106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DoctorJohnson
    kicsit offolunk tán :)
  • Bucser
    MW4-ben (és a 3-ban sem) volt 1 lövéses kill. Az leső lövéssel nem semmisül meg az adott szekció. mégha le is hámozod róla az összes páncélt. Legalább 2 lövés kell. Egy full salvo +1 damage (a 7 laseres novacaten mindig volt a fejben egy small laser:)
  • Bucser
    Ja persze, hogyha be tudsz célozni vele:)

Elég sok heavy / assault partyt tettem má tönkre egy száguldó, heaterekkel felszerelt Ravennel:) Anyáztak is nem keveset:) Persze nem No heat/unlimited ammo partyról beszélek:)

Classic Battletechben pedig nagyon ütős a maga kis 13a-s futásával:) nem wsokminen találja el olyn gyors:) Nekem nagy kedvencem:)
  • Sir Quno Jedi
    AZ gáz lenne, ha bejönne. Én mindig full salvo-ra megyek, az sem baj, ha minden lövéstől teljesen lesül a reaktor és bekapcsol a biztonsági vészleállítás. Jó sok hűtő van a cumón, gyorsan visszahűl a gép és mehet a móka, addig meg kibírom a seggemen ülve. CSERÉBE kilóméterekről ellövöm bármék másik mech-nek a virgácsait egylövésből, nagyítással! Esetleg ha gecie vagyok, akkor a pilóafülkét bontom ki. Kisebb mech-ek meg azonnal mennek a lecsóba, ha elkpaom őket, mert a képükbe robban a tetves csóró kis reaktoruk!
  • DoctorJohnson
    smiley kimaratt :D
  • DoctorJohnson
    Ugyammá.
    Kap egy sorozatot a Gauss-okból meg a LRM-ekből és szevasz, közelébe se jön
  • Sir Quno Jedi
    Fulligazad van, a Megatron át tudott alakulni egy bazi nagy stukkerrá távcsővel, míg Galvatronnak volt óriás lézer ágyú módja.
  • Bucser
    Megatron soha nem alakult át óriáságyúvá:) Az Galvatron volt:)
  • Bucser
    A l*f*szt:)

Egy raven 3 heaterel kivégzi a picsába:) magától fog leállni:)
  • DoctorJohnson
    Daishi rulz :)))
  • Pheaper
    Vaskabátok
    a Haláli Hullák Hajnalából megismert két főszereplő van ebben is benne jó kis pőrgős film nekem tetszett 9/10
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, mintha csak magamat láttam volna takarítgatni egy Daishi-ben, esetleg egy agyontuningolt Fafnir-ban...ááááááá... :DDD
  • DoctorJohnson
    szerk:

"a jégbefagyasztás MIATT"
    (ehh)
  • DoctorJohnson
    hát még nemvót ideje asszimilálódni a jégbefagyasztás alatt :D:D:D
    de én nem is sajnálom, így is jóvót
  • DoctorJohnson
    "na az kb. olyan, mintha egy csatamechet rászabadítanának egy reguláris hadseregre! Nyammm! Szívesen látnék végre jó kis Fasa-s mech-filmeket "

a film elején ennél a résznél csak ennyit mondtam a haveromnak: "Ezek után követelek egy Mechwarrior filmet mosmá!!!!" :)
  • Sir Quno Jedi
    Ja és írjunk má petíciót, hogy Megatron alakujjon má végre ÓRIÁSÁGYÚVÁ a filmben is!!! Miezmábaze?! :DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Transformers (2007)

Király kis film, semmi extra, de szórkaoztató. Még "a kertben sok tonnányi robot bénázik, jajj anyuék meg ne lássák" burleszk sem volt túl gáz, sőt szerintem még szórakoztatónak is tekinthető a maga nemében. Bármeliyk filmet üti technikában és látványban, ez tény. Azonban az akciókból tényleg keveset lehet látni és kifolyhat a kicsi szemecskénk a sok rángatózástól. Sztori szinte nulla, de ez itt az autobotok bemutatkozásásnál nem is nagyon számít. Majd a folytatásokban.

Persze volt sok logikátlanság és béndzsázás benne, de nyári óriásrobotos ticsungticsungolós, röhögős hűsítésnek bőven szuper!

Legjobb az elején, mikor kipakolja a sivatagi bázist az egyik rosszfiú, na az kb. olyan, mintha egy csatamechet rászabadítanának egy reguláris hadseregre! Nyammm! Szívesen látnék végre jó kis Fasa-s mech-filmeket ennek mintájára, mert ez már elég meggyőző volt!!! DE nagyon!

Nekem mondjuk az eredeti ókori TF design jobban bejött, azokon a bumfordi robikon tényleg látszott, hogy egy kamionból lesz robot és vissza, ezeken kevésbé, szinte már emberi arcuk van, ami azért fura és szokni kell, dehát a technika itt tart, próbálták élethűre csinálni őket. Többieknek ez is bejött :D.

