[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #98888 Open Water 3: Cage Dive 2017
De hová merül le Cage? És tényleg, vajon hová merül le? Mikor az egyik nem túl elmés munkatársam a film címét meglátva feltette a kérdést, (ez az átka az ebédszünetben való netböngészésnek) még nem is tudtam hirtelenjében mit válaszoljak, hiszen sejtésem sem volt róla hogy miről beszél, és arról sem, hogy kijött a széria 3-dik része.
A kollégám egyébként Mortal Kombat rajongó, "Szubziro" a kedvence, és már vagy tucatszor látta mindegyik részt. Lehet jelen filmünkről is azt gondolta, hogy valami spinoff anyagról lehet szó... de mikor a címre kattintva a film borítóját is megpillantotta, kezdtek eloszlani abbeli reményei, hogy a napszemüveges fószer legújabb kalandjairól láthat egy ütős csihipuhit.
Engem viszont elkezdett érdekelni a dolog, és megnéztem a filmet... na persze nem azért, hogy meggyőződjek róla hogy tényleg benne van-e Cage, hanem szerettem volna cápákat és előlük menekülő lúzereket látni, akik már-már a Darwin-díjasok vehemenciájával görgetik tova a cselekménysort.
A sztori elég sematikus, tudniillik sohasem úgy van, hogy egy cápa kiszökik a tengerből és az éjszaka leple alatt a hálószobába belopózva saslikot csinál a békésen szunyókáló állampolgárokból. A koncepció valóban formabontó lenne, viszont a logikai faktort kevésbé erősítené.
Ezért maradunk a jól bevált receptnél... néhány önmagát menőnek képzelő kültelki suttyó úgy dönt, milyen fun lenne egy víz alatti ketrecből szopatni a tápláléklánc helyi királyait, majd mindezt videóra venni, és kihúzott mellekkel virítani vele a youtube-on.
Természetesen bajba kerülnek, és hamarosan kiszolgáltatottá válnak a tengernek, a dúló viharoknak és persze kedvenc uszonyos cimboráinknak is... túlélési esélyeiket a rossz döntések, a vérző sebek, és az alacsony IQ tovább csökkenti... nem tudom, ha én cápa lennék nem lenne szívem megenni őket. De filmünk cápáiban nincs egy szemernyi könyörület sem. És hát valljuk be, Roy Scheider nélkül egy ilyen túra instant bukás.
6/10