106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
  • LasDen #98903
    Oscar jelöltek

Best Picture:

“Call Me by Your Name”
    “Darkest Hour”
    “Dunkirk”
    “Get Out”
    “Lady Bird”
    “Phantom Thread”
    “The Post”
    “The Shape of Water”
    “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

és ami igazán fontos...

Best Foreign Language Film:

“A Fantastic Woman” (Chile)
    “The Insult” (Lebanon)
    “Loveless” (Russia)
    “On Body and Soul (Hungary)
    “The Square” (Sweden)
  • Zephyr Retiring
    Pirates of the Caribbean (vol. II. III. IV.)

Pótoltam a hiányzó epizódokat :)
    Együtt a három rész hét és fél óra volt. Amin ledöbbentem, hogy egyetlen percét sem untam.

Az elsőt még tíz éve láthattam, az utolsót pedig alig pár napja..

Egyben pontozom mind az öt részt:
    10/9.
  • vérpocok
    Ugyan már... mindenki tudja, hogy a jumpscare a horrorok lételeme...

:D
  • LasDen #98900
    Baywatch

Mikor a filmvégi bakik jobbak, mint az egész film, akkor bajok vannak. A csajok sem mentettek túl sokat a filmen...

4/10
  • Sequoyah
    The Mountain Between Us (2017)

Nem az elso lezuhanos, vadonban tulelos film. De mig a legtobb ilyen megtortent eseteken alapult, ez teljesen fikcio. Es ez sajnos meg is latszik rajta. Teljes mertekben klisekre, es mar korabban latott fordulatokra epul. Es ezen fordulatok jelentos resze igencsak eroltetettre is sikerul...
    Ettol fuggetlenul ez nem rossz film, egy nezest megerhet, de tul sokat ne varjunk tole:)

6/10
  • Sequoyah
    I, Tonya (2017)

Altalaban sem az eletrajzi filmek, sem a mukorcsolyazas mint tema nem vonzanak kulonosebben. De mivel nagyon jo kritikakat kapott, es semmi jobb nem volt a moziban amit ne lattunk volna mar, beultunk erre.
    Kellemes csalodas volt a film. Kelloen dramai es vicces, es a teljes hosszaban lekototte a figyelmemet (pedig hajlamos vagyok elkalandozni). Ezenkivul jo kepet ad amerika egy ritkabban latott arcarol.
    A tortenete is jo, de ne felejtsuk el azt, amit a keszitok probaltak is kiemelni, hogy ez nem az abszolut valosagot mutatja be, hanem ahogy a fobb szereplok lattak azt.
    Margot Robbie pedig ezzel a filmmel vegleg fellepett a valodi szinesznok soraba, nem csak egy szoke szepseg mar. Nem tudom ki a tobbi eselyes, de ha o kapna egy Oscart, akkor nem ereznem hogy rossz helyre ment volna. Ugy lett eroteljes az alakitasa, hogy nem tunik eroltetettnek, nem jatsza tul magat a dijakert.

8/10
  • Prof William
    A jumpscarek legidiótább dolgok a horrorokban meg úgy általában a filmekben. Csak az esemény hirtelenségégtől ijed meg a néző. 1-2 talán még ok (hiszen mlg pl az Aliensben is volt) de ha erre épül az egész meg ettől "félemeletes" a film akkor már régen rossz.

A jumpscarek lényegére a legjobb példa a Spooky House of Jumpsares c. játék. Ott egy baljóslatú régi házat kell felderíteni és a folyosón néha nagy hangeffektek kiséretében cuki kis papírmasé szellemek meg pókok villannak az arcunkba. A játékos mégis megijed. :)
  • Bokafix2
    Crooked House (2017)

Ez jobban tetszett mint a Gyilkosság az Orient Expresszen. Tényleg, egy Agatha Christie történetben mindenki potenciális tettes lehet... de tényleg mindenki. A film ügyesen játszik ezzel, hiszen jó szokás szerint mindenkit gyanúba kever, mindenkinek lehetett indítéka, célja a nagypapa megmérgezésével, még az ügyben nyomozó detektív is gyanúsítottá válik. :D
    A néző finom érzékeire és ösztöneire van bízva hogy kitalálja-e a gyilkos személyét, és ez nem lesz könnyű, hiszen mindenki egyformán gyanús.

8/10
  • darkSectorxxx #98895
    azt hittem a 3 alá nem lépünk
  • Kongy
    Insidious 4

Idejét sem tudom mikor láttam utoljára ennyire szar filmet. Nem csak horrorfilmet, hanem egyáltalán bármilyen filmet. Próbáltak belevinni drámai elemeket, de az sem működik. Ahogy a gyökér, és ötlettelen poénok, és a karakterek sem. Az ijesztgetés meg kimerül a jumpscare-ekben, de azok is annyira kiszámíthatóak, hogy inkább csak röhejesek, mint ijesztőek. A film alatt volt jó pár jumpscare, de csak 1-nél ugrottam meg, de könyörgöm ne erről szóljon már egy horror. A történet zavaros, átgondolatlan, nulla atmoszféra, gagyi az egész. A filmen volt jó pár 12-14 éves körüli gyerek, ők élvezték, szerintem ez mindent elmond a film színvonaláról. 3/10

Az a baj ezzel a szériával, hogy már az első rész is csak egy átlagos, korrektnek mondható horror volt, aztán csak fokozatosan esett a színvonal.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.01.21. 18:36:06
  • Zephyr Retiring
    Azért nem mondta el, mert maga sem tudta előre, hogy pontosan mi is fog történni. A kislány inkább csak afféle "antenna" volt aki számokat érzékelt és lejegyzett.

A jövőbeni történéseket előre elvileg eddig csak Nostradamus látta, illetve öntötte versalakba.
  • Kmarha
    Volt szerencsém két csodálatos zenével és még annál is gyönyörűbb színésznővel büszkélkedő filmet megtekintenem. Egy jót és egy kevésbé jót.

Wonder Woman

Nem ez volt a jó. Igaz, nem is az én stílusom. Szuperhősös film, annak minden vonzatával. Rém gagyi történet, röhejes párbeszédek, a legbénább jelenetek jól belassítva, nulla vagy megkérdőjelezhető mondanivaló. A látvány világ legalább tűrhető volt, és a karakterek közötti kissé esetlen, romantikus, már már naiv kapcsolat, egész jól állt a két főszereplőnek. Egy kicsit az Amerika kapitány második részére hasonlított, ahol szintén, a stílusához képest, viszonylag kevés szuperhősködést, és több karaktert építgető történet vezetést kaptunk. Így inkább a pozitív irányba lejt nálam is a mérleg.

Wind River - Gyilkos nyomon

Taylor Sheridan triplázása, forgató könyv írás tekintetében. Ismételten nem váltotta meg a világot, de az a hangulat, amit megteremtett, utánozhatatlan. Ismételten westernes hangulat, ezennel a jelenben és valahol fent északon, hóban, fagyban és a kilátástalanság világában előadva. Nyomasztó, fájóan depresszív és lassú. Minden percben emlékeztet minket a halálra, az elmúlásra. Amikor pedig akció van (3 db jelenet a 1,5 órából), akkor az gyors, naturalista és kíméletlen.
    HA hasonlítani kellene, nekem a Hell or High Water jobban bejött, de ez is mély nyomokat hagyott. Pisszenés, jóformán moccanás nélkül végig ültem, csak egy whiskys poharat szorongatva, amiből elfelejtettem inni. Szóval hatásos, de nagyon nem ajánlott mindenkinek.
  • kmkgaming
    Thelma

Norvég misztikus dráma, ami nagyon jól sikerült. Rétegfilm, de aki kedveli ezt a stílust annak nagyon is ajánlom!

• Dynamic
    Ne keress logikát. A Knowing egy semmi értelme film, amiben egy ostoba alapötletet kreáltak, csak azért hogy néhány látványos és misztikus bullshitet ellőhessenek. Ráadásul ha jól emlékszem az elején a kislány számokat írogatott az időkapszulába. Ha mindenáron üzenni akart valaki, akkor miért nem mondta el konkrétan, hogy ez és ez lesz... Mi értelme volt ennek a "titkosításnak", mikor így csak a vakszerencsén múlott, hogy megfejtették.
  • Akra
    A legsötétebb óra

