106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • AntiHero
    tevaty
  • Blasta
    88 minutes
    ----------------------
    3/10

Minden nagy színésznek el kell játszania néha egy-egy töltelékszerepet, nyilván nem lehet mindig Nr.1-t alakítani Nr.1. filmekben.
    Igy van ez most is ebben a sorozatgyilkosos-thrillerben Al Pachino főszereplésével.
    A sztori:
    Pachino rohangál végig és szopatja egy sorozatgyilkos, akik lányokat öl. A gond az annyi, hogy Mr. Pachino alakította igazságügyi szakértő nemrég juttatta rács mögé a gyilkost, aki a kiveégzésére vár. Itt jön a bonyodalom: az igazi gyilkos van a rács mögött, vagy csak egy másoló-gyilkossal van dolgunk.

Egyedi sztori igaz? Ugyan ilyen "egyedi" a történetvezetése, a vége is.
    Abszolute kihagyható, még egy Pachino-őrült sem veszít semmit, ha nem látja a MESTER ezen brillírozását.
  • Count Adyn
    Annynit szendvedtek itt ezen a No Country-n hogy mostmár megnézem én is:D
  • Blasta
    The Mist
    --------------------------
    3/10

Uhhhh. Drámának egész jó lett volna. Egészen addig amíg nem derült ki mi-mik is vannak a ködben. Onnantól már vicc az egész.
    A vége pedig nemhogy nem csavaros, hanem szánalmas. Nem ajánlom.
  • Blasta
    "Személy szerint rühellem, ha a "néző fantáziájára van bízva" valami.. Bassza meg, ha a fantáziámat szeretném használni könyvet fogok olvasni.. Egy filmtől elvárom, hogy megmutassa, amit látni szeretnék."

Pontosan ez a gondom nekem is.
  • jefferson83
    3:10 to Yuma

8/10

Azért ennyire nem volt jó a film, de mivel Bale a korosztályának legjobb színésze és nagyon régen találkozhattunk egy igazi westernfilmmel megérdemli a magasabb értékelést. A vége egy kicsit elcsépelt (nem rossz, de...), azaz szvsz jobban megérdemelt volna egy "komolyabb" befejezést a film. Aki a stílust szereti annak egyszer mindenképpen tetszeni fog sztem.
  • jefferson83
    Alapvető, hogy olyan képet nem tartok nagyra, amelyet magam is meg tudok csinálni
  • SötétBarom
    Én megértelek, sőt helyenként egyet is értek, csak plz mellőzd a "röhej vagy", ill. hasonló megnyilvánulásokat..

Olyan helyen dolgozom, ahol sok hülye van, és ha mindegyiknek nekiállnék ilyen stílusban, már nem lenne fogam..

no offense
  • TomDantes
    "Személy szerint rühellem, ha a "néző fantáziájára van bízva" valami.. Bassza meg, ha a fantáziámat szeretném használni könyvet fogok olvasni.."

Meg ne sértődj de most erre mit mondjak?
    Ha neked csak afilm jó amiben nem kell gondolkodni akkor gratulálok, egészségedre, és akkor ne nézz olyan filmet amin gondolkodni kell.
  • SötétBarom
    Személy szerint rühellem, ha a "néző fantáziájára van bízva" valami.. Bassza meg, ha a fantáziámat szeretném használni könyvet fogok olvasni.. Egy filmtől elvárom, hogy megmutassa, amit látni szeretnék. Lehet művészkedni, lehet, hogy az akadémiának tetszik is, de nekem, meg még pár emberkének itt lehet, hogy nem. És ettől nem leszünk suták mint a disznó.

Uff.
  • SötétBarom
    Idézet az egyik imdb topicból (100 things I learned from NCFOM):

"Bear leads to bad things"

Btw. megint csak a személyeskedés megy.. Én pl értettem a film lényegét, de szerintem ettől még nem kell, hogy tetszen.. Nem hiszem el, hogy ezt nehéz felfogni..

Látod, ez például széleskörben elfogadott, hogy jó, nekem pedig kurvára nem tetszik..

Ellenben ez szintén az, és ez már tetszik nekem is:

Remélem sikerült érzékeltetnem a lényeget..
  • Riddick21
    "felrekur??? jolvan.. talan megkene neznem a filmet mert nekem ez mar kiesett pedig most lattam.. "

Jó, hát akkor miről beszélünk? Ennyit az egész vitáról, komolyan mondom, hogy röhej vagