony-t, hanem rámondod, hogy biztos szar, és kész. De én legalább nem szarozom le úton-útfélen az animált gifeket. :D
    Így van ez rendjén, én sem büntetem magam olyannal, ami valamiért eleve nem tetszik, viszont Jim Carrey kurva jó színész, tök mind1 mit játszik, jól csinálja, ezért akarom megnézni a filmet.
    Csak az az érdekes, hogy Sephi-vel ilyenkor mindig egyet értesz, anélkül, hogy láttad volna a filmet, és tényleg önálló véleményt alkothatnál róla. (Nem tudom melyik volt a másik eset, de volt már egy ugyanilyen.)
  • Blasta
    Néznéd csak meg a legutolsó Pixar "mesét", az egy kiköpött akciófilm, kurvajó karakterekkel, szöveggel, sztorival (kicsit kevesebb a poén benne mint a többiben). Egy pillanatig nem ajánlanám kisgyereknek, nem úgy a The Grinch féle Carrey filmeket...
  • Blasta
    Vazz, azé nem érted, mert basztá megnézni egy jobb animációs mesét vazz, azé vazz! :-DDDD

Shrek-et pl. nem csípem, nemtom miért.
    Pixar az Isten. Azok nem gyerekeknek csinálják a "meséket" (legalábbis nem a legkisebb korosztálynak), de ugathatok erről hetekig, nem fogod fel... :-DDDD
  • Blasta
    De az máshogy loál :-D
  • Loál János #19788
    Vazz, most aztán már totálisan nem értem, hogy Te, aki tudtommal kurvára csípi a Shrek-et, meg a hasonló animációs meséket, és azt hiszem Jim Carrey-t is bírod, MI A RÁKÉ UTÁLOD AZ ILYEN FILMEKET???
  • Loál János #19787
    Mondjuk a Te mondatod se rossz: "Azért az ilyen múvikkal kapcsolatban elég sokat kitudok hámozni a bemutatóból." :D
  • Blasta
    "Hozzáteszem, mindketten nagyon csípjük Jim Carrey-t."

nnnna ennyit a objektivitásról :-)))))))
  • Blasta
    Azért az ilyen múvikkal kapcsolatban elég sokat kitudok hámozni a bemutatóból.
    Egyértelmű számomra: ismét Jim gumiarcát használták fel pár pojénhoz és a gyerekek szórakoztatására. Asszem kihagyom, akármit mondott is a Tesód :-D
  • Loál János #19784
    Bátyám van.

Hozzáteszem, mindketten nagyon csípjük Jim Carrey-t.
  • Sephi
    Oszinten a Grinch-en meg mosojogtam is de az is xszar volt.
  • Sir Quno Jedi
    Tesód lány vagy fiú ???
  • Loál János #19781
    Ehh, aszittem valami megalapozottabb véleményed van.

Mert Tesóm látta, szerinte meg kurva jó.
  • Sir Quno Jedi
    Másik szobából üvöltés közben: Úramisten a Győzike, aaaaaaaaaarrrrrrrghhhhhh !!! :DDD Így jár aki TV-t néz...
  • Sir Quno Jedi
    vanegyolyanízlésemő... :DDD
  • Blasta
    Nem láttam, bemutató alapján The Grinch féle ökörségnek tippeltem és úgy néz ki bejött.
  • Loál János #19777
    Vazz, ez mindegyik remekmű, grat! :)
  • Loál János #19776
    Láttad, és Neked sem tetszett?
  • Sir Quno Jedi
    Tegnap kultúrális napokat tartottam:

bemelegítésnek: Kung Fu Hustle (2004)
    nosztalgiának: The Last Starfighter (1984)
    véraltatónak: John Carpenter's Prince of Darkness (1987)

Hmmmm...

• Blasta
    Ja, ez Carrey új múvija? Fasznak vállal el ilyen marhaságokat...
  • Nyiri
    Pedig Jim Carrey. Azt hittem O karpotol a tobbi hibaert. Bar meg nem lattam, remenykedem.
  • Sephi
    Lemony Snickets A Series Of Unfortunate Events -

Ugye mar eleve azis nagy teljesitmeny hogy a cimet helyesen irtam le. Ilyen kezdesel mar gondolhatjatok hogy milyen velemenyel vagyok a film irant. Ez a film annyira ben avolt hogy a Harry Potter ehez kepest remek film.

Tobb szot ne is essek. Ez gyeekfilm volt de oszinten megneznem ki az a szulo aki a gyerekenek ilyen filmet rak be DVD-en.

Phuaa!
  • Jano
  • Blasta
    Hmm, ez érdekel a leírásod alapján.
  • PetruZ
    Mai utolsó ráadás:

Carandiru (2003, http://imdb.com/title/tt0293007)
    Valaki ezt úgy ajánlotta nekem, mint "olyasmi, mint a City of God". Hát nem olyan. Brazilnak brazil ez is, valamint ugyanazt a nyomort mutatja be, ami a külvárosokban tapasztalható, de a hasonlóságok itt meg is szűnnek. A Carandiru egy kőkemény börtöndráma, ráadásul megtörtént eseményeken és egy szemtanú regényén alapul.
    Sao Paulo-ban vagyunk, a brazil állami BVI egyik legnagyobb börtönében, amelyet 4500 ember számára terveztek, de a '90-es évek elejére már 7500-an zsúfolódnak össze benne. Gyilkosok, kábszer dílerek, erőszakoskodók,... csupa nehézfiú. A legtöbbjük életfogytiglanra, de minimum több évtizedre ítélve. A Carandiru maga egy állam az államban, ahol sajátos törvények uralkodnak. Itt senkinek sincs veszítenivalója, tényleg az erő uralkodik. Az őrség szinte csak annyira van, hogy az egymással marakodó bandák háborúja ne torkolljon véres viszályba, meg hogy lelőjék a meneküléssel próbálkozókat. Tőlük függetlenül (sőt, rajtuk keresztül), ugyanúgy működik a bizniszelés, a csempészet, de legfőképpen a drogok árusítása.
    Mivel csak férfiak vannak ide bezárva, a homoszexualitás teljesen természetes dolog. Vannak, akik annyira meghasonulnak magukkal, hogy szilikon műmelleket raknak magukba és nőkként viselkednek. A hely a fertőzések szempontjából igazi időzített bomba.
    Ebbe a környezetbe érkezik Varella doktor, hogy felvilágosítást nyújtson az AIDS veszélyeiről és felmérést készítsen a rabok egészségi állapotáról. Nem akarja, de végül évekre ottragad az intézetben, mint állandó orvos és lassan megismeri a bent lakók többségét. Meghallgatja a történetüket, kezeli a panaszaikat és a kemény rabok megérzik, hogy a doktor törődni akar velük, részben a bizalmukba is fogadják. Talán neki is köszönhető, hogy a belső konfliktusok a borotva élén táncolva ugyan, de lenyugszanak kissé.
    A börtön élete tovább folyik a maga medrében, mígnem 1992-ben egy nap lázadás tör ki a falak között. Hogy pontosan mi okból, azt senki sem tudja. A filmben több verziót is bemutatnak, mint amelyek egyszerre történhettek, és a valódi ok ezek közül bármelyik lehetett. A lényeg: véres belháború robban ki, ami lázadásba csap át és a kormány beveti a hadsereget. A katonák pedig nem ismernek kegyelmet, a lázadás leverése mészárlásba csap át...

