106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
szerk:
...mégis bitang jól játszik. -
Nézd meg a Világ leggyorsabb indiánját, abban nem gonosz, mégis bitang jó! -
"Dehá ő vót Háníbál Lehteeeer! Az nem eléggé gonosz? "
Pontosítok, úgy értettem, hogy a Hannibálok óta ez az első igazán gonosz szerepe. Volt jópár filmje azóta de ezek a gonosz szerepei állnak legjobban. Így gondoltam ;) -
Battle Royale
Nem akarom értékelni,szerintem igazán fel se fogtam,hogy pontosan mit akar a film,de rossznak semmiképp sem mondanám. -
Nyiri #34853 Most komolyan :) Oke hogy ez egy film, de belegondolva abba a vilagba szerintetek mennyi esely van ra hogy valaha is meggyogyitanak minden fertozottet? Azok vadallatok, tamadnak, duhbol, gondolkodas nelkul. Eselytelen... -
i am legend-del egyetértek
nekem az egyetlen (kis túlzás :) hiba ez volt:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mutathattak volna több "én és a kutyám vagyok,hogyan boldogulok a világban" jelenetet.pl mit csinál télen a hóban,amikor alig van napfény!?
ennek a következménye az,hogy Sam halálánál úgy éreztem,hogy a készítők megunták a fent említett dolgot,és "gyorsan,valami sorsfordítót" felkiáltás mellett felvázolták ezt a jelenetet...
a vége nekem is tetszett!én szeretem,amikor félmondatokkal viszik tovább,bővítik a történetet.jelen esetben ez a félmondat:"...és ez az ő legendája"
egyből továbbgondoltam:megvan a szérum,a városka határvonalai terjeszkednek,hiszen egyre több embert változtatnak vissza,Robert Nevell nevét még évszázadok után is ismerik,stb,stb -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sztem nem az a vége volt rossz hogy meghalt hanem kb. onnantól rontották el a filmet hogy feltűnt a nő meg a gyerek. -
Arany iránytű
Kellemes csalódás, bugyutább filmre számítottam. Waitin' for episode 2. 8/10.
I am Legend
Na, ez nekem nagyon bejött. Igazság szerint már mindent leírtak előttem, csak ennyit tennék hozzá:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sokan írtátok hogy rossz lett a vége. Én pont ellenkezőleg gondolom. Ha az lett volna, hogy bedobja a gránátot majd elfut és "pont-az-utolsó-pillanatban-elugrik-hogy-csak-a-cipője-sarkát-perzselje-meg-a-robbanás" akkor egy átlagos amcsi film lett volna. Érezni lehetett, hogy már feladta a dolgot. A kutyája halálánál már éreztem, hogy meg fog halni. Ha nem így lett volna, az lett volna a baki. Már nem maradt senkije, agyilag is picit bekattant, a film végére teljesen reménytvesztett lett. A nő visszaadott neki egy kis reményt, és az ellenszer megtalálásával úgy érezte, már nincs mit tennie ezen a Földön. Meg az ellenszert is meg kellett védenie. Ezek miatt válaszottta a halált, helyesen. Nem minden filmnek kell teljesen happy endnek lennie
Szóval nekem nagyon tetszett. 10/10. -
jefferson83 #34849 Alapvetően egy nagy hibája van az I am Legend-nek. 2 alapvető szálra épülhetett volna a történet és ha kiválasztják az egyiket sztem sokkal értelmesebb film sült volna ki belőle. Ők valahogy maradtak középen, amiből ez lett.
2 változat:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Az egyik alapkoncepció lehetett volna, hogy a sok magányosan töltött nap és a kialakult helyzet (családja elvesztése) hatására Will elkezd lassan és folyamatosan becsavarodni. Filmben találhatunk rá utalásokat:
Elkezd beszélgetni a kirakati bábokkal, tv-vel. Állandóan ugyan azt a műsort nézi, kívülről fújja. Dühöng...stb. Ezt szépen ki lehetett volna dolgozni. Itt lép be az a bizonyos csapda, ami elkepta. Ennél a koncepciónál kiderült volna a történet vezetése folytán, hogy azt ő saját maga csinálta csak épp teljesen kiesett ez a rész nála.
