106875
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Mentol
    Tudod mit? Neked van igazad! Csak éppen nem saját akaratodból döntesz így, ha arra alapozol, amit mások mondanak(az ízlés elég szubjektív dolog). Ebben az esetben pedig egy droid vagy... :-|

Amúgy mi volt az első mondat("NEFOTOZZ????? LOÁL :-))))")?
  • Ramza
    Lifeforce, Invasion of the body snatchers, Bad Taste - így hirtelenjében ezek jutottak eszembe, mint magasan jobbak, de ennek az lehet az oka, hogy kategóriájában nem jut eleve eszembe más :)
  • Blasta
    Nemigaz, a BOSSZÚÁLLÓK a világ legszarabb filmje! :-)))0
    ID4 anno nekem elment (kb. 10éve)
  • Loál János #21434
    Nagyon nagy volt a gyanúm, csak az a rohadék négyes zavart be, köszike. %)

(Zárójelben megjegyzem, hogy a Világ legszarabb filmje. :))
  • Blasta
    NEFOTOZZ????? LOÁL :-))))

Amúgy:
    "NÉZD meg! Szard le, hogy mit mondanak róla. Mi bajod lehet?"

Hát lássuk:
    -elcseszek 2 órát az életemből
    -kidobok 1100Ft-ot (plusz popcorn + esetleges hölgy partner jegye és popcorn-ja)
    -megnézhettem volna olyan filmet is ami esetleg megéri a mozijegyet

Kb. ennyi :-)
  • Blasta
    Aszittem poénból kérded!

ID4: Independence Day
    (a 4-es megtévesztő, de ugye júl. 4-éről van szó, azé van ott a 4)
  • Mentol
    Independence Day: 4th of July. Amúgy az ID4 egy film címe, amit így tükörfordítottak: Függetlenség napja.
  • Blasta
    Eztet bemutasják itthon-e? Vagy tán letöltötted má? :-)
  • Mentol
    Dogma: ez egy kicsit rasszistának hangzott...
    Nefotozz: NÉZD meg! Szard le, hogy mit mondanak róla. Mi bajod lehet?

Én meg pont a hivatásos kritikusok véleményére nem adok. Azok bekaphatják. Én még jó kritikát nem olvastam egy filmről. Mondjuk annyira nem is érdekel, mert nem az alapján fogok megnézni egy filmet, hogy mások mit mondanak róla(nem is értem ezt a hozzáállást).

• Loál János #21428
    Jaaa, jóóó.

Noch einmal: mi az ID4?
  • Lipi1980
    Köszönöm, hogy kijavítottál, mert én mindig amikor szóbakerül a Cast Away, én büszkén mondom, hogy márpedig azért nem kapott érte Oscart, mert...
    Most már tudom, hogy Forrest Gump-ért és a Philadelphia-ért kapott Oscart! Amúgy teljesen jogosan. A Philadelphia is egy olyan film, amit sajnos (a megefelelő marketing hiányában) sokan - többek között én is - kezdenek elfelejteni. Pedig az is hatalmas alakítás, főleg, hogy ha emlékeim nem csalnak, akkor Banderas játsza a párját.
    Lassan kezdek rájönni, hogy Tom Hanks az egyik (sőt talán az egyetlen) kedvenc színészem!!!
    Szép napot mindenkinek!
  • Blasta
    Ejj brádá, alig bírok ülni a páncélomon, zsiezzséééé! :-))))
  • Blasta
    Lentebb írtam, hogy haverom is nevettséges dolgokat mesélt a filmről, itt is többek lehúzzák, pedig egy szimpla eksön/sci-fi -ről van csak szó amit azért nehéz elkúrni, ilyesmi hsz-eket vártam:
    "-nagy kliséhegy, de azért egyszer nézhető, látványos, akciódús, elcsattan 1-2 über poén, az ID4-nél azért jobb de 5 pontnál többet nem adnék rá, kis kikapcsolódásnak pont jó, stb..." :-)

Egy drámánál ami érdekel azért nem sokat adnék a forumozók véleményére...
  • Loál János #21424
    Mindig csodáltam Benned, hogy fórumos vélemények alapján lebeszéled magad 1-1 filmről. :D

