106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Végig .. khm.. néztem. Ha van valaki aki ezen el tudd gondolkodni, aki valami mondanivalót meglátt benne, azt azonnal be kell záratni valami elmegyógyintézetben. Ahogy azt is aki megrendezte és aki megirta a forgatókönyvet.
Röviden összefoglalva 3 részből áll a .. hmm.. film. Az első fele egy perverz balfékról szól, aki szereti a farkát bedúgdosni mindenhova. Legyen az egy bezsírozott falyuk, egy égő gyertya vagy a feldarabolt disznó bele. Persze mindezt úgy hogy a néző is jól láthasson mindent, semmit nem dúgnak el a kamera elől.
A másod fele lájtosabb, két zabagép életéből pár pillanat, melynek hatalmas hányada arról szól hogy okádnak pár hatalmasat. A következő és hál isten az utolsó részlet az állatkitömő utolsó 3 napja.
Aki maga akar meglepödni azon hogy mi lesz a filmbe, ne olvasson tovább, mert Spoiler következik.
Szóval a vékonyka elmebeteg állatkitömő, ki szépen kibelezi meghalt apját hogy élő müremeket csináljon belőle, üveggolyóba teszi a szintén kizsigerelt 3-4 hetes magzatot, majd a végén épít egy gépet, mely életben tartja őt amig ki nem vágja az összes belső testrészét, hogy végül miután összevarta kiürült testét, egy kar segítségével a gép levágja a fejét és az egyik karját, igy egy, az okori Vénusz szobora emlékeztető alkotás maradjon belőle.
Hát remek. Ha ez kell valakinek, hát nézze. Én nem vagyok hajlandó Pálfi Görgynek egyetlen egy filmjét sem megnézni ezek után. Bár végül is egész jól kibirtam hányinger nélkül, de valahogyan nem érzem magam igazán fittnek. Kicsit kavarkog. De aludni igy nem akarok. -
Taxidermia:
Tényleg nincs sok film amit nem birtam volna megnézni.. de ez.. ne.. 22. percnél járok, és tényleg a hányinger kerülget. De nem vagyok puhány akkor is végignézem.. csak kell egy kis szünet. -
sorrow #29636
Igen a 7. 8. rész nagyon gyatra.
Szerintem az 5. rész az egyik legjobb, legalábbis a legkacifántosabb, legcsavartabb története annak van.
Talán a mindent megmagyarázó 3. rész tartalmassága állítható vele szembe.
-
4-ig esetleg 5-ig érdemes... azt azt követőek enyhén szólva nem érik el a kultikus Hellraiser színvonalat... -
Cmdr #29634 A Tökös Csaj-t már sokszor láttam, de tegnap iszonyat jókat röhögtem rajta, igaz nem volt kedvem végignézni. -
Lipi1980 #29633 Ómen 2006
Őszintén megvallva nem sokat vártam a trilógia után ettől a filmtől, mert szvsz. azt nehéz lenne felülmúlni! Pont szt kaptam, amit vártam: csak látványvilágban (köszönhetően a technika fejlődésének) lett jobb...
Lúzer SC és a Tökös Csaj
Kicsit félve néztem meg a Lúzer SC-t, de megérte, mert legalább kikapcsolt és jókat röhögtem egyik másik poénon! Egyre jobban kedvelem Rob Schneider alakítását. Ő is az az színész, aki ha feltűnik a stáblistán, akkor már tudod, hogy jót fogsz röhögni!
Hellraiser I
Nagyon érződik rajta, hogy nem egy mai horrorfilm. Nem mondanám rossznak, bár az egész sorozatot nem venném meg! -
Layer cake
10/10 -
sorrow #29631 Egy mesefilm ami horror, háborus, fantasy, dráma, thriller stb elemeket tartalmaz. -
Nem ugy na! Csak mondom hogy ha pl ide valaki beir egy filmet es 10/10 ad ra akkor nekiugranak :DDD -
Hát pedig kőkemény mesefilm. Csak nem a Szörny Rt-s korosztálynak. -
Cmdr #29628 Én az elözetes alapján azt hittem... -
nem horror. -
sorrow #29626
Lehet,hogy egy film szórakozató, tetszik sőt nálam akár 9/10 vagy akár 10/10 pontot is ér. Ez a filmművészeti értékével nem összekeverendő és megpróbálom nem is összekeverni mikor pontozok és megtekintésre javaslom.
