106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"semmi módosítást, tömörítést ne végezzen el a videófájlon"
Lehetetlent vársz el. -
Sziasztok!
Nem találtam a megfelelő topikot, gondoltam megkérdezem nálatok, hátha kapok vkitől segítséget:
Adott egy letöltött 720p HD minőségű videófájl. Szeretnék erre ráégetni .srt feliratot. (Tudom, hogy ősi megoldás, de nekem most sajnos erre van szükségem.) Milyen programmal tudom ezt úgy elvégezni, hogy semmi módosítást, tömörítést ne végezzen el a videófájlon, csak égesse rá a feliratot? Format Factory-t próbáltam, de ott a legjobb minőséget kiválasztva is iszonyatosan lebutítja a képet. -
Szomorú. Én direkt kerültem a filmet, mert már a trailerből is az jött le hogy ez szar lesz, viszont 2Pac-et meg kurvára szerettem, szóval nem akartam ezzel rontani az emlékeken. Jó lett volna ha valami hasonlót össze hoznak mint a straigt outta compton, nekem az tetszett. -
All Eyez on Me
Messziről bűzlött, hogy szar lesz, de mint olyan, akinek Tupac volt az első kedvenc előadója és határozta meg hosszú időre a zenei érdeklődésem, muszáj volt megnézni.
Eleinte a börtön interjújára fűzték fel. Az egész borzalmas dokumentumfilmnek érződött béna illusztrációs betétekkel és érthetetlen jelenet választásokkal. Nem láttuk hogyan lett népszerű, csak az egyik pillanatban már az volt. Aztán teljes érdektelenségbe fordul az egész.
Már-már kényelmetlenül éreztem magam attól, ahogy MINDENKI beszélt a filmben. "Ma'nigga, sheet, yo mothafucka, we gonna holler at ya, sheeet nigga" és végig ez megy. Két és kibaszott fél órán keresztül. Bunkó alpári faszakalap módon beszélgetnek egymással. Lehet így volt a valóságban is, de ez filmen így kurva gáz. Lemészároltak egy történetet és egy személyt, akinek az életét sokkalta profibban kellene megközelíteni.
Szomorú vagyok, hogy semmi elvásárom nem volt a filmmel, és még így is sikerült alulmúlniuk...
2/10 -
Sequoyah #98738 Ez egy gyerekeknek szolo mese, nekik lett irva. Semmi szukseg egy bonyolult foellensegre egy gyerekmeseben.
Akkor sem, ha vegul felnottek koreben is nepszeruve valt a tortenet (vagy inkabb csak felnottek kozben azok a gyerekek). -
"Lassíts le, nem vagy Jackie Chan!" :) -
Itt különösen lassabb, mert a rendező mondta neki, hogy lassítson le. -
Hitman's Bodyguard (Sokkal több mint testőr)
Standard akciófilm. Se nem túl jó, se nem túl rossz. Jackson és Reynolds pedig feldobják a filmet. Salma Hayek meg még mindig gyönyörű. És még badass is volt...
6/10 -
Mindenképp kell egy antagonista aki pusztítani és rombolni akar, mivel ha kispóroljuk a személyét, akkor a film cselekménye válik okafogyottá... nem lesz a történetnek súlya és iránya, mert nincs cél, konfliktusmentes marad, és nézhetnénk a békés miliőt... csakhogy egy fantasy-ra általában nem ezért ül be az ember.
Tehát alapvetően nincs gond a "főgeci" jelenlétével az ilyen filmekben, a gond inkább azzal van, ha valami ordenáré primitív a személyisége, nincs valódi célja a gonoszságának, csak maga a gonoszság esszenciája van meg, de nem kapunk választ hogy miért olyan, milyen céljai vannak, mik motiválják, sablonos 1 dimenziós alkat, és egy 4 éves kisgyerek morcossága rejlik a tettei mögött, aki éppen hisztis kedvében van valamiért... de nincs valódi értelem vagy cél abban amit csinál... engem elsősorban ez zavar.
Vagy ha van is valami motiváció, akkor meg az unalomig elcsépelt klisék teljes spektrumát tartalmazza, és gyakorlatilag ugyanazt látjuk amit a többi filmben, csak máshogy hívják a gonoszt. -
Persze, Harry Potter a szemünk előtt nőtt fel, de attól még az ellenfele egy dark lord volt, nem?
Akkor jó sok fantasy könyvet ki kellett hagynod, meg filmet, és nem csak fantasy-t mert a jó részük mindig erről szól: van egy valaki aki valamiért el akar pusztitani mindenkit és mindent. Értem hogy mi bajod van vele, nekem se tetszik, de sajnos ez van... -
de ő a főgeci, nem? de. -
Az "Ötödik elem"-ben is egy fekete/sötét gonosz (a támadásoktól növekvő, és az életre halállal válaszoló) az ellenfél - aki történetesen 5000 évente visszatér (a sztoriban meg ugye ez épp 2214-ben esedékes). -
A Harry Potter Voldemortja a legfélreértettebb figura. Szerencsétlen csak egy új orrot akar magának, nem a világot elpusztítani! -
DantesHUN #98729 Például Harry Potter-ben egy kisgyerektől eljutottunk egy fiatal majdnem felnőttig , annak minden tini problémájával együtt.
Na most filmet nem tudok mondani, de könyvben-és játékban- a Witcher sorozat nem arról szól, hogy van egy gonosz, aki gonoszkodik. Mert csak.
Vagy, a Warcraft film. Nem sikerült a legjobban, és igen van egy megrontott ork vezér meg megrontott ember mágus, de mégse annyi a történet hogy van a sötét úr, és ő gonosz, míg a másik oldalon vannak jók.
Olyan sablon fantasy könyvet el nem olvasnék, ami csak annyi hogy van egy gonosz, aki gonoszkodik. Azért mert ő a gonosz. Nincs egyéb célja, jelleme. -
Szerintem pont ez volt a film varázsa, hogy a klasszik fantasy elemeket, történetet ültette modernt környezetbe Sötét Urral együtt. Most egy tündékkel teli világban nekem pont nem az volt a legnagyobb problémám hogy hogyan hivják a sötét urat vagy éppen ki a gonosz, úgy is mindg el akarja pusztitani a világot. Harry Potter, Narnia, meg a mostani Marvel mozik-ban is ugyanugy egy főgeci van, csak épp nem sötét úrnak hívják...
Nem vagyok otthon annyira fantasy-ban, szóval mondhatnál esetleg egy két filmet ahol nem sötét úr volt az ellenség, hanem valami egyedi, és nem az volt a célja hogy mindenkit leőljön és elpusztitsa a világot
Egyébként a gyűrűk urában nem tudom mi volt a csavarás, Sauron volt a főgeci nem?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.09. 18:32:28 -
DantesHUN #98727 A gyűrűk Urában azért csavartak egyet a jön a sötét úr koncepción ,ráadásul az az ,,ős-fantasy" mármint a könyv. Ennyi évvel a gyűruk Ura után ha egy fantasy azzal tud csak előrukkolni hogy jön a sötét úr, aki gonosz és mindenkit jól megöl, nálam egy szar . -
The Foreigner (2017)
Jackie Chant a vhs korszak óta szeretjük. Annyira, hogy a Tekkenben is "Ő" a kedvenc karakter. :) Nekem személy szerint a "komoly" filmjei nem nagyon jönnek be. Az nem az ő stílusa.
Ezzel sincs másként. A film rendben van, semmi extra. Jackie, túl a 60-on egy kicsit már lelassult, de még mindig jól nyomja. Maxi riszpekt! Van benne egy pár igen fájdalmas esés-kelés. Persze már nem olyan menyiségben, mint régebben. AhogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lecsapja a faszit, az epik! :)a lapos tv-vel
6/10 -
*transzvesztita (csak mert már rengetegszer láttam, hogy f-el írják) -
Örülünk a hirtelen rádrört őszinteségi rohamodnak, de legközelebb fogalmazz óvatosabban. Ezen nyüanszok szinte már súrolják a totyik fórumozási szabályzatának a képzeletbeli határait :D
Inkább azt részletezd, milyen jellegű filmeket rendeznél szívesen...mármint ha lenne tehetséged is hozzá :) -
fantasy. sötét úr. most mégis mi más? nem ez minden fantasy alap sztorija? :)
nekem a gyűrűk urából csak annyi rémlik, hogy el kell vinni a gyűrűt a hegyhez mert a sötét úr...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Star Wars-ban is volt egy sötét úr, ha jól emlékszem :DD
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.08. 22:08:02 -
Prof William #98722 És természetesen Holokausztfilmet rendezel. Másképp még így sem lenne esélyed nyerni. :) -
DantesHUN #98721 Bright.