Bájdövéj mi a rák az az ID4?
  • Sir Quno Jedi
    Na figyu brada, én ma úgyis megnézem össznépileg és majd hétfőn nyilatkozom ! Bennem bízhatsz, ha én azt mondom jó, akkor az, ha nem akkor... Szal. várj türelemmel !
  • Blasta
    Hát nemtom.
    Ha egy filmről csak olyan szinten vitatkoznak, hogy mennyivel rosszabb az ID4-nél, mennyire unalmas, klishegy, akkor az sztem nem jó filmet takar :-)))

Pl. ha nem olvasom ezeket a hsz-eket én tuti elmentem volna megnézni, de ezek után nincs az az Isten, hogy pénzt dobjak ki rá, majd letöltve megnézem.
    Ergo: ez egy olyan film, ami a nézők véleménye alapján nem érte el a célját, nem húzott ki egy rakat pénzt a zsebemből ----> ergo ez egy rossz film ;-)
  • Sir Quno Jedi
    Aki a "címe alapján egy bazi nagy háborút várt" az egy primitív, olvasatlan, sf-ben járatlan, tudatlan és tájékozatlan baromarcú, tehát nem probléma, hogy ŐK mit gondolnak ! AZ ilyenek nézzenek Mission Impossible-t, abban is van TCru, örüljenek neki ! Ugyanaz a helyzet mint a Gyűrűk Urával, vagy a Galaxis Útikalauzzal, mikor olvasatlan 1bites Józsika bement a plázabarcsinőjével és utána véleménye volt róla... NA KI NEM SZARJA LE a "jól megalapozott véleményét (?)" ?!!
  • Mentol
    No, ezekután már nagyon kiváncsi a WaroftheWorlds-re.
    Egyrészt Winnie-vel értek egyet, mert pont ez a film nem lehet klisé, már csak a koránál fogva sem(ugyebár ez egy remake, ami a nagy, klasszikus scifik közül merít). Ugyanakkor a kritikákat, és nézői véleményeket olvasva azt szűröm le, hogy Spielberg a "művészfilmes" korszakát éli, és nem mainstream filmet csinált, ezért nem jön be a közönség egy részének(sokan írták, hogy már a cím alapján is egy bazi nagy háborút vártak...).

SZVSZ pont az jellemzi a jó filmeket, ami itt is áll: megosztja a közönséget, de mindenkinek van róla véleménye.
  • PetruZ
    Ha kérhetném, ne jelentkezz a Mensa-ba...
  • Lantee
    persze nem neked vitatkozni, hanem veled :D
  • Lantee
    Winnie --> Nem nagyon szeretnéd neked vitatkozni, mert nagy tisztelettel olvasom egy másik (feliratokkal foglalkozó) oldalon a hozzászólásaidat! :)
    DE...a klisét itt nem úgy értem, mint pl. az ID4 esetében, hanem ha lebontjuk a filmet jelenetekre, akkor minden egyes jelenet elején már tudjuk is a jelenet végét. Mire is gondolok?
    -= SPOILER =-
    1. Apuci megfog egy köteg gránátot...naná, hogy Ő robbantja fel az egyik tripodot!
    2. Tim Robbins és Cruise bemegy "verekedni"...na vajon ki jön ki győztesen? Az persze mindegy, hogy Tim vagy két fejjel nagyobb, 50 kilóval súlyosabb, militari őrült.
    3. "Ne izgulj! Látjuk még Bobby-t....naná, hogy a végén ő is előjön a házból!
    stb., stb., stb...

Azt meg végképp nem értem, hogy látvány terén miért dícsérik a filmet, hiszen egy szerda esti 'Szörnyű Gyilkos Rém Visszavág 3'-ban sokkal több speciális effekt van, mint ebben. Amikor már végre azt gondolná az ember, hogy "Na most aztán végre látunk valami frankó kis harcot", akkor szépen visszatérnek Cruise papa vívódására valamelyik gyerekkel, és persze a lényegből semmit nem mutatnak. Lsd. Repülőgép crash.

Egy szónak is száz a vége, NEKEM nem tetszett! Erre mondják, hogy ízlések és pofonok...

