106866
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ProGabe #29116
    FC vs The Machinist: hát persze hogy FC,első nézéskor ledöbbensz,másodiknál annak tudatában nézed végig,teljesen másra figyelsz,az n-edikeknél pedig előjönnek a DVD pillanatok :) (amiből rengeteg és kismilliónyi van,Fincher bácsi olyan dolgokat beletett amiket tényleg kb 5-re vettem csak észre)
    ha pedig Tyler mondanivalóját (ami persze hogy nem világmegváltó/vadiúj gondolat) teljesen megérted akkor tetszik igazán,és most term. a "zero point"-ra gondolok

"viszont sokkal hollywood-iasabb is ...sajnos"

ezzel a kijelentéssel az a gond,hogy Hoollywood lett Fincheresebb ;)
  • Indigo
    Menjél inkább inni...
  • saw123
    az utcára menj ki és oda a sarokra
  • Indigo
    Melyik sarokba szarjak?
  • saw123
    elmentem inni
  • saw123
    nézd meg inkább a The Boondock Saints-et ha jó filmet akarsz látni. na az ütős
  • SASboy
    ezért mondtam, hogy ízlések és pofonok.
    na de ne offoljunk tovább. biztos velem van a baj, hogy nem jött be.
  • saw123
    öregem én a terminator 2-őt vagy 100szor láttam. aza a 10/10 nem a harcosok klubja. úgyis hajléktalan vagy nem mind1 neked

• homeless
    Azért 4-et adni a Fight Clubra kicsit erős. Ez nem a "nem jött be" kategória. 4et szerintem a kifejezetten szar filmekre szokás adni. Nálam amúgy a Fight Club az egyetlen film amire 10/10-et adnék. Láttam már vagy 10szer.
  • saw123
    amit szívesen megnéznék még: Nothing című film. arról szol hogy van 2 pofa és egyszercsak megszűnik körülöttük minden létezni....már annak ajánlom akit leköt 1 ilyen lökött film
    viszont nemrég láttam 1 nagyon trehány filmet: Symetria néven illetik, lengyel film, akárhogy akartam én nem tudtam megérteni miröl szól. nincs vége az olyan filmeket meg nem szeretem. csak zombisba
  • SASboy
    Így van. ízlések és pofonok...
  • saw123
    A Gépész szerintem sem rossz film, biztos hogy a Fight Clubból is merített ötletet és lehet hogy 1 kicsit vontatottabb is. nem peregnek olyan gyorsan az események. ettől függetlenül ajánlani tudom mindenkinek, hétfőn én is megnézem HAVERRAL, de nem olyan film amire elvinném a barátnőmet.
  • sorrow

Viszont az a szinészi és fizikai teljesítmény amit Bale művel a Gépészben az hihetetlen ...nagyon sok éve nem láttam ennyire sokkoló alakítást.
  • Indigo
    Az lehet, de nincs semmi gáz, nem vagyunk egyformák... Az enyém is csak egy vélemény.
  • SASboy
    lehet azért tetszik jobban a gépséz, mert az láttam először...
  • Iori
    gépész számomra kiszámítható volt, a maga műfajában ott van a szeren de semmilyen újat nem tudott mutatni

a Fight Clubban pedig vannak olyan elemek amelyek újdonságok voltak számomra és vmi olyat mutatott amit előtte egyetlen filmben sem láttam eg:tyler bevillanása, A fasz stb
  • sorrow
    Szerintem a Fight Club több mondanivalót hordoz mint a Gépész, viszont sokkal hollywood-iasabb is ...sajnos.
  • Indigo
    Azt is írta, hogy nem szereti az ilyen típusú filmeket... Én sem szeretem az amerikai okádós-fingós tinivígjáték kategóriát, következésképpen nem tetszenek a kategória képviselői... :)
  • SASboy
    végre nem csak nekem nem jött be annyira.
  • Indigo
    Pedig pont a Fight Club az, amit érdemes legalább mégegyszer megnézni, mert a csattanó miatt második alkalommal új értelmet nyer a film. Ráadásul nem is az a fajta film, ami a szánkba rágja hogy mi van, hanem az a cél, hogy gondolkozzon el rajta a néző.

Amúgy az egyik kedvenc filmem :) A gépészt meg még nem láttam, de amit tudok róla az alapján a Fight Club mondanivalója közelebb áll hozzám. Majd azért megnézem a gépészt is.

