1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Fulltime Killer (2001, http://imdb.com/title/tt0286635)
    Vegyünk két profi bérgyilkost. Az egyikük (Takashi Sorimachi) a rejtőzködés mestere. Neve nincs, mindenki csak O-nak hívja. Lakhelye ismeretlen, az arcát csak egy közvetítő látja, de a megbízásokat is inkább csak faxon kapja. Ha valamit elvállal, azt végre is hajtja. Megbízható, pontos, precíz, jéghideg. Hongkong - és úgy általában Ázsia - legjobbja, a "piac" ura.
    A másik (Tok; Andy Lau) O tökéletes ellentéte. Harsány, színpadias, pozőr, de ugyanolyan pontos, profi és halálos, mint a vetélytársa. Eleddig nem dolgozott Hongkongban, de úgy gondolja, itt az ideje belépni erre a piacra is.
    Természetesen két dudás nem fér meg egy csárdában. Pláne, ha ugyanarra a nőre (Kelly Lin) hajtanak... a maguk módján. És még a rendőrség is nagyon rájuk száll egy bulldog típusú nyomozó vezetésével. A két profi közül csak egy maradhat életben...

A film zseniális, nagyszerű, csaknem tízpontos... lehetett volna, ha nincs benne egy jó nagy ökörség, ami nekem marhára nem tetszett. A két bérgyilkos hibáiról van szó. Illetve O esetén nem is nagyon van ilyen (hacsak az érzéketlenségét nem tekintjük annak), viszont Tok "flaw"-ja... hát hogy is mondjam... egyszerre nevetséges és dühítő. Nem lövök le spoilert, elég hamar kiderül, hogy epilepsziás, ami villogó fény hatására kitör rajta. Egy ilyen megkomponált, lassításokkal és pisztolypárbajokkal teli filmben egy-egy ilyen momentum egyszerűen - szerintem - hangulatromboló. Emiatt pontoztam le nagyon és nem kap, csak egy 6-ost.

(folyt. köv.)