106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ennek ellenére tömegek használják zenehallgatásra
    Amúgy persze nem egy hánykend, de annyira nem is hallgathatatlan az új VA3 betétdala sem
  • IMYke2.0.0.0
    - igen, minden ilyesmit magam készítek. Néhanapján másoknak is szoktam, például ebben a Tocsikban, meg ismerősöknek.

Ez a kép szerepel a logon:

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.02.10. 21:16:38
  • Zephyr Retiring
    Jaja..
    abszolút off, de az új logód miatt elsőre nem tudtalak hová tenni......valamiért olyan NKOTB-félének néztem..Amúgy szép munka, és ha jól sejtem saját készítés..
  • IMYke2.0.0.0
    Auli'i Cravalho, Moana hangját adó színésznő, egy bombanő.

//Íme, a két szereplő:
    Maui - Dwayne "The Rock" Johnson
    Moana - Auli'i Cravalho

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.02.10. 21:05:42
  • Zephyr Retiring
    Akkor megtekintési (és meg nem tekintési) sorrendben lássuk a mai termésem..

A Dangerous Method (Veszélyes vágy) 2011 IMDb

Ezt végignéztem. Durva a sztori, ahogy elmesélik, hogyan lett egy páciensből az oroszok egyik legjobb egykori pszichoanalitikusa..
    Nekem nagyon tetszett, de nem lesz mindenkinek kedvenc.
    10/8.

Dirty Grandpa (Nagyfater elszabadul) 2016 IMDb

...és ezzel a remek-mekk elek-művel már meg is született idei első zéró pontos filmféleségem..
    Ha a lehető legfinomabban akarnék is fogalmazni, ez akkor is egy rakás szégyenfolt a rendezőnek, a szereplőknek és annak is aki végig tudja nézni. Én 20 perc után adtam fel..
    10/0.

Moana (Vaiana 3D) 2016 IMDb

Kétségtelenül számomra ez az idei első általam megtekintett 3D-s mese. Az eddigi legjobb kép és hangminőséggel
    Az pedig már csak hab a tortán, hogy szuper volt a 3D és maga a sztori is. Most annyira nem voltam az éneklős zenés mesékre hangolódva, de ez kétségkívül feldobta a mai estémet
    10/8,5

Hátramaradt még egy általam már régebben várt "V" betűs film 3D-s változata is (amit majd folytatok is) de most előbb kiheverem a csalódásom, hogy ez a film még csak nem is hasonlít (eddig) a Galaxis Őrzőire...pedig a sztori alapján én arra számítottam..
  • Zephyr Retiring
    A film után megnézem majd..
  • Kmarha
    Az egy igazán érdekes alkotás lett.
    Ha van időd, az egyik podcast csapat készített a rendezővel egy audio kommentárt a fimhez. Érdemes a megnézése után, azzal is végignézni és hallgatni.
    Ha megbékélsz a stílusukkal (tudom, itt a fórumon sokan nem nagyon bírják a videósokat), erősen ajánlott, egyrészt teljesen más látás móddal sikerült a filmet feldolgoznom utána (fel is húzta kicsit a pontszámot, amit adtam rá.. igaz ez kit érdekel :D), és tényleg sok érdekes részletet mesélt el, magáról a készítés folyamatáról, problémáiról, trükkjeiről

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.10. 17:38:49
  • Dynamic
    Igen a hang elég rossz. Párszor vissza kellett tekernem, mert konkrétan nem értettem mit mondott. Egyébként ugyanezt a fos minőséget hallom sokszor a magyar trailereknél. Erről a "rezonálós" szinkronról beszéltem #99023-ban
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony nem nagyon. A tömörítés még 4K-nál is AAC 192 kbit/s (erősen nagy átlagban).***