Mint mondtam, az eset megtörtént és a doktor később naplószerű regényt írt belőle, ebből született a film. Nagyjából az egész sztorit elmeséltem, de spoilertől senki se tartson. A részletek a rabok kis történeteiben és a köztük lévő kapcsolatokban vannak. Na meg a karakteres figurákban.
    Értékelés: 8 (durva, néhol nagyon is)
  • PetruZ
    The Mission (1999, http://imdb.com/title/tt0220644)
    Mai utolsó Johnny To filmünk egy habkönnyű darab, a régi, jól bevált '80-as évekbeli akciófilmek stílusában. Lassú, nyugis, fel-felpörgő akciójelenetekkel és időnként kis humorral (elhanyagolható mennyiség), valamint kifejezetten jó karakterekkel.
    A triád egyik nagyfőnöke, Lung, halálos veszélybe kerül. Valaki egy profi bérgyilkost szabadít rá, aki kishíján elsőre elvégzi a feladatát. Ettől kezdve nincs nyugta, és mindenáron tökéletes védelmet akar magának. Összehívja hát Hongkong öt különféle emberét, akiket a legjobb testőröknek tartanak, hogy védjék meg őt a fenyegetésektől. A bérgyilkos nem pihen, újra és újra lecsap más és más helyszíneken, de az öt testőr mindig megóvja főnökét. Eleinte persze hibáznak is, hiszen nincsenek összeszokva, még belső torzsalkodásaik is akadnak, de végül igazi profi csapattá kovácsolódnak össze, akik ellentámadásba mennek át és felgöngyölítik a szálakat.
    Viszont egyikük elkövet egy aprócska hibát: afférba keveredik Lung feleségével. Az ügy kiderül, és Lung az egyik testőrt bízza meg azzal, hogy végezzen a társával...

Értékelés: 7 (a három közül ez tetszett a legjobban)
  • PetruZ
    Fulltime Killer (2001, http://imdb.com/title/tt0286635)
    Vegyünk két profi bérgyilkost. Az egyikük (Takashi Sorimachi) a rejtőzködés mestere. Neve nincs, mindenki csak O-nak hívja. Lakhelye ismeretlen, az arcát csak egy közvetítő látja, de a megbízásokat is inkább csak faxon kapja. Ha valamit elvállal, azt végre is hajtja. Megbízható, pontos, precíz, jéghideg. Hongkong - és úgy általában Ázsia - legjobbja, a "piac" ura.
    A másik (Tok; Andy Lau) O tökéletes ellentéte. Harsány, színpadias, pozőr, de ugyanolyan pontos, profi és halálos, mint a vetélytársa. Eleddig nem dolgozott Hongkongban, de úgy gondolja, itt az ideje belépni erre a piacra is.
    Természetesen két dudás nem fér meg egy csárdában. Pláne, ha ugyanarra a nőre (Kelly Lin) hajtanak... a maguk módján. És még a rendőrség is nagyon rájuk száll egy bulldog típusú nyomozó vezetésével. A két profi közül csak egy maradhat életben...

A film zseniális, nagyszerű, csaknem tízpontos... lehetett volna, ha nincs benne egy jó nagy ökörség, ami nekem marhára nem tetszett. A két bérgyilkos hibáiról van szó. Illetve O esetén nem is nagyon van ilyen (hacsak az érzéketlenségét nem tekintjük annak), viszont Tok "flaw"-ja... hát hogy is mondjam... egyszerre nevetséges és dühítő. Nem lövök le spoilert, elég hamar kiderül, hogy epilepsziás, ami villogó fény hatására kitör rajta. Egy ilyen megkomponált, lassításokkal és pisztolypárbajokkal teli filmben egy-egy ilyen momentum egyszerűen - szerintem - hangulatromboló. Emiatt pontoztam le nagyon és nem kap, csak egy 6-ost.

(folyt. köv.)
  • PetruZ
    Igazából nem sokat hallottam még erről a Johnny To nevű figuráról, de egy tök véletlenül elolvasott cikk - amely a hongkongi akciófilmekkel foglalkozott és érintőlegesen szerepelt benne ez a ficak is - felkeltette az érdeklődésemet iránta és az imdb pontszámai alapján összeszedtem pár filmjét (ami úgy jobban szerepelt, mint az átlag). Azt kell mondjam, egy magamfajta akciófilm-rajongó számára ezek a filmek tökéletesen kielégítőek üres óráink szórakoztató múlatására, de azért olyan nagy dolgokat senki se várjon.

Breaking News (2004, http://imdb.com/title/tt0414931)
    A nemrég egy hazai kertévén is leadott "15 perc hírnév" egyfajta hongkongi változata, más sztorival, de hasonló mondanivalóval. Illetve próbálkozott volna vmi hasonlóval...
    Öt bűnöző készülődik egy nagy melóra. Mindent alaposan kiterveltek, mindent előre kiszámítottak, a legnagyobb precizitással. Mindössze arról nem tudnak, hogy a zsaruk már figyelik őket egy ideje, de nem csapnak még le. Várnak, hogy hová vezetnek a szálak. Amikor a banda elindulna végrehajtani az akciót, egy fatális véletlen során két gyalogrendőr keveredik a környékre igazoltatás céljából és csakhamar kitör a tűzharc és az addig lesben álló nyomzók is kénytelenek felfedni a kilétüket. A banda egy tagja meghal, de a többiek elmenekülnek és eközben egy újabb rendőrrel futnak össze, aki félelmében felemeli a kezét, jelezve, hogy megadja magát. A baj csak az, hogy egy élelmes filmes felveszi a jelenetet és ez bekerül a tévébe is, nem kis mértékben rontva a rendőrség renoméját.
    A banda elmenekült, a lakosok elégedetlenek, a média a rendőrökön röhög, mit lehet itt tenni? A rendőrség új stratégiába fog: nyit a média felé és demonstrálandó az erejét és megbízhatóságát, full élő adásban közvetítik az üldözést. A banda egy tömbházba veszi be magát, a rendőrség - és a tévések, riporterek, újságírók - körülzárják az épületet és megkezdődik az ostrom. Eközben a banda főnöke egy túszul ejtett család számítógépén keresztül maga is beavatkozik a közvetítésekbe (felrobbantott, lelőtt rendőröket mutogatva, webkamerán át társalogva, stb.). És végül ott van még az ügy korábbi nyomozója is, aki kis csapatával bent reked az épületben és fittyet hányva a médiastratégiát irányítók utasításaira, a maga szakállára tovább üldözi a bandát.
    Szóval minden adott lenne egy jó kis feszült akciófilmhez, de valahogy nem lett kerek az egész. A "médiaháború" bemutatása lagymatag, gyenge, erőtlen, szóra sem érdemes, de legalább a másik oldal, az igazi akció nézhető valamennyire. Standard pisztolypárbajokat lehet látni, amolyan régi Chow Yun-Fat stílusban, bár azok színvonalát (ld. az etalon The Killer-t, vagy a Hard Boiled-et referenciaként) nem éri el. De legalább nézhető.
    Értékelés: 5/10 (nagy átlag)

(folyt. köv.)
  • Loál János #19765
    Bunyós filmekből is a '80-as évek gyümölcseit favorizálom, illetve a még nem Hálivúdizált Jackie Chan filmeket, ohne drót, ohne CGI, csak harc. Szerintem ez semmivel sem jobb azoknál. :/ Iszonyatos tehetség a főszereplő, a rendezőnek meg így tovább, le a kalapom, de nálam mégsem lett nagy ász.
    Neked sem tetszett annyira az Ichi, pedig alapmű. :)))

Az ui-ra: a Breakin News-ról, és a Carandiru-ról hallottam ezek közül, kíváncsian várom!
  • akos
    The eye
    Nemrossz, nemrossz... Egyszer nézhető. 5/10

