106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tae Guk Gi (2004, http://imdb.com/title/tt0386064)
Számtalan film készült már a világháborúk és a vietnami háború borzalmairól, a koreai háborúról (1950-53) azonban elég kevés. Talán mert sokkal-sokkal érzékenyebb téma, mint a többi, mivel nem több nép szembenállásáról, "szimpla" gazdasági / nagyhatalmi törekvésekről szólt, hanem egy nép totálisan eltérő ideológiai alapú kettészakadásáról és véres belharcáról, amelybe aztán a világ két katonai nagyhatalma (USA és Kína) is belefolyt, és ami így már-már globális háborúvá válással fenyegetett - és amelynek hatásai, törékeny egyensúlyi politikája mindmáig kihatással van a Távol-Keletre.
1950. június 29-én az észak-koreai seregek megtámadták Dél-Koreát és ezzel kitört a négymillió (ennek kétharmada civil) áldozattal járó koreai háború. A film a teljes háborút végigköveti, de nem valami fontos csatára, vagy híres eseményre koncentrál, hanem egy testvérpár történetére: Jin-tae a szépfiú, aki házasság előtt áll, és a családja fő eltartója, akinek nem volt lehetősége kijárni a felsőbb iskolákat, de erején felül is mindent megtesz, hogy öccse, az elesettebb Jin-seok mindent megkapjon és egyetemre mehessen. A háború kitörésekor minden család egy férfitagját besorozzák és szerencsétlenül úgy esik a dolog, hogy mindkét testvért elviszik. Jin-tae eléri, hogy öccsével egy szakaszba kerüljön és a háború során igyekszik őt megvédeni minden bajtól. A harcokban élen jár, ő a század büszkesége, és egy veszedelmes támadás során kiérdemli feljebbvalói dícséretét, még az újságokba is bekerül. Eközben Jin-seok egyre kényelmetlenebbül érzi magát bátyja gyámkodása miatt, nem kér a túlzott törődésből, és egyre inkább úgy látja: bátyja a dicsőséget hajszolja, hogy megszerezze a hősi érdemtettekért adott medált (ami nem terem csak úgy minden bokorban, mint más hadseregekben...), nem törődik az otthon maradottakkal. Nem tudja, hogy Jin-tae alkut kötött a hadnagyukkal: ő megszerzi neki a medált, és cserébe az öccse hazamehet...
Miközben tombol a háború és megismerjük az igazi, egyéni borzalmakat (a film ebben - is - példaértékű, még az eddigi etalon Saving Private Ryan-t is alaposan megüti), a két testvér közötti konfliktus kiéleződik, majd egy félreértés során váratlanul a két ellentétes oldalon találják magukat: a déli hős, az érdeméremmel és csapatzászlóval kitüntetett Jin-tae az északiak rettegett hőse lesz, akinek kegyetlensége és a déliek iránti gyűlölete már-már legendás nagyságokat ér el, és a katonává - férfivá - érő Jin-seok, akinek a háború utolsó napjaiban egy lehetetlen küldetést kell végrehajtania: vissza kell hoznia a bátyját - vagy meg kell ölnie őt...
A háború háromszor pusztította végig a Koreai-félszigetet: egyszer az északiak kergették a tengerig a délieket, majd azok amerikai segítséggel a határig űzték vissza az északiakat, akik pedig Kína (pontosabban kínai "önkéntesek", de ez itt most off) közbelépésével ismét erőfölényre nyertek szert, és végül így alakult ki a mai helyzet a fegyverszüneti zónával. A meghódított/visszafoglalt területeken mindkét fél kegyetlen tisztogatásokat végzet ugyanazon ideológiai alapokon: aki "bizonyíthatóan" kokettált a komcsikkal/imperialistákkal, azt ki kell végezni. A seregek nyomában félkatonai milíciák járták a vidéket, a kezükben listákkal, amin rajta volt mindazoknak a neve, akik ilyesmi gyanúba keveredtek. A film végére a figyelmes néző felteheti magának a kérdést: na most akkor melyik a jobb, igazibb? Egy biztos: a testvérek története igazán drámai.