Egyébként az imdb szerint a Fight Club a jobb, olyannyira, hogy a top 250-ben a 32.
  • Sephi
    Gepesz nekem semmilyen nyomott nem hagyott.
  • jefferson83
    Szerintem a Fight Club. Annak ellenére, hogy Christian Bale a kedvenc színészeim között van és nagyot alakított a Gépészben is, de valahogy a filmtől többet vártam volna. Véleményem szerint a Fight Club is túl van dícsérve. Számomra nem az a film, amit szívesen megnéznék többször is. Már egyszer leírtam, hogy az ilyen típusú filmek nem a kedvenceim.
  • Sir Quno Jedi
    1x nézhetős mindkettő (nekem)
  • SASboy
    Na akkor lehet megnézem még1x a fight clubot. aki látta a gépészt és a fight clubot is mondja már el, hogy szerinte melyik a jobb.
  • Inquisitor
    Meg is értetted miről, mikről szólt a Fight Club vagy azért adtál rá ennyit, mert nem?
  • hellnight
    Lényegében nekem is tetszenek, de nyilván ezek is az úgynevezett tömegfilmek, sajnos. Nem rossz az 5.6-os rating, bár imdb-re csak úgy félszemmel tekintek, mert bár van olyan film aminek rating-je kiemelkedő és még jó film is, de vannak olyan filmek amiknek raintgej elég alacsony, nekem meg pl rohadtul tetszik. Mondjuk ha megnézel egy "The Thing" rating-et vagy egy "Alien" ratinget lehet látni a különbséget :)
    A mai horrorfilmeket azzal rontják el, hogy állandóan FIATAL-okkal pakolják őket teli. Ha megnézed 2-3 évre visszamenőleg a horrorfilmeket, akkor vagy egyetemisták vannak a horrorfilmekben, vagy már nem tanulnak, de akkor sem többek 25 évnél. Nah most nézd meg az Alien vagy a The Thing stáblistáját. Weaver már az első Alien filmnél is volt vagy 40 éves, Kurt Russel szintén a Thing-nél és fényévekkel jobbak. Ok, hogy ezekben a mai horrorokban szép csajokat választanak, de hát mégis. Ha meghalnak benne akkor nem mind1, hogy egy bombázó vagy egy 40 éves anyuka hal meg? :D Jó lehet nem mind1, de ezzel nem lesz több a horrorfilm. No meg ugye a brutalitás. Jó-jó meg minden, lestem is nagyokat a Láncfűrészesen, főleg mikor Thomas a sráccal ügyködött :/ de ez sem biztos siker. Sokan a Fűrész 3-at is azért tartják szarnak, mert túl brutális. Az más téma, hogy nekem rohadtul bejön :D
    Nah meg az ilyen folytatásos filmeknek sincs mindig túl nagy jövője. Szinte minen részben ugyanaz történik. Erre a texasi eléggé megfelelő film. A két új részben mindig volt 3 srác meg 2 csaj. Vagy valami hasonló felállás akik pont texas felé veszik az irányt aztán megtörténik velük a baj. Úgymond ugyanaz mint egy másik epizódja, legfeljebb annyi különbséggel, hogy kicsit másabb a sztori. De másban nem tér el annyira.
    Ettől függetlenül megnézem persze én is az ilyen filmeket és talán majd meg is veszem eredetiben 990-ért :D Többet nem érnek.
  • Harly18
    Igen, ezeket én is megfigyeltem. Viszont ez a rész nagyon hasonlított a korábbiakhoz, és én másra számítottam. Egyértelműen ez a legjobb része, mert bár az első rész nagyon jó, de mai szemmel nézve kevés.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem ezek a részek nem nagyon függnek össze. A fő sztori ugyan az, csak mindig más úton-módon jutnak oda a fiatalok és ez nekem nem jön be annyira. Jobban tetszett volna ha vannak utalások benne a korábbi részekből. Persze ez tényleg amoylan 0. rész. Nem azt mondom, hogy jobb lenne úgy, mint a Halloween-nél, hogy a második rész ott folytatódik, mint ahol az első befejeződött, de több szálat végigvihettek volna. Mert az ok, hogy ebből megtudjuk, hogy mért lettek emberevők és mi volt az ok, hogy ilyenekké váltak, de az, hogy ugyanúgy x fiatal kavar a házban ez már kicsit elcsépelt. Arra gondoltam, hogy a csaj túléli és ő lesz az első túlélő, aki végülis elmeséli a történteket. A sztori méginkább megdöbbentő, mivel ez megtörtént, a baleset is nagyon látványos volt, (persze biztos túlozva mesélik el a sztorit) ahogy elütötték a tehenet, nem beszélve arról, amikor a csávó fejéről lenyúzta a bőrt... Annak ellenére, hogy az ilyen tipusú filmek nem tudnak sok újdonságot mutatni, nekem tetszenek. Remélem és jó lenne, ha lenne egy utolsó rész, amolyan sztori lezárás, hisz állítólag nem fogták el a gyilkost vagyis nem tudják, hogy akit lelőttek ő volt-e biztosan.

Nem tudom, hogy ez a rész anyagilag mennyre volt sikeres, de az imdb-n 5.6-re értékelték, ami egy ilyen tipusú filmnél egész jó....
  • saw123
    szerintem az oldboy is nagyon zsir film izgalmas, jó a képi világa + zenéje szóval nézhető film (akár többször is). ezért várom a feldolgozást amit 2008ra ígérnek. biztos hogy nagy durranás lesz, mert aki látta pl a vanilia égboltot és az eredeti open your eyes-t(pár hete volt a viasaton) az szerintem biztos a rimékre szavaz.
    jár valaki filmelmélet/történet szakra Pécsre innen?

• hellnight
    Mivel ez egy előzmény rész, amolyan 0. Mindenki erre kapott rá ugyanis. Ott van a Batman Begins is.
    Meg ugye van egy kis rész a filmben, amikor a srácot viszi le Thomas. Amikor a lépcsőn mennek lefelé akkor a srác a körmével megkarmolja a falat. Ez a 2003-as feldolgozásban vagy részben is látható még a film elején amikor a rendőrök elmennek abba a házba és átkutatják. Amikor a rendőr megy lefelé azon a lépcsőn, ott mutatja és mondja, hogy a falat megkarmolták. Bár én is vártam, hogy a végén a csaj túléli, de aztán rájöttem, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Egyébként sztem sem rossz film, jobb mint a 2003-as sztem. No meg Hoyt feldobta a hangulatot azzal a kis kiképzéssel az udvaron. Egyből a Full Metal Jacket jutott róla eszembe. Ott is ugyanígy pofázott az újoncoknak :D
  • Hoz_Hun
    Lány a vízből
    #&@#$°*... röviden tömören. Ritka unalmas, vontattott és bugyuta film. Alul ugyan nem múlja a falut, de felette sincs sokkal. M. Night Shyamalan nagyon gyenge lett. A 6. érzék, meg a Jelek óta nincs értékelhető filmje.
    3/10, de csak azért ilyen sok, mert létezik egy Uwe Boll nevü "rendező" akinek fenntartom a 3 alatti pontértékeket.
  • Dynamic
    Speciel én sem vagyok elájulva a Fight Clubtól.Megnéztem már ugyan egyszer-kétszer amikor tv-ben adták(mert éppen nem volt más) és alapvetően jó filmnek is tartom, de nem az én stílusom.Nem kell ehhez a filmhez felnőttnek lenni, meg hatásvadász álideológiákat gyártani.Egyszerűen van akinek bejön, van akinek kevésbé.
  • Harly18
    Na azt még nem láttam eddig, lehet hogy jobb. Ha megnéztem, talán módosítom a legjobb horror film 2006-os győztesét :)
  • otrosinka
    descent pl.....
  • Harly18
    The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)
    -Összességében egy nagyon jó horror film lett. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag a korábbi részeket gyúrták össze, mivel nagyon sok olyan esemény és jelenet volt, amiket korábban már elsütöttek:
    Pl.: mindannyian ott ülnek az asztalnál és a csaj el tud menekülni, kiugrik az ablakon, kergetik, elérkezik a húsfeldolgozó telepre és egy kocsival elmenekül

Ennek ellenére a 2006-os év legjobb horrorfilmje, bár nem tudom, hogy volt e 2006-ban még jó horror, de ez mindegy is...
    A legmegdöbbentőbb az a vége...
    Valahol szerintem mindenki a film elejétől kezdve találgatja, hogy ki éli túl, de most jön a poén. Ebben a filmben egyiküksem éli túl ezt a kalandot.... :)Nem sok ilyen horrort láttam eddig...
  • Sephi
    Ahh tudod hogy nekem semmi bajom veled de szerintem ne eroltesd a dolgot. Nezd meg megegyszer es figyelj oda.

Velemenyem szerint is nagyon jo film.
  • Iori
    nézd meg még párszor és rájösz hogy egy kib*szott jó film
    mindegyik megnézés után felfedezel vmi újat, sajnos ez manapság a legtöbb hollywoodi filmekre nem jellemző :S
  • fifi
    ?
  • saw123
    nem kell
  • fifi
    na pont ott a gond, ha el kell magyarázni mit is kell rajta érteni...

sry
  • saw123
    betmen az betmen