2. Ebben a verzióban pedig a fertőzöttek elkezdenek újra szocializálódni és gondolkodni (valaminek a hatására amit a történetben meg lehetett volna magyarázni). Erre utaló jelek is lettek volna a filmben:
Erre utaló jel volt nálam az, hogy Will épp az ellenkezőjét mondta ("Szociálisan teljesen leépültek."), majd a befogott fertőzötthöz mintha erősebben kötődött volna az egyik társa (ugye a másik "főszereplő" a rosszak oldalán). Az egész film tökéletesen a végéig azt a benyomást kelltette (nálam), hogy ki akarja szabadítani a társát (talán hajdani rokoni kapcsolat állt fenn közöttük a fertőzés előtt, apja-lánya). Az a bizonyos csapda másik szemszögből nézve pedig ezt támasztotta volna alá..stb.
-
Atonement - Vágy és vezeklés
Lassan, de biztosan fogynak az 'A'-kategóriás filmek, amik még hátravannak az idei mezőnyből. A mostani darab az előzetese alapján még nem vívta ki a must see kategóriát, legalábbis nem volt sürgősségi listán, jók ezek a történelembe oltott vadregényes szerelmi sztorik, de a Hosszú jegyesség olyan magasra pakolta a mércét, hogy az érdektelenség maradt csak osztályrészül az utána próbálkozóknak. Abban a filmben ugyanis minden a helyén van, olyan szintű kohéziója a látványnak és a hangnak, hogy a színészi játékot a tökéletessége ellenére is csak másodsorban lehet említeni, így aztán elmondható, hogy a mérce magasan, a szitu nem egyszerű.
Párhuzamot vontam a két film között, pedig el sem mondtam, hogy miről is van szó: angol birtokon a gondnok srác (James McAvoy -már említettem, hogy jegyezzük meg ezt a nevet és tessék!) és a gazdag lány (Keira Knightly) egymásba szeretnek, ám ahelyett, hogy felesleges köröket futtatnának velünk a társadalmi különbségek okán, egy egész más jellegű problémával kell szembenéznünk: a lány 13 éves húga meglátja őket az első együttlét alkalmával és mivel félreérti a helyzetet, a srác bajba kerül, pontosabban börtönbe. Onnan pedig egy választás elé: marad a sitten, vagy megy a frontra, 2. Világháború van, kell az ember. A választás nyilvánvaló, hisz' Keira így búcsúzott: "Gyere vissza! Gyere vissza hozzám!". Így hősünk nyakába veszi a világot és annak háborúját és elindul, előbb a frontra, majd haza. És hogy odaér-e, nos, naná, hogy nem mondom meg!
Mert nem is ez a lényeg: a történet is csak másodlagos, már érezni a filmen, amit régóta félve vártam. Ugyanis már minden történetet elmondtak nekünk, néhányat többféleképpen is, nagyon nehéz újat mondani, főleg egy ilyen témában. Szerelmi történet a háborúban, ugyanmár... De persze nem kapott volna blogbejegyzést, ha nem lenne legalább egy aduásza, és ennek a filmnek nagylelkűen van kettő is!
Az operatőr feltétlenül rászolgált, hogy megemlítsük a nevét, ha már megjegyezni nyilván nem is fogjuk: Seamus McGarvey. Ír figura lesz a neve alapján, pedig már letettem erről a szigetről, de ez most tényleg szép volt, taps jár érte, meg ahogy nézem a mezőnyt, Oscar is. Egyszerűen lenyűgöző munka, innen a bejegyzés címe is, elvarázsoltak a képek, ilyen operatőri munka jó, ha minden évben egy van, idén ez a legjobb, bár ahogy hallottam, a No Country for Old Men még megszorongathatja, no majd meglátjuk.
És akkor a kép párja: Dario Marianelli. Erről viszont nem beszélek, ha még nem játsszák a hazai mozik akkor hamarosan fogják, de a filmet NE töltsétek le, akit egy kicsit is érdekel a téma, az szánja rá azt az ezrest, garantálom, hogy nem fogja megbánni. Szóval a zene: ilyen képi behatások mellett már az is nagy szám lenne, ha csak tartaná a tempót és észrevétlenül aládolgozna az operatőrnek, de nem! A pali beépítette a munkájába az írógép folyamatos kattogását, de olyan kreatívan, hogy néha nem érted: a képtől vagy a hangtól szédülsz, a kettő kombinációjára már gondolni sem mersz... Pedig ez maga a film, élménybomba a javából!
Színészi játékok kötelező körét kihagyom, meg a rendezést is: ez egy irodalmi adaptáció, részletes és profin adaptált forgatókönyvvel, itt nincs helye gyenge szereplésnek, félreértelmezésnek. Egyszerű film ez, megható és őszinte konklúzióval, egy kis mikrokatarzissal a befejezésben, túlzásoktól és felesleges köröktől mentesen.
Ha valaki szereti a romantikus filmeket, vagy a drámákat, ki ne hagyja 2007 egyik legjobbját, mert ezekért a filmekért érdemes még mindig moziba járni. És hogy azért a felvezetésben feldobott labdát is leüssem: még mindig a Hosszú jegyesség a személyes kedvencem. De az Atonement készítői, írói nem egy mindent überelni kívánó munkát tettek le az asztalra, hanem egy minden aspektusból tökéletesre csiszolt formulát. Mindezt egy olyan műfajban, ahol a nyersség sem volt bűn soha.
9/10 -
I am Legend
Egész jó volt, nem annyira sablon zombihentelés, inkább a helyzet pszichológiai hatásai jöttek ki. A vége tényleg fura volt így egy kicsit. Az eleje alapján lehetett volna igazi klasszikus belőle, nem jött össze.
7/10
Shoot'em up
Na ez aztán igazán beteg film volt, jókat röhögtem rajta, nagyon jól eltúlozta a tipikus akciófilmek túlzásait, a képélesség-répa jelenet pedig nagyon megfogott:D
8/10
Flight of the Phoenix
Repülős-sivatagos unalmas film Hugh Laurie-val, akinek van vagy 6 mondata a majd 2 óra alatt. Ha 70 perc alatt letudják a filmet, jobb lett volna, eluntam az életem mire jött a heppiend.
5/10
-
I am Legend
Többet vártam tőle. Egy közepes lett csak. 5/10 -
Reservoir Dogs
Remek film bár kicsit többet vártam tőle, de azért nemsemmi. Aki megakarja nézni az ne számítson akciófilmre. Ez olyan film, hogy 2órán keresztül nézed nincs benne semmi és mégis leköt. Szerintem 8/10
Shoot'em up
Igazi akciófilm amiben nem a realitásra hajtottak. Hihetetlen lövöldözések remek beszólásokkal. 9/10
I am Legend
Az eleje jó volt, a végét sztem elrontották. 6/10
-
Nyiri #34844 A mohikan alap. A zene meg etalon. -
"Hopkinst végre egy igazi gonosz szerepében lehet látni" ---
Dehá ő vót Háníbál Lehteeeer! Az nem eléggé gonosz?
-
Hajjajj elírtam, szóval a főszereplő Joaquin Phoenix és a csaj pedig Reese Witherspoon. (így járok mikor port.hu ról másolom a színészneveket, hogy ne írjam el őket). -
A nyughatatlan
Na hát...Amenynire mondták nekem, hogy így jó film meg úgy jó film. Megnéztem....Nemtudom. Mondjuk a főszereplő személyiségét(Reese Witherspoon) alapból nem csípem(ezért(is) volt számomra jó film pl a Gladiátor mert ott mégjobban tudtam utálni:) )de az egész film nem jött át. Bár tény, hogy Ginnifer Goodwin (alakítása) a film alatt végig éreztette velem, hogy hú de megb**nám. Ezért adok rá egy 5/10 et. -
Utolsó mohikán
Nincs mit hozzáfűznöm a filmhez, mai napig messze a legjobb indiános film..Egyszerűen tökéletes minden perce 10/10
Fracture-Türés
Hopkinst végre egy igazi gonosz szerepében lehet látni, mert valljuk be ez áll hozzá legközelebb ez passzol hozzá leginkább. Végre egy olyan film ahol rendben volt minden. 9/10(mert azért nem egy alapmű)
Sky kapitány és a holnap világa
Ennek a filmnek olyan látványvilága van, hogy sokszor az államat keresgettem benne, aranyos, a poénok is a helyükön vannak, nekem nagyon kellemes volt, mondjuk az Ellenség a Kapuknál főszereplője csak jó szerepben volt eddig, így mikor megláttam tudtam nem lesz itt gond. 10/10 -
Hát ez az... -
A nemzet aranya (első rész)
Eddig nem láttam, kár lett volna kihagyni. Sztem egész jó volt. 10/7
Remélem a második rész is hasonló lesz. -
Hát ezaz.
Egyetlen trash, vagy ehhez hasonló jelenet nincs a filmben, egyszerűen nincs benne semmi, csak a szokásos "szép lassan a nagy titok megfejtés/mindenre rájövés" és a menekülős rész, az elrabolt testű emberek/idegenek a világon semmi rosszat nem tesznek a filmben, áhhh, kár is ragozni, egyszerűen nulla, 2 pontot mire adtam nem is értem -
jefferson83 #34836 Full Metal Jacket
Kötelező darab. Én egyedül a végével nem voltam megelégedve, valahogy túl hirtelen lett vége, még néztem volna :) 8,5/10
Katakombák
Fos.
I am Legend
A sok beharangozó után ütősebb filmet vártam én is, átlagosat kaptam (de össze volt rakva rendesen). 7/10-nél nem jobb sztem.
-
The Man From Earth
még1 olyan film,amiről csak jókat hallok,de a hazai forgalmazásról egy szó sincs sehol :( még magyar címe sincs,legalábbis port.hu nem ismeri
régen volt hogy nem DVD-n néztem filmet,de most "bevállalok" egy rip-et is :) a hallottak alapján ezt mindenképpen látnom kell... -
Macskafogó 2
Hát ez inkább kisgyerekeknek való.
5/10 -
I am Legend
jo film volt, semmit nem vartam tole, smith megint jol alakitott.
8/10
shoot em up
tudom hogy akcio-vigjatek a film de nekem nem volt vicces...szanalmas volt szamomra, de semmikepp nem vicces
1/10 [belucci miatt]
The Heartbreak Kid
meglepoen jo vigjatek volt. ben stillert szeressuk, megint semmit sem vartam, good luck chuckal hasonlitgatjak, de ez merfoldkovekkel jobb volt.
7/10
American Pie Beta House
olyan amilyen egy 6. resznek lennie kell. annyi biztos hogy az 5-nel joval jobb volt szamomra, de igy is gyenge. par mosolygas belefert.
3/10
The Man From Earth
nincs kommentem ehez. idei ev talan legjobb filme. le a kalappal. ritka az olyan film ami kozben nem nezek el-el, de ez teljesen leszogezett. aki teheti nezze meg, nem fog csalodni.kicsit nehez indult, +veget is vitatjak, de tetszett spec. nekem a vege.
10/10 -
szóval Taken. :D Nem tudja valaki, honnan lehet magyar szinkronnal leszedni? -
Tak3n volt egy iszonyat durva rövidsorozat!! -
Seten #34830
"régi karik hiteltelen feltámasztása"
Azért azt elfelejted, hogy eltelt 20 év (mind a valóságban mind a sztoriban!). :)
-
húvazz ez még trashfilmnek is gyenge lenne... -
Invézsön hómpédzs -
ez mék inasion, imdb linkt pls -
Invasion
--------------------
2/10
Érdektelen, gyenge, logikátlan szarság, azt hiszem a műfaj leggyengébb alkotása, amit láttam. -
Catfogó cváj
Na megnéztem moziban. 6 éves keresztlányomnak (aki még nem látta az első részt) tetszett, mi meg csak hümmögtünk. Nem volt rossz sem, nade jó sem és tulképpen nem szólt az égvilágon semmiről. A régi karik erőszakos, öncélú, érdektelen és hiteltelen feltámasztása meg egyenesen botrányos volt, egy-két kivételtől eletkintve. Mindig is éreztem, hogy a magyar film/rajzfilmgyártásnak (is) bealkonyult végleg, azt hiszem ez is egy újabb szeg a koporsójában.
Persze a nyugati mainstream fostengerhez képest ez is remekmű, de ez már kevés az üdvösséghez.