Hetedik érzék (Stir of echoes)
    Ez is yo volt egyszer... 5/10
  • PetruZ
    Nem tudom, mi lehetne ennél jobb harcművészes film. Thaiföldi pali első rendezése, aki azelőtt csak 3-4 filmben producerkedett, a sztori, mint olyan, lapos és unalomig ismert, a "vicces" pali tényleg nem túl vicces, de mondj nekem egy olyan filmet, amiben ilyen közelharci jeleneteket látsz trükkök (drót, CGI) *nélkül*. Sztem ettől eredeti és jó ez a film. Nekem legalábbis tetszett. :) A Sokkmagazin kritikája bővebb, részletesebb, érdemes elolvasni.
    Várom a rendező-színész páros új munkáját (Tom Yuum Gong). A sztori alapján ez sem lesz "művészibb", mint az Ong-Bak, de... kit érdekel? :)

Ui: Ma még jövök egy hosszú Johnny To filmhétvége termésével (Breaking News, Fulltime Killer, The Mission, plusz bónuszként a brazil Carandiru). :)
  • Sephi
    Amen! :D
  • CSOCSO
    nemtom hogy vagytok vele de ennek a szepseg es a szornyetegnek olyan szpe zeneje van.. nah persze nem az eneklosekrol beszelek bar azokkal sincs baj.. de a vonos zongorasra gondolok az elejerol
  • CSOCSO
    8mm
    masodszo rlestem meg..egesz jo kis film... 7/10
  • Nyiri
    Mondtam hogy alap film :)
  • Jano
    Ong-Bak

Nem voltam ma nagy formában, lehet, hogy ez is bejátszott a film okozta kisebb csalódásba.
    A főszereplő mozgása, iszonyatos ugrásai (dobbantó nélkül is), rendívüli mozgékonysága, rúgásai, gyorsasága mind-mind lenyűgöző. Az akciójelenetek jók, jól komponáltak, kellően eltúlzottak, pergők, viszont a hetvenedik nyolcvanadjára visszajátszott ugrástól már kicsit zaklatott lettem.
    Volt 1-2 humor is a filmben, de nekem nem feküdtek, feleslegesen erőltetettnek tűntek (pl. Humlae figurája úgy egészében). Asszem nem találták meg a megfelelő egyensúlyt, számomra nem volt tiszta, hogy egy vígjátékos elemekkel díszített filmet nézek (Jackie Chan), vagy ezzel a néhány (szerintem gyenge) poénnal akarták egy ici-picit színesebbé tenni az amúgy komoly showt.
    Nem sok tájföldi filmet láttam, minden bizonnyal dícséretes alkotás, ha figyelembe vesszük származását is, viszont sokan minden idők legjobb harcművészes filmjeként említik, ez azért szvsz messze nem igaz, a globális filmgyártást tekintve.
    Lehet, hogy kicsit negatívnak tűnik az írás, tetszett film, csupán nem ütött akkorát, mint vártam.
    A főszereplőt meg szívesen látom a közeljövőben, hasonló múvikban.

Fogalmam sincs mennyit adjak. 6.8 pont.
  • Jano
  • Sephi
    Kung Fu Hustle -

Brillians! A Shaolin Soccer is ugyanettol az alkototol van es az is nagyon teccet. Ez mar csak az eredeti otlet es a nagyon jopofa humor miatt is nalam nagy helyezest ert el. A story nem nagy szam szerintem mert mar nem egyszer volt szo ilyenrol de vannak a csatak az ilyen nagyon eros mondhatni szuper hosokkel amik meglepoen otletesek voltak. Foleg a ket vak pasas azzal a hangszerel dobta fel nalam a hangulatot. Persze letezett az a kis romantika is a filmben de halistennek nem errol szolt a film. Pl a Shaolin Soccerben is ugyanilyen volt a romantikai szal. Keves es eleg :D
    Egyik harcjelenet a Matrix masodik reszehez hasonlitt csak kicsit nagyobb lokettel van megaldva.

Egyszoval Stephen Chow csak igy tovabb! Imadom! Alitolag van tobb filmje is de azokat sehol sem lelem.