[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Colour of the Truth (2003, http://imdb.com/title/tt0375669/)
Pusztán mellékes imdb böngészés közben bukkantam erre a filmre, és rögtön feltűnt, hogy a hongkongi filmek örökös rendőrfelügyelője, Anthony Wong Chau-Sang itt sem alakít más szerepet, no meg Francis Ng is ott volt a stáblistában, úgyhogy utánakutattam kicsit, és végül meg is néztem.
Három férfi áll egy háztetőn. Az egyikük nyomozó, a másik beépített zsaru, a harmadik gengszerfőnök. Lövések dördülnek, és csak a nyomozó marad életben. A beépített zsaru kisfia - anyja gyűlöletének köszönhetően - a nyomozó elleni bosszúra készül. Felnő, rendőr lesz, és bekerül a még mindig aktív nyomozó csapatába. Útját időnként egy titokzatos alak egyengeti: a gengszerfőnök fia, aki felnőve apja helyébe lép, és őt is csak egy cél vezérli: bosszút állni apja gyilkosán. Úgy tűnik, a két fiatalember megérti egymást. Vagy mégsem? Vajon mi az erősebb: a rendőri hivatás iránti elkötelezettség, vagy a bosszú? Az eredmény borítékolható...
Hmm... az összkép így utólag, megemésztve a dolgokat, kissé lehangoló. Infernal Affairs rip-off, első blikkre, de feleannyira sem ütős. Pedig lehetett volna benne potenciál: vannak jó kis lődözések (kár, hogy a pisztolyoknak nulla visszarúgása van...), trükkös csavarok és nyomozások, ügyeletes diliflepnis rendőr (aki még egész elviselhető is), meg dráma és szerelem, és a lezárás sem különösebben happy end (csak olyan semmilyen), mégsem lett belőle semmi. Egy nagy langyos massza az egész, aminek egyetlen pozitívuma, hogy a sztorivezetés következetes és nemigen vannak benne lukak. Még némi csavarra is futotta a végére, ami ráadásul nem is kiszámítható (pedig én többnyire elég hamar kiszúrom ezeket, de ez kivétel volt). Ezek ellenére a film nem hagy nyomot az emberben.
Értékelés: 5/10 (egy üres másfél óra eltöltésére még alkalmas, de semmi több)