Értékelés: 8/10 (hosszú, de megéri végignézni; akit csak a látvány érdekel, annak is...)
-
Ichi anime (2002, http://imdb.com/title/tt0362808)
"Absolutely terrible addition to a great film", mondja az egyik hozzászóló az imdb-n - és tökéletesen igaza van. Az anime filmecske - mert háromnegyed órát azért ne nevezzünk már egy komplett filmnek - a híres/hírhedt Ichi, the Killer (ld. itt: #19541) film előzményeit próbálja elmesélni, azaz Ichi "születését". Ichi itt még egy közönséges iskolásfiú, akit otthon és az iskolában is csak megaláztatások érnek, de még nincs tudatában a "képességének" - oké, a "tudatában" is kissé erős kifejezés... :) -, viszont már jelentkeznek ennek a jelei. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Kakihara nevű pszichiáter (akinek Takashi Miike, a film rendezője a hangja) hogyan találja meg Ichi-t és hogyan hozza elő belőle a kegyetlenség iránti vágyat. A rajzfilmben nem sok "veszélyes" dolog történik, pár nyuszika lemészárlása - majd néhány emberé is -, némi meztelenkedés szadizmussal és mazochizmussal vegyítve, néhány erekció és ejakuláció... szóval mindazok, amelyek később a filmben már hangsúlyosabban fordulnak elő - viszont itt elég céltalanul történik minden.
Igazából ez az anime nem nagyon tetszett. Egyrészt azért, mert valahogy nincs összhangban a filmes visszaemlékezésekkel (azaz az anime és a film nem jól kapcsolódik), másrészt maga a megvalósítás elég gyér (sok az ismétlődő, újrahasznosított rész) és a sztori sem igazán abba az irányba visz, amit a film követett.
Értékelés: 4/10
-
Tais-toi! (moziban: Pofa be!, 2003, http://imdb.com/title/tt0310203)
A francia film két fenegyereke, a Holywood-ban is szerencsét próbáló, de odahaza inkább sikeresebb Jean Reno, és az aktív filmezéssel lassan felhagyó, inkább borászkodással foglalkozó Gerard Depardieu, valamint a híres forgatókönyv író / rendező / producer Francis Veber (aki ezúttal íróként és rendezőként is jegyzi a filmet) közös munkája se nem eredeti, se nem különösebben izgalmas - ennek ellenére meglepően szórakoztató.
Quentin (Depardieu) maga az istencsapása. Botcsinálta rablóként börtönbe kerül, de állandó idióta szövegelésével, 50 alatti IQ-jával - és testi erejével - a legkeményebb nehézfiúkat is órák alatt kiborítja, a börtön igazgatója már szeretne megszabadulni tőle, de még a pszichiáter sem hajlandó elvinni magával, mivel "a bolondokháza a bolondoknak épült, nem a hülyéknek." Ruby (Reno) vérprofi bérgyilkos, aki elkövet két hibát: összeszűri a levet főnöke, a kegyetlen Vogel feleségével, és ellopja a főnöke pénzét, húszmillió eurót. A nő a föld alá kerül, Ruby pedig börtönbe, de nem hajlandó vallani semmit. Vernet felügyelő fejéből kipattan a nagy ötlet: rakják be Quentint Ruby mellé, ő majd biztosan kikészíti és megoldja a nyelvét...
Quentin, akinek se kutyája, se macskája, megkedveli a néma gengszert, akit az egyetlen igaz barátjának tart - mivel az egy szó nélkül végighallgatja minden szövegét -, így amikor Ruby felvágja az ereit, hogy kikerüljön a börtönből és a bolondokházában jobb lehetőségei legyenek a szökésre, Quentin is követi a példáját, hogy együtt maradjon vele. Ruby tökéletesen megszervezi a szökését, de mindent keresztülhúz Quentin sajátos "mentőakciója", ezután pedig együtt menekülnek a rendőrség és Vogel emberei elől - és Ruby eközben képtelen levakarni magáról a kutyahűségű Quentin-t, aki mindenáron közös sörözőt akar nyitni a "barátjával"...
