106870

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
na az a zene tényleg no1. -
Real13 #36106 Még sok ilyen kezdetleges filmet szeretnék látni:) Zseniális film az, a végén a Mad World akkora telitalálat, hogy félelmetes... -
én sem értem mi nem tetszhet valakinek a DD-ban. :D Jó, sokadszorra már én is látom hogy kezdetleges, de a hangulat elsőre magával kéne ragadnia mindenkit :D De hát az emberek nem egyformák. -
kifelejtettem: szvsz természetesen. -
én se nagyon vágom mi tetszhet az embereknek a Donnie Darkoban.
No Country azért jobb bőven. -
Na igen.
Nekem peldaul kifejezetten tetszett a No country..., a Donie Darkot meg fogtam es a 40. utan fogtam es lezuztam a geprol es el sem tudom kepzelni mi tetszhetett benne barmi is barkinek.
No persze az izles az eleg szubjektiv dolog. -
Valóban a No Country... egy olyan film, hogy vagy tetszik az embernek, vagy halálra unja magát (gyorsan leszögezem, hogy nekem tetszett. Nagyon is).
Pedig minden esély megvolt rá, hogy utáljam. Mert sajnos ez a helyzet a legtöbb új (vagy akár 1-2 éves) filmmel: Ütős trailer, pozitív kritikák, felfuttatják az emberek. Nem is kérdés, hogy nagy elvárással veti bele magát az ember az éppen aktuális filmbe. Utána meg koppan egy nagyot, hogy hát nem erre számított.
Így én is kissé félve kezdtem hozzá a filmhez, de szerencsére nem bántam meg. Nem tudom, hogy micsoda, de valami nagyon megfogott benne. Volt jópár jelenet, amit lélegzetvisszafojtva néztem, annyira feszült volt. Kétségkívül ezt a hatást a zene mellőzésével tudták fokozni.
10/10-re azonban nem tudom értékelni, mert a film utolsó 20 perce kissé szétesik, valamint a befejezés sem éppen közönségbarát, de mindenképpen pozitív csalódás volt a film. Így a 8/10-et megérdemli.
Remélem a szintén "vontatottnak" titulált Jesse James is elnyeri a tetszésemet (és még a There will be blood is hátravan). -
Hagyd. Akárhányszor valaki beir negativat a No Country For Old Men-rol o azonnal ugrik. Nem bírja felfogni, hogy ahány ember annyi.... -
Kicsit elegem van már belőled, hogy bármit beírok ebbe a topikba (pedig elég ritkán van ilyen), te mindig beszólsz.
Lebaszol bazmeg mert elírok egy betűt. Te atyaúristen. Nem is ismerlek és te se engem. Kezeltesd magad, hallod!
És nem is láttad mind2 filmet, amit írtam.
Ez a két film, amit majdnem egyszerre láttam és 1 kalibernek tartanak, teljesen ellentétes filmek.
A Bloodnak van mondanivalója. Ehhez képest az Old men egy nulla. Megbántam, hogy megnéztem, komolyan.
Ez az én véleményem, mindenféle személyeskedés nélkül.
-
TomDantes #36098 Én amúgy bírom az öreget, szerintem egész jó, és jól hozza szerintem az öreg megfásult seriffet.
-
Igen, de abban nem azt latod, hogy a Tommy Lee Jones néz ki a fejéből. -
-
TomDantes #36095 Én most olvasom a Nem vénnek való vidék könyvváltozatát, meg kell mondjam, hogy általában ha egy könyvből film lesz, akkor 90%-ban jobb a könyv, de itt úgy érzem tökéletesen sikerült a könyvet vissza adni, a könyv is a film is jól sikerült, megérdemli az Oscart -
Real13 #36094 Válaszodból azért érzem ki, hogy nem mondtam hülyeséget:) Egyébként majd még gondolkodom, hogy mit neveznék eddig az évtized filmének.:) -
Én imádom a DD-t, de kb. annyira kiforratlan, mint amennyire egy kezdő rendező első munkájának kell lennie... Köze nincs az általam említett filmek színvonalához. De mindegy, nem győzködni akarlak, csak magyarázom a bizonyítványom, nyilván mindenkinek más jön be, én sem láttam mindent, de kíváncsi voltam, hogy mit mondasz. -
Real13 #36092 Jó kérdés. Nyílván nem láttam minden filmet , amit kellett volna. Ami most így elsőre bugrott, az a Donnie Darko. Az például szerintem üti mindkettő általad nagyrabecsült filmet. -
akkor gondolom azt is elárulod, hogy szerinted mi az... -
Real13 #36090 Nem olyan egyszerű sztech órán titokban írogatni, ha más véleményt kér. Bocsáss meg...
Jesse James meg a No Country meg nagyon messze van az évtized legjobb filmjeitől,persze szvsz. -
Engem meg az íráskészséged nem nyűgözött le.
A filmet megnéztem, a No Country for Old Mennel karöltve az évtized legjobb filmjei, és még hátravan a There will be blood. -
"No country for old man...
... meg elmehet a picsába"
Az ilyen színvonalon megfogalmazott vélemény legalább annyira mérvadó, mint azé, aki még a film címét sem tudja leírni. Jelen esetben mindkettő te vagy. -
Real13 #36087 Elképesztően lasssú fil,m gyüönyörű képekkel,egy jól játszó Casey Afflackkel és Brad Pittel.Túlságosan nem nyűgözött le, de jó darab -
There will be blood
Le vagyok nyűgözve! Leginkább egy Dürrenmatt novellához hasonlított, mind szerkezetében, mind mondandójában és végkifejletében. Egyszerüen hibátlan.
10/10
No country for old man...
... meg elmehet a picsába -
He Was a Quiet Man
Érdekes és elgondolkodtató film.Mindenkinek csak ajánlani tudom...
9/10 -
Látta már valamelyikőtök a The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford c. filmet? Csak mert mindjárt nézem, kíváncsi vagyok néhány véleményre... -
Nem. Ugyanis ugyanannyi energia neked beírni a gugliba, mint nekem. :D -
Elhamarkodtam. De a nem kevés zseniálisan eltalált jelenet miatt 10/7 -
az én értékelésem ez volt (lenyíló válasz)
jó, lehet kicsit felülértékeltem, de akkor olyan kedvem volt :D sztem 8-9/10-et simán megér.
ez van....
-
saw123 #36080 reeker - halál szaga. A halál szag egy rakás szarkupac és az bűzlik de nagyon. értékelhetetlen a film..... -
ismertetőt tudsz linkelni? -
Cashback - nem tudom, itt volt-e már róla szó, hogyan pontoztátok, de én most belenéztem, és nálam erősen 10/10 várományos. -
Pete Tongról :D -
Lipi1980 #36076 Nálam az ABC nem a P vel kezdődik, de inkább Hagyjuk... -
...ráadásul ABC-be is szedted, levagyok nyűgözve, RESTECPA!!!

-
Köszönöm a felsorolást, remélem jósok idődet elvette!
10/10

-
Seten #36073
Na ez itt a lényeg. Először mondod: "ebben a fórumban nem kritikákat kell írni". Majd, hogy mi csak vélemyényeket írunk.
Tehát tulajdonképp nincs itt semmi probléma. :)
-
de ki lehet -
Lipi1980 #36071 Azért raktam idézsőjelbe, hogy kiérződjék a mögöttes jelentés 
De ha nem lehet kiérezni, akkor
vagyok...
-
És a réz amúgy is oxidálódik ám... :D -
Lipi1980 #36069 Ha leírom, hogy hogy tetszett, az csak az én véleményem, amit mindenki "szarok rá" felkiáltással nyugtáz!
Ha véletlenül kritikus lennék, akkor írnék kritikát, mert akkor nemcsak a saját vélemény szerint, hanem sokminden más alapján osztályoznám az aktuális filmet!
Ez csak vélemény nyilvánítás...
Szerintem!
Ha valaki komoly kiritkákat akar olvani, akkor az ne itt böngésszen, mert ezektől a hozzászólásoktól még Réz András is "eloxidálódna"
-
Nem hiszem, hogy ez itt az SG-n bármit is számítana.