Szóval Netflix. Meg modern zsarus fantasy orkokkal. Az alapötlet jó.
Az nem tetszett, szóval...a világot jobban kifejthették volna. Többi faj? Több fantasy elem, hogy működik a modern világgal? Csak egy repkedő kis izé tündért kapunk akit Will Smith agyon ver egy gereblyével.
Orkokat, akik...tiszta nigga gengszterek. És gonosz meg nem gonosz Legolasokat.
A történet...jön a sötét úr. Na most spoliler? Ebbe nem lehet, ez a leggagyibb fantasy ötlet, komoly? Jön a sötét úr? Nabazdmeg.
Az se tetszett, hogy elvileg az orkok nagyon erősek...hát a főszereplő akciójeleneteit akkor jobban is megcsinálhatták volna, hogy kioszt akkora maflásokat...de nem nagyon jött át.
A harmadik főszereplő...a tünde lány...eh de gyenge volt, és mintha szerepe se lett volna, néha mintha ott se lett volna, oké a végén lett persze szerepe...de ez is olyan nem jól működött.
Ami jó volt, hogy áthalláűs a rasszizmusra, egyik oldal se jobb mint a másik faji előítéletek, és itt tényleg fajokról van szó, na ezek működtek. Némelyik lövöldözés még pofás is volt.
Azért mindezzel együtt elég hangulatos volt...csak sok hibával, szar történettel-mégegyszer, jön a sötét úr?! Ennyi?! Sötét úr? Beszarok- és hát sokkal többet is ki lehetett volna ebből hozni ha a határvilágot jobban megmutatják. -
Emlékszik még valaki erre?
"An **Award-Winning** Sci-Fi Short Film: "The Space Between Us""
1,989,056 views
The CGBros
Published on Jul 30, 2017
"Watch this amazing **Award-Winning** sci-fi short film called "The Space Between Us" as we find the world choking on pollution, and needing oxygen masks to survive. However, the key to humanity's survival may be held by a captured sea-creature named "Adam"! For more information, please see the details and links below:
We follow Juliette, a cleaning lady in a research institute called Beacon. The world of Beacon is a desolate place where the remainder of the human race is forced to use oxygen masks to survive because of severe air pollution.
In their search for finding a new way of living they manage to capture a sea creature, they name Adam that could prove vital in mankind’s salvation. The short film explores the theme self-sacrifice in a fast paced action, sci - fi setting. The main selling point is the VFX done by a crew of 10 students at The Netherlands Film Academy.
A solid pipeline was set up which ensured a coherent workflow across various disciplines. Most of the indoor action was shot on an extensive location at a concrete factory.
The outdoor scenes were shot with the actors on a green screen set and composited with fully rendered backgrounds. The Netherlands Film Academy first ever high - profile CG creature Adam was a big achievement for the small team.
FX was also an integral part of the film as a large chunk of the action takes place underwater. The film has received a lot of positive feedback from audiences during the screening at Eye Film Museum.
The film has won four awards at the 2015 edition of the Scifi Film Festival in Australia."
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oké. Lássuk, hogy mi született a dologra nagyon hasonlító módon a világ másik sarkában Guillermo del Torótól:
-
Bright
Nem volt rossz. A zenék mintha nem egészen illettek volna némelyik részhez, meg valahogy a vágással sem jött ki mindig jól, egy kicsit olyan érzésem volt, mintha első vagy második filmjét csinálná a stáb.