//*** = értsd: a YT-szerverpark ennyire nyomja le, bárkinek az akár lossless minőségben felerőltetett anyagát.
    //Remény persze van: de a Google új formátumai még nem élnek igazán. Képre már van nekik.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.02.10. 16:24:18
  • Jim Morrison
    Youtube szerintem nem is lehet _igazán_ jó hangminőségű videókat fel tenni. nem is azért van :)
  • Zephyr Retiring
    Leszedtem egy 720p biztonsági másolatot, hogy biztosan meg tudjam nézni még mielőtt törlik..
    A hang csak 128 kb/s tömörített, így nem csoda ha nem épp dts hd master minőségű
  • MrAndree
    Írták Indexen is tegnap, hogy a feltöltött verzió hangja nem tökéletes. Én még nem néztem meg, de valószínűleg emiatt lehetett.
  • PhantomAss
    Aki megnézte a Kojot-ot a yt-on, másnál nem volt "háttérzajos" a hang? Néha alig érteni valamit, de úgy tűnik nem az én rendszeremmel van a hiba.
  • Zephyr Retiring
    Jónak tűnik, kösz a jelzést :)

Nemrég bekerült a lemezgyűjteményembe egy közel hasonló kaliberű hazai alkotás is, a Hurok. Még azt sem néztem, de az is jónak ígérkezik..
  • Dynamic
    Kár lenne az amerikai filmekhez hasonlítani. Mindössze 300 millió forintból készült. Ez egy közepes amerikai akciófilmben ez csak a főszereplő gázsija.
    A végéről azt gondolom...
    Nekem az jött le, hogy nem "erkölcs film". A film azt mutatja be ahogy a valóságban is zajlanak a dolgok (nyilván ezt eltúlozva teszi). A főszereplő sem volt egyértelműen erkölcs bajnok, a közepétől egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy csak a saját indulata és sértettség hajtja, és csak a végére, egy fontosabb cél - a jövendő gyereke - miatt tér jobb belátásra.
    A másik oldal, meg a vén Szojka értelmetlen halával megkapta a büntetését.
  • mulli1986
    Hát megnéztem, de.....
    Magyar film létére szépek voltak a felvételek és jók az akció jelenetek. Ez mondjuk egy európai akciófilmet mondjuk megütött, amerikaitól még mindig messze van.Története sablon, mondanivalója még ha sablon lenne, de gyakorlatilag a filmnek a végére a saját erkölcsi mondanivalóját is szembeköpi... A színészi játék, meg szintén magyar színvonal, a színészek többsége nem tud játszani...
    5/10
  • extra sensory
    The Shape of Water 4/10

Általában kedvelem Del Toro filmjeit, de ez már túl bizarr és gusztustalan volt. A magas értékelést sem értem. Nem is magával a romantikus szállal lenne a gond, (bár a "romi" filmeket sem nagyon pártolom) de láthatólag Toronak már két buzi, vagy két leszbi nem elég. Ő továbblépett.
  • Dynamic
    Aki érdekel, még 2 napig nézhető a Kojot a yt-on.Én kíváncsi vagyok rá :)
  • hiper KOCKA
    Sand Castle 2017

Alapvetően milyen az, hogy a közkatona akit kiküldenek Irakba, inkább eltöri a saját kezét egy kocsiajtóval, csak hogy ne tudják bevetésre vinni a napsütötte arcú, disznógyűlölő testvérek ellen. Talán Allahtól fél? Nem valószínű. Sokkal inkább a kopott AK47-esek száguldó töltényeitől, amiknek minden bőr egyforma... legyen az sötét vagy világos. A jó kezdés ellenére sajnos mégis beleszalad a film a tipikus amerikai pátoszba, és az ömlengős nacionalizmusba, hiszen elég egy bajtárs halála, és emberünk felfogása máris páli fordulatot vesz, úgy ahogy az a személyiségéből nem következne, hiszen nem is nagyon ismerte az áldozatot, nem voltak országos cimborák vagy ilyesmi. De mégis, most már akkor sem akar hazamenni, mikor küldik.

