106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ximix #98662
    Az utolsó akcióhős, jó film, valahol meg kéne legyen kazin a sountrack-ja, eredetiben.
    Sok mindentől függ, de engem is beszipkázott már egy film, nem úgy mint a kis srácot, de hangosan elkezdtem osztani az észt a karaktereknek a moziteremben, mert szinte ott éreztem magam, saját hangomra riadtam meg összes fej felém, egy gyors elnézést, pofámról égett a bőr, szerencsére sötét volt.
    (nem volt full ház kb 1/5 ember lehetett, valószínűleg ezért is sikerült a "varázs", így is úgy is középen ültem, a látóteret kitöltötte a vászon,élesség oké, hang normális, nem dobhártya szaggató, senki nem zizereg, eszik, szürcsöl,...ect.)
  • CalebJoe
    alap
  • LasDen #98660
    A sólyom végveszélyben Extended

Bár nem látom miért kellett pár perccel megtoldani az eredetit, mikor szinte semmi lényegeset nem tett hozzá. Itt-ott árnyalt karaktereket, de nem igazán számít. De ettől függetlenül még mindig az egyik legjobb háborús film. Nagyszerű jelenetekkel, zenével és karakterekkel. És most kiszúrtam, hogy még a Coster-Waldau (Szőr Jaime a Trónok Harcából) is szerepel benne egy rövidet. Hihetetlen mennyien a színész gárdából futottak be kisebb-nagyobb karriert hollywoodban azóta...

9/10

Stranger Than Fiction (Felforgatókönyv)

Az egyik személyes kedvencem ez a film. Kissé bugyuta és lehet benne találni hibákat, de ez az a film, amit bármikor megtudok nézni. Ferrell és Gyllenhaal párosa nagy aranyos, imádom nézni őket. És a sztori is egészen eredeti. Fantasztikus film...

8/10

The Whole Truth (A teljes igazság)

Unalmamba raktam be, de a végére kiderült, hogy ez nem is egy olyan rossz film. A tárgyalótermi dráma és a történet szép lassan behúzott és kíváncsivá tett, hogy mi az igazság a végén. Bár kissé úgy érzem csaltak a készítők, de talán nincs igazam. Egyet mindenképp megér.

6/10

Blade Runner 2049

Nem igazán tudom mit gondoljak. De azt hiszem, hogy jó volt. Kellenek az ilyen filmek is, amik nem csak arról szólnak, hogy mindent szét lövünk. Mert látom magam előtt, hogy más rendezővel ez a projekt milyen generic blockbusterbe fulladt volna. Autós üldözés, hatalmas lövöldözések és leamortizáljuk a várost. Helyette egy sokkal érdekesebb történetet kaptunk, ami talán lehetett volna erősebb is, de így is megelégedtem vele.

7/10

Az utolsó akcióhős

"Mert én vagyok a nagy komédiás Arnold Braunschweiger..."

9/10
  • ximix #98659
    7 év után új Skyline, sorozatnak szerintem jobb lett volna
    - Skyline 2010
    - Beyond Skyline 2017
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.01.02. 18:34:54
  • Zephyr Retiring
    Jumanji: Welcome to the Jungle (Vár a dzsungel) 2017.

Jól összedobott és látványos. Néhol még vicces is :)
    Nekem jobban bejött mint az első rész amihez (a játékon kívül) szerencsére nem sok köze volt..

Idei kezdésnek részemről legyen: 10/9.

• PhantomAss
    Vademberek hajszája (hunt for the wilderpeople, 2016, lmdb)
    Sok jót olvastam erről a filmről, minden fórumon áradoznak róla általában, de én nem tudok sajnos hasonló jóságokat mondani.
    Nem mondom hogy rossz de maradjunk annyiban hogy másra számítottam. A poénokon nem igazán nevettem, inkább gyermeteg és egyszerű az egész. Ha az a poén hogy egy 2 méter széles árkon nem tudnak átugrani és ezért csak kiabálnak egymásnak, vagy hogy a fekete swat ruhás kommandósok csatárláncban fésülik át az erdőt miközben egy pálmalevél alatt bújnak el mellettük - hát köszi de én ebből már kinőttem.
    Egyszer meg lehet nézni, de kb. ennyi.
    Nálam 6/10
  • Kmarha
    The Belko Experiment

Egy újabb hétfő az irodában. Ráadásul a világ végén Bogotában, ahol a cég kénytelen nyomkövetőt beépíteni az ember tarkójában, az esetleges emberrablások könnyebb felderíthetősége miatt.
    Mindenhol a szokásos arcok, a kávé is hideg. És még a hangosbemondóba is csak szórakoznak az emberrel. Öljetek meg 30 embert, különben mi ölünk meg 60-at.
    Rossz vicc.
    Aztán hirtelen lezáródnak az acél zsanérok az ablakokon, és felrobban a szembe ülő kolléga feje.

