106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Harly18
    Ezek mind nagy művek......művészeti alkotások...
  • precision
    hát a nevedben ott a 23as szám, szóval VIGYÁZZ !!! :)

Amúgy sokat nem, de egyszer nézhető film. Egy próbát még talán megér.
  • shaba23 #32446
    elkezdtem megnézni a number 23-at, de (lehet azért mert rohadtul fáj a fejem) nem bírtam vele. sokat veszítettem?
  • csgj
    jajaja, én is imádom Tim Burton-t (mondjuk a Majmok Bolygója feldolgozás borzalmas lett... az nem is Burton-ös :P). Még az Álmosvölgy Legendája is iszonyatosan jó film! Meg persze a páratlan, egyedi zene Danny Elfman jóvoltából... ő egyébként ugyanúgy végigkíséri a filmeit, mint Johnny Depp
  • CSOCSO
    Tim Burton rulez!!! sok jo filmhez volt mar koze. ( igaz volt par szanalmas is)

mindenkeppen lesd meg ezeket ha tetszett az edvard:

The Nightmare Before Christmas
    Big Fish
    Corpse Bride

• luckyboi
    Óllókezű Edvárd

15 éves film, ja nem, most nézem 17, de még mindíg ugyanaz a érzés jött elő a zene hallatán és a film láttán. Azt hiszem ilyenre kell azt mondani, hogy örökzöld.
  • Dynamic
    Röhej, hogy az ilyenen mindig fennakadtok...Minden filmben így ábrázolják a hekkert.Miért is:
    1.Jóhogy neked szembetűnő, mert szg-el foglalkozol valamilyen szinten.Ilyen erővel aki autóbuzi az nyílván autós dolgokat találja szánalmasnak, aki meg joggal foglalkozik, az meg a rendőrök részéről elkövetett milliónyi "szabálysértésen" akadhatna fenn.
    2.Az talán izgalmasabb lenne, ha megjelenne valami unalmas DOS-os ablak, és abba pötyögne, az átlagember számára értelmetlen utasításokat?Abban mi lenne a pláne ha ebben az ablakban megjelenne mindenféle szám, meg különböző, ismeretlen zagyvaság?Nyílván az átlagember számára is fogyaszthatóvá kell tenni
  • Sephi
    Szerintem kicsit mar tulhuzzatok a temat... uncsi.
  • shaba23 #32440
    ezalapján, az is lehet hogy a csaj fekszik a liftakbában, és a kormánykerékbe szorult fejjel világuralmi terveket szövögetve készül a Die Hard v4.0.1.1-re :)

erről jut eszembe, láttam egyszer valami filmet, (nem vígjáték) amiben a csajt a lakásában támadta meg vmi fickó, asszem már a végkifejlet részeként, ment a dulakodás az egész lakásban, mígnem a nőnek sikerül letaszajtani a gonoszot a galériáról. a fickó kiterült, csaj nézte aztán bement egy fenti szobába. váltott a kamera, mutatják a fickót ahogy fekszik, az izgifilmeken edződött néző meg tudta, hogy ez bizony még elmászik. de ekkor megint váltás és mutatják a csajt, ahogy cipeli ki a szobából a nagy bazi TV-t és ledobja a faszira így biztosítva számára a dicstelen véget:D
  • DoctorJohnson
    "Csak a Fett-es poénra emlékszem, de tuti hogy azt Kevin Smith könyörögte ki magának."

filóztam ám, hogy ez most Kevin-e vagy nem, de avége annyira felhúzott, hogy basztam megnézni :D:D:D
  • Sir Quno Jedi
    Hééé! A minibossok kibírnak több közvetlen gépfegyversorozatot és néhány rakettát is, mer úgy illik! Ez a lényeg és látom, hogy mi legalább értjük! :DDD
  • shaba23 #32437
    "-F35-ös vadászgép, 2 rakétával sem teszi a a földdel egyenlővé a kamiont és a körülötte lévő terepet? Plusz a DUPLA(!!!) gépágyú!!! ugyammá"
    igen, ez az akció filmekben így működik és így is fog működni, mert a főhőst NEM LEHET vadászgéppel sem lelőni. 2010-ben sem lehet majd.

"-eleve, F35-ös??????? baszki, aszittem hálivúd már kinőtt abból a baromságból, hogy szolgálatba sosem állított haderőt vonultat fel (érdekes, a "gyerekes" transformersben tudtak létező haditechnikát felvonultatni, nade ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg). Persze ez a gép létezik, de még X35-nek hívják és a fene se tudja mikor lép szolgálatba, ha 1általán szolg-ba lép..."

én nem ismertem fel hogy f35, tőlem akár mig is lehetett volna, annak is van rakétája meg gépágyúja, a lényeg, hogy legyen egy repülő meklén ellen, ami NEM TUDJA LELŐNI! tök mindegy milyen tipus, ha birodalmi csillagromboló, akkor sem találja el.

"-az az ázsiai szuperk*rva az 50 kilójával mit bírt már ki, idegesített (akár akciófilm, akárnem, ha egy törékeny nőt jól pofánvágnak, odabasszák egy fémpolchoz ami jól rádől cuccostul, utána ne akciózzon már még egy liftaknában egy terepjárón ami előtte ment neki a falnak miközben ő a m.háztetőn feküdt... 2007-et írunk na, kit akarnak még hülyének nézni???)"

annak a csajnak olyan szerepe volt a filmben, mint a játékokban a minibossoknak. és mint ilyet, nem lehet odamenni és lefejelni. a gonosz emberek MINDÍG felkelnek legalább 1x

"-John-nak tén,leg ennyi lett a szövege, hogy "I'm gonna kick your ass"??????? Szánalom"

ezt nem értem:) amit én néztem abban több szöveg volt :)

"-ha jól emléxem a többi die hardban voltak POÉNOK!!! Ebben semmi, nulla, zéró, egy tréfásnak mondhtó szöveg vagy szitu sem volt, és ez a leggázabb!"

ez igaz, nem volt annyira poénos mint a többi

"-a végjáték pedig röhejesen összecsapott volt. John pont ott mászik le a szarrálőtt sztrádáról, ahol ezeknek a seggfejeknek a HQ-ja van, akik ugye nem is figyelik, hogy a vgép elintézte-e John-t, nyugiban szervezkednek a gép robbanásától 100méternyire...
    PLUSSZ a végső leszámolás a "főgonosszal", blah. Komolyan mondom, így visszagondolva sok azaz 5 pont is neki."

ez viszont marhára nem egyedi. szerintem nagyon kevés film lenne sikeres, sőt mondhatom azt is, hogy nagyon kevés filmet lehetne egyáltalán megcsinálni ha a szereplők racionálisan gondolkodnának, vagy ha a rendező itt-ott ne segítene bele véletlenekkel. Ld. 24, ha a sorozatot elemezgetni kezdenénk és lovagolnánk a hülyeségeken, akkor nem ért volna meg egy évadot sem (szerintem)
  • shaba23 #32436
  • Bandew
    "nekem a dájhárd nem jelent a világon semmi többet egy ízes, jópofa, brúszviliszes akciófilmnél, jó dumákkal, akcióval"

De hát ez a lényeg!
    És 2007 ide vagy oda, de ez egy Die Hard folytatás, sztem kevesebben örültek volna neki, ha valami újjal próbálkozik. Nem tom kinek hogyan jött be mint DH, de nekem megfelelt. Poénokra én se nagyon elmékszem, de nem is érdekes. Ezek a "felnevetünk, aztán 5 perc múlva nem emlékszünk rá" beszólások. Csak a Fett-es poénra emlékszem, de tuti hogy azt Kevin Smith könyörögte ki magának.
  • Istencsászár
    Mi ez a 2007es feeling? vagy 2007es színvonal? vagy 2007es moziközönség? a film az film, egy mese nem lesz háborús dráma, egy sci-fi nem lesz valódi történet:), egy akció film a látványra a jópofaságra hajazik semmi többre, ezért akció. Humort meg nem ugy kell értelmezni mint egy kabaeéba, hanem a beszólások a megjegyzések azok amit "viccesek", de ha a filmt ugy kezd el valaki nézni hogy ez unalmas szar, akkor minek nézi? -.-
  • zaki
    A majmok bolygója (2001)

Hát, az eredeti 68-as verzió fényévekkel jobb volt, mondjuk nem is számítottam jobbra, csak kíváncsiságból néztem meg, hogy milyen lett a feldolgozás. Egyszer nézhető múvi. Viszont a legvége nem volt tiszta. Próbálok a neten utánanézni, de eddig nem nagyon találtam semmi magyarázatot rá... :S

Imdb-n teljesen jogos az 5.5 pont a szavazáson, én adok rá egy 5-öst, a legvége miatt jár neki -1 pont... :c
  • DoctorJohnson
    nekem a dájhárd nem jelent a világon semmi többet egy ízes, jópofa, brúszviliszes akciófilmnél, jó dumákkal, akcióval, és ha 2007-ben szeretnék megütni az eddigi filmek színvonalát akkor sztem odakellett volna figyelni az általam említett kritikus dolgokra, mivel a 2007-es moziközönség már más szemmel nézi az akciófilmeket IS!
    Ennyi a lényeg, annyi köze van 2007-nek a dájhárdhoz ill. az akciófilmekhez. amúgy nem lenne az egésszel semmi baj, ha olyan köntösbe lenne csomagolva, mint pl. a Hot Fuzz, ami minden szempontból 100x übereli a DH4-et sztem...

mellesleg szinkron ide vagy oda, én egyetlen poénra nem emléxem a DH4-ből, említsetek egyet légyszínes, tényleg semmi nem ugrik be.
  • TomDantes
    Ja, főleg hogy ezzel egyidőben megnéztem :
    Pókember3- nagyon rossz, uncsi, semmi hangulata, túl sok mondet zsúfoltak bele,
    Karib tenger kalózai3-egy jó van benne Johnny Depp, nagyon jól játszik benne
    Trasnformers -nem is volt rosz, látványos, butácska sztory

Persze a Halálbiztos mindent ütött, idén eddig.
  • SASboy
    egyetértek. én tegnap néztem meg. tökéletes kikapcsolódás volt számomra.
  • Doomista
    A 23-mas szám:
    Jim ugyebár a főszereplő,mikor meghallottam,kicsit elgondolkoztam,hogy ő inkább a vicces filmecskékben állja meg minden a jó főszerep helyét,de most hogy végignéztem a filmet,elkell mondjam,hogy igen,ebben a filmben is igen jól eljátszotta a szerepét.A film is maga bejött,10-es skálából 8-t adok neki.
  • Bandew
    Igen a Grindhous nálam is lenyomta az idei filmeket.
  • TomDantes
    Egyetértek. Egy Burce Willis filmben ne realitást meg észszerűséget akarok látni hanem lövöldözést, meg akciót, meg jó beszólásokat. Nagyon jó volt a Die Hard 4. Szórakoztató, és ennél több nem kell.
    Bármondjuk a DIE Hard 4 után nem sokkal láttam a Halálbiztost hát az sokal jobban tetszett.
  • Bandew
    Nem hiszem hogy a 2007-es dátumnak bármit is befolyásolnia kéne stílus szempontból. Mert ez egy stílus! Pl az Apocalypto-n ki lehet akadni egy-egy hülyeségen, hisz azt Gibson dokumentarista jelleggel "akarta" felruházni, így persze hogy hülyén néz ki benne pár dolog. De én a Die Hard 4-től egy Die Hardot vártam. Nem érdekel a vadászgép típusa, az a filmben csak egy "vadászgép", így szó szerint. Kit izgat hogy egy hekker, mennyire reálisan nyomja a dolgot a filmben, a nézőnek nem azzal kell foglalkoznia, hanem hogy a rosszfiúk épp rosszalkodnak. Ez a legegyszerűbb film-recept! Szuperbűnözők, béna zsaruk, betojt polgárok és McClane, aki helyrepofozza a dolgokat, netán egy "jópofa" figura mellé, akivel az elején utálják egymást. Itt erről szól az egész! Én megértem, hogy sokakat kiakaszt ez a hollywood módi, de hát könyörgöm! Nem kellett hozzá sokat töprengeni, hogy tudjuk, bizony az új Die Hard is ilyen lesz! Aki nem szereti az ilyeneket, vagy számára ezzel megtörik az illúzió, az miért nézi meg a Die Hard-ot?
    Én még külön imádom az ilyen elcsépelt, béna részeket! Jó érzés kicsit látványmozizni és visszarepülni a gyerekkorba.
  • Sir Quno Jedi
    A sziget egy egész komoly kis sf film is lehetett volna, de nem lett.

Régi kedvencem amúgy a lengyel Obi, Oba, avagy a civilizáció halála (Szulkintól 85) imdb link! Ajánlom mindenkinek, bár öngyilkos hajlam mellett veszélyes lehet!
  • jefferson83
    Szerintem az utóbbi csak annak tetszett jobban, aki a képregényen, mesén, játékokon nőtt fel, egyébként a sziget mérföldekkel jobb film szvsz.
  • Sir Quno Jedi
    Na nekem is betett a helikopteres rész is, de felőlem náci marslakók is mászkálhattak vón csillakapukon át, HA kopasz hősünk henteli őket a halálba! Az IT-s rész tényleg tömény borzalom, de a tömegeknek ez kell. Amúgy meg jóak film.
  • Sephi
    Azert lett a Sziget kolosszalis bukas es a transformersz meg vilag siker. De vegulis az a lenyeg hogy neked teccet oszt kisz.
  • Sephi
    Erdekes. A Verbeli Dia Hard fanok mind megvoltak elegedve a filmmel. Sokan a repcsis jelenetet iteltek el de a tobbi ok volt.

Latszik ki az es ki nem.
  • Sir Quno Jedi
    A sziget tényleg jóak, csak a végéről kellett vón kihagyni az agyatlan menekülős eksönrészt és inkább normál, nem hepiendes, komolyabb sf véget összeütni neki. Csak ugye azt meg a zamcsigyomor nem vette vón be...
  • baddeni
    TMNT: 8/10 az az igazság hogy nagyon kellemeset csalódtam mert remek kis animációs filmecske lett belőle és így animálva teljesen megállja a helyét szemben a jó pár éve kiadott nevetséges sorozatbaillő filmmel , szal csak ajánlani tudom mindenkinek ...... tényleg rendkívül igényes animáció
  • csgj
    A Sziget (The Island) az egyik kedvenc filmem... sztem igazán elgondolkodtató, izgalmas és látványos film, nemtom mi baja van vele mindenkinek... jobb, mint Michael Bay új faxa filmje (Transformers)
  • precision
    nemcsak azért, de az nagyot dobott rajta negatív irányban :)
    persze, mondják hogy ne keressünk realitást benne, de egy csomo annyira szembetűnő irreális dolog volt benne, hogy nálam igenis elbukta azt az 5,5 pontot pont ezek miatt
  • DoctorJohnson
    "Kezdjük azzal, hogy nemtudom, de Hollywoodban hülyének nézik az embert mikor számítógépekről van szó?"

ezt már direkt nem akartam kiemelni, de detto igy éreztem énis...
  • Bucser
  • Davidus
    szal azért bukot 5,5 pontot mert gépel a hekker?
  • precision
    Die Hard 4.0

Komolyan mondom szétvet az ideg, nemtom sírjak e vagy nevessek. IT Fan ( :) ) szemmel nézve egy picit elemezzük a dolgokat. Kezdjük azzal, hogy nemtudom, de Hollywoodban hülyének nézik az embert mikor számítógépekről van szó? Hihetetlen, hogy kb. az a jobb hekker aki veszettebbül tudja ütni a klaviatúrát (mint pl a kardhalban). Egy egyszerű "kapcsold azt ki" dologért is gyors- és gépírónőket meghazudtoló sebességel gépelnek 10 másodpercig. Holott egy kattintásnak kéne lennie az egésznek. Jahogy ők a pro hekkerek, nem tudják mi az az egér. Az operációs rendszernek nyoma sincs, csillivilli flash animációk vannak kirakva és arra verik a klaviatúrát. A másik, mikor a főmufti monitorjára reklámpopupokat küld a csávó (persze az is úgy működik, hogy minnél gyorsabban gépel annál több és durvább popup jelenik meg :)), megszólal a főmufti csicskása hogy "emailbomba" :D :D Azthittem lefordulok a székről.

Az akció részével már nem volt ennyi gondom, sőt, néhol tetszett is, leszámítva a bugyuta "mindent túlélek" csajszit.

Szóval nemtudom, egyszeri nézésre épphogy megfelelt, többször biztos nem nézem meg. Egyáltalán nem méltó folytatása az első 3 résznek. 4,5/10.
  • DoctorJohnson
    hát én nem emléxem ilyesmire, bár én eredeti szöveggel néztem
  • DoctorJohnson
    mint mondottam volt: 2007-et írunk, jó reggelt!!!
    immáron nincs megoldhatatlan technikai feladat, immár az akciófilmekben is többnyire ügyelnek a realitásokra, egy die hardnak is illene, attól még lehetne jó akciófilmet csinálni. McLane-nek végülis nyugodtan lehetne végtelenlőszere is, hamár god módban van az egész filmben, meg mondjuk az X35-öst két kézzel megfoghatta volna és a földhözcsapkodhatta volna mezitláb, miközben azt énekelte volna, hogy "yippie ya yeee", és a rajongók akkoris csak annyit mondtak volna, hogy: "hát ez egy die hard, ez belefér..."????

szóval az egészet meglehetett volna csinálni HITELESEBBRE is, akár Die Hard, akár nem (de poénok nélkül nehéz lett volna :D)
  • jefferson83
    Én is pont ma, azaz tegnap néztem meg. Én viszont annak ellenére, hogy egyet értek veled, mert igazad van egy 7/10-et adok rá. Éppen azért, mert a sokszor már lejáratott poénok még mindig meg tudnak nevettetni (engem). Azonban szigorúan csak egyszernézhetős kategóriában érdemli ezt a viszonylag magas pontszámot.
  • Bandew
    Aszittem az emberek kinőttek abból, hogy realitás-ügyi problémáik legyenek egy Die Hard láttán...