Visszatérve egy mondatodra, hogy ebben a filmben mi volt a lényeg...persze! De akkor miért nem az volt a címe, hogy Menetelés Bostonba?! ;)
    Szerintem nagyon sok mindent szeretett volna belezsúfolni, de igazából egyik vonalat sem sikerült jól kidolgoznia. Sem a "Rossz apából - Jó Apa", sem a " Támadnak az Idegenek, Jajj de borzasztó" feelinget nem lehetett átérezni. Mondom, én végig azt éreztem, hogy én ezt a filmet már láttam, csak sokkal jobb "feldolgozásban"....SIGNS!!!
  • winnie
    Vontatott, unalmas, kliséfilm! ...és tényleg!

hát, ha valami, akkor minden csak nem kliséfilm.

az eddigi hasonó témájú scifikben a megmentésé volt a főszerep, a f*sza beszólásoké, a patriotizmusé, az elnöké, a pár hősé, aki megmenti a világot. (igen, id4. ha van kliséfilm, akkor az. amúgy aranyos, élvezetes film, de kliséhegyek)

ebben, viszont nem a megmentés a lényeg, hanem, hogy egy ember miképp éli meg a drámát, miképp győzi le önmagát és próbál családapa lenni (nem sikerül), sok szorongás és egyéb árán. nincs hős, mindenki be van sz*rva (nem röhög will smith szivarral a szájába, hogy "b*zi ufók", nincsenek nagy beszólások), mindenki menekül az emberek nem ölelkeznek, hanem pánikolnak és egymást nyírják, stb.

jó, nem jó - egy kérdés. de ha valami, akkor nem klisé. szerintem absz. nem követi a tipikus inváziós filmek paneleit.
  • Blasta
    SZATÍRA tekintetében egyértelmű!!!! ;-)
  • Blasta
    "Úgy látszik, megláttad a Spielberg - Cruise párost a plakáton, és már el is döntötted, hogy ez egy jó film! Bahh...szánalmas!"

Sorry, de a te hsz-eid is szánalmasnak hatnak, meg kéne próbálni értelmezni a "kollégák" véleményeit...
  • Waterhorse
    Sztem a legjobb film ahol idegenek tánmadják meg a földet:
    Támad a Mars
  • Blasta
    "A maga kategóriájában (idegenek megtámadják a földet) az ID4 igenis eddig magasan a leglátványosabb - ha nem is a legjobb - film!"

Ha jól vettem le az eddigi hsz-eket, a látvánnyal a WOtW-nél sincs semmi gond, szal kurvára nem vágom hova a felháborodás...
  • Blasta
    "Te meg nagy kritikus lehetsz, hogy még nem is láttad, de már isteníted"

Én pl. egyetlen hozzászólásából nem vettem le, hogy istenítené a filmet, leginkább arra próbált utalni, hogy aki ID4 RAJONGÓ az vicces ha suxolja a WotW-öt!
  • Blasta
    Ma én is ezt hallottam egy barátomtól aki megnézte.
    Annyáig fikázta, pedig alacsonyabb a tűrésküszöbe jóval mint nekem...
  • Blasta
    Egyet kell, hogy értsek :-)
  • CSOCSO
    ezzel nagyjabol egyetertek!
  • Lantee
    JA! És egy utolsó hozzászólás --> A maga kategóriájában (idegenek megtámadják a földet) az ID4 igenis eddig magasan a leglátványosabb - ha nem is a legjobb - film! Ha tudsz jobbat, oszd meg velünk, és megnézzük!
  • Lantee
    Te meg nagy kritikus lehetsz, hogy még nem is láttad, de már isteníted!
    Úgy látszik, megláttad a Spielberg - Cruise párost a plakáton, és már el is döntötted, hogy ez egy jó film! Bahh...szánalmas!
  • Lantee
    Bazz! Pont ezt a 3 szót akartam én is elmondani a War of the Worlds-ről!
    Vontatott, unalmas, kliséfilm! ...és tényleg!
    Előre le kell szögeznem, hogy utoljára 1997-ben a Spinédzsereken aludtam el moziban, és lám, ma ismét bekövetkezett. Annyira vontatott, semmitmondó, kliséhalmaz az egész, hogy 10-15 perc szunyókálás után (asszem a komplett Tim Robbinsos jelenetet sikerült áthorpasztanom) simán felvettem a fonalat. Az SG kritikája azt írja, hogy látványos...pedig nem is!
    Egyértelmű, hogy a film próbálja egy az egyben lemásolni a Jelek-et, de nem igazán sikerül neki. A Jelek szinte nulla látvánnyal olyan rohadt izgalmas, hogy már legalább 4x megnéztem itthon is DVD-n. De ez a WotW!!
    3/10

