1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Lady Bird

Korábban látott trailer alapján pont arra számítottam, mint amit kaptam. Nem is igazán akartam megnézni, igazából csak a jobb vélemények és a díjazások miatt szakítottam rá időt. Végül is csak 1,5 óra.
    Hááát. Egy amerikai közép osztály beli 17 éves lány középiskolai éveinek utolsó pár hónapjába kapunk betekintést. Egyszerű emberek, egyszerű hétköznapi eseményei, örömei, problémái. A kamaszkori lázadás, a barátság, az első szerelem, első csalódás, a beilleszkedni vágyás miatt elkövetett butaságok, az önállóság felé megtett első lépések fejezeteibe nézhetünk bele.
    Számomra talán a vágás az, ami a legjobban elidegenített. Értem én, hogy túl sok mini fejezetet kellett átlátnunk, ezért sokat kellett ugrálni előre, de így olyan érzésem volt, mintha egy youtube videóba tekergetnék bele. Ettől függetlenül a rendezés megállta a helyét, a színészek jók voltak, a karakterek pont olyanok, amilyenekre meg akarták és talán amilyenekre meg is kellett írni (volt végletekig szerethető, bonyolult rétegelt, érdekes/egyetlen csavart hozó a filmben, végtelenűl ellenszenves, és sok teljesen közömbös). Nagyjából tudtam, olvastam, hogy ennyire számíthatok, nekem is igy kevés volt. Sokat nem vesztettem, megbánni nem igazán bántam meg. De mély nyomot sem hagyott bennem. Ez számomra egy teljesen közepes alkotás volt, lányos anyáknak és apáknak, vagy lányoknak, akik hasonló lépéseken mentek át, minden bizonnyal jóval értékesebb lehet.

CSOCSO

végtelenül le tud nyűgözni a gyermeki őszinte jóság és/vagy önzetlenség.. vagy nem is tudom mi a helyes szó erre. Még így egy, a kamaszkori lázadás keserédes filmje után is, azért tudok irigykedni rátok, szülőkre, hogy ezt megélhetitek.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.25. 22:00:10