A film elsősorban Depardieu elesett-hülye karakterére és a helyzetkomikumokra épül, de szerencsére nem találkozunk olcsó "tortadobálós - mindenben hasraesős" poénokkal (ezeket amúgyis utálom), inkább a naív szövegei, meg az arcmimikája (kb. így képzeli el az ember Rejtőnél Krétát, az idióta légionáriust :) (aki meg tudja mondani, melyik regényben szerepel, az felírhat magának egy virtuális vállonveregetést :) ) ), amik ülnek - no meg Vogel csaknem hasonló kaliberű fullajtárjai. Ruby eleinte egy halvérű alak (mintha csak Leon-t látnánk újra), de a film folyamán azért néha nála is leakad a lánc (a film címe is erre utal) - bár a lezárás természetesen eléggé egyértelmű lesz.
Szóval egy kellemes kis délutáni/esti mozi, amit nagy társaságban, haverokkal néz meg az ember, és közben jókat röhög hozzá. Ez azért - a filmes felhozatalt tekintve - nem egy rossz ajánlólevél.
Értékelés: 7/10
-
Back To The Future 1+2+3
Be kell mutatni? Ugye, hogy nem. :) Az apropót az szolgáltatta, hogy most egyben meg tudtam nézni mindhárom részt, így pár apróság jobban feltűnt - és emiatt a trilógia is jobban tetszett. Alap.
Értékelés: 9/10
House Of Flying Daggers
Hosszas fikázás - mert szinte csak az lenne - helyett inkább utalnék erre a kritikára, amellyel többnyire egyetértek.
Értékelés: 3/10
(folyt. köv.)
-
szerintem semmi erdekes.. fullosan hetkoznapi sztori.. lapos.. es meg csak meg sem kukizzak egymast... tompa film...
elvileg dramai komedia a film.. vagy micsoda.. se komediat nem lattam benne se dramait.. nem volt se szomoru se hepi...semmilyen.. haver aszonta pisztos nemtom aterezni.. hat nemtom... anyam se tudta aterezni aki azert mar megelt egyet s mast.. -
Van háttere, ő a francia "Sherlock Holmes", egy Maurice LeBlanc nevű író regényei szólnak róla. Egy-kettő magyarul is megjelent.
-

Nekem top film lett :D -
Lost in translation
------------------------
7/10
Nekem tetszett. SOkan mondták, hogy értelmetlen film, nincs cselekménye meg hasonló baromságokat. Ez nem igaz. Nagyon egyszerű, kellemes kis sztorija van, lassú de érdekes. Természetesen nem került be a kedvenceim közé, de Bill Murray viszont keményen ott maradt ezzel a szerepével a legjobbak között. -
Arsene Lupin
Nagyon vegyesek az érzelmeim. Kicsit zavaros az egész, és sokszor gyakorlatilag nincs semmi ami hajtaná a karaktereket, csak úgy folyik a történet. Nincs is minden teljesen letisztázva a boszorkány és az apja körül, és a vége körül sem. De az egész tetszett, sőt nagyon is.
8/10
ui.: ennek az Arsene Lupin tortenetnek van vmi igaz hattere, vagy ez a tortenet megjelent mar mashol is? -
KINGDOM OF HEAVEN
Pontosan azt kaptam ettől a filmtől amit vártam. Igazából nem nagyon tok mit mondani róla. :-)
Semmi extra, de azért nekem tetszett.
7/10 -
Komolyra veve a szot.
24 - Seson 2 - SPOILER
Azert nekem erosen tulzasnak tunt hogy Gore-t megolte es levagta a fejet. -
Ugy tudok orulni hogy sikerult totalis extazisba jutassalak titeket! Most bisztos tokre buszkek vagytok magatokra hogy milyen jol megmondtatok! Nagy fiuk vagyok! Csak igy tovabb!
