106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    khmm.. én csak az elöttem hozzászóló szavait használtam. De egyébbként müvészibb mint amit mostanában készülnek az tény. :P Meg hát még sosem volt olyan horror, amiben földönkivüli tojások vannak, arctámadó petézők, melkasból kirobbanó szörnyek :D nem is beszélve hogy bárhol lehet a hajón, szellőzőkbe járkál, hangtalanul közlekedik.. a film folyamatosan feszültségbe tartja az embert.. azért szerintem, jelzem: szerintem, abban a korban azért nem egy hétköznapi horror film volt ez.
  • fifi
    "Müvészi horror"
    ???????
    tudod mi a művészi horror? a Dellamorte dellamore.... az...
  • Kmarha
    Bizony. Müvészi horror, abból a régi fajtából. És pont ezért írtam, hogy számomra csak a nosztalgia, a régi szeretet teszi máig is jó filmé. Ha most nézném meg, nem hiszem hogy úgyan így tudnám értékelni. Túl hirtelen vágások, túl kevés rémísztés, néhol egy kicsit butugya párbeszédek.. valahogy ez az elhúzott feszültségben tartás sem úgy üt, ahogy kéne. Lehet csak kiégtem a sok mai horror miatt :)

De még ezen negativumok sem tudnának rákényszeríteni, hogy 10-ből 8pontnál kevesebbet adjak rá :P Sőt, megkockáztatom én a 9-et is, a hasracsapásos pontadás módszerével :D (gondolom nálad marad a max pontszám :P)
  • Sati84
    "Na jó, ezek még mindig nagyon jók. Főleg a 2. rész, az elsőt csak a nosztalgia teszi jóvá :D"

Jááááj... Nekem mindmáig egyik kedvenc filmem az első rész is. A második rész is zseniális, az első is. Csak más műfaj: az Alien feszültséggel teli, művészi horror, az Aliens meg vérbeli akciófilm pár horrormomentummal.
  • Sir Quno Jedi
    Pászmeg, ezek a mozibuziban itt a teve kettőn leszólták a Shop Stop1-et !! A kettőről már ne is szólva! Asszem szólok Bobnak, hogy csengessen be hozzájuk Jay-jel és rendezzék le ezeket a tévében fikázókat egy (vagy több) közületi telefonkönyvvel! :D
  • Calver
    [kötekedés ON]
    mármint Alien (A nyolcadik utas: a Halál) és Aliens (A bolygó neve: Halál)
    [kötekedés OFF]
  • a
    Jövőre veled ugyanitt Same Time, Next Year

nem ez az?
  • Sir Quno Jedi
    Ja, de a legtöbb ember ugyanígy tenne, mert az ember önző, mohó és buta mint a tök. Csak kívülről, kibicként tud okoskodni. Szal. hiába gáz amit művel, elég reális sajnos. A vége meg xar, mint a legtöbb ilyen jellegű filmnek, mivel nem nagyon tudnak már mit kitalálni lezárásnak, annyira belebonyolódnak a saját hülyeségükbe (általában). Ez jellemző pl. az amcsi filmekre. Kitalálnak egy übermegabrutálgigadurva helyzetet és sztorit, majd már ők sem képesek lezárni, mivel BUTÁK hozzá. Jobb egy kvázi egyszerű sztori, ha korrekt lezárása van.

Ferdeszeműek meg nem szoktak finomkodni egy film végén... :D
  • Sati84
    Nekem végig úgy tűnt, hogy a film főszereplője egy idióta. Ha ilyen kis dolgokért is (indokolatlanul) használja a képességét, akkor megérdemli, ami történt vele...

Az első részben pont az volt a zseniális, hogy minden visszamenésnek volt értelme, és tényleg tudtad, hogy igen, most vissza kellett menni, mert ezt rendbe kell hozni! De a második rész egy idióta küzdelme saját maga ellen - ráadásul se nem vicces, se nem szívfacsaró, csak idióta, mint a főszereplő és a film maga.

A vége meg tipikusan nahaggyámá-kategória...

5/10-et azért megérdemel, de az első rész cipőfűzőjét sem köthetné be.
  • hellnight
    Nekem tetszenek a távol-keleti filmek
    Mára már a "repkedős" stílusú filmekkel is kibékültem.
    Tuljadonképp ezek a filmek sztem nagyon szépek. Pl Repülő tőrök Klánja, Hős. Szép helyszínek, szép harcjelenetek stb stb :D
    Most nagyon rájuk vagyok kattanva, szal ha valaki tud jó távol keleti filmcímeket akkor ne habozzon, vagyis ne kíméljen engem :D :D
  • rosemberg
    Sziasztok
    Egy film címére lennék kiváncsi ha valaki megtudná mondani azt megköszönném.
    Arról szól (bár nem láttam csak mesélték)hogy van egy férfi és egy nő akik szerető páros de csak minden évben egyszer találkoznak de ugyan azon a napon és ez így megy nagyon sokáig aztán a férfi felesége rájön a kapcsolatra de nem szól sőt még segít a férjének hogy eljusson a randira.
    Valami ilyesmiről szól ha betudná erről valaki azonosítani jó lenne.
    Köszönöm
  • pazo
    Sziasztok!
    Ismer valaki olyan filmet aminek ha jól emlékszem HARAPÁS volt a címe . Kb 90es évek közepe felé volt a moziban és láttam is.
    Egy jelenetre emlékszem hogy a fickónak olyan névjegykártyája volt amit leöntöttek vizzel és amolyan mosogatószivacs lett belöle.
    A filmet félhorror - thriller kategóriába tenném most.

Ha valakinek rémlik valami irja meg a címét és beszerezhetö e valahol....köszi....
  • Police88
    hmm nem is tudtam h van 2. az első az 10/10es volt majd megszerzem ezt is...
  • Sir Quno Jedi
    Nem is neked csinálják Csocso. Nem neked való, de még csak nem is az átlag magyaroknak, vagy amcsiknak. :D Semmi gond, nem te vagy a célközönség. Nem baj az.
  • Kmarha
    Aliens 1 - A 8. utas a halál
    Aliens 2 - A bolygó neve halál

Na jó, ezek még mindig nagyon jók. Főleg a 2. rész, az elsőt csak a nosztalgia teszi jóvá :D
  • Kmarha
    Pillangó-hatás 2:

Na jó ez hülyeség volt. Nézhető, de hülyeség. hiányzott az a jó kis visszatöltödés (memoria, mikor megváltoztatja a jövőt, jelent, és felébred az új valóságban) ami az első részben volt. A kidolgozotság. Az hogy emlékezetkiesés azokban a percekben van amikor visszautazik az ember. Hogy amikor az új élményekkel feltöltödik az agy akkor történik maradandó károsodás az emberben, azért vérzik az orr, nem azért mert visszaemlékezni probál.

És a vége?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miért nem lehetett volna egyszerüen azt mondani, hogy: "bébi, otthagyom a munkát, és megyünk New Yorkba. Te müvész leszel, én meg keresek új munkát". Mert akkor nem hasonlított volna az első részben történő veszteséghez, lemondáshoz? Mert akkor nem tudták volna ilyen drámainak szánt véget adni a filmnek?

talán úgy 5/10
  • Calver
    Közönséges Bűnözők (The Usual Suspects) - 7.5/10
    csöppet vontatott, de szerencsére csak egy csöppet, épp annyira h az ember ne unatkozzon rajta. ennek ellenére üt, főleg a végső poén. remek film, mindenkinek ajánlom.
  • CSOCSO
    maradjunk annyiban hogy van egy ket nagyon jo filmuk de nagyon elborult filmeket csinalnak.... bar lehet azokat is vegig kellett volna neznem de ilyen 20 perc utan kikapcsoltam mert volt jobb dolgom is
  • luckyboi
    Igazat adok ;)
  • PetruZ
    Meg az előző sem pont az. :)

"-Vajon van-e haszna tizenöt év képzeletbeli gyakorlásnak?"
    "-Igen, van."

Nem tudom, szinkronosban, vagy feliratosban hogyan volt, én mindig maradok az angolnál, kifejezőbb. :)
  • luckyboi
    Ucsó mondat nemegészen. Van nélkül. :)
  • luckyboi
    Első: Még ha nem is vagyok több egy állatnál, nincs jogom élni?

Második: amit írtál

Harmadik: - Vajon használható a 15 éves gyakorlásom? - ( rajzolt alak a szoba falán )
    [leveri a támadókat] - Igen. Van. -
  • luckyboi
    Jaja, én is ezt
  • Adi
    Jah, most láttom a második idézeted pont ez amit lentebb írtam!:)
    Ahaaam!:D
    De mi a többi?:O
  • Adi
    Magyarul?:D
    Nekem a kedvencem, mikor;
    ha nevetsz a világ veled nevet, ha sírsz egyedül sírsz....
  • Seten

Szerintem az inkább a kompresszor hatása lehetett, nem a söré! :)

• Bucser
    Őőőő nem gondolod, hogy ízlések és pofonok különbözőek?? én pl. jókat rötyögtem rajta végig:)
  • luckyboi
    Nekem a kedvenc beszólásaim:

Even though I'm no more than a monster - don't I, too, have the right to live?

Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone.

Can the imaginary training of fifteen years be put to use?
    [Dae-su beats up his assailants] Yes. It can.

Bocsi, h angol, koreaiul nem akartam
  • luckyboi
    Hát igen.. Khmm.
  • Adi
    Mhh.. de.. úgy nézzki!:D thx
  • Adi
    Oldboooy! Uhuhuhu... nagyon kemény.. kedvencem mikor megtalálja a helyet ahol bevolt zárva és elkezd verekedni, és mennek rá folyamatosan!:D Mekkora....hátba szúrják meg stb..
  • luckyboi
    OLDBOY-nál jobb filmet aligha láttam még,( már pólóm is van :), azóta a koreai filmeket imádom! Érzelemgazdag, kifinomult, részletekre ügyelő filmeket láttam eddig tőlük! Semmi mellébeszéd, semmi sallang, semmi olyan audio ill. látványelem nincs bennük ami csak azért van ott mert "erre biztos harapni fognak" vagy mert az divatos.
  • Lipi1980
    Tegnap este néztem meg gyermekkorom legjobb filmjét!!!!!
    A főszereplő valami McQuade nevű ficek volt, akinek olyan szőrös volt a mellkasa, mint Robin Williamsnek a háta :o)
    Azóta ez a fickó elhíresült a körbepörgő rúgásairól, meg az őróla kreált tényekről! Pl. Az emberek Istenhez imádkoznak, akkor Isten kihez imádkozik? Isten Chuck Norrishoz..." Bocsi
    IGEN!!! A magányos farkas 1983-ból!!!! Szabályosan rázott a hideg ahogy a régi emlékek előtörtek...
    Akkoriben nekem ha valaki azt mondja hogy a gonosz emberi alakot is tud ölteni, akkor az én elképzelésemben biztos David Carradine bőrébe bújt volna...
    Istenem! Mekkora egy film volt! Bár most végignézve 26-27 éves fejjel kissé nevetségesnek tűnt, de akkoriban McQuade volt az istenkirály, hogy a betemetett kocsijával szabályosan kilőtt a gödörből, annak hatására, hogy egy doboz sör felét magáraöntötte, és ivott belőle egy kortyot!
    Meghogy hárman-négyen kinyírták az összes gonosz emberkét
  • Sir Quno Jedi
    Márminthogy a Tom & Jerry az jó, csak ez a film szar. :D
  • Sir Quno Jedi
    Na ne mond...

Voltak részek, amiknél mondtam magamban, hogy nnna, MOST kéne a vágás és mehet a következő jelenet, de nem ők csak nyomták tovább, a még Tom & Jerry-ben is előbb-utóbb unalmassá váló bénázásukat! Iszonyat nem érzik hol a határ. Ami 20 másodpercig(ben) vicces, az 15 percben vérlázító. Meg tudtam volna szorongatni a rendező és a vágó gigáját néha.

Ott van a Jó a rossz és a csúf! Ott aztán van, hogy percekig csak állnak és NÉZIK egymást. Mondhatnánk, hogy kurva uncsi, de mégis olyan ütős, hogy inkább visszatartod, még ha vizelend is kéne menni, mert EZT végig KELL várni! De egy jó rendező tuda, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor az akciónak kezdődnie kell. Pont ott, nem előbb és nem később.

Ebben a szarban viszont akció alig volt, de unalmas tombréjderezés annál több. Játékban tán elmenne, de ezt FILM-nek szánták a barmok. Én már csak Jar-Jar Binks-et hiányoltam, vele lett volna teljes a kép.
  • Bucser
    Vagy csak téged nem lehet már semmivel szórakoztatni, hisz ezeréves droid már mindent látott:D
  • Sir Quno Jedi
    A karib tenger Pájretjei kettő meg iszonyat uncsi volt. Még nézhető is lett vón, ha nem pakolják teli szükségtelenül hosszú és egyáltalán nem vicces (legalábbis nem olyan vicces, ahogy ők képzelték) részekkel. Egy sima 80-90 perces filmre összevágva egy egész pörgős, semmitmondó filmet kaptunk volna, így meg egy lagymatag, fárasztó bénázást. Tipikus Ep1-3 és Tomb Raider bategségben szenved. Legyen látványos, nehogy szóljon bármiről is és nyújtsuk az unalomba...
  • Sir Quno Jedi
    A Kung Fu Hustle jó film. Ha többször is megnézed és nagyon odafigyelsz megláthatod azt a sok apró részletet, amire a ferdeszeműek odafigyelnek egy filmben és az amcsik soha.

Amúgy ajánlom még a Shaolin Soccer-t (az könnyedebb komédia), vagy az Oldboy-t (az viszont durva thriller/dráma), vagy a Casshern-t (az kemény sf dráma).

De ajánlhatom az Azumi1-2-t és a Hero-t is ez tény. Esetleg az Acélkarmokat, vagy az Ultimate Versus-t és így tovább...
  • Calver
    Thank You For Smoking - 8/10
    kötelező darab, még asszem később is elő fogom venni üres óráimban. nagyon eltalált szövegek és humor, remek alkotás, mindenkinek ajánlom.
  • Dynamic
    Tudom, ismerem.Az tényleg nagyon jó film:)