106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Z
    Nekem az a rész kifejezetten tetszett, hogy az amúgy nem igazán balfék Llewelyn halálát nem egy drámai mártírhalál-jellegű trancsír során mutatják be. De úgy hullott el, mint bárki más. Szerintem pont ezért volt sokkoló a halála. Már épp kezdtem volna drukkolni, hogy azért élje már túl...ehelyett PÁFF! ott van megdögölve.
  • Z
    Azért PC dome-on is van szép vélemény...amikor a mátrix trilógia 2., 3. részeit lefújják, azon sírni tudnék. Könyörgöm, ott a 3 rész együtt alkot egy egészet.

Fogadok, ha Asimov írta volna, és a LOTR-hez hasonlóan csinálják meg a kultikus hajcihőt körülötte, akkor senkinek nem fájt volna, hogy "nem hoz újat a látványvilágban" a második, meg a harmadik rész.
  • tugyiti
    Most ülök be a No Country for Old Men elé,este írok én is egy szösszenetet hátha leanyáz valaki engem is
  • Bulykin
    húú, mi lesz itt még xD
  • Riddick21
    elárulnád akkor nekünk, hogy miért így halt meg a főszereplő, miért nem láthattuk a halálát és miért tűnt úgy, hogy akkor és ott ez már nem is fontos? nyugodtan hívd a gép mellé az öcsédet is...
  • The FlashBack
    elkezdtem most du a Renditiont. Nem jött be, így be se fejeztem...
    ezvan:)
  • Sawyer2
    Ah éppen most olvasom a pcdome fórumon hogy mennyire dícséred az sg-t és a fórumozóit. Na mind1 ez csak egy kis kitérő szösszenet volt...
  • Sawyer2
    És miért utáltak ki? Mert nem nyaltad ki a segged mint a többi. És amúgy ha odatévedek, vagy akár itt belebotlok hszedbe általában el szoktam olvasni, mert nagyon sok jó gondolatod van. És van olyan is amivel 1et értek. De az emberekkel így nem lehet viselkedni. Ha valaki nem azon a véleményen van amin te az 1 rohad baromarcú (hogy is mondtad: "igénytelen kutya") . ez nem így működik értsd már meg. nőjj már fel. Sokkal fiatalabb vagyok nálad, DE AKKOR IS TUDOM hogy egy ember nem hulladék ha nem azonos vele a véleményem, és nem kezdem szidni a szellemi szintjét, ízlését, világát, stb stb.
  • CSOCSO
    kepzeld en is vettem a lapot .. mindenki felfogta meg a 14 eves ocsem is felfogta hogy ki halt meg es mikor.. ettol fuggetlenul Blastanak igaza van a hasonlatok szinte mar viccesen igazak.. ratyi megoldas es kesz.

• Riddick21
    OFF:

oké
    akkor "meg pont az mondja majd meg, hogy hol a helyem, aki"t kiutáltak már egy hasonló jellegű, ám jóval igényesebb közösségből...

• Sawyer2
    Mivel a sima Sawyer már foglalt volt. Ez itt az első nickem.
  • Riddick21
    "Ha meg mást nem tudsz írni akkor nem itt van a helyed."

(amúgy meg pont az mondja majd meg, hogy hol a helyem, akinek 2-es van a neve mögött... )
  • Sawyer2
    "megelőlegezném én szívesen, de olyannak nem, aki szerint az AvP:R jobb, mint a No Country for Old Men, mert az az én szememben egy igénytelen kutya."

Pont ez az amiről beszéltem...
  • Riddick21
    megelőlegezném én szívesen, de olyannak nem, aki szerint az AvP:R jobb, mint a No Country for Old Men, mert az az én szememben egy igénytelen kutya.
    de jó ez a "65 új üzenet", én is röhögtem, mert tegnap vmikor beírtam ide azt az egy anyázást, aztán ki is ment a fejemből, éjjel meg csak lestem, mennyi üzenet jött már, hogy felélénkült a topik!
  • Sawyer2
    Csak megvan a módja annak is hogyan mondod el a véleményed. És már 1000szer elmondtad hogy igénytelenek vagyunk meg nincs ízlésünk. MEgértettük mit akarsz, nem kell többször leírni. Ha meg mást nem tudsz írni akkor nem itt van a helyed. Mert az emberek nem azért írnak ide véleményt a filmekről, hogy te jól leugasd őket hogy mekkora kretén faszok mert nem az a véleményük mint a tied, és abből meg megint csak 1 veszekedés lesz. NEM. Ez a topik nem erről szól.
  • Z
    Az, hogy van egy véleményed, egy dolog. Mellesleg számos ponton egyezik az enyémmel. Ezzel nincs is gond. A gond azzal van, ahogyan formát öltenek a gondolataid. Lássuk be, kiállhatatlanul írod a - nem filmekre, hanem mások értékítéletére, hozzá nem értésére, szellemi képességeire, meg még Isten tudja, milyen dolgaikra - vonatkozó kommentjeidet. Ez tény, mert olyankor mindig jön a "65 új üzenet" piros felirat.

Nem kell közönségkedvencnek lenni, csak egy minimális tiszteletet adj meg a másiknak. Ha nehezen megy, akkor előlegezd meg, például. :)
  • Bulykin
    nos figyi....én leírtam hogy rendben, tudomásul veszem hogy mások, többekközött te szerinted is szar a film, és te utána írtál egy olyat hogy "néha jó tudni, mekkora szart pontoz fel az ember végeláthatatlan igénytelenségében..." és ebből nekem az jött le hogy te szerinted egy igénytelen tuskó vagyok, csak azért mert tetszett a film ami sokaknak nem....
    Egy tipp: máskor ne írj semmit
  • Riddick21
    Hmmm... Ááá, biztos semmi összefüggés nincs, ne csináld már, tutira állat jó filmek ezek, ez az egész csak a véletlen műve...

Amúgy nem érdekel a közízlés, de ha a "köz"nek gyártott filmekről van szó, akkor mi más lenne a mérvadó?
    Az meg egy vicc, hogy itt mindenki leírja, hogy vegyem tudomásul, nem az én ízlésem a mérvadó! Hát hol jött szóba az én ízlésem? Amúgy másik poén: én fogadjam el, hogy valaki kurva igénytelen és ráharap minden szarra, de azt már nem fogadja el senki, hogy nekem erről megvan a véleményem... s ezzel mindenki véleményt alkot rólam. Mert azt lehet.
    Mi jön még?
  • ForzaInter
    a Jason Friedberg Aaron Seltzer duó másik filmje az Epic Movie az előkelő 70. helyet foglalja el a listán:d
  • Riddick21
    ezek szerint nincsenek szar filmek? mert mindegyik tetszik valakinek, ebben biztos vagyok.
  • tugyiti
    Shrooms (3/10)

rendező:Paddy Breathnach
    Fsz:Lindsey Haun
    Jack Huston

Adott egy jó alap ötlet amit természetesen a sok klisével sikerült elrontani olyannyira hogy a néző félidőben azon gondolkodik hogy kikapcsolja -e vagy esetleg nézzen mecsset,netán elővegyük "a szív hídjai"-t hátha elérünk egy kis izgalmi szintet amit ugye ettől a filmtől várnánk?! -lévén hogy horror-
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Erdő mező ,fák virágok,gombaszedés haluci haluci persze közbe előkerül egy urban legend ami mégse az? szalad szalad elesik meghal szalad szalad szalad fogynak a szereplők (csak nem elég gyorsan így is 84 perc játékidőt sikerült kicsikarniuk eme műremekből)

Hiteltelen alakítások,igen csak hülye kamera állások és hát gyatra rendezői munka jellemzik a filmet.
    Inkább beszélgess a kutyáddal a bálna vadászok életéről ,izgalmasabb lesz!
  • Sawyer2
    ÉS mi van akkor ha ez télleg 1 jó film csak te vagy akkora bunkó paraszt hogy nem értetted meg? Tudod mint mi a No country for old men esetében...