Akció nem túl sok van, inkább az amerikai katonák és az iraki nép kapcsolatára fókuszál a film, és itt megint kiemelnék egy pozitívumot, hiszen nem akar vallási fanatikus elmebetegnek eladni minden hazai játékost, mert találkozunk tisztességes arab emberekkel, akik békét szeretnének, fontosnak tartják a társadalmi egyenlőséget és az oktatást, nem támogatják a fegyveres milíciák és terrorszervezetek törekvéseit, sőt még dolgozni is hajlandók az amerikai sereg irányítása alatt, hogy legyen a népnek ivóvize...

Persze nincsenek olyan sokan, de jó látni hogy nincs minden egyes arab potenciális sátánnak beállítva. Megemlíteném még az Acélembert is, csak itt most piros gúnya nélkül nyomja, de állítom kétszer tökösebb feje van az őrmester szerepében, mint bámelyik DC filmben. Az egyetlen hiba, hogy alig kapott játékidőt. Viszont egyvalamit nem értek... hogy tudnak ezek hosszú nadrágban és felsőben, egy rakás katonai cuccal az övükön meg a hátukon a plusz 45 fokban akciózni?

Nekem már a 25 fok is sok... még nézni is rossz volt, ahogy a tűző napon meneteltek a homokban. Ráadásul mindezt világos bőrrel, ami közel sem nyeli el úgy az UV sugárzást, mint a füstösképű testvéreké. Persze van magas faktorú bőrápoló meg ilyesmi... de attól még látszott, hogy csorog a tökükről a sós lé.

Bár az alkotás próbál lavírozni a hitelesség és a pátosz között, ez nem mindig sikerül neki, és ilyenkor a hitelesség bánja. Viszont látszik az is, hogy határozott lépéseket tesz efelé, és elhihetjük azt, hogy sok szituáció így zajlott le a valóságban is 2003-ban Irakban.

6/10
  • mulli1986
    Egyéni vélemény, neki nem tetszett. Rengeteg ideje van komolyabb művekkel és játékokkal elütni az idejét, így a művészeti ingerküszöbe magasabb. Nekem is tetszett egyébként a film. Nem mondom, hogy többször nézős, de egynek jó volt.

Transzcendens IMDB 6,3

Kicsit nyúlós volt a film időben, szerintem belefért volna 1,5 órába is. A téma amit boncolgat érdekes és elgondolkodtató, illetve csak a film végén mutatja meg az érem azon oldalát a film, amitől nem tudtad eldönteni, hogy miért félelmetes és taszító a másik fél cselekedete. Viszont ott olyan dolgokat mutat, amitől én személy szerint kicsit kiábrándult lettem, hogy az lett a végkimenetel ami. Mert teljesen jogosan tett úgy johnny deep ahogy. A CGI szép volt, nagyon realisztikusra sikerült. Szerintem alul értékelt a film.
    10/7,5
  • Kmarha
    Darkest Hour - A legsötétebb óra

Csak röviden: a film nem nagy szám. A korszak, a politikai közeg érdekes. A karakter életéből többet is lehetett volna látni. A karakter megformálása hátborzongatóan zseniális, Oscar esőt neki iziben!A legjobb jelenetek közül a legjobb ami nem történt meg (metró), de a Hitleről motyogás, valamint a lelkesítő beszédek, jól megírt, hatásos jelenetek voltak.

