106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Az lehetett a baj hogy a könyvet tulajdonképpen két részre szedték. A könyvben majdnem párhuzamosan zajlott a múlt és jelen béli szál is. Ott jobban fel volt vezetve a dolog.
  • Kmarha
    The Shape of Water - A víz érintése

A film mondanivalója: járj el ismerkedni, mert a végén a házi állatoddal fogsz illetlenkedni. Lehet, nem pont a megfelelő hangulatban talált meg a film. :) Azért ennyire nem rossz a helyzet, csak akaratlanul is a hype (13 jelölés, millionyi dicső kritika) megetettet picikét.
    Szögezzük le, a film jó. Csak nem vagyok benne biztos, hogy ezt úgy a nagyvilágnak szánták. Sokkal inkább film készítőknek és hard-core film őrülteknek (általánosítok, nem kell belekötni!)

Mondjuk Del Torora mindig is jellemző volt a bizar, egyszerre gyermeki, varázstündéres misztikum, és a a naturalista véres, mocskos valóság összemosása. Ez a film, ha nem is a rá jellemző mértékekben, de pontosan ezen jellemzőkkel büszkélkedik. Pont annyi szexualitás és erőszak van a filmben, hogy nézése közben, ne a Szépség és a szörnyeteg jusson a néző eszében. Pedig, van belőle bőven a filmben. Meg egy kicsi, a 80-as évekbeli kalandfilmből. Meg a 70-es évekbeli hidegháborús kémfilmekből. Meg a 30-as évekbeli fekete fehér musical-ekből. Meg az 50-es évekbeli szörnyfilmekből. Meg a huszadik századbeli elfogadást hirdető művész filmekből.

Ez egy hihetetlen jó összhanggal "összetákolt" kavalkád, mely talán minden pillanata egy korábbi klasszikust idéz. Szinte biztos vagyok benne, hogy a forgatókönyv jegyzetei között, jó sok filmcím ott díszeleg a lábjegyzetben. Mégis, stílusos tud maradni, van egyénisége, a sok kis sablont úgy igazgatja, hogy valami egyedit tudjon alkotni. Talán, talán ha más hangulatba talál meg, nem csak a film rajongó énem tudná értékelni.. azaz nem csak értékelni tudnám, hanem igazán élvezni is.

Szóval a film kidobott magából, nem szippantott be, de távolról tudtam benne gyönyörködni, és ez igazából most elég is volt, nem jöttem ki rossz szájízzel. A látvány világ lenyűgöző, a színek használatáról oldalakat lehetne írni. Michael Shannon karakterét Michael Shannon játszotta el (na jó, nem hiszem hogy ilyen mocsok egy szemétláda lenne, de nagyon tudja ezt a karaktert vinni), de az igazán kiemelkedő Sally Hawkins volt. Sikerült úgy eljátszania az elsőre kis szürke egérkének tűnő, elégé hátrányos helyzetből induló karaktert (bár, utoljára ismétlem magam, annyira megérteni, beleélni magam az érzéseibe, hát nem mindig sikerült),, hogy az egyszerűen szemkápráztatóan gyönyörű volt.

Bajban lennék, ha nekem kellene választanom, a legjobb női főszereplők között az idei Oscar díjátadón.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.27. 20:41:29
  • mégvadabbdisznó
    Looking glass 4/10

Ismét egy gyengécske thriller Cage-től.
  • Sequoyah
    Szerintem jobb lett volna, ha hozzadnak csak egy apro reszletet, vagy egy plusz rovid jelenetet, hogy erzekeltessek a fo gonoszt. Ne mutassak meg, csak erzekeltessek, hogy az eddigieknel sokkal komolyabb dologrol van szo, es a mostani "gyozelmuk" edeskeves lesz legkozelebb.
    Ez igy mesesen tul kerek es lezart volt, ami utan nagyon jol aludtam, ami horrortol nem megszokott.

De ismetlem, ez nem azt jelenti, hogy rossz lett volna e miatt a film, csak a stilusa lett igy fura. Es tenyleg nem tudom egyetlen konkret ervet mondani, hogy ez miert horror, es akkor a Harry Potter miert nem:D Mindkettoben vannak szornyek es szellemek, mindkettoben gyoz a jo, de mindkettoben varat magara a vegso gyozelem egy kesobbi reszre...
  • Prof William
    A csata a könyvben bár nem ilyen de szellemiségében hasonló volt.

Annyit megsúgok hogy itt sem mutatták teljes alakjában a fő gonoszt. :) Az majd második lezáró részben lesz. És annak szerintem -a könyv alapján- egész jó és keserédes a vége.

Itt még csak az alapok lefektetése történt. Hogy valójában mi is a AZ remélhetőleg a második részben lesz jobban kifejtve a már felnőtt Mike által.
  • extra sensory
    Én bírom Thort, a kupáit is meg szoktam nézni. Hátha a színészetbe is beletanul és egyszer rá lehet bízni valami főszerepet is.
  • IMYke2.0.0.0
    Azok a "tökéletes" mellizmok a bal oldali karakteren... oh, wait...
  • hiper KOCKA
    Kickboxer: Retaliation 2018

Könnyed zene és táncika, éjszakában száguldó vonat, egyszóval teljesen idilli hangulatban van hősünk a nyitó képsorokban. De a rendező azt sem várja meg, hogy rendesen elsüppedjünk a fotelban, kibontsunk egy csipszes zacskót, vagy odagórjunk egy zsíros cubákot az előttünk pislogó kutya elé, mert hirtelen sötét arcú haramiák tűnnek fel a képernyőn, és valamiért mindenáron el akarják hajtani emberünket a levesbe. Kínosan ügyeltek rá, hogy tele legyen akcióval a film, még a mellékszerepben tetszelgő Tyson vagy Jean-Claude is több fight-ot lenyom, mire megjelenik a stáblista.

Hiába... ha valakire ráragad egy szerep, akkor abba öregszik bele... odakozmál, mint a rezsón felejtett kaja. Így öregedett bele Svarci a terminátorba (öreg korára se tudta letenni a szerepet) így öregedett bele Harrison Ford Indiana Jones-ba, és Stallone a Rocky-ba, vagy akár a Rambo-ba...
    Van Damme pedig az örök kickboxer: a kecses spárgák és a belassított pörgőrúgások királya. Igaz, itt nem az övé a főszerep (jól is nézne ki, hogy közel 60 évesen még mindig lever mindenkit) hanem átadta a stafétát a fiatalabb generációnak, de azért megmaradt nagymesternek.

Csak sajnos annyira klisésre és sztereotípra sikerült a karaktere a vak karateguru stílusában, hogy egyből a régi kung-fu filmek jutottak eszembe róla. És még erre rá is tett egy lapáttal azzal, amikor a nagy meccs előtt elkezdte szórni a bullshit szöveget hősünknek a belső energiákról, a fizikai érzékszervek kikapcsolásáról, és az ösztönös megérzések világáról... gondolataiban egyszerre elevenedett meg a tao bölcsessége, a shaolin szerzetesek évszázadok alatt felhalmozódott tudása, és a ráma jóga spirituális elmélyülése a nagy cél érdekében.

Mire elmondta az okítást szinte egy könnycseppet is elmorzsoltam, és máris éreztem ahogyan átjár a csí, ahogy kitágulnak az univerzum határai és egyesülök a világmindenséggel, a fotel alatt falatozó kutyával, és a tévé képernyőjével, amely ezeket az aranyat érő bölcsességeket megosztotta velem.
    Fontosnak tartanám megemlíteni a film egyetlen olyan szegmensét, ahol tényleg nem túloztak. Hősünk ellenfele, Björnsson valóban a világ egyik legerősebb embere. A World's Strongest Man tavalyi kupáján második lett, csupán egyetlen ponttal lemaradva a világklasszis Eddie Hall után.

Róla tényleg elhittem, hogy képes kézzel szétmorzsolni a betont, szájával kapja el a kilőtt puskagolyót, és ha beindul ott kő kövön nem marad. A final fight-ra pedig nagyon ráfeküdtek... azért a rendező is érezte, hogy a világ egyik legerősebb emberét nem lehet csak úgy kiütni. Az előző Kickboxerekben lévő főellenségek együttvéve sem érnek fel Mongkuttal... ő egy valódi démon, a celestial szférákból alászállt kegyetlen nemezis.