NE lepődj meg te pont így szidod az ittenieket az "igénytelenségeik" miatt...

"Közben megnéztem, 17ezer szavazóból több, mint 10ezren adták rá a lehető legalacsonyabb 1es pontszámot."
    a másik 7000 meg 1 pontot adott rá, nekik másképp tetszett. Akkor az a 7000 másik ember is egy sötét bunkó paraszt mert egynél több pontot adott rá?? VEDD MÁR ÉSZRE MAGAD EMBER.
    Amit most mondok lehet hogy fájni fog, de megpróbálom szépen elmondani hogy ne üssön mellbe annyira: a világ ízlése nem a te ízlésed. Ennél többet nem kívánok hozzáfűzni a dologhoz, ha ezek után ezt nem érted meg..hát nem is tudom mit mondjak.
  • The FlashBack
    jó lenne nem lefikázni más ízlését.
    amúgy az imdb-s min100-as lista nagyfokú elfogultságra vall.
    ha neki tetszett, akkor tetszett. neked nem tetszik na és? jogod van hozzá. de ahhoz már nincs, hogy leugass másokat azért hogy mit nézzen...
    köszi
    csak gondoltam még mielőtt...
  • Bulykin
    most ezzel azt akarod mondani hogy igénytelen vagyok?xD
  • Riddick21
    általában engem sem érdekel, csak érdekességképpen benyomtam, néha jó tudni, mekkora szart pontoz fel az ember végeláthatatlan igénytelenségében...
  • Bulykin
    hát rendben, én nem szoktam annyira foglalkozni az ilyen statisztikákkal, ami érdekel azt megnézem:D de azért kössz:D
  • Riddick21
    Az imdb szerint a világ 100 legrosszabb filmje közül ez az 58. jelenleg.
    Tény, hogy felesleges az imdb-re hagyatkozni, mert ugye a nagyátlag véleménye, de mondjuk ez így szerintem nem sok kérdést hordoz magában, a világ egyik legszarabb filmjéről van szó. Én csak az előzetest láttam, de már az olyan szinten hányadék volt, hogy szabályosan rosszul lettem tőle.

Közben megnéztem, 17ezer szavazóból több, mint 10ezren adták rá a lehető legalacsonyabb 1es pontszámot.
  • Bulykin
    Meet the Spartans:
    10/6
    Nem rossz, bár sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle:D
    voltak olyan poénok amiken nagyot nevettem:D érdemes megnézni
  • Riddick21
    És ha itt ennek a dolognak jelentése van, ami könnyedén kiolvasható a filmből? Olyasmiről van szó, ami szűk baráti körömnek egyáltalán nem okozott problémát és gond nélkül vették a lapot, sőt, netszerte olvastam sok helyen utólag, tehát nem az én agyszüleményem...
    Nehéz elfogadni ugye, hogy lehet, hogy nem vagy elég a filmhez?
  • Blasta
    Ezzel még egyet is tudnék érteni, de!

Llewelyn mindenképpen a film olyan vonalának főkaraktere, amire maga a sztori épül. Gyakrolatilag Ő érte izgulhat a mozinéző. Erre Coen-ék elintézik egy "ja, mellesleg meghalt a főhős" jelenettel. Lehet, hogy ez így egyedi, de számomra semmiképpen sem pozitív változás.

Nem akartam ide, másik topikba írtam, de ha már normálisan beszélgetünk a filmről akkor:

Ezt a megoldást kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint mondjuk a Pulp Fiction-ben Butch a szamurájkardot megragadva nagy ádáz arccal elindul a lépcsőn lefelé, hogy leszámoljon Zed-del és a seggturkász haverjával, és a következő jelenetben megérkezik Zed motorjával a csajához... "Zed's dead baby"... Közben mi történt? NEMLÉNYEG!
    Vagy mondjuk a Halálcsillaghoz Han Solo akkor ér oda, amikor Luke-ék nagy boldogan repülnek haza miután szétrobbantották azt... Előtte mi történt? KIT ÉRDEKEL??? Képzeld oda baszki.
  • CSOCSO
    valakinek ez okoz oromet. szerintem meg ratyi ennel tobbet vartam ... ez nem felfogas kerdese.. ez elvaras kerdese.. en ennel jobbat vartam...

btw egy faszom utszeli ember halalanak tobb figyelmet szentel a rendezo mint annak aki a foszereplo?? gratula.
  • Dynamic
    No Country
    SPOILER!!!!!!!!!!

Szerintem a filmnek pont az volt az egyedisége és attól volt életszagú, hogy nem klisék szerint történtek az események.Llewelynt az 56. percben "csak úgy, mellékesen" kinyírják, amivel azt próbálta érzékeltetni a filmkészítő, hogy az életben nincsenek istenek és szuperhősök.Llewelyn sem hős vagy FŐszereplő.Pont ezért nem is akarták ilyen státuszra emelni őt azáltal, hogy látványos tűzharcban nyírják ki.
    Vagy ott van Anton, aki bármennyire is kegyetlen bérgyilkos, valójában ő is esendő.Magabiztosan darálja végig fél Amerikát, miközben elcsúszik egy banánhéjon(értsd elüti egy autó) stb.
  • The FlashBack
    írj. ez egy fórum:)
  • Sephi
    /kibírja es nem ír semmit.
  • CSOCSO
    mindegy... sosem fogunk ezen kozos nevezore jutni.
  • The FlashBack
    jobbat kérdezek:>
    hogy lehet vontatott a no country.

az awake-be bele-bele tekertem... a no countryba nem...
    :)
  • CSOCSO
    vontatott tortenet? nah ebben egyaltalan nem ertek egyet... awake nem egy rovid film megis elszaladt az ido amig neztem... mig no countrynal szinte szenvedtem hogy mikor lesz mar vege.. mikor tortenik mar valami.. szal akkor most hogy lehet vontatott az awake?
  • The FlashBack
    Hm. A magyar címével most megfogtál. Szerintem maradt awake, de nem biztos.

Nem tudom miért, szerintem gyengére sikerült. nincsenek kiemelkedő színészi alakítások (mint számomra a no country-ban:>), vontatott történet, gyenge forgatókönyv. Az a szép a filmekben, hogy mindenki mást lát bennük. Neked tetszett az awake, mert megfelelt az ízléseidnek, nekem nem. Félreértés ne essék, nem vetem meg a thrillereket, mert pl a The Invasion-ra is adtam egy 6/10-et, a Disturbiát imádom, bár a thrilleren belül is vannak egymástól teljesen különböző filmek. Most tudnék mondani egy olyan thrillert, amelyre sajnáltam a rászánt időt. Talán a Hot Fuzz is ilyen. Szerintem az is túl erőltetett, gagyi.
    Annak ellenére, hogy mások 10/10-et adtak neki imdbn...
    Az awake-et is megnéztem egyszer. De elég volt. Valószínűleg a no country for old men-t sem fogom kettőnél többször megnézni. Ennyiszer láttam ugyanis. Bezstes film nálam de egy filmet csak egyszer lehet élvezni. Az olyan filmek amiket elsőre sem sikerül, nálam nem nyerték el a tetszésüket. Az awake ilyen. Minden film megosztja a közönséget, nehogy ezt pont neked kelljen megmagyaráznom. Az awake nem tetszett és kész:)
  • CSOCSO
    nah meselj.. miert? rakerestem az awakera itt a forumban.. semmit nem talaltam rola.. mi a magyar cime?
  • The FlashBack
    :D
    mondtam, nem vagyunk egyformák. én pl-t az awake-ot tudnám felgyújtani:D