Aki nem idengetik a politikától, érdekli a történelem eme nagyon rövid pár napja (W.C. megválasztása utáni 2 hét), és bírja azt a filmet, amiben CSAK beszélnek, hajrá. Amúgy kihagyható, jövőre nem is fogunk rá emlékezni.
  • Mentol
    Akkor én tegnap belefulladhattam a tengernyi fosba... Egész jól szórakoztam, amíg néztem, nem akartam egyszer sem átkapcsolni a Barátok közt-re.
  • CSOCSO
    :D :D
  • tigeroo
    na erre most kivertem
  • Jim Morrison
    tom hardyban bizok, hogy nem vallal el egy marvel szintu x plusz egyet
  • BenedekFeco
    Várjuk szeretettel. Pls ne csesszék el és ne csináljanak belőle egy újabb N+1, "humorharoldszuperhős"-ös filmet!
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.02.08. 16:43:03
  • LasDen #99038
  • IMYke2.0.0.0
    Deadpool, Meet Cable
    Published on Feb 7, 2018 - 7,740,651 views
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Geostorm" / (Űrvihar) - 3/10
    (2018.02.07) (110 perc**, amerikai) - Action, Sci-Fi, Thriller

Fostenger.

//** = ebből 7 perc a stáblista!
  • Bokafix2
    Salyut 7 (2017)

Gebasz Apó most nem űrszemét formájában jön... a probléma ezúttal belső, egy aprócska vízcsepp beleszáll egy berendezésbe, és rohadt nagy zárlatot okoz, kilőve az életfenntartó rendszereket. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, hiszen ha az űrhajósok odafenn nem tudják elhárítani a problémát, akkor az elvtársak lentről kénytelenek lesznek kilőni az űrállomást a legénységgel együtt, mert mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy az orosz technika amcsi kézbe kerüljön... az a fránya hidegháború...

7/10
  • mulli1986
    Még ha Dakota Skye lenne :)
  • IMYke2.0.0.0
    Please Stand By (2017)

Jó pár napja láttam, és ajánlom mindazoknak, akiket nem zavar, ha
    - action: 0
    - érzelem: rengeteg
    - valamilyen betegség: igen
    - Star Trek téma
    - Dakota Fanning.
  • Zephyr Retiring
    Klasszikus Arany Málnás ez is :)

A regény viszont amiből készült, bestseller volt..
    (Utóbbi nekem is ott figyel a polcomon)
  • Jim Morrison
    The Shining (1980)
    Ez annyira nem jött be. Nem volt rossz, de nem tudnám most megmondani, hogy mitől lett ez klasszikus. Talán ha megnézném milyen filmek jöttek ki abban az időben. Wendyt alakító színésznő játéka annyira nem jött be, de nem volt olyan zavaró mint mondjuk egy zs filmnél.
    Legalább ezt is letudtam.
  • mulli1986
    simán el tudom képzelni hogy így megy :D
  • tigeroo
    Elmondom a sztoriját:

Magyar forgalmazó: "Hé Gyula, tudod beszéltük hogy majd kelleni fog a szinkronmunkád a Tomb Raiderhez, na most dobták át az angol előzetest, ma éjfélkor ki kell nyomnunk a csatornánkra a hülye marketingeseknek már megint amperkednek amcsiból"
    Gyula: "Öpff bazmeg, de ma *random vidéki színház*-ban vagyok, küldd már át a szöveget meg a videót hogy kb. mit mondjak fel. Jólesz ha felveszem telóra és átküldöm a hanganyagot?"
    Magyar forgalmazó: "Jaja jóvanazúgy"
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.02.06. 13:15:09
  • Dynamic
    Hát, jó. Lehet, hogy csak ennyi. Azt hittem szándékos oka van, mert rengetegszer hallom ugyanabban a formában, mint a TR előzetesben.
  • IMYke2.0.0.0
    Szar a keverés. A Youtube tömörítése sem segít rajta.
  • Dynamic
    "Rezonálva" beszélnek. Egy jó fejhallgatóval tisztán hallatszik, amit mondani próbálok. Borzasztó zavaró. Amúgy moziban is szoktam hallani, meg más eszközökön, szóval nem a szg-em a ludas. Csak a példa kedvéért, ez pl. nem "rezonál".
  • LasDen #99025
    másik ok valószínűleg az, hogy az előzetesek és keverésük relatíve gyorsan, rövid idő alatt készülnek. Így nagyobb az esélye hogy nem is lesz tökéletes...