A folytatásban remélem egy kicsit jobban megismerkedünk a világgal meg a sárkánnyal. -
az utolsó mondat... -
DantesHUN #98717 Jövőre elmegyek transzfesztita filmrendezőnek. Eddig nem volak ilyen nemi vágyaim, de politikailag nem korrekt, hogy engem a transzi zsidó ( mert át térek a zsidó vallásra is) nem díjaznak. Bár igaz filmet rendezni nem tudok...de ez diszkrimináció!
Aztán megnyerem az Oscart írok róla egy könyvet, amit mindenki megvesz aki PC, és élem világom.
Zseniális terv.
Vagy...maradhatnék aki vagyok, és ha lenne tehetségem a filmrendezéshez, megvárhatnám amíg ezt elismerik. -
Azaz. -
Nyiri #98715 Black Water
Szerintem ez az, de ez 10 éves -
hawkie22 #98714 Nekem is csak a Zátony rémlik Blake Lively-val ilyen témával az elmúlt 2-3 évböl, de abban tenger van fehér cápával meg zátonnyal, krokodil a közelben sincs. -
Van Kathryn Bigelow meg Sofia Coppola, akitől díjra jelölhető filmeket lehet várni. Esetleg még Angelina Jolie. Ebből Coppola idén egy felejthetőbb filmet hozott. Míg Jolie filmjét idegennyelvű kategóriában jelölik csak. Egyedül Bigelow Detroitja fért volna be a jelölések közé jogosan a kritikák alapján. A többiek ha olyan filmet tesznek le, akkor bekerülhetnek. Ott van a Lady Bird. Legjobb film és női f.szereplő díját vitte is. A rendezőnőt pedig forgatókönyvre is jelölték. Nem érzem, hogy lehetetlen lenne és szándékosan kitúrnák őket, bár biztos van még mindig bias a férfiak felé.
Egyre több nő által rendezett film készül és nem csak ilyen elkallódó kis filmeket, hanem nagyobb kaliberűek is. Mondjuk blockbustert még csak akkor adnak nekik, ha női szuperhősről van szó :D -
Girl in Progress (Így neveld az anyádat) 2012 IMDb
Egy iskolai feladat, hogy a kamaszkorból a felnőtté válás fázisait kell elemezni. Ansiedad komolyan veszi olyannyira, hogy a valóságban is végigjátssza lépésről lépésre a fázisokat remélve, hogy a folyamat végén önmaga is felnőtté válik majd.
Könnyen emészthető vígjáték komoly szociális mondanivalóval a szülők felelősségéről.
10/6.
You've Got Mail (A szerelem hálójáb@n) 1998 IMDb
Az előző filmhez mérten ez is 6 díjat zsebelt be. Itt egy helyi könyvboltos hölgynek gyűlik meg a baja a közelben hamarosan megnyíló nagy könyv-multival, illetve annak tulajdonosával. A történet ugyanekkor egy másik szálon is fut, ami egy cseten megismert férfi és egy nő szép lassan barátsággá alakuló románcát is elővetíti. Persze akkor ők még nem is sejtik, hogy igazából a megkedvelt barát nem más mit az új könyvesboltos "ellenség"..
10/7.
The Notebook (Szerelmünk lapjai) 2004 IMDb
Hú, erről nem egyszerű bármit is írni. Aki úgy érzi, megtalálta már élete párját aki mellett akár meg is öregedne, annak biztosan tetszeni fog.
Aki viszont még nem vágyik ilyesmire, az nem biztos, hogy értékelni tudja eme kiváló alkotást...
Ez az egyik legszebb szerelmi történet amit valaha láttam.
12 díj és további 10 jelölés. Számomra Ryan Gosling csalódás volt az Amerikai álomban. Itt viszont újra jó színészként tekintek rá.
(..de azért továbbra is egy piszkos mázlista, aki a valóságban is társa lett egy időre Rachel McAdams-nek
)
10/9.