-= SPOILER =-
    Marha vicces volt látni az alien járműveket...tiszta Half Life 2! :)
  • PetruZ
    #21391 + #21394 + #21395 => #21401
    Ha nem érthető, akkor sorry...
  • PetruZ
    Colour of the Truth (2003, http://imdb.com/title/tt0375669/)
    Pusztán mellékes imdb böngészés közben bukkantam erre a filmre, és rögtön feltűnt, hogy a hongkongi filmek örökös rendőrfelügyelője, Anthony Wong Chau-Sang itt sem alakít más szerepet, no meg Francis Ng is ott volt a stáblistában, úgyhogy utánakutattam kicsit, és végül meg is néztem.
    Három férfi áll egy háztetőn. Az egyikük nyomozó, a másik beépített zsaru, a harmadik gengszerfőnök. Lövések dördülnek, és csak a nyomozó marad életben. A beépített zsaru kisfia - anyja gyűlöletének köszönhetően - a nyomozó elleni bosszúra készül. Felnő, rendőr lesz, és bekerül a még mindig aktív nyomozó csapatába. Útját időnként egy titokzatos alak egyengeti: a gengszerfőnök fia, aki felnőve apja helyébe lép, és őt is csak egy cél vezérli: bosszút állni apja gyilkosán. Úgy tűnik, a két fiatalember megérti egymást. Vagy mégsem? Vajon mi az erősebb: a rendőri hivatás iránti elkötelezettség, vagy a bosszú? Az eredmény borítékolható...
    Hmm... az összkép így utólag, megemésztve a dolgokat, kissé lehangoló. Infernal Affairs rip-off, első blikkre, de feleannyira sem ütős. Pedig lehetett volna benne potenciál: vannak jó kis lődözések (kár, hogy a pisztolyoknak nulla visszarúgása van...), trükkös csavarok és nyomozások, ügyeletes diliflepnis rendőr (aki még egész elviselhető is), meg dráma és szerelem, és a lezárás sem különösebben happy end (csak olyan semmilyen), mégsem lett belőle semmi. Egy nagy langyos massza az egész, aminek egyetlen pozitívuma, hogy a sztorivezetés következetes és nemigen vannak benne lukak. Még némi csavarra is futotta a végére, ami ráadásul nem is kiszámítható (pedig én többnyire elég hamar kiszúrom ezeket, de ez kivétel volt). Ezek ellenére a film nem hagy nyomot az emberben.
    Értékelés: 5/10 (egy üres másfél óra eltöltésére még alkalmas, de semmi több)
  • akos
    Ha nem láttad még a wotw-t akkor miről beszélünk is tulajdonképpen...?
    (Meg amúgy is yo poén, hogy te látatlanban jobban tudod, mennyi köze a két filmnek egymáshoz, mint én, aki pár órája néztem meg...)
    Mindegy.
  • PetruZ
    Dehogynem, nagyon is sok közük van egymáshoz. ;) A WotW-t még nem láttam, de a kritikák, spoilerek alapján - számomra - igazi abszurd vicc lenne, ha olyasvalaki kezdené el itt fikázni, aki egyébként az ID4 nagy rajongója (ami még ugyan nem történt meg, de az ID4 máris felbukkant a színen). Stimt? :)
  • akos
    Pedig köszönőviszonyban sincsenek egymással.
    (Néhány apróbb-nagyobb koppintást leszámítva...)
  • PetruZ
    Azért előre szólok, hogy ID4 rajongóktól War of the World fikázást csak erős körberöhögéssel leszek hajlandó elfogadni. :D
  • Jano
    Uramatyám...

:)