Mondtam en hogy sok itt a bolcs ember :D
Hajra a cset! :D
-
Cvd #20464 Az a gond hogy mondtál egy nagyot ami nem igaz, és képtelen vagy ezt elismerni. Nekem sem tetszett az Alexander, de még mindig jobb mint a kereskedelmi TV-ken hétköznapokon menő direkt TV-re gyártott "történelmi" filmek legtöbbje. Innentől meg könnyebb azt kijelenteni hogy aki ellentmond annak nincs ízlése, mint beismerni a dolgot. Tudod mit? Utóbbi esetben kiderült volna hogy van némi önismereted/intelligenciád//igazságérzeted. Ezek hiányában már durván tizedrangú kérdés hogy mennyire hihetetlen jó izlésed van (már ha tényleg van).
-
Szerinted a legszarabb, mások szerint nem.
Nem kell elkezdeni személyeskedni azért mert más nem úgy gondolja ahogy Te. -
Sok a duma! Inkabb csinalj valamit ami hasznos is! Tudnek adni peldakat is! -
En aszontam hogy az osszes tortenelmi film kozul ez a legroszabb nem?
Mi is a baj mert mar lassan nem ertem. -
"Megneztem az este a Rainman c. filmet Dustin Hoffmannal es Tom Cruise-val mert mar mindeki mondta mekkora nagy film meg miegymas de nekem azert ennyira nem teccet. Sot a vege tok szar volt. 2/10."
Ezen mit lehet megmagyarázni?
-
Szerinted nagy baromság.
Mások szerint meg nem. Szerintem sem annyira gázos. Tény, hogy nem egy über látványos akciókkal, rengeteg csatával teli pergős kalandfilm.
Ettől még nem baromság.
Én kétszer láttam, egyszer moziban egyszer a barátnőmmel itthon. Mindketten végig tudtuk nézni. Nem az év múvija egyértelműen, nem a legjobb történelmi film, de nem is a legszarabb, ez tény. -
Latod mekkora szarkevero vagy? Az a dolog mar le volt ragyalva.
Micsoda emberek bazd meg :DDDD
[sohajt] -
Most mit porbalod ramterelni a figyelmet fiu? Arrol van szo hogy itt ugraltok hogy az Alexander mekkora egy film pedig kozben egy nagy faxsag. Meg a IMDB-en is kemeny 5.5 pontott kapott es szerintem 11000 szavazo csak nem tehedhet.
10-bol 3 comment dicseri.
Mentuk megneztuk es vegig szevedtuk az egeszet. Szal itt arrol van szo hogy az Alexander IGENIS egy nagy baromsag es nem tudom mit feszitesz hisz meg nem is lattad. Azutan pofaza' pirosbogyo. -
Írt vagy 6-7 filmet, nem csak azt az egyet, de egyáltalán nem ez a lényeg, olvass a sorok közt!
Egyébként azt hiszem te voltál aki anno valami 2/10-et adott pl. a Rain Man-re, úgyhogy ízléseket inkább hagyjuk. -
MIért nem vagy képes elfogadni más véleményét is??? -
Idefigyej ha szerinted is a Lázadás a Bountyn sokalta gyengebb mint az Alexander akkor rolad is megvan a velemenyem.
Meghulyultetek bazd+? -
Mert amit te írsz csak az lehet az igaz.A szent és a sérthetetlen kinyilatkozás. -
Nyiri #20452 Nekem privatba elmondhatnad, mert nem tudom megszerezni, sehol sem :( -
"Valaki elmondaná, hogy a director's cut-nál hogy van vége a filmnek?"