Nem egy önéletrajz film,mert sokan azt hiszik róla. Gary Oldman egyik legjobb alakítása és valószínű oscart fog érte kapni. Winston Churchill-t csak dokumentum filmekben láttam,de itt az átalakulás félelmetesen jóra sikerült látottak alapján. A film története egész jól bemutatja,hogy a karakán államférfit, milyen kételyek mardosták döntései meghozatalában. Miként hozta meg döntéseit és végsőkig kiállt az elképzelése mellett. Feláldoztatott egy 4000 fős hadosztályt,hogy Dunkirkből kimenekítsen 300.000 katonát. Miként nyerte el az angol Király és az "alsóház" támogatását. Oda mert menni az állampolgárokhoz és kikérni a véleményüket! Nem gondoltam volna,hogy az első elképzelés Hitlerhez való behódolás volt,de Churchillnek köszönhetően ez nem valósult meg. Mindenképpen ajánlom film megnézését,mert szépen bevezet minket a színfalak mögé.
  • hiper KOCKA
    Open Water 3: Cage Dive 2017

De hová merül le Cage? És tényleg, vajon hová merül le? Mikor az egyik nem túl elmés munkatársam a film címét meglátva feltette a kérdést, (ez az átka az ebédszünetben való netböngészésnek) még nem is tudtam hirtelenjében mit válaszoljak, hiszen sejtésem sem volt róla hogy miről beszél, és arról sem, hogy kijött a széria 3-dik része.

A kollégám egyébként Mortal Kombat rajongó, "Szubziro" a kedvence, és már vagy tucatszor látta mindegyik részt. Lehet jelen filmünkről is azt gondolta, hogy valami spinoff anyagról lehet szó... de mikor a címre kattintva a film borítóját is megpillantotta, kezdtek eloszlani abbeli reményei, hogy a napszemüveges fószer legújabb kalandjairól láthat egy ütős csihipuhit.

Engem viszont elkezdett érdekelni a dolog, és megnéztem a filmet... na persze nem azért, hogy meggyőződjek róla hogy tényleg benne van-e Cage, hanem szerettem volna cápákat és előlük menekülő lúzereket látni, akik már-már a Darwin-díjasok vehemenciájával görgetik tova a cselekménysort.
    A sztori elég sematikus, tudniillik sohasem úgy van, hogy egy cápa kiszökik a tengerből és az éjszaka leple alatt a hálószobába belopózva saslikot csinál a békésen szunyókáló állampolgárokból. A koncepció valóban formabontó lenne, viszont a logikai faktort kevésbé erősítené.
    Ezért maradunk a jól bevált receptnél... néhány önmagát menőnek képzelő kültelki suttyó úgy dönt, milyen fun lenne egy víz alatti ketrecből szopatni a tápláléklánc helyi királyait, majd mindezt videóra venni, és kihúzott mellekkel virítani vele a youtube-on.

Természetesen bajba kerülnek, és hamarosan kiszolgáltatottá válnak a tengernek, a dúló viharoknak és persze kedvenc uszonyos cimboráinknak is... túlélési esélyeiket a rossz döntések, a vérző sebek, és az alacsony IQ tovább csökkenti... nem tudom, ha én cápa lennék nem lenne szívem megenni őket. De filmünk cápáiban nincs egy szemernyi könyörület sem. És hát valljuk be, Roy Scheider nélkül egy ilyen túra instant bukás.

6/10
  • CalebJoe
    ja jó film
  • Synchronous
    Ugyanígy vagyok Joel Schumacherrel... soha nem engedném Batman film közelébe, mert a Batman és Robint nem tudom neki megbocsátani, de a Fülke ezzel szemben meglepően jó volt. Remekül adagolja a feszültséget, és nagyszerűen játszik a bizonytalanság meg a klausztrofóbia érzésével.
  • BaliBoy
    Looper

Kíváncsi voltam, hogy ez a f@szkópé Rian Johnson a TLJ előtt mit alkotott.
    Bár szívem szerint ócsárolnám (bosszúból), de ez a film nem volt rossz. Fent tudta tartani az érdeklődésem és könnyen szembetűnő logikátlan dolgot sem vettem észre. Mélyebben inkább nem próbálom kielemezni, hogy ne rontsam el a filmélményt.

Ettől függetlenül remélem/bízom benne, hogy soha többé nem fogják Star Wars közelébe engedni és azt a komplett trilógiát elveszik tőle.
    Habár ez a Looper nem volt rossz film, de annyira nem is volt jó, hogy ez alapján megkapjon egy Star Warst. Persze nem is a tehetsége miatt kapta meg a TLJ-t...

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    Ha még nem láttátok: részemről ajánlom megtekintésre:

[2013] - (imdb) - "Snitch" / (Csapda) - 7/10
    (2018.01.20) (112 perc, amerikai) - Action, Drama, Thriller

Inspired by True Events

Dwayne Johnson, Susan Sarandon
  • CSOCSO
    Remelem mindenki boldog lesz ettol es nem lesz tobb okostojas beszolas:

"Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)"

Tehat elso sorban eredeti nyelven irjatok ki. Ha nincs angol vagy magyar megfeleloje nem kell leforditani.
    A lenyeg, hogy mindenki konnyen megtalalja a filmet avagy felismerjuk, hogy ki-mirol beszel. Aki nem magyar adokon nezi a filmet hanem esetleg netrol streamingeli / tolti az valszeg eredeti vagy angol nyelven fogja megtalalni a filmet. Koszonjuk kozos egyuttmukodesuket!
  • Zephyr Retiring
    Mother's Day (Anyák napja) 2016 IMDb

Az eleje uncsi volt, már már ki is kapcsoltam. De onnantól tetszett, amikor felbukkant a két új anyós
    Legyen 10/6.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) 2017 IMDb

Annyi biztos, hogy ezt a sorozatot sorrendben kell nézni. Én elkövettem azt a hibát, hogy kihagytam a köztes részeket, így lemeradtam egy rakás egyébként a sztori kapcsán fontos előzményről. Tehát kénytelen leszek megnézni a 2, 3, és 4. epizódot is
    Nálam ez még így is egy erős 10/8.

Eskimo woman is cold (Eszkimó asszony fázik) 1984 IMDb

Csocso parancsára ki kellett írnom az angol címet (#98833), ami biztosan nem a legjobb fordítás, de ez van ha nincs jobb

Ami a filmet illeti, ez volt az egyik legelvontabb művészi alkotás, amit valaha magyaroktól láttam. Méhes Marietta számomra egy ikon, bár inkább zenész mintsem színésznő. A fazon pamacs akkoriban nagy divat volt, egyéb magyar filmekben is láttunk már ilyesmit. Bár nem az övét, az igaz
    Szakácsi Sanyit meg sem ismertem, Hobó Lackót annál inkább, ő viszont alig változott valamit azóta
    De nem adhatok többet, mint 10/3.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.20. 17:52:26
  • BaliBoy
    Knowing

Vesszek meg ha értem ebben a filmben a logikai összefüggéseket... Mi a fenének kellett megjósolni a tragédiákat, ha úgy sem tudnak semmit sem tenni ellene? A gyerekeket meg így is úgy is elvitték volna.
    Ennek a filmnek nem volt értelme.

Mivel végignéztem és nem kapcsoltam ki menet közben:
    5/10
  • SzinesGeza
    Most komolyan volt akinek az első két rész tetszett?
    Egy értékelhető poént idézzen már valaki.
  • Jim Morrison
    Grand Budapest Hotel
  • PhantomAss
    Szerintem nem lett rossz az előzetes..majd meglátjuk a moziban
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.01.19. 15:17:24
  • LasDen #98877
  • Tikal #98876
    Nem, de megnézném, viszont a hindim nem olyan jó :D
  • Tikal #98875
    De ismerem a sztorit. Úgy hagyták, pedig kivehették volna. Ettől még a tény tény marad, irreálisan nagy mellei voltak, amit direkt ki is hangsúyoztak még utána mindenhol a boríton is.

Nem tudom miért menne át nálam egy fekete bőrű Lara, nem is értem minek hoztad be a bőrszínt is... eddig te írtad le Lara-t egybites gondolkodással, Lara = nagy mell. Nálad átmenne bárki csak nagy melle legyen.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.19. 13:32:39
  • IMYke2.0.0.0
    "Mellesleg az eredeti játékban irreálisan nagy mellei voltak"

Ezek szerint nem ismered a sztoriját a dolognak. Technikai okok miatt lett olyan az első részben, mint amilyen - akkoriban baromi (szinte egy kézen megszámolható) poligonszámokkal dolgoztak a modellezők, és egyikük túltolta a cuccot, és úgy maradt.
    De nyilván, addig és azóta sem láttunk nagy mellű karaktereket játékokban és filmekben...

A fekete bőrű Lara Croft ezek szerint nálad átmenne...
  • Tikal #98873
    Nyilván nem, ha csak egy paraméter mentén vizsgálod.

