106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
szvsz a Kingdome jo film.. nah most ezekutan mennyire szeretsz?:D:D:D
de most komolyan.. jo kis film volt.. nem volt benne egy viccelodes se foleg nem gagyi szarfos poenok.. volt benne sok lovoldozes, robbanas... nemigazan volt ramboskodas szal fasza akcio film. gagyisagok nelkul. -
Na ezt nevezem jó napnak.
Két remekmű a TV-ben: Az utolsó mohikán és a Jó reggelt Vietnám. A kép, a zene, a játék, a hangulat... valami utánozhatatlan mindkettőben.
Ezeket nevezem én filmeknek na! -
Santa's Slay (2005)
Mindenki tudja a Mikulás-sztorit Szent Miklósról, meg a karácsony eredetét, ugyebár? Hát igen, már amit a kereszténység átvett és összegyúrt az eredetiekből. Ez a film az "igazat" meséli el: a Mikulás (akit nem véletlenül hívnak Santa-nak (v.ö. Satan :) )) valójában egy vérengző barbár szörnyeteg, akit egy ezeréves fogadalom köt a ma is ismert szerepéhez. Csakhogy az ezer év lejárt, és Santa úton van, hogy kinyírjon minden egyes rohadékot, akikkel jópofiskodnia kellett egy évezreden át... :)
Ez egy akkora baromság, hogy már jó. :) Tulajdonképpen története is van egy amcsi kisvárossal, két menekülő tinivel (fiú+lány, naná), flúgos nagyapóval (akinek persze van egy-két sötét folt a múltjában az üggyel kapcsolatban), néhány halovány zsidó és keresztény odabökéssel, de tulajdonképpen minden eltörpül a lényeg mellett: a Mikulás a filmben a legváltozatosabb módokon teszi el láb alól a szereplőgárda nagy részét, hogy végül karácsony éjszakáján sor kerüljön a Nagy Leszámolásra... :)
Ne tévesszen meg senkit az évszám: ez egy tipikus '80-as stílusú "B"-film, minimális trükk-költségvetéssel, de ennek ellenére - vagy éppen ezért? - kellőképpen szórakoztató. Egy megnézést megér, főleg ilyentájt. :) 6/10
13 Beloved (aka 13 game sayawng; 2007)
Volt már nekünk Saw, volt már The Game (a Michael Douglas-os), és most itt van nekünk a kettő ötvözete, ami egy thai (!) író agyából pattant elő és ott is forgatták le.
Hősünk, a félvér angol-thai fiatalember, Chit, a harmincas évei elején jár, magának való, lassú irodista... és éppen nyakig ül a sz*rban. Adósságai miatt elveszik az autóját, üzletkötőként egy riválisa állandóan megelőzi, és ezért kirúgják, a bankja letiltja a számláját, az anyja kölcsönökért nyaggatja, szóval minden összejött neki egyetlen nap alatt. Esély a megoldásra? Nulla. Azaz mégsem. Valaki felhívja és egy ajánlatot tesz neki: vegyen részt egy játékban, amelyben 13 feladatot kell megoldania, és ha mindent sikerrel vesz, a végén 100 millió baht üti a markát. A szabályok egyszerűek: minden megoldott feladat után egyre növekvő összeg jelenik meg a bankszámláján, viszont mindent egy csapásra elveszíthet, ha abbahagyja a játékot, vagy beszél róla valakinek, vagy megpróbálja kideríteni a telefonálók kilétét. Mivel az első két "beugró" feladat viszonylag egyszerű, és máris ötvenezret kap érte, Chit vállalja a folytatást. Még nem is sejti, mi vár rá...
Nem egyszerű erről a filmről írni. Először is egész jó, bár koppintás, de új ötletekkel dúsítva. Pár feladat felismerhető az ismertebb filmekből (főleg a Saw-okból, de átalakítva), de vannak újak is. Sajnos sikerült két baromi gusztustalan és gyomorforgató jelenetet is berakni, amelyeket talán nem kellett volna, mert a többi egyébként egész jól meg van csinálva (az átmenetek is). A másik nehézséget az ékes thai nyelv adja, ami európai fülnek érthetetlen éneklő makogás (de persze van angol felirat, különben nem írtam volna róla semmit :) ). A harmadik pedig az első kb. 20 perc, amit nincs mese, ki kell bírni, addig ugyanis nem történik semmi (bár a legelső jelenet a végén értelmet nyer).
Nehéz pontozni, de egy erős 7-est adok rá. A levonások a fentiek miatt voltak, a többi egyébként rendben van, korrekt film, néhol igazán gennyes húzásokkal. A vége meg igazi távol-keleti módon b*szott nagy szemét disznóság. :)
3:10 To Yuma (2007)
Klasszikus western mai csúcsszínészekkel. Bale mindig is kedvencem volt, itt is zseniális, Russell Crowe-t mindig is utáltam, itt viszont kénytelen vagyok megemelni a kalapom előtte, ő is piszok jól odatette magát. Szvsz erős 8/10-es film, megtekintése kifejezetten ajánlott. A sztorit meg majd mindenki elolvassa az imdb-n, én most nem írok róla semmit. :)
-
"Raadasul a sztori is teljesen logikatlan, mint pl Del-Amerikai indianok kincse az eszaki foldreszen Del Dakotaban es sorolhatnam."
Miért szerinted mexico pl nem az északi földrészen van? (ugye Olmék Maya és Azték civilizációk is Közép Amerikában voltak honosak.)
Egyes csoportok elvándorlása nem hinném, hogy olyan hihetetlen lenne. (szerintem) -
Seten #34895
Hol láttad te a AVP2-t?
-
Nos, a bajuszos Robert Downey Jr-ral(Ironman) sikerült megalkotni minden idők legellenszenvesebb filmes szuperhősét. -
egy kis érdekesség
2008 legjobban várt filmjei trailerekkel.hozzá teszem:egy lista a sok közül.ez éppen a blockbusterekre "hajt".pl nincs rajta a Funny Games (ez egy remake lesz,a rendező a saját könyvét újra leforgatta az usa-ban :) sem,és még sok másik általam nagyon várt alkotás
KATT
hogy ne legyen teljesen off
The Man from Earth
azt kaptam,amit vártam.igaz,lehetett volna jóval hosszabb is,én még jó sok kérdést feltettem volna.igaz én nem rökönyödtem úgy meg mint a szereplők,hiszen én nem ismerem 10 éve John-t :) és ezt elfogadva (felismerve...) érthető igazán minden egyes reakció,amik miatt ilyen rövid!
8/10,ha adnék félpontokat is akkor 8.5 lenne :D
minden esetre érdemes megnézni!ha nem tudjátok miről szól,akkor ne nézzetek utána,úgy még nagyobb élmény lesz.ohhh,közben sikerült leírnom hogy élmény,ez biztos jelent valamit :) persze nem úgy élmény mint egy akciófilm,tehát nem a szemnek,fülnek,hanem azért jó,mert új dolgot vet fel,amin te is elgondolkod(hat)sz -
A Nemzet Aranya - Titkok könyve
5.5/10
Hat ez mar elment az ismetele amerikai nagysag hanyingertkelto bemutatasaba.
Raadasul a sztori is teljesen logikatlan, mint pl Del-Amerikai indianok kincse az eszaki foldreszen Del Dakotaban es sorolhatnam.
AVP2
6.5/10
Ez is egy egyszer nezheto akciofilm nem tobb, bar meg kell vallani talan visszaternek a helyes osvenyre, (legalabbis apro jelei ennek felfedezhetoek voltak a filmben) amit a Alien epic sorozat 2. reszeben lathattunk es ahol ezek a filmek ellaposodtak.
Eppen a multbeli gyenge felhozatal miatt rosszabbra szamitottam, ehhez kepest mar lathato volt par pozitiv dolog. -
Akárcsak a Patch Adams. Azt is 12-es karikával adták vígjátékként... -
LOL, épp ma filóztam el ezen én is, úgy 1 órája :D
Hát Robin Williams játszik benne akkor az má vígjáték nem?? .... vagy nem??
- gondolta a szerkesztő magában
-
khmmm.. csak én szörnyülködök el azon hogy a Jó reggelt Vietnám című filmet 12-es karikával, vígjátéknak titulálva lehet megtalálni a müsorújságban és tv-ben?
vagy én értettem félre a filmet és találtam benne súlyos mondanivalót, megrázó történetet (igen igen, jó hosszan humoros körettel tálalva, na de akkor is)? -
valszeg idiotakkal vagyok korulveve mert korulottem SENKINEK nem tetszett a film.. csak hogy nyomatekositsam: a problemak a szar-szanalmas poenokkal-tulzasokkal voltak....
ez nekem nem poen.. ennel meg egy uwe boll film is 10 szer jobb........ -
Jaj ne már...
Mindig ilyen indokok hangzanak el, ha valakinek nem tetszik a másik véleméyne.
Humorból is igen sok fajta van ám. -
djukel #34886 Nem gond, nincs humorérzéked. -
Dragon wars
hát ez nagyon szar lett. 3/10
Rush hour 3
Ez nagyon tetszett. Lehetett rajta nevetni, az akciórészek is helyükön voltak. Remélem lesz 4 is. 9/10
Shoot 'Em Up
Ebben a kategóriában jobban bejött a Crank, de azért ez is szórakoztató volt 6/10. -
Ne égesd már magad, simán 10/10, az év egyik legjobb filmje...
Valakinek ennyire ne jöjjön át, mit akartak a készítők, az valami bőszánalom. -
erdekes hogy te is lehuzod a filmet ( sutemap borzadvany ) mikozben az im legendet meg dicseredet... masoknal meg forditva van... -
Shoot em up ( Shoot'em up)
gratulalok mindenkinek.. szvsz ez a film 3/10 et nem erdemel.. volt benne 1-2 jo szinesz oszt ennyi.. nektek ez vicces volt? gratulalok.. fogtam vegig a fejem.. ekkora faszsagokat istenem.....................
egyetlen jo poen volt benne mikor a neon vilagitast kilodoztek es ki volt irva hogy fuk u meg fuk u too ennyi.. a tobbi minde szanalmas faszsag volt.
ubergaz volt a film.........
az iro vagy rendezonek egy epkezlab filmje nem volt meg.. es ezt sem hivnam annak nahde mindegy. -
jaja.. egesz jo kis filmecske volt -
stardust 9/10
végre egy nézhető mesefilm :) történet szokásos de a forgatokönyv miatt
nézhető -
jefferson83 #34879 SAW 4
Tökéletesen hozza az eddigi részek színvonalát, azzal a különbséggel, hogy már unalmas. 6,5/10 -
A Nemzet Aranya - Titkok könyve
most néztem meg, szvsz 8/10
összességében nem rossz...
-
A vége meg mennyire gáz már?! -
Bordertown
Jennifer Lopezzel és Antonio Banderas-sal a főszerepben.Nagyjából a Véres gyémánttal egy kategória,de nekem attól sokkal jobban tetszett.
Tényleg nagyon tényfeltáró jellege van a filmnek. (azt,hogy mi mennyire igaz,nem tudom,de a film ettől eltekintve is simán több,mint nézhető).
Nekem megér egy 8/10-et. -
War (2007)
Ritkán látni egy alapvetően egész pofás csavarral megfejelt ötletet így elb*szva leforgatva látni. Idegbeteg, kapkodó, nem látványos és pörgő, hanem inkább idegesítő és fárasztó vágások, nulla dialógusok, néhol gyengécske beállások, semmitmondó mellékszerepek. Pedig lett volna potenciál benne, a két főszereplő színész is jó választás a stílusra, az év egyik legkorrektebb (úgy értem: azt nyújtja és olyan megvalósításban, amit várok) blockbustere lehetett volna a többi csalódást keltő cím mellett. Így csak közepes. Ez is. :/
5/10
-
Reggel olvastam az hsz-el elő is kerestem a filmet...hát tényleg jó film. bár sztem csak 9/10 -
Kanál #34873 mondd már meg mitől 10es ez a film nigger :SS
mer hogy én nem gerjedek szmisz bára úgy mint te -- -
Kardhal
Tetszett bár Stanley karaktere szerintem egyaltalan nem illik Hugh-hoz,tul unalmas es egyhangu.
A bunker
A film igen jó tükörképe a lelkiismeret bemutatásának,de egyáltalán nem valóságszerű,ami egy háborús filmtől elvárható lenne.
A nemzet aranya 2
Az elsö részt nem láttam úgyhogy nem nagyon van viszonyítási alapom.Nem érintett meg túlzottan,viszont azt megjegyezném,hogy a Motorola sokat fizethetett hogy minden szinész az ő termékét reklámozza a filmben...:)
Finding Neverland
Depp méltó szerepet töltött be ebben a látszólag családi filmben,ami tulajdonképpen közelsem az.Nemhiszem,hogy gyermekeknek szánták,hisz egy gyerek nem értené a lényeget benne,amin az idősebb korosztály valószínüleg könnyezve tűnődne el...
Csokoládé
Ismét egy aranyos kis film amit tévesen romantikus vígjátéknak harangoznak be.Ostoba megítélés.Semmi köze a romantikához és a vígjátékhoz.Annál inkább van köze a vallásosság és hitközösség egy kissé parodikus oldaláról bemutatott valójához némi drámával és a groteszk halvány jegyeivel fűszerezve.Nagyon találó és tanulságos film. -
"I am Legend
5/10 - blőő, hát többet vártam. kiszámítható. üres new york fílinges ennyi."
erősen kijavitod azt az 5ös 10esre -----
gecinagy film -
New York Bandái nekemis tetszett. Télleg faja film. -
Death Sentence. (Saw I rendezőjétől)
Jó film, érezhető a kis Fűrész utóhatás, kellően lüktető story a megvalósítás is tetszett. Kevin Bacon szerintem jól alakít, nem Oscar díj de megfelelő a film szintjének. Szóval kellemes meglepetés..
8/10 -
TomDantes #34868 New York bandái.
Egy szót mondtam miután megnéztem: azta a k*rva...!
Elképesztően lehengerlő film.
Amerika egy eltitkolt szégyenfoltját mutatja be: a polgárháborús New York-ot
A sztory egy bosszú történet nem különleges, de jól kapcsolódik a történelmi eseményekhez.
A színészeket nem is dícsérem: nem kell-látni kell
A zene...hallani kell.
A rendezés: a fil maprólékosan felépített, tökéltes műalkotás.
Igaz, kissé lassú film, de amikor már ép elültem volna a s*ggem robban a vége!
És olyan frenetikus a befejezés, hogy ilyet nagyon ritkán látni.
Ha filmre 10/10-et adok akkor a végére és az elejére 12-est kell adnom.
Szarvasvadász- ez egy nagy csalódás.
Kultfilm, állítólag.
Van benne egy 10/10-es jelenet: a fogolytábor és híres orosz rullet, valamint a szarvasvadászat
Egyébként nagyon harmatos.
Több mint fél órán keresztül nyüglődünk egy esküvőn.
Nem történik semmi, nem halad a történet, nem ismerjük meg jobban a szereplőket.
Csak nyűglődünk. A vége ugyan ilyen.
Túl hosszú és túl unalmas. Tele vanolyan jelenetekkel amikre semmi szükség.
Pl: az de Niro mezetelen futása...mi ennek az értelme????
Igaz is, Robert de Niro....nem semmi alakítást nyújt ismét.
Lelki szemeim előtt láttam amint megundorodvaaháborútól és szarvasvadászattól taxissöfőrnek áll...igaz semmi közös nincs a két filmben, csak de Niro remek alakítása.
A közepe 10/10 ám az eleje és vége: 4/10
Így hát adok rá egy 7/10-es átlagot. -
drjones #34867 Nekem sem... az első 15 perc után végigtekertem. Azóta le is töröltem, pedig kevés filmre gondolom azt hogy nem ér meg kb 30 forintot -
Invasion
nem tom miért kell annyira lehúzni ezt a filmet, nem volt annyira rossz, sőt...
kellemes másfél órás menekülés, jól szórakoztam :) -
[b/]Őfelsége pincére voltam[/b]
Nagyon nem jött be az egész film. Gondolom ez egy vígjáték lenne, de egy épkézláb poén(os helyzet) nem volt benne. Nem tudom biztos rengetegen imádják már csak az értékelések alapján is, nekem nem jött be. 10szer inkább nézem a Csengetett Mylordot vagy a Halló Hallót mint ezt(tudom tudom teljesen más kategória)
2/10 -
Nászok ásza, 50 első randi, Első a szerelem -
mergal #34863 Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami jó kis vígjátékot? Romantikus-vígjátékot? Pl. A derült égből Polly nagyon tetszett ilyeneket egy párat. -
nézd meg imdb -n -
Tenacious D avagy a kerek rockerek
10/10 sztem tökéletes.
Hány Jack Blackes film van amúgy?
(megakarom nézni még az ehez hasonlókat) -
Macskafogo 2 -
Hat... én nem is tudom. Rossz nem volt csak :
-tul sok volt a hülye szovicc.
-Fritz , Gatto es Safranek karakterei borzalmasan alul voltak bombázva, nem is ertem minek raktak be őket. Arrol nem beszélve hogy rajuk sem ismertem es szerintem szegyeljek magukat a készítők.
-Maxipocak bandájának marha nagy szerepe volt.
-A patkányok jok voltak de... na.
Szóval teccet is de valahogy a szívem sír mert ... na kimondom :
BORZALMASAN GYENGE LETT AZ ELSŐHOZ KEPEST!