106870

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
pff beszarok... mire válaszólok, ki is törli a hozzászólást :D VIP powah :D Na mindegy talán jobb is így. -
Round two?
Nem hasonlítottam össze ezt a 2 filmet műfaj alapján soha. Egyszerűen csak példaként hoztam fel, mint kommersz(=tömegkultúra) példát, de itt le is kivánnám zárni.
Ja és olvass vissza a vita kiundolópontjára is. -
Ja, csak szépen meggyújtja a kanócot, aztán elsétafikál, mintha mi sem történt volna :P -
És aki benyomja a mondatot szinte részt sem vezsa flameben:D -
deicide #26115 filmek amiket most láttunk..??
The Dark..2005
Ismeretlen Hívás..!
Utobbi remek..kevés szereplő..és nagyon ott van a hang és képi világ..jó házirozin üttt..mint a gép..! -
Annyira birom hogy egy kis mondtattol mekkora balhek mennek itt le :D
SG el ! :D -
Nekem is tetszett a film maga. Az egytelen problémám a rettenetes akcentusos angol volt.. vagy beszéljenek japánul és feliratozzák (ami a kínai színészek miatt lehetetlen volt) vagy angolul akcentus nélkül. De ez az akcentusos angol dolog szrintem borzalmas... -
Egy gése emlékiratai:
Leszámítva a nemzeti keveredéseket (amerikai film, japánról szól, kínai szereplők, angol monológok) szerintem nagyon ott van a szeren. Engemt nagyon elvarázsolt ez a gésás világ habár nem tudom hogy mennyire hűen ábrázolja az igazi gésák életét. Talán a jó könyvnek is köszönhető ez (nem olvastam btw), azért az meglátszott hogy nem egy távol keleti rendező rendezte. Azokat a csodálatos tájakat, természeti képeket hiányoltam, azzal még csak rá tett egy lapáttal a rendező hogy a filmnek több mint a fele nagyon szűk, zárt helyen játszódik. Lehetett volna ezen változtatni szerintem. Ennek ellenére nagyon jó élmény volt.
8/10 -
Jó szevasz... -
Szoval errol annyit, hogy a 20as evekben elkezdett foglalkozni mar a Kozepfoldevel vagy sem.
De sebaj majd ezt is megmagyarazod.
Vagy jossz majd egy masik hazugsaggal.
-
Ja es okoska olvasd el csak ezt.
"The Lay of Leithian is an unfinished poem written by J. R. R. Tolkien during the 1920s. It tells the Tale of Beren and Lúthien, the story of the love of the mortal man Beren and the immortal elf maiden Lúthien. The poem consists of over 4200 rhyming couplets and is divided into 14 cantos. Three further cantos were planned and shotly outlined, but never written. The poem was published after Tolkien's death in The Lays of Beleriand, the 3rd volume of The History of Middle-earth. Its precedence is found in the Welsh tale of Culhwch and Olwen in the manuscripts, the Red Book of Hergest and the earlier White Book of Rhydderch."
-
Hahaha, ne kavarj kis majomparade.
Egyedul te hazudsz itt.
13 eves prof lol amit en nem mondtam csak te, meg RAF pilota amit szinten nem en mondtam.
Raadasul te olyan sotet vagy, hogy meg ertelmezni se tudsz egy mondatot.:
"PetruZ | Privát | Válasz | #26065
Az a "gyerek" a RAF-nál szolgált, mint pilóta. Hát igen, akkoriban nagyon korán értek a gyerekek...
Válasz 'I.C.ram' üzenetére (#26063) "
Tehat itt magarol Tolkienrol volt szo de te ezt sajnos az 1 agytekervenyeddel es -20as IQ-al nem tudtad felfogni :P
Amugy is Petruznak valaszoltam a hulyesegedre IQbajnok:
[Jakuza]
tegnap 19:22 | Privát | Galéria | Válasz | #26069
Raadasul az a gyerek egy Oxfordi nyelveszprofesszor volt. :P
Válasz 'PetruZ' üzenetére (#26065)
Es bizony te eszbetyar, volt hadnagy az elso VH-ban, volt RAF pilota a masodik VH-ban, es bizony Oxfordi nyelvesz professzor volt.
Ha tetszik ez neked, ha nem.