Nem tudom, átmegy nálad a mellszűrőn? :DD

Mellesleg az eredeti játékban irreálisan nagy mellei voltak, Dolly buster-nek kellett volna játszani Angelina helyett már az első filmekben is :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.19. 13:19:26
  • IMYke2.0.0.0
    "de szerintem már ti sem vagytok tinédzserek, szvsz ezen pattogni elég gyerekes"

Utoljára és kiszálltam, mert nem ér meg több patront ez a téma, ha fallal beszélget az ember: Lara Croft egyetlen ezred másodpercig sem nézett ki úgy a létezése során, mint Vikander.
    repvez vázolta igazán képletesen neked (is) a dolgot - jobban nekem sem menne.

Ő is Lara Croft?

• Tikal #98871
    Főbb ismertető jegyei még a bakancs, rövid short, két pisztoly a csípőn és top ja és a darázs derék, de ezt már remélem nem várjátok el :)
  • LasDen #98870
    RIP in pieces Filmek, amiket most láttunk (2001-2018)
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.01.19. 13:13:21
  • Tikal #98869
    Nekem a reboot kapcsán már nem egy mell volt Lara. A rebootban se azt a Larát kaptad amit az első néhány részben. Próbáltak ők is egy reálisabb képet adni a mai kornak megfelelőt Lara-ról. Lehet csak azért mert már nem vagyok 12, de ha kisebb mellei lettek volna a játékban akkor se érdekelt volna, nekem nem csak ezt jelentette a karakter, nem ezért szórakoztam a játékokkal jól. Persze jól nézett ki gyerek szemmel a pixeles cici... de szerintem már ti sem vagytok tinédzserek, szvsz ezen pattogni elég gyerekes. De legalábbis felhozni minden alkalommal mikor szóba kerül..pff.

• repvez
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én személy szerint elvonatkoztatnék jelen esetben a személyes jó nö nem jó nő megitélésen, de egy olyan karakter megformálására akinek az egyik fő ismertető jele a nagy mell és a hosszú haj
    olyan szereplöt válogatni akinek pont nincs nagy melle az kb olyan mellélövés, mintha egy néger kapná meg Hitler szerepét,mert amugy jó színész, nem lesz hiteles a karakter
  • IMYke2.0.0.0
    Ha figyelted, ha nem: a válaszomban nem neked volt címezve az egyes szám első személy...

A filmben kapunk (a (meg)nézők) majd push upot, elhiheted --- a cici nem minden egy nő esetében. De ha egy Lara Croftról beszélünk, aki a játékokban is (a 2013-as rebootban is!), és az eddig létező filmekben is nem üres cicifixszel rohangált a szettben, akkor TALÁN elvárható lenne az őt megszemélyesítőjétől, hogy hasonlítson ebben a "tulajdonságában" (is).
    A véleményem megtartom a színésznőről, továbbra is.

Direkt kerestem egy ilyen képet:

A film a 2013-as Tomb Raider (reboot) alapjaira szándékozik épülni.
  • Tikal #98866
    Tőled kérdeztem, nem a világtól. Bár sejthetően szerinted szar színésznő és szar nő is.
    Te is leszoktad írni egy két kritikádnál, hogy nyami a színésznőcske jól nézett ki vagy jól játszott, nem? Ők mitől voltak jók? milyen szempontok alapján döntöttél?

Ha felesleges a méricskélés akkor meg nem mindegy hogy hogyan játszik? Valakinek jól, valakinek nem. Nem mindegy hogyan néz ki? Valakinek jól, valakinek meg nem.

Mindenesetre egy dolgot legalább objektiven mérhetünk, a mellméretet. Megint más kérdés, hogy ez kinek mennyire számít egy nőnél :)
  • IMYke2.0.0.0
    Mihez képest ugye?
    Sőt fokozom: mitől lesz valaki Jó színész/nő? Ha ezt az absztrakt fogalmad le- és körbeírod, mindenki számára elfogadhatóan, az egész világ megelégedésére, na, akkor jöhetsz a méricskéléssel...

Addig marad a hiteltelen díjak és a "jó" (itt is: kinek mi a jó) filmek számolgatása a színész/nő neve alatt.

A véleményemet nem írom le a hölgyikéről. Ez nem az a fórum, ahol ilyesmit meg lehet tenni anélkül, hogy ne kezdene el mindenki vadul vagdalkozni utána...