Vagyis fórumtársaimat megkímélem elfogult értékelésemtől és az eszemre hallgatok mikor pontozok. -
Cmdr #29625 The Number 23
Jim Carrey új filme ami elvileg horror lenne, de szerintem nem volt benne semmi horror. A film ejelén viszont mintha kicsit kiparodizálták volna a Ace Ventura filmeket... :D Nekem nem jött be ez a film.
5/10 -
Cmdr #29624 "mesefilm" LOL -
LOL
Szóval ha tetszik egy film akkor sem adok rá 10 pontot. Végülis érthető O.o Viszont ha gagyi a film, akkor megérdemli a 10 pontot. Értem már. Hogy ezt eddig én nem tudtam?! O.o -
Nemtom, én pl. egyik heripotterre sem vinném el a gyerekemet, azok egész egyszerűen már-már horrorfilmek... -
Mert nem mindenki ad 10/10 vagy 9/10 egy olyan filmre ami neki teccik. -
És miért csak 6.5 pont? O.o -
Én az eredetiből csak az elsőt láttam és nem igazán jött be, a Departed viszont nagyot ütött nálam. De abban egyetértek, hogy nem azoknak készült akik látták az eredetiket. Viszont, ha önállóként kezeljük, akkor nagyon is hatásos. Utálom ha filmeket dolgoznak fel az amcsik, de most még ezt is elnéztem. :) -
sorrow #29618 Pan labirintusa
6,5/10
Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (2007) - Legjobb idegennyelvű film: Guillermo Del Toro
BAFTA-díj (2007) - Legjobb jelmeztervezés: Lala Huete
BAFTA-díj (2007) - Legjobb operatőr jelölés: Guillermo Navarro
BAFTA-díj (2007) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Guillermo Del Toro
BAFTA-díj (2007) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
Cannes (2006) - Arany Pálma jelölés: Guillermo Del Toro
Golden Globe díj (2007) - Legjobb idegennyelvű film jelölés
Oscar-díj (2007) - Legjobb operatőr jelölés: Guillermo Navarro
Oscar-díj (2007) - Legjobb idegennyelvű film jelölés
Oscar-díj (2007) - Legjobb smink és maszk jelölés: David Martí, Montse Ribé
Oscar-díj (2007) - Legjobb filmzene jelölés: Javier Navarrete
Oscar-díj (2007) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Guillermo Del Toro
Oscar-díj (2007) - Legjobb látvány jelölés: Eugenio Caballero, Pilar Revuelta
Nagyszerű mesefilm minden percét élveztem.
Ennek ellenére gyerekeknek nem ajánlom van benne legalább kettő, erősen durva jelenet. És akkor a folyamatos headshot-okról már nem is beszéltem.
-
Lucky number slevin
----------------------
8/10
VÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ez dezsír filmecske vót!!!
Bérgyilkosos, kavarós, mindenkit átb@szós, zsírszínészekkel telis! :)
Vadul ajánlott! -
jefferson83 #29616 Nekem vágatlanul se jött be a film, szóval most neki se álltam megnézni :) Azonban egyetértek veled, hogy így inkább le se adják. -
Indigo #29615 Én tudom miért nem törlöd. Mert úgy vagy vele, mint az emberek nagy többsége a Győzike showal: utálja, fikázza meg köpködi, de közben mégis mindig megnézi... :D Vagyis annyira rossz, hogy már nézni kell xD Biztos vagyok benne, hogy ezer másik jobb műsort találnál, ha akarnál, csak te is ilyen mazochista vagy :) -
Most van az rtl-en Van Damme Maga a pokol című filje, ahol szokás szerint a verekedésekből 5 másodpercenként kivágtak egy jelenetet, amitől a verekedések értelmetlen kuszaságot alkotnak(Van Damme pofánvágja a fickót, ezzel szemben Van Damme fekszik a földön a következő vágásnál stb.).Hihetetlen amatőr, igénytelen fos munka, mint mindig.Áh, nem is tudom miért nem törlöm a francba az egész retekklubot a tv-ből. -
jo film volt! -
Csak kísérleteztünk :DD -
Totál egyet értek a Departed kritikával.
Egyszerűen az eredeti sztorit ismerve/látva totál érdektelen ez a feldolgozás. De Leo RULZ -
Indigo #29610 A Terkel in Trouble egy akkora óriási fos... Idióták készítették idiótáknak! Semmi értékelhető pozitívum nincs benne, csak gusztustalan és botrányosan buta poénokra épül az egész. -
The Departed
Nagyon nagyot csalódtam benne. :( Nem tudtam elvonatkoztatni az eredetitől (ismerve a trilógia mindhárom részét és az eredeti karakterek kapcsolatát), ezért aztán csak bosszankodtam az eltéréseken. Emiatt kivételesen nem is pontozom, mert számomra nem sok értékelhető momentum akadt benne (kivéve talán Leo-t, aki nagyon jól hozta az eredeti figurát).
Terkel in Trouble (2004, http://imdb.com/title/tt0386820/)
Dán 3D-s animációs film (ilyet se sokat látunk), úgy a jobbak közül, bár ez sem jött be igazán. Tény, hogy közel sem Disney/Sony/Pixar/Fox/stb. stílus, európaiak (pláne dánok; ld. Mohamed-karikatúrák :) ) lévén simán bevállaltak gyerek(ön)gyilkosságokat, káromkodós csúnya szöveget, meg elég erős thriller-elemeket, valahogy mégsem lett igazán kiemelkedő. Egyszer érdemes megnézni, a szinkron jó, és a dalbetétek is kivételesen nem hányingert keltően nyálasak, hanem elég durva szövegűek. Ja, és a vége sem igazán happy end. A stáblista előbb van még egy kis marhulás (ilyen "elrontott jelenetek"-féle dolgok, amelyek már a 3D-s mesékben is megjelentek, de legalább itt is szórakoztatók), azt még érdemes kivárni.
Értékelés: 6/10
-
akkor ti mazohisták vagytok... :D -
Pár haverral megnéztük a Sziklák szeme remake-et. Moziban már láttuk, és megállapítottuk, hogy pokoli rossz. Most viszont úgy döntöttünk, hogy kap egy második esély, hátha valami rejtett pozitívum van még benne. Nem volt, másodszor is iszonyú szar... -
ban,darararararam -
S.O.S. szerelem
Egy egyszer nézhető romantikus vígjáték pár tényleg aranyos poénnal, sajna Apám beájulnás dramaturgiával, borzasztó idegesítő és szar gyermekszereplővel, ritka - magukhoz képest - rossz főszereplőkkel, de nem rossz - sőt jó - ötletekkel és forgatókönyv lehetőséggel. (Ebből Pitt ha tényleg filmet csinál, nem lesz rossz.)
Elég gáz, de a filmben feltűnő mellékszereplők közül sok jobb volt mint a főszereplők. A rengeteg reklámtól (Citroen, Volksbank, Viva, stb.) Familia KFT emlékek gyötörtek, de sajna itthon ezt úgy néz ki meg kell szokni. -
Leggyorsabb Indian:
Nagyon tetszett, jó film volt nagyon. Jókat nevettem is rajta. Bár volt benne egykét elkapkodott részlet, aminek se fülye se farka nem volt, de azért ellehetett tekinteni felettük. Tetszett nagyon összességében: 7,5/10. -
Children of Men
Hat ez a film ez pusztit. Ha meg ertettem is volna, hogy mirol dumalnak kulon jo lett volna. Kurva idegesito, hogy a csing-csung-csang angolhoz vagyok szokva, es a brit angolbol egy kurva szot nem ertek:D valaki elmagyarazna, hogy hova menekultek es miert? amugy a rendezes, a diszlet, meg a kulenleges hangeffektek eszmeletlen jok. a vegen meg az a kis utcai lovoldozeses resz, hat ahh... jo lett volna mondjuk moziban latni, es nem laptopon stereoban, no de mind1...
ja, es a zene! holnap megyek es meg is veszem a soundtrackjet. rohadt jol osszevalogatott.
9/10 (igazandibol nem tudom miert -1, de valami hibaja biztos van) -
Köszi a filmcimeket ! -
jefferson83 #29600 Pihenő a pokolban
Erről inkább nem beszélnék 0,5/10 -
a csápos a Kísértethajó (noha egy rohadt kísértet nincs benne:D ),angol címe Deep Rising -
jep, bizonyíték,mert nem voltam 100%-ig biztos benne én sem :)