106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
:)) -
szánalom -
jefferson83 #30321 Én meg mikor így, mikor úgy értékelek. Hangulatfüggő :P -
Nemnem, én csak lefordítottam a kollégának, hogy mire gondolhattál! :D
Nem osztom ezt az álláspontot, én egy filmet mint ÖNÁLLÓ FILM értékelem, nem pedig az adott mezőnyben való helytállását nézem. :) -
jefferson83 #30319 Arra céloztam, hogy ha lett volna szerencsém a képregényhez a film előttt, akkor biztos odáig lettem volna érte. Így nem annyira :)
Blastának meg igaza van, hogy tudni kell hova elhelyezni az ilyen filmeket ;) -
Nem. A képregények alacsonyabb ingerküszöbére célzott a kolléga, miszerint egy ilyen művészeti alkotásból készült film másmilyen skálán értékekelendő... :D:D:D -
Seten #30317
Ez mit jelent? Hogy önálló filmet megnézhetek magában de ezt csak a képregénnyel együtt? :)
-
Nono! Lesz az akár NÉGY szereplő is, vagy akár még öt is!
(királyné + áruló tanácstag cúnabáci) -
Lacca mondja az igazságot.
-
jefferson83 #30314 Max 3 szereplővel dolgozik a film (a két vezér + a gnóm, jellemfejlődés nélkül). Az általad leírtakat megemlítik a filmben, de valahogy nem járja át a nézőt a vetítés közben, csak azt várja, hogy egymásnak essen a két oldal :) Egyszóval nincs meg a megfelelő körítés. Önnáló filmként nálam nem állná meg a helyét, de képregényadaptációnak tökéletes volt. -
Mi marad? A helytállás, harc a hazáért, a nem behódolás, a karakterek (amik picit elnagyoltak de azért tetszenek)...stb. -
jefferson83 #30312 "Bár a 300 -nál nem csak az a lényeg."
Eszemben sincs vitatkozni, de azért nézzük meg egy kicsit objektíven a filmet. Kiveszed az összes látványelemet belőle,akkor mi marad? ----> Semmi, na ugye.
( Ui.: Semmi bajom a látványfilmekkel, én is szeretem őket. ) -
Én már nem vagyok olyan fiatal, mégis tetszenek a CGI -k. Igenis szeretem az olyan filmeket is ahol csak (?) a látvány a fontos. Bár a 300 -nál nem csak az a lényeg. Pl ottvannak Tony Jaa filmjei. A sztori nem igazán kidolgozott, egy-két mély emberi érzelem jelenik meg benne, a többi színtiszta akció, látvány, harci koreográfia. Mégis szórakoztat és jó filmeknek tartom. Így lesz ez 30, 40, 50 éves koromra is. Nem értem tehát ezt az életkor - 'CGI szeretet' összefüggést :) Bár ezt a CGI -t inkább átírnám látványra, bár így sem értem a dolgot... -
Azt nem láttam :) De elképzelhető, volt egy pár a forgatás környékén :) Mondjuk én a karórákat meg a katonai bakancsot sem nagyon vettem észre.
A Fekete Városban viszont annál jobban feltünt, hogy a városi tanács mint 19-20 éves, tarkopasz kiskatonákból állt :) Mire nem jó a magyar haderő?! :D Statisztának bárhova elmegy :DDD -
én arra célzok hogy állítólag a filmben látszik a háttérben egy barkasz
-
Hja rokon is igy lett szereplő :) Gyüttek érte latrinapucolás alatt.. azt a kitörő lelkesedést ahogy a puculás helyet várra kell mászniuk és meghalniuk.. ott kellett volna lenni! :D Ilyen lelkes halálbamenetelt tán még nem látott a világ :D -
jjja nem győzték őket hordani barkasszal (akik tudják csak azok fogják érteni)
-
Az Egri csillagokban is jó volt, amikor a törökök másztak fel a várra. ;) -
Mongyuk azisigaz :D -
Szerintem egyetértését fejezi ki, mindég ilyen bólogatójános volt. :Dd -
Vajon erre JANO mit fog lépni?
-
Most olvastam el az SG cikkét, és abszolúte egyetértek vele. -
Sztem tudnak (már régen is tudtak) élvezetes csatajeleneteket csinálni.
A Rettenthetetlenből is emléxem jó csatákra, aztán a Gladiátor eleje is ütött (kb. igazinak ható lovasrohammal), és még sorolhatnám.
A kamera látószögébe pedig bármit bele tudnak paszírozni, ez csupán technikai kérdés (az már másik kérdés, hogy jól néz-e ki). -
de igazi csatajeleneteket még mindíg nem tudnak csinálni mert ez engem inkább valami mortal kombatra emlékeztetett ahol 1vs1 esetleg 1vstöbb ember küzdött de az hogy több százan ... mondjuk az bele sem fér úgy a kamera látószögébe hogy élvezetes képeket biztosítson -
"film utáni nagy gondolkodást, hogy akkor most mit is akart közölni a rendező valójában :)"
Egy film nem ettől jó.
De ilyen gyerekmese-szintű cselekmény egyszerűen cseszik egy hangyányit is megdolgoztatni az ember (30) agyát. És ez a gáz. Idősebb korban már nem fossa össze magát senki 1-2 brutális cgi-től.
-
ocell #30296 Köszi a segítséget. -
Blood Diamond
Már nem tudom pontosan miket, de nem egy negativ és elmarasztaló kritikát olvastam róla, ezen forumon belül is. Nem értem miért.
Egy szívszórító történet, teljesen korrekt szerepjátszással. Persze, simán meg lehet szólni a golyózáporon és légitámadás robbanásain sértetlenül átszaladó főhöst, a 10 percenként feltünedező klissékkel egyetemben (na jó, de az akció hogyan legyen izgalmas, ha nem golyózáporon átszaladó főhöst nézzünk???), de ettől eltekinte marad az ami: egy jó film.
Végig lehet izgulni, jó pár helyen megrökönyödni.. no meg az a bizonyos torokszorító érzés is előjön elég sokszor, ha valaki együtt él a filmmel ( és nem, nem a trikó szorítására gondolok itten. :D).
Tetszett! Nagyon is. Nem azt mondom hogy ha millióim lesznek nem veszek gyémántot sosem, persze.. de azért alaposan meggondolom a dolgot. Hihetetlen hogy ilyesmi tényleg itt zajlik ezen a sárgolyón :S -
igaz, csakhogy a bővített verzió az mégiscsak bővített verzió -
Majd elvalik. Penteken megyek megnezni...direkt megvarom. Sok haver latta mar otthon de akkorsem baxom el a fiilinget :D -
Cmdr #30292 Fantasztikus bizony... ;) -
Nyugi Sephi, fod vissza magad. Nem kell rögtön támadni, félreértettél. Olvasd el a #30232-t.
Másik: Én sosem keresek hibákat a filmben. Nem esik jól, hogy a bakikereső , utálatos filmnézőkkel hasonlítasz össze. Én nagyon szeretem ÉLVEZNI a filmeket, nem szokásom fennakadni dolgokon. Ha így lenne, nem tetszett volna Peter Jackson King Kongja sem. De egy filmnél fontos a kellő illuzió létrehozása, ha ez nincs, akkor az nemcsak baki, hanem összedől az egész. És ezeket nem keresem, hanem látom. Kész! Ez ellen nem tehetek semmit. A másik meg az, hogy ha egy film nem köt le teljes mértékben (mert a 300-nak ez nem egészen sikerült) könnyebben észrevehetsz dolgokat. Ne értsd félre, ez nem fika, ajánlom a 300-at, látványos, izgalmas is (nálam nem mindenhol volt az) tényleg érdemes beülni rá a moziban. -
Egyet értek!
A 300 elsőre nem otthon megnézős kategória... -
Nem az én generációm nőtt fel P.Andersonon,Annácskát meg inkább hagyjuk...
Most láttam az ALVILÁGI JÁTÉKOK-at,és odáig vagyok érte meg vissza.Szerintem zseniális lett,és minden 5 percben agyalni kellett,hogy akkor most mi a szitu.Élmény volt. -
Fantasztikus lehet egy másfél méteres plazmán 720x480-as (vagy mekkora a szélesvásznú felbontása) felbontásban nézni... -
Ugyertem ha elsore nezed na. -
felreertettel... mondom hogy 72 centissel valoban szar de EN jobban szeretek itthon mozizni..igaz azt nem irtam hogy en nem 72 cm esen nyomom hanem 154 cm es projektoros tv-n.... es nem sony dvd kombo 5.1 el hanem normalis 5.1 el rendes baszottnagy erositovel. -
Az MTV (Magyar Televízió) filmarchivumát javasolta. Érdemes nekik írni, általában jelképes összegért - vagy csak szinte anyagáron - megírják az ilyen régi cuccokat (sőt, szerintem még örülni is fognak, hogy valaki még keresi a Lázár Ervin meséket). Mailcímet biztosan találsz a weboldalukon. Ez nem warez, hanem teljesen legális dolog, csak marha kevesen tudnak róla (meg eleve marha kevés embert érdekel).
-
Cmdr #30284 Az egy tv csatorna! :D -
ocell #30283 Szia. Az egy topic? Itt? -
Cmdr #30282 Az én 1.5m-es plazma tv-m, 5.1-el elég jó élmenyt ad a LOTR3 es a King Kong alatt is... ;)