Nem kívánok ilyen munkanapot holnapra.

Olcsó és pofon egyszerű vérgőzös hent-film, ami nem is akar többnek látszódni. Az emberi viselkedés kielemzését, nyugodt szível ugorja át a rendező egy fejlövéssel. Nem mondom, hogy elképzelhető, de elégé hátborzongató szituáció, pont annyi szereplővel, hogy azok vérével 1,5 óráig elfröcsöghessenek a készítők.

Egy megnézést teljesen megért, nem lesz maradandó emlék, nincs annyi benne. Viszont még megnéznék pár ilyen részt (a végén utal is a lehetséges folytatásokra), bár félő, hogy ha lesz, azokba vagy már némileg velősebb mondanivalót és történetek próbálnak meg majd betuszakolni, vagy épp a másik oldalra esve, akkora hülyeségre és agyatlanságra fordítják át a történeteket, hogy az már az élvezhetőség rovására fog menni.

Oszt ne legyen igazam. A lényeg, most pont eltalálták mindenből azt a mennyiséget, amivel én személy szerint elvagyok.
  • Zephyr Retiring
    A film, csak film. Nem feladata az igazság keresése.
    Kikapcsol, szórakoztat esetleg elgondolkodtat..

Például azon, hogy szokás e egy ilyen helyen boldog új évet kívánni?
    Ha nagyon off, akkor bocs, de bújjék mindenki ahová....értitek: B.U.jjÉ.K.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.31. 09:16:28
  • UUUU
    Ahogy latom, csak te vergodsz es hisztizel. :) Vagy csak faj az igazsag es nem a zuzodasok, amiket a vergodesed kozben szereztel a barlang falan. :))
  • LasDen #98653
    nem is kell minden filmnek rendezői változat. 4 óra elég overkill lenne imo
  • IMYke2.0.0.0
    "4-Hour Blade Runner 2049 Cut Won’t Be Released

Unfortunately, for those wanting to see more of Blade Runner 2049, the four-hour version won’t see the light of day, and Villeneuve has explained why. In an interview with Screen Crush , the director stated the reason is because, like all first cuts, the four-hour version was still very much a work in progress, and that he’s confident the theatrical release is the definitive version of his film. Villeneuve said, “I will not show it to anyone, the four hours, it doesn’t work. The movie you see right now is the one.”
  • davidka003
    Better Watch Out

Karácsonyi horror/thriller.
    Bár végig egy házban játszódik az egész, engem végig lekötött, a főszereplő srác meg nagyon jól játszott. Kisebb hibák ellenére jó kis beteg humorú film. :D
    8/10
  • SzinesGeza
    Az "Inferno" a leggyengébb. Nagyon béna az alapötlete is.
  • Inquisitor
    Valójában a manus összes könyve ponyva, a benne lévő szakértelmen meg sírni lehet, akkora hülyeségeket ír. Akit érdekel a téma, az olvas szakirodalmat mondjuk olyan "névtelen senkitől" mint Umberto Eco vagy akinek kemény a szakszöveg, az olvashatja az öreg kalandregényeit, aminek jelentős része ilyesmiről szól, csak nem ponyva szintjén.
  • Zephyr Retiring
    Angels & Demons (Angyalok és Démonok) 2009.

Először azt gondoltam, ez a Da Vinci kód folytatása, az Inferno meg ennek a folytatása, de mégsem..
    Informálódtam a wikin..
    Ott azt írják, hogy nálunk (Magyarországon) ezt is és a Da Vinci kódot is két nappal az amerikai bemutató előtt bemutatták..ez tök vicces :)
    Hogy a túróba mutathatnak be nálunk hamarabb egy amerikai filmet, mint Amerikában? :D

Én meg korábban azt hittem, csak viccből mondta valaki..

A film maga nem volt rossz. Ezek a szimbólumkutatók valahogy kicsit amolyan kalandorfélék nem? Nyomába erednek egy egy jelnek, mint Indiana Jones a kincseknek, és végül mindig találnak valami titkot vagy misztikumot :)

Ez is volt olyan jó, mint a Da Vinci kód...de az Inferno még vár rám :D
    10/7.
  • Jim Morrison
    Valerian és az ezer bolygó városa

Bugyuta kis film. szép és jól szól, és kb ennyi. Ja, és hosszú. techdemonak jó
  • Zephyr Retiring
    Oké, jelezted, nincs is ezzel semmi gond. A humort is másképp érzékeljük...

Például van olyan, aki szerint Borat sem paródia, hanem a kazah nép kigúnyolása.

• Inquisitor
    Ez nem ellenvélemény, csak jelezni szeretném, hogy nekem a hócipőm tele van Bruce Willis akció-hős szerepeivel, meg azok egy bites karaktereivel. Lehet én vagyok az utolsó, aki sajnálja, hogy Bruce nem tud színészkedni ezek miatt? Mert oké, hogy sok pénzt kap érte. Én szeretem a sebezhető, törékeny vagy vicces karaktereit, mint amilyeneket a Moonrise Kingdom, 12 Majom, Bajnokok reggelije filmekben ad elő, vagy a millió éves Moonlighting (Simlis és a szende) sorozatban nyomott, főleg annak külön epizódjában amikor előadták Shakespeare-től a Makrancos Katát. De talán az alább fikázott Sin City is ide tartozik ugyan ezen okokból.
  • Zephyr Retiring
    Nem kell magyarázkodnod ha nem akarsz. Én személy szerint nem emlékszem olyan esetre, hogy blamáltam volna valamelyik filmkritikádat. De ha mégis volt ilyen eset, eztán majd odafigyelek, hogy ne tegyem..

Én szeretek minden véleményt átfutni, mert nekem tetszik ha más másként értelmez eseményeket, történéseket mint én.
  • Tikal #98643
    lehet egy blog-gal jobban járna ahol tiltja a kommentelést...
  • Tikal #98642
    ugord át ha nem érdekel...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem sértődtem meg. Elmentem a kedvem az ajánlók írásától (okot pedig már leírtam, ne értetlenkedj!), rühellem már azt, hogy mindent meg kell magyarázni és védeni másokkal szemben, még akkor is, ha az személyes vélemény és élmény.
  • Zephyr Retiring
    Ami azért lehet, mert túl általánosan vélekedsz.
    A legtöbben olyan véleményekhez szólnak hozzá, amivel nem értenek egyet.
    Veled viszont mindenki egyetért, úgy látszik :)
  • LasDen #98639
    az én véleményemet nem szokták véleményezni :(
  • Zephyr Retiring
    És? Akkor tehát nem sértődtél meg.
    Csak simán sztrájkolsz? :D
  • IMYke2.0.0.0
    "Szerintem felesleges megsértődni (gondolom azért nem ír filmekről) bárki miatt is."

Hol írtam, vagy sugalltam, hogy meg/besértődtem?!
    Egyszerűen elegem lett abból, hogy itt a vélemények véleményezése IS zajlik.
  • Zephyr Retiring
    Ó..hát ő tudja.
    Szerintem felesleges megsértődni (gondolom azért nem ír filmekről) bárki miatt is.
    Ki így, ki úgy látja ugyanazt :)
  • LasDen #98635
    annyi filmet nézett meg az elmúlt időszakban, csak nem ír róla..
  • Zephyr Retiring
    Mi 20 film?
  • IMYke2.0.0.0
    DantesHUN: Ha irritál, akkor ne folly bele ilyesmibe és a beszélgetésbe se: csak rosszul jöhetsz ki belőle.

Zephyr Retiring: így már nem vicces
    Minek részletezzem? Ha figyeltél, akkor láthatod, hogy jó ideje nem szúrok be ide komolyabb ajánlást - az Everly volt hosszú idő után az első... és sokáig az utolsó is, pedig nem hagytam abba a filmnézést. Megszámoltam: 20 film.
  • Zephyr Retiring
    Már nem csak filmes fórumokon téma..
    Átterjedt a "szomszéd" szavazó totyikba is az SW-mizéria :)
  • Zephyr Retiring
    És te, miért vergődsz azon, hogy más azon vergődik, hogy mások vergődnek? :D

Inkább részletezd mit néztél legutóbb..
  • DantesHUN
    Mert irritál ,hogy amióta ez a hülye film megjelent másról se szól egy filmes fórum se.
  • IMYke2.0.0.0
    Miért vergődsz azon, hogy mások vergődnek? Ez csak egy film!
  • DantesHUN
    Aha. Na ezt unom már rohadtul. A hisztit. Itt már rohadtul nem a filmről van szó, hanem debil módjára állandóan vergődtök és hisztiztek az új star wars miatt.
    Ez csak egy film! Semmi több!
  • Zephyr Retiring
    Lehet ez is, az is. Stephen King is csak egy író. De nélküle nincs film se.
  • PhantomAss
    "Tarantino egy zseni, ehhez kétség nem fér. Ám eme véreskezű alkotása egy rakás trutyi.
    Tiszta románc, Született gyilkosok, Alkonyattól pirkadatig, Jackie Brown vagy Kill Bill széria"

A Tiszta románc (forgatókönyv) és a Született gyilkosok (író) hogyan került bele a sorba? :)
    Szerintem nem mindegy hogy rendező vagy író!

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.12.29. 11:40:18
  • Zephyr Retiring
    Megértem, nem szerethet mindent az ember
    Engem meg már a főcímzene megfogott..aztán csak lestem.
    Amúgy is kedvelem a bosszúállós filmeket, fene tudja miért..várom a vol.3-at is..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.29. 11:38:04
  • IMYke2.0.0.0
    Személyes: a Kill Bill széria egy rakás trutyi.
  • Zephyr Retiring
    Na kérem.. akkor lássuk

Pulp Fiction (Ponyvaregény) 1994 IMDb

Köveket, illetve bocsánat: szavakat lehet előkészíteni, félő lesz akiknek akaratlanul is a lelkükbe gázolok

Tarantino egy zseni, ehhez kétség nem fér. Ám eme véreskezű alkotása egy rakás trutyi.
    Tiszta románc, Született gyilkosok, Alkonyattól pirkadatig, Jackie Brown vagy Kill Bill széria..

De talán nem is Tarantino-t kellene hibáztatnom. Bruce Willis-el is lehetnek némi gondok. Példának okáért ott van a Sin City. Na akkora kakát is rég láttam már. Ha nincs Madsen, talán végig sem nézem. Bár így sem volt valami nagy élmény.
    Belekezdtem a Breakfast of Champions vagyis idehaza Bajnokok reggelije címen ismert mibe is? Az a film már olyan irdatlan nagy gáz, hogy a távirányítót is dühösen csaptam a falhoz. Hol van az a Bruce Willis, akit én szerettem? Hol van Joe Hallenbeck? És John McClane? Vagy a hős szerelmes Bill Capa? Hová tűnt John Smith és James Cole? Hogy Korben Dallas-ról már ne is beszéljek..
    Komolyan mondom, ha ez a Bruce gyerek jövő januárban nem tér vissza valami tökös Paul Kersey-ként, magam rángatom ki a sírjából Charles Bronsont, aki olyan bosszút áll rajta, hogy abból még Butch Coolidge-ként sem verekszi ki magát

Ebben a kultfilmmé avanzsált káoszban egyetlen jó jelenet van összesen, amikor Travolta kijön a budiból és szembe néz saját mordálya csövével.. Na ez volt az egyetlen pillanat, amikor pár másodpercre felvillant Bruce szemében a tökösség. Na jó, volt még egy, amikor visszament a szamurájkarddal a pincébe, ahol épp meghitt édeshármast játszottak a nagyfiúk
    De két fasza jelenet miatt hagy ne essek már hasra..
    Egyszer nézős volt, és nem pontozom. Nem fájdítva tovább ezzel is a rajongók szívét..
    Apropó..mi lett Jules-el?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vincent-et láttuk, hogy hasában golyókkal végezte..

Olyan mélyen csalódtam, hogy elő kellett szednem valami kellemesebbet vigaszként..

Erin Brockovich (Erin Brockovich, zűrös természet) 2000 IMDb

Akárcsak az előzően megtekintett alkotást, ezt is díj ajánlások garmada és pár jogosan kiosztott díj is kísér.

Amit tudni kell, megtörtént esemény alapján vitték vászonra, Julia Roberts full hitelesen formálta meg Erint, aki minden bizonnyal az életben is nagyszerű vitapartner lehet máig. A 90-es években kipattant vita az áramszolgáltatóval 2011-ben ismét folytatódott..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Eredményeik azt mutatják, a szennyezett terület kiterjedése kétszerese a szolgáltató által becsültnek, és a mérgező anyagok szintje is jóval magasabb a közöltnél. Néhány helyen négyszázszorosa az ajánlott közegészségügyi határnak. A szolgáltató szerint a szennyezés száz házat érint, a vízügyi szakember szerint azonban ez a szám közelebb van a 250-hez."

idézet Erin Brokovich 2011-es nyilatkozatából.

Ezek szerint vannak akik sosem tanulnak a saját hibájukból..

Harmadjára láttam a filmet, és még most is odaragasztott a tévé elé.
    10/9.

Az ünnepek lassan elmúlnak..s vele a..

Red Nose Day Actually (Végül is szerelem, vagy Igazából szerelem 2) 2017 IMDb

Hát ez kurva rövid lett Így az leszek én is. Csak két kérdésem van:
    1) hol vannak a többi régi szereplők?
    2) miért kellett értékes perceket pazarolni töketlen Bean ugyanazon poénjára?
    Különben meg erre mit is adhatnék pontot? Lett volna inkább 30 perc a régi szereplőkkel sorban..de nem..