Aggódni nem kell, amíg egy egyszoknyaegypantaló nívótlan f@szságokat is el lehet adni idehaza (legalábbis el akarják), addig úgysem fog feltűnni a kedves készítőgárdának a nagy büdös helyzet. Majd kihal a régi generáció maradék néhány tagja is (jobb is nekik talán) és akár megújul a filmiparunk, de persze ebben akkor hihetnék csak, ha még mindig 6 éves lennék... :D -
I am legend
8/10
ez nekem nagyon bejött.van jópár pont,amibe bele lehet kötni,de érezhető,hogy egy könnyen emészthető filmet akartak csinálni,aminek a mondanivalóján,akik akarnak elkondolkodhatnak.ehhez kell,hogy legyen neki mondanivalója,és 2007 végén ez már eleve szép teljesítmény :)
nekem a vége is tetszett!
most az jön,hogy beszerzem a könyvet :) -
Hehh, ez jó 
Én is azonnal fogtam, aztán lepörgettem néhány komolyan (50 fős) HC meccset CoD4 multiban, hogy kiengeszteljem magam a sérelmekért...
Sajnálatosan kihagyott ziccer ez, megint egy kis kéretlen csillagos-sávos lobogtatás. (mert ugye kérem, amikor az FBI 4tagú nyomozócsoportja idegenben hazavág vagy 40 terrort egy olyan utcában, ahol még életükben nem jártak és még normális fedezékük sincs, na ott azért borul a bili...)
Mann-nak rendeznie kellett volna ezt a filmet (vagy P.Greengrassnak) és a végén hallható "suttogás"-ból kierőltetett alapgondolatot helyezni a film középpontjába, arra építeni az egészet. Na, akkor lett volna az év egyik legjobb filmje. Így meg egy Call of Duty 4 reklámanyag, a hosszabb fajtából... -
Ford Fairlane kalandjai
9/10
Megint megnéztem ezt az alapművet, jól kitöltötte a karácsony estét :) -
Pontosan ugyan ezt éreztem )és irtam is le csak rövidebben :)) én is ;) -
Éna közepe fele kapcsoltam ki és mentem el codozni inkább:)
Aszittem valami jó kis Black Hawk Down féle mozi lesz.. -
The Kingdom - A királyság
Adott az év legjobb felütése: egy olyan főcím, hogy már csak azért is megérte beülni a film elé, plusz az első 10-15 perc, amiben felvázolják az alapkonfliktust: Szaúd-Arábiában bomba robban, sokan meghalnak. 4 fős FBI team érkezik a helyszínre, hogy elvesszenek a részletekben, de persze rosszkor vannak rossz helyen...
Ez így hangzatos is lenne, plusz feltűnt még a stáblistán az a Michael Mann, aki a Miami Vice-ért, a Heat-ért és még jópár meghatározó akció-thriller-drámáért felelt az elmúlt néhány évben! Társ producerkedése meg is látszik a film akciójelenetein, azonban ezzel el is mondtam minden pozitívumot.
Nem ragozom nagyon, azért nézzétek meg, tökéletes kikapcsolódás lesz így az ünnepek alatt, de az ígéretes és kemény kezdés negyed óra után átmegy egy tétek nélkül játszott amerikai rögbimeccsbe, ahol a nyomozási rész a Columbo-t, a tartalmi rész pedig a Bad Boys-t idézi. Megkarcolhatjuk tehát egy érzékeny és érdekes téma felszínét, és láthatjuk, ahogy Amerika még mindig csak elbeszélni tud a terrorizmus mellett, anélkül, hogy bármit is kimondana. A szereplők sorsa kitalálható, pontosan tudjuk már az elején, hogy ki éli meg a végefőcímet, pontosan tudjuk, hogy mi lesz a konklúzió...
Illetve mégsem. A filmet ugyanis kétféleképpen lehet és kell értékelni. A 110 perces munka ugyanis felbontható az első 10 perc és az utolsó 1(!) perc által alkotott keretre és a közte sínylődő, kínlódó "tartalomra". Utóbbi annyit ér, mint halottnak a napszemüveg, azonban a fel- és leütés (kiváltképp az zárójelenet "megfejtése") egy gyönyörű és érdekfeszítő képkeret lett, kár, hogy ezúttal üresen maradt.
5/10 -
hallottam már mind2 verziót,most megint :)
szerintem plusz GH élmény akart lenni,hogy időrendileg fordítottan játszódik a film,mint ahogy vetítik :)
plusz a kép ugye a DP végére teljesen rendbejön,utána jönne a megint hibás PT képe?lehet a moziban csesztek el valamit? :S