[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ong-Bak
Nem voltam ma nagy formában, lehet, hogy ez is bejátszott a film okozta kisebb csalódásba.
A főszereplő mozgása, iszonyatos ugrásai (dobbantó nélkül is), rendívüli mozgékonysága, rúgásai, gyorsasága mind-mind lenyűgöző. Az akciójelenetek jók, jól komponáltak, kellően eltúlzottak, pergők, viszont a hetvenedik nyolcvanadjára visszajátszott ugrástól már kicsit zaklatott lettem.
Volt 1-2 humor is a filmben, de nekem nem feküdtek, feleslegesen erőltetettnek tűntek (pl. Humlae figurája úgy egészében). Asszem nem találták meg a megfelelő egyensúlyt, számomra nem volt tiszta, hogy egy vígjátékos elemekkel díszített filmet nézek (Jackie Chan), vagy ezzel a néhány (szerintem gyenge) poénnal akarták egy ici-picit színesebbé tenni az amúgy komoly showt.
Nem sok tájföldi filmet láttam, minden bizonnyal dícséretes alkotás, ha figyelembe vesszük származását is, viszont sokan minden idők legjobb harcművészes filmjeként említik, ez azért szvsz messze nem igaz, a globális filmgyártást tekintve.
Lehet, hogy kicsit negatívnak tűnik az írás, tetszett film, csupán nem ütött akkorát, mint vártam.
A főszereplőt meg szívesen látom a közeljövőben, hasonló múvikban.
Fogalmam sincs mennyit adjak. 6.8 pont.