Tényleg jól ki lett dolgozva ez a fight, csak annyiból volt hiteltelen, hogy hősünk csontozatának minimum adamantiumból kellett volna lennie, mert amilyeneket kapott, abból evilági ember nem kelt volna fel. Ezért sokkal inkább a Rozsomákat tudnám elképzelni Mongkut ellenfeleként. Viszont Alain Moussi aki Sloane-t játszotta, akár háromszor is beleférne Björnsson-ba. Annyi volt mint egy légypiszok, ami véletlenül ráesett egy óriásra. Hamarabb törne el a keze mikor megüti az ellenfelét, minthogy neki sérülést okozzon... oké, oké... tisztában vagyok a filmes univerzum szabályaival... főleg a spiritualizmussal átitatott küzdős filmekéével. Csak meríteni kell a nagy közös energiatengerből és máris minden probléma megoldható.

6/10
    Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2018.02.27. 08:52:50
  • Sequoyah
    Igen, de ez ilyen Harry Potter stilusban tortent. Egy horrorhoz jobban illene egy sokkal keseredesebb befejezes.
    De nem azt mondom, hogy ez baj, hanem hogy az ilyenek miatt nem ereztem azt, hogy horrorfilmet neznek. Jo film, de aki horror rajongo az lehet csalodni fog.
  • LasDen #99256
    csatát nyertek, de a háborút korántsem nyerték meg.
  • Sequoyah
    It (2017)

Jo film, de nem annyira horroros mint szamitottam ra. Leginkabb talan a Stranger Things-hez hasonlit kornyezeteben, hangulataban, a szereplok teren es a torteneteben is, ami mind eros pozitivum, de a Stranger Things jobb...
    Talan a vege rontotta el kicsit a szamomra, az vette el a horror elet. A jok megkuzdenek a gonosszal szemtol szembe, es gyoznek. Ez inkabb egy Grimm mese, mint horror (foleg hogy a Grimm mesekben is vannak horror elemek...). Mint akcio jo volt, de a valoban felelmetes horrorok ritkan mutatjak a foellenseget teljes valojaban, es ritkan aratnak gyozelmet felette.

7/10
  • Sequoyah
    Biztos felreertheto voltam, de arra gondoltam hogy a film hossza 1.5 ora, es ezt kellett kitolteni...
    Gondoltam, hogy ez nyilvanvalo lesz, de ezekszerint megis van aki ezt felre tudja erteni...
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Lady Bird" - (Katicabogár) - 6/10
    (2018.02.25) (94 perc, amerikai) - Comedy, Drama

Director: Greta Gerwig
    Writer: Greta Gerwig
    Stars: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts
  • Bokafix2
    Kickboxer: Retaliation (2018)

Van itt minden: Van Damme, Lambert, Mike Tyson, és persze a Trónok Harcás hegyomlás... természetesen ő lesz a főellenség. Sokkal többre nem kell számítani mint az eddigi Kickboxerekben, de az irdatlan pofonokat, rúgásokat és elszántságot megkapjuk itt is, tengernyi izzadsággal karöltve.

6/10
  • Zoli007
    Foreigner

Fú, de jó film lehetett volna, ha nem happyendelik el a végét.
  • Kmarha
    Lady Bird

Korábban látott trailer alapján pont arra számítottam, mint amit kaptam. Nem is igazán akartam megnézni, igazából csak a jobb vélemények és a díjazások miatt szakítottam rá időt. Végül is csak 1,5 óra.
    Hááát. Egy amerikai közép osztály beli 17 éves lány középiskolai éveinek utolsó pár hónapjába kapunk betekintést. Egyszerű emberek, egyszerű hétköznapi eseményei, örömei, problémái. A kamaszkori lázadás, a barátság, az első szerelem, első csalódás, a beilleszkedni vágyás miatt elkövetett butaságok, az önállóság felé megtett első lépések fejezeteibe nézhetünk bele.
    Számomra talán a vágás az, ami a legjobban elidegenített. Értem én, hogy túl sok mini fejezetet kellett átlátnunk, ezért sokat kellett ugrálni előre, de így olyan érzésem volt, mintha egy youtube videóba tekergetnék bele. Ettől függetlenül a rendezés megállta a helyét, a színészek jók voltak, a karakterek pont olyanok, amilyenekre meg akarták és talán amilyenekre meg is kellett írni (volt végletekig szerethető, bonyolult rétegelt, érdekes/egyetlen csavart hozó a filmben, végtelenűl ellenszenves, és sok teljesen közömbös). Nagyjából tudtam, olvastam, hogy ennyire számíthatok, nekem is igy kevés volt. Sokat nem vesztettem, megbánni nem igazán bántam meg. De mély nyomot sem hagyott bennem. Ez számomra egy teljesen közepes alkotás volt, lányos anyáknak és apáknak, vagy lányoknak, akik hasonló lépéseken mentek át, minden bizonnyal jóval értékesebb lehet.

CSOCSO

végtelenül le tud nyűgözni a gyermeki őszinte jóság és/vagy önzetlenség.. vagy nem is tudom mi a helyes szó erre. Még így egy, a kamaszkori lázadás keserédes filmje után is, azért tudok irigykedni rátok, szülőkre, hogy ezt megélhetitek.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.25. 22:00:10
  • IMYke2.0.0.0
    :))
  • LasDen #99248
    Heneral Luna

Amerika 20 milláért megveszi a Fülöp-Szigeteket Spanyolországtól, akik elég megosztóan vélekednek erről. Az egyik szerint jó lesz, a másik szerint nem lesz jó. De aztán kiderül, hogy az USA Vágási Feri példáját követve szeretne beszállni a kolonizációs bizniszbe, úgyhogy kezdődhet a háború.

Luna egy brutális, vas fegyelmet és szigort követel, de talán az egyetlen kompetens tábornok a filippínó seregben. Ennek rendje és módja szerint mindenki utálja és ott hátráltatja, ahol csak tudja. Nem rossz film és az ember még tud is szimpatizálni a dologgal, hisz eléggé hasonló a helyzet 1848-hoz. Persze hatlamas látványra nem kell számítani, de egész elfogadható lett. Az amcsik itt kivételesen a szörnyű gonoszok, akik ok nélkül mészárolnak le mindenkit. És a szörnyű angol színészekről ne is beszéljünk. Nem csoda, hogy olyan keveset szerepeltek. A végén Luna egy terminátort is megszégyenítene, de wiki szerint tényleg így történt...

6/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.02.25. 20:15:58
  • Tikal #99247
    i see what you did there
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Singwa hamgge (Along With the Gods: The Two Worlds )" - (-) - 7/10
    (2018.02.25) (140 perc, dél-koreai) - Action, Drama, Fantasy

Director: Yong-hwa Kim
    Writers: Ho-min Ju (story), Yong-hwa Kim
    Stars: Ha Jung-Woo (The Berlin File, Assassination etc.); Cha Tae-Hyun (My Sassy Girl 1-2, etc.); Kim Hyang-Gi (Wedding Dress, The Grand Heist, Snowy Road) (18 éves); Lee Jung-Jae (Il Mare, The Thieves, Assassination etc.); Oh Dal-Su (Tunnel, Assassination etc.)
  • CSOCSO
    Nekem akkor lett nagyon zsepis mikor az 5 eves kisfiam hajtogatott valamit mikozben neztuk a filmet es oda adta, hogy tessek, ezt a te apukadnak csinaltam.
  • Kmarha
    Coco

Talán az eddigi látványra legszebb rajzfilm amit láttam. Élénk, színes, mozgalmas, érzelmeket jól kifejező (pedig főleg csontvázak között játszódik). Van története, van mondanivalója, igazi gyerek-felnőtt mese, felnőtt gyerekeknek, a család és az emlékek fontosságáról.
    Nem igazán éreztem azt, hogy a zenéjét miért emelték be az Oscar díjazottak közé, de a film közben ez elégé nyilvánvaló lett. Papírzsepi kompatibilis, akár kicsiknek, de inkább nagyoknak.
    Ez az a rajzfilm lett, amit nagyon nagyon sokáig, nem fogok elfelejteni.
  • LasDen #99242
    épp azt akartam linkelni. Pussy vagyok, így nem adnám oda. Nem akarom, hogy bannoljanak és nem is akarok esélyt adni rá :D
  • BenedekFeco
    Fent van a rarbg-on is
  • mulli1986
    Esetleg van lehetőség rá, hogy a torrent file-t elküldöd e-mail címre?
  • Tikal #99239
    még nem, de ha elolvasod a cikkeket, kurva sok a hasonlóság, sőt nem is hasonlóság, hanem egyezés.
  • LasDen #99238
    van egy zárt torrent, ami ázsiai filmekkel foglalkozik, avistaz. Onnan...
  • mulli1986
    Ezt hol láttad?
  • Kmarha
    ez még nem bizonyított, ha jól tudom. Amúgy meg úgy hallottam, hogy ő előszeretettel mesél azokról a művekről amik megihlették, amik formálták a művét vagy amikből ötletet merített.
    de majd elvolasom én is, a hasonlóságokat, különbségeket, mert most még csak hallomásokról beszélek, saját véleményem nincs.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.25. 11:27:38
  • Jim Morrison
    53 éves, szóval lehet
  • Tikal #99234
    48 éve beszéltek? :)
  • Jim Morrison
    nem ugy volt, hogy xy al beszelt, aztan mindketten megcsinaltak a sajat verziojukat?
  • Tikal #99232
    kár hogy lopta a sztorit Del Torro :(
  • Kongy
    The Shape of Water (2017)

Igazán remek film volt. Nagyon tetszett a kissé bizarr, egyedi hangulata, a remek karakterek, és a jó humor is. Ritka az ilyen film, ahol minden szereplőnek sikerül ilyen jól kibontani a személyiségét. Talán a szörny volt a legkevésbé kidolgozott ezen a téren. Külön kedvencem Michael Shannon f.szfej biztonsági tiszt karaktere, egyszerűen baromi jól hozta :) De azért meg kell hagyni, a főszereplő néma lány játéka is megér egy misét. Remélem pár Oscar-t fog hozni a film, mert szerintem abszolút megérdemelné, nekem nagyon tetszett 8/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.02.25. 01:29:20
  • Bokafix2
    Cold Skin (2017)

Kapunk egy "Pitch Black"-et újragondolt verzióban. Nem idegen bolygó csak a Föld, nem raptorszerű gyíkok, csak emberek (emberek?) na jó, nem igazán emberek... és nem 22 évente jönnek elő, hanem minden éjszaka. És minden éjszaka tartani kell a frontot, mert kurva sokan vannak a muníció meg fogy, és Sarki kutatóállomáson lévén nem sok esély van feltölteni a készleteket. A fényt viszont nem bírják.

7/10
  • BenedekFeco
    Mute (2018)

Egy néma csapos megpróbáltatásai a nem túl távoli jövőbeli berlini alvilágbani... Hopp, egy kicsit sok lett az i-re végződő szó.
    Kicsit lassan indul de a végére egész jó lesz. Mivel 2órás, ezért az első kb.óra (nekem) egy kicsit lassú és valahogy az egész olyan Tesco gazdaságos Blade Runner koppintásnak tűnik. Van benne pár jól eltalált jelenet, ami kimondottan tetszett, de őrült nagy újdonságokra nem kell számítani.

6/10
  • LasDen #99228
    Hát nem választás kérdése, csak rossz szó választás a részemről. Ha átmegy minden, reinkarnálódik, ha nem, akkor valaemlyik pokolban vendégeskedik...
  • mégvadabbdisznó
    A reinkarnáció mióta választás kérdése? :D Érdekes koncepció.
  • LasDen #99226
    Along with the Gods: Two Worlds

Egy tűzoltó meghal és 3 guardian várja a túlvilágon. 49 nap alatt 7 tárgyaláson kell átmennie, ha szeretne reinkarnálódni. A 7 tárgyalás pedig az Árulás, Gyilkosság, Tunyaság, Megtévesztés, Igazságtalanság, Erőszak és Filial Impiety.

Elég jól elmondják, hogy melyik miről szól, így az ember saját magára is letudja kicsit vetíteni a dolgot. Nem mondom, hogy hamar elbuknék, de a 2. tárgyalást buknám... :D Emellett egy igen látványos filmet kapunk. A közepétől rendesen oda teszi magát a film és akció jelenetek terén szép dolgokat kapunk. Nem igazán lehet panaszkodni semmire. A filmnek jó humora is van, amit jó érzékkel adagolnak is.

Nincs benne semmi különleges, viszont minden a helyén van, így egy jó blockbustert kapunk. Érdekes ötlet volt...

7/10
  • Kmarha
    Thor: Ragnarok

Ahogyan a pókicának, úgy ennek is nagyon jót tett ez a laza, egészen túltolt és mégis könnyedebb hangvétel. Van benne egy teljesen érdektelen és unalmas mellék szál, és pont az a furcsa benne, hogy ez maga a főgonosznak a szála. A mellék szál, azaz Thor esés kelése az univerzum peremén, milliószor élvezhetőbb, nem is véletlenül ez kapta meg a játék idő jó 70%-át. Jól állt a színésznek, jól ált a karakternek is. És bőven megvolt az élvezhető pillanatai a szárnysegéd karaktereknek is.

Látványos, vicces, szórakoztató.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.24. 16:58:49