-
Majd jövőre az lesz a baj, hogy a díjazott nem meleg, vagy leszbikus, mert ha nem az, akkor nem elég PC a Golden Globe. -
index.hu/kultur/cinematrix/2018/01/08/golden_globe_2018_nyertesek/
"A Golden Globe-ot tökéletesen jellemzi, hogy Oprah beszéde után a legjobb rendezőnek járó díjat osztották ki, amiben csak fehér férfiak voltak a jelöltek. Ezt az egyik átadó, Natalie Portman meg is jegyezte, amire a későbbi nyertes Guillermo del Toro látványos fejcsóválással reagált."
Talán azért kedves Natalie mert nem volt kiemelkedő női rendező. Jó lenne ha továbbra is ezeken a díjátadókon a legjobbakat díjaznák nem pedig csak azért jelöpni már illetőt pl fekete, nő ilyesmi.
Anno (pár éve) Academy Awards körül volt kisebb botrány mikor nem volt fekete bőrű színesz a jelöltek között vagy valami ilyesmi. Egyik nagyobb név azt javasolta 1 fekete bőrű legalább legyen mindig jelölve. Szerintem mindenki szemében elveszítené a díj az értékét ha nem a legjobbakat jelölnék/szavaznák meg győztesnek. -
Headshot (2016)
A Raid főszereplőjének filmje stb. stb.
Olyan mintha forgattak volna egy csomó akció jelenetet aztán megpróbálták valami sztorira felfűzni a dolgot kevés sikerrel. Verekednek, lövöldöznek, de ez gyorsan unalomba fullad, mivel szinte nincs semmi, ami összefogja a filmet. A handycam meg szar...
4/10 -
Prof William #98708 Emlékszem még bemutató előtt tele volt a net hogy ÚRISTEN mekkora film lesz és a HANGULAT meg Fassbender élete alakítása lesz majd, aztán a bemutató után hatalmas csönd majd pár lehuzó kritika és semmi... :)
Kb mint a High Rise előtt. Mindenki áradozott hogy micsoda klasszikus lessz aztán a bemutató után csönd 1-2 lehúzó kritikával fűszerezve. -
pont mint a dunkirk. parasztvakitos bemutato holott a film szar volt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.01.07. 20:10:52 -
The Witch
A New-England Folktale
Mit néztem most meg?
Rettentően nyomasztó 1,5 óra, ahol az utolsó fél órában rendre a TV-re kiabáltam: "Miaf..?". A Split után kíváncsi voltam Anya Taylor-Joy további szerepeire, csak ezért került ez a film is terítékre. A filmről elsősorban csak annyit, hogy korabeli (Amerikai gyarmatosítása időszak elején) boszorkány történetekből összegyúrt, számomra teljesen egyedi, elsősorban hangulati elemekkel feszültség keltő horror film, melyhez hasonlót így hirtelenjében nem tudok mondani.
Nagy elvárással azért nem ülnék neki, mert sokkal többet nem nyújt. Jó de az idegeket kikészítő karakterek, az eredendő bűn, a megtisztulás, vezeklés, elátkozás körüli történet elemek, némi vér de inkább csak sötétség és zajok az erdőből. Nem lesz a klasszikusok között, és bár a kedvem most így a megnézése után elég nyomasztó, úgy érzem kár lett volna kihagyni.
De egy whisky azért most jól fog esni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.01.07. 20:13:14 -
The babysitter
Ez mi volt? Értékelhetetlen fos hulladék/10
Se érdekes, se vicces nem volt, vártam, hogy legalább a végére lesz valami de semmi extra.
Happy Death Day
Na ez már jobb volt, volt jó pillanatai de nem lett annyira ütős a végén a megoldás.
A film arról szól, hogy a csaj egy időhurokban ragad és ugyan azt a napot éli át újra és újra. Lásd Idétlen időkig.
7/10 -
Nézd, mindenféle alapanyagból kerekedhet szar film és kerekedhet jó film. Itt most nem volt tényleges hóember, mégis szar lett a film... egy hóemberes filmet is meg lehetne csinálni ütősre és brutálisra, ha meg lenne az alkalmas forgatókönyv, a jó rendezés, a megfelelő színészek, és a parás szituációk, fokozatosan adagolt feszültséggel. -
Van már hóemberes horror film, nevetséges már a gondolata is :D