Szoval menj azt hazudozzal, mashol ott nem fogsz beegni a 13 eves profrol, amit mas talalt kiszerintes, vagy azzal hogy csak a kritikusok miatt van tullihegve a konyv es hasonlo marhasagokat. -
Te beteg vagy?
Ti jópofiztatok azzal, hogy akkoriban milyen korán értek a gyerek, meghogy mikor írta neki a könyvet már rég nem is volt gyerek, hanem raf pilóta, sőt egyetemi prof.
Itt van az általad írt baromság:
"Raadasul az a gyerek egy Oxfordi nyelveszprofesszor volt. :P"
Így a pofájába hazudni valakinek, ahogy azt te csinálod, már tényleg pofa kell...
Na én itt kiszállok, kicsit meguntam már a dolgot... Annyit nem ér nekem a GyU, hogy szemellenzős összvéreket győzködjek. -
IC RAM
"A hobbitot meg 37 ben írta neki, a fia 24-ben született, azaz 13 éves volt."
Ebbol szuletett az, hogy en allitolag kitalaltam, hogy 13evesen prof volt Tolkien. :PPPPPP
Szerintem elkene a sracnak mennie a pszichiaterehez.
-
Te igen primitiv, en ugyan nem mondtam a RAF pilotat, de meg csak a 13 eves profot sem. Szoval menj azt hintsd tovabb a torteneteidet a Narnia univerzumban.
A 20as evek LOTR-ja meg igaz olvasgasd csak el a keziratait Tolkiennek, mar akkor elkezdte irni a torteneteket kozepfolderol es utana ezeknek a felhasznalasaval irta meg a LOTR-t.
Itt aki hulyesegeket allit az te vagy, raadasul megprobalod kiforgatni mas szavait.
De tudod mit, a vilag hulye nem te, ha szeretik a Gyuruk Urat.
-
Most mondjam azt, hogy nem én kezdtem? :D Ha már az ovi témánál tartunk :P -
Legalább ne lódítanál ekkorát... -
pfff -
"Nemis mer Tevagy a hüje!"
"NEMMERTE!"
"demondom, hogy TE!"
"nemérted,hogy TEVAGY?"
(nem unjátok? ovis kurvára)
-
Bocs te forgatod ki mások szavait és ugy látom keserű a citrom mikor a te nyakadba öntik az egészet lócitrom formájában. Ennyi az egész. -
Ja és igen, én mikor a "star fos"t említettem, akkor csak és kizárólag a filmeket hasonlítottam össze. Véleményem szerint az eredeti 3 rész oda-vissza veri a GyU filmeket. -
Megitn csak ismételni tudom magamat. Kb minden második mondatodat megcáfoltam kezdve a raf pilótás baromságtól 13 éves egyetemi prof, 20as évek GyUig.... Hiteledet vesztetted. Egy árva szót nem tudok már tőled komolyan venni.
Egy könyvnek akkor lehet a legnagyobb olvasottsága, ha könnyen érthető, egyszerű a történet, mert ekkor jut el a legtöbb emberhez.
Látom a szavaimat is szeretítek kiforgatni, mert soha nem mondtam, hogy "szar mű", én csak annyit mondtam, hogy irodalmilag nem nagy szám a történet, és számomra már-már unalmas is, de lehet valakit leköt, ízlések és pofonok. Én sokkal inkább úgy tekintek Tolkienre, mint a "fantasy" műfaj kitalálójára, és annak alapkövei lerakójára, és nem mint irodalmi zseni. De hiába is magyarázok egy fanatikusnak, akik habzószájjal, ösztönösen védik a kedvencüket, mégha nem is fenyegeti azt veszély. -
Most se te voltál az, aki mérhetetlen primitívségéről adott jelet. Gratulálok hozzá. -
Nebasz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van meg tulelo szereplo a 21 reszig? Vagy hoztak kozben egy uj gardat? Most derult ki vaze hogy Audrey adta el az infot. Tuti valahogy ki fog belole magyarazkodni hogy jo ok miatt tette vagy megfenyegetek. De lehet tevedek :D -
Ehhh, én megakadtam a 21. résznél, a forrásomra még nem került fel az utolsó 3 rész, pedig épp kezdtem élvezni :-) -
24 sez 5 !
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Baszki Blasta most vok a 14-edik resznel es lassan mar nem birom idegekkel. Mar 3 resz ment ugy le hogy mindegyik vegen "csondes visszaszamlalas" volt es kicsit tulsagosan durvak lettek. Naon durva ez a szezon. Baze konyeztem hallod? Te hol tartol? -
Japóknál pl. az alapműveltség része, főleg az értelmiségieknél. Mikor itt jártak profok, tőlem még a magyar kiadást is elkérték, hogy összehasonlíthassák a japán/angol/francia a kiadásokkal. -
Na igen kukkot sem tudsz rola, es valoszinuleg Tolkien keziratainal es a fia nyilatkozatainal is okosabb vagy. (Lasd a DVDn a nyilatkozatat errol)
Es igen valoszinuleg kevesebbet tudhatok errol a temarol, hiszen en mar akkor olvastam a konyvet es a konyv vilagat tanulmanyoztam, mikor teged meg bolcsoben sem ringattak, ezert valoszinuleg ez okbol bolcsebb vagy e teren.
De azert vigasztaljon az a tudat, hogy nalad okosabb embereknek tetszik a tortenet, es a legnagyobb olvasotsagnak orvendo murol van szo.
Persze ettol meg lehetnek deviansak mint te akiknek nem tetszik, igaz ettol meg hulyenek sem kell lenni, hogy altalanositson valaki, hogy egy "szar" a mu, ha nem tetszik valakinek, (jelenesetben rolad van szo) hiszen az nem azt jelenti, hogy masoknak nem tetszik.
A tobbi szellemes megjegyzesedet, es az IQ-d hianyat pedig nem kommentalom. -
Meg a "The Hobbitot" ("A Babó
") is. -
Ő Pontosan:) Te voltál az:D De nem kell hozzá az én 190-es IQ-m hogy lássam egy irodalmi nulla vagy és kár beléd a papírlap mert ugyis csak segget törölnél vele:D
Olvasd el a 3 kötetet aztán a Szilmarilokot és utána kijelentheted, hogy a GYU bármiben szarabb lenne mint Star Fos. De egyébként ehhez csak ennyit tudok linkelni..
Star Fos nesze ez az egész... -
[MEGMONDTA]
-
Jó akkor szart sem tudok róla. Végülis nem te voltál, aki sorozatosan besűlt a baromságaival... Legyen neked igazad, tovább erősítetted bennem a képet a fanatikus, csőlátású GyU rajongokról.
Na szevasz... -
Viking #26087 no akkor kicsit szarjuk le Tolkient...
Alkonyattól Pirkadatig - 6/10
gyakás az egész, de móka, főleg az elején a srác megsütése.
Álmosvölgy Legendája - 5/10
egyszer nézhető, de nem túl izgalmas. nem értem imdb-n hogy kaphatott 7.4-et. -
Unhatod igen a hulyesegedet, amikor kitalasz minden marhasagot, mert te nem szereted a Gyuruk Urat es egy Nanria Kronikaival hasonlitgatod, kozben meg egy kukkot sem tudsz Tolkienrol. -
Kezdem megunni a sok hülyeséget, amit osszegyúrtál nekem ide. Kezdve a 13 éves RAF pilótától a 13 éves profon keresztül a 20-as években íródott GyUn, stb stb... Nekem ez így sok szerda délután.
Most is egy olyan dologgal jösz, aminek köze nincs a vitánkhoz. Kb mintha én elkezdeném mesélni, hogy de bizony a föld gombölyű, mikor arról vitázunk, hogy BKV bérlet éri meg jobban. -
LOL.
Ember,talan ha olvasnal inteligensebb lehetnel.
Tudod mi a TBCS ?
Nezz utana kik voltak azok es kik haltak meg belole az elso vilaghaboruban.
-
Szerintem váltsunk témát!Vitatkozzunk azon hogy finom-e a tökfőzelék!
-
most mondjam azt erre a baromságra, amit írtál, nagyon okosan, hogy divat szeretni a GyUt? Ugye, hogy nem kéne? -
Tudom hogy most divat fikázni a GYu-t de ez már tényleg sok! -
Hát ez kész! Te most szopatsz engem?
Most bemásoltad azt, hogy ott volt a 1. vhban, és sok ismerőse odaveszett.... Ennek semmi köze a vitánkhoz.
Kb olyan hűlyeség mikor kijelentetted, tolkien fia 13 évesen RAF pilóta meg egyetemi prof volt.