Elmondhatnám, de akkor nem ütne akkorát. Mindenképpen érdemes megnézni a directors cutot is. Csak annyit mondok, hogy közel sem olyan happy end a vége, mint a normálnak. -
Mai és tegnapi termés:
The Clearing (Ember rablás) Elég gyenge film volt, aki még nem látta ne nézze meg mert nem érdemes :) Eegy emberrablásos sztori van benne, és az a néző (legalábbis én) várja a csattanót, ami nem jön...
The Butterfly Effect (Pillangó hatás)
Na ez már tetszett jó kis film :) Valaki elmondaná, hogy a director's cut-nál hogy van vége a filmnek?
Man On Fire (A tűzben edzett férfi)
Az eleje a filnnek tetszik, ahogyan a kislány és a Denzel közötti kapcsolatról van szó, aztán kicsit Punisher szerű a második fele (bár annyira nem), nekem tetszett, Denzel Washingtont amúgy is birom, jó színész :)
SPOILER
Amikor mondta a csávó, hogy kinyírta a kislányt utána azon reménykedtem végig, hogy jajj ne már, ilyen aranyos-édes kislányt nehogy megöljenek már, na a végén csak bejött, hogy mégis él :)
The Manchurian Candidate (A mandzsúriai jelölt)
Ismét egy Denzel Washington film, nem volt rossz ez sem, bár egyszer nézhető filmek közé tartozik. -
En nem akarok vitatkozni. De ekkora FASZSAGOT amit te most leirtal szerintem meg egy nem letezik. Ennyit a joizlesrol. Sikerult felhaboritanod de jol vaze. Nehogy ma ....
Juj... -
Azért a Trója szvsz sokkal, de sokkal szarabb film volt, mint az Alexander, mégha az Alexandert el is qurta Stone.
-Spartacus
-Attila (Anthony Quinn)
-Első lovag
-Luther
-Lázadás a Bountyn
-A három muskétás (Charlie Sheen)
-A könnyűlovasság támadása
stb.
sokkal rosszabb történelmi filmek voltak, mint az Alexander. De tény, hogy az Alexander rossz volt, de sokkal rosszabb filmek is voltak ...
-
Tudd amikor jégkrémet eszel akkor te sem tudod hogyan készül a jégkrém csak rávágod , hogy szar és a jégkrém meg fog bukni a piacon. A Jégkrémgyártóknak pedig az a dolga, hogy elnyerjék a tetszésedet.. eza filmekkel is így van... Hiába ner ilyen olyan kritikusi díjakat a film meg szakmai körökben egekbe magasztalják, ha a pórnép úgy dönt, hogy az szar az biza meg fog bukni a pénztáraknál... ÉS senkit nem érdekel, hogy mi volt benne a szar:)
TUdod a popularitás hozza a pénzt.. a többi csak presztízs:D -
Boogeyman
hat ez egy fika film volt...
4/10
-
Hozzánem értő szemmel könnyű lehúzni egy filmet pedig a nézőknek fingja sincs ,hogy kell egy filmet elkészíteni ,rossz vágás, rossz rendezés picsát csináld meg ne a pofád járjon.
Az IMDB is televan fasszal minden jó filmet lehúznak.
Példa Amerikai Pite 6.8/10 a Constantine meg 6.4/10-et kapott mennyenek a picsába verjék ki Jason Biggs-re.
-
Hát smiley híján szerintem mindenki komolyan vette. Nálad már nem lehet tudni
-
Nyiri #20443 Felfogtam
-
Nyugodtan fele lehene mar fogni hogy nem komoly :D -
Nyiri #20441 Nyugodtan lehet vitatkozni ki a nagykepu... -
Te nem figyelted meg hogy kijelentettem valamit otszor es mindegyik okosfeju onta magabol az ertelmes ellentmondast? Annyira nem kepes itt par ember hogy felmernje hogy ki mirol beszel. Csak irjak a baromsagokat. LE se irja hogy szerinte miert nicns igazam csak nagykepuen megcafol!
-
Tényleg elég gyengék. -
Elaludtam rajta, de a játékot végigjátszottam. -
Veled az élen már megbocsáss!!!