Remélem nem cseszik el túlzottan a folytatásokat.
  • jefferson83
    Na jó tényleg eltúloztam ;)

A közel jövőben zombi napokat fogok tartani: Az élőhelottak visszatérnek 4 és 5

Már előre félek...

..., hogy milyen bűn rossz filmek lesznek :) Pedig csipáznám a jó kis combis henteléseket.
  • Bandew
    Csillagközi invázió maszlag? Legnagyobb!!!
  • PetruZ
    A Starship Troopers (szigorúan csak az első rész) nálam örök kedvenc. :) Finoman cinikus és úgy mutat fityiszt a diktatórikus katonai rendszereknek, hogy vaskos odamondogatások meg hőskép-gyártás helyett is laza (és szórakoztató) tud maradni az egész film. :)
  • jefferson83
    Persze egy Ryannel nem szállhat szembe sok film. Én nekem azért nyújtott maradandó élményt mert először láttam a moziban olyan számítógéppel megvalósított repülős ufós száguldást ami számomra unikum volt + tetszett, hogy poénra vettek benne egy-két dolgot. Másik filmet említek amire sztem tökéletesen ráillik még ez, ami nem más mint a Csillagközi invázió I. Na hát abban is volt maszlag bőven, 1-2 színészre is lehetett panasz, de azt is moziban megnézve abban az időben és avval a rovarmennyiséggel ... :P Objektíven értékelve nem egy nagy valami, de akkor is kedvencem marad :)
  • DoctorJohnson
    "Azért pl. a tök idegen rendszerű ufóba csempészett globál rendszerkiller vírus kapcsán ne mondjunk már ilyeneket. :)"

na igen, de ezt én már meg se mertem említeni :)))
    marad az ID4 fantasztikusnak :)
  • gettobuxa
    bazze, most megy a rendőrakadémia rtl-en :D
    tévépremier van? :DDD
  • DoctorJohnson
    hopp, két 32061-es! :)
  • DoctorJohnson
    amúgy sztem van a hősmesének fogyasztható verziója is, lásd Ryan közlegény megmentése.

pedig annak a filmnek a végén is durva dolgok történnek (értsd: a szőr feláll a hátamon az utolsó 3 perc nyáladzásától) de ami előtte történik a filmben az perfekt, így nem is lehet ezt globálisan felróni a filmnek.
  • jefferson83
    Ki ne hagyd :)
  • gettobuxa
    sztem nagyon gagyi a ID :) tipikus amerikaizászló-lobogtató semmiség :)
  • DoctorJohnson
    "Az idétlen időkig is favoritom, de sajna nincs HBo-m"

jó hogy én szólok róla és nekem jut csak most eszembe :)))
  • PetruZ
    "...tehát Tudományos-Fantasztikus"

Azért pl. a tök idegen rendszerű ufóba csempészett globál rendszerkiller vírus kapcsán ne mondjunk már ilyeneket. :)

Egyébként én az ID4-et elég átlagosnak tartom és igen, a túlzott patriotizmus és a hőskép nekem is nagyon zavaró (bár az őszintét megvallva pl. Will Smith-szel nem volt semmi bajom a filmben :), inkább a többiek bosszantottak).
  • jefferson83
    Ez a helyes kifejezés. Némely nézőt zavarhat, de van akit nem. Nálam a belecsempészett humor feledtetni tudta. Tipikus "hősmese" volt.

Lopakodóban engem is zavart, hogy volt benne egy csaj, egy fehér pasi meg egy fekete, mégis elvonatkoztattam ettől. Ennek ellenére rossz filmnek tartom :)

Az idétlen időkig is favoritom, de sajna nincs HBo-m :OOOOOOOOOOOOO (de már vagy 5x láttam)
  • gettobuxa
    én is a minap néztem az önpusztítókat :))
    régebben jobban tetszett, de 7 pontot kap :)
    eddig én se tudtam, ki a többi szereplő (8 éve láttam kb.)
  • DoctorJohnson
    szerk:

"...demagóg üzenet SIMÁN TÖNKREVÁGTA az erre fogékonyabb nézőknek A SZÓRAKOZÁSÁT."
  • DoctorJohnson
    nem tudok egyet érteni, mondom is, hogy miért:

1. "EMBEREK...a Sci-Fi, az Sci-Fi...tehát Tudományos-Fantasztikus."

senki nem firtatta az ID4 sci-fi mivoltát. nekem legalábbis ezzel a részével semmi kifogásom nem volt. Más dolgok miatt hányás az a film.

2. "hogy milyen gáz már, hogy az ID-ben egy néger meg egy zsidó menti meg a Földet"

már bocs, de így van, ez pedig annyira de nagyon demagóg és hatásvadász már, hogy NEM LEHET NEM ÉSZREVENNI a mögöttes, szájbarágós "üzenetet".

3. "Teljesen természetes, hogy tele van hibával, MINDEGYIK FILM!"

úgy tünik kevés és szar filmeket láttál, mert ez teljesen nonszensz. persze kinek mi a hiba, de -hogy kalppoljon- az American History X-ben szerintem -emlékezetem szerint- SEMMI realitási, technikai, dramaturgiai, színészi, rendezői vagy egyéb hiba nincs, ami szemet szúrna egy átlagnézőnek, sőt még egy kritikusnak se nagyon.

4. "hanem FILM. Aminek az a lényege, hogy szórakoztató/humoros/izgalmas/látványos legyen."

namost ez oké, de mivan akkor, ha az emberek részét ZAVARJA az, hogy az ID4-ben olyan szinten nyálas, demagóg és klisés üzeneteket kellett elviselniük a látványon és az izgalmakon túl, amik megölték a szórakozásukat. és ezeket a dolgokat nem KERESI a szerencsétlen néző, hanem egyszercsak FELFORDUL TŐLE A GYOMRA, mert zavarja az értékítéletét, ízlését vagy bármi egyebet. és így zavarja a szórakozását is, ergo: a film nem működik.

egy ID4 szintü filmnek tökéletesen annyi a dolga, hogy izgalmas, látványos és szórakoztató legyen, de ezt a sok nyáladzás, túljátszott patriotizmus és egyéb demagóg üzenet SIMÁN TÖNKREVÁGTA az erre fogékonyabb nézőknek.

a Transformersben legalább ilyen zavaró tényezők nincsenek (illetve nagyon mértékkel, nem okádik tőle az ember hupililát). viszont amit a "tisztelt" indexes kolléga emlegetett mint a Transformers hiányosságait, az egész egyszerűen szűk, begyepesedett látókörre vall. mintha egy horrorfilmnek azt rónák fel, hogy túl véres, vagy egy vígjátéknak, hogy túl vicces. a Transformers meg túlságosan fikció vagy túlzottan mese...
  • jefferson83
    Már kezdtem kényelmetlenül érezni magam, hogy beírtam tetszik az ID :)

Egyébként engem a látványvilága fogott meg ami szerintem akkor kiemelkedő volt. Mesének kell felfogni az egészet én sem bírom az amcsikat, de ez a film közben nagyon nem érdekelt.
  • Lantee
    Ezért meg tényleg óriási respect, én is ezer éve kutatom ezt a Capricor One-t!!!
  • Lantee
    Csak egy pillanatra szeretnék visszatérni az Independence Day témára.
    Már nem először olvasom, hogy az ID mekkora fosh, meg az Armageddon is egy trágya, stb. Erre lefikáztok egy kritikust, aki ugyanezt állítja egy általatok most istenített (én még nem láttam, de biztos megnézem) filmről. EMBEREK...a Sci-Fi, az Sci-Fi...tehát Tudományos-Fantasztikus.
    Egy Armageddonban vagy egy Transformersben ugyanannyi a realitás! Minimális! Nem is azért készült, hogy Stephen W. Hawking abból írja a következő értekezését.
    Akkor kaptam össze a gyomrom, amikor valaki beírta, hogy milyen gáz már, hogy az ID-ben egy néger meg egy zsidó menti meg a Földet. Hát apám, ha te ezt vetted le az egészből, nagyon szegényes életed lehet. Nekem pl. el sem jut egy ID nézésekor, hogy X néger, Y meg zsidó. Mert nem érdekel. Egy American History X-ben pedig pont az a lényeg...de az nem is Sci-Fi.
    Nem is értem, hogy lehet egyáltalán egy hollywoodi megaprodukcióban eleve elkezdeni keresni a hibát?! Teljesen természetes, hogy tele van hibával, MINDEGYIK FILM! De nem is dokumentum, vagy tudományos értekezés, hanem FILM. Aminek az a lényege, hogy szórakoztató/humoros/izgalmas/látványos legyen. Lehet, hogy nekem nincsenek túl nagy igényeim (bár néhány filmet 10 perc után én is ignorálok), de ugyanolyan jól el tudok SZÓRAKOZNI egy Indepence Day-en, mint egy Donnie Darko-n, maximum a film utóhatása más.
    Mondjuk pont ettől topic a topic, hogy itt midenki jól elmondja a véleményét, a másik meg leugatja. De hát, emberek vagyunk, éppen ezért különbözünk.

Egy kis ON a végére:

Bullet - 1994
    Mickey Rourke az ultrakemény, ultralaza herkás kalandjai a börtönélet után...nem tart sokáig. Érdekes, hogy Adrien Brody és Ted Levine is milyen ismeretlen volt még akkor - legalábbis számomra. Komor film, komor tartalommal, komoly dumákkal!
    9/10

Pathfinder
    CONAN is BACK...csak most indiánországba szakadt vikingként. A történetvezetés tiszta '80-as évek! Nekem bejött!
    7/10

PEACE
  • CSOCSO
    AMEN!!!!
  • REALista
    Nálam ott van a legjobbak között!
  • jefferson83
    höhhö :) A vége is azért odacsapott rendesen. Classic.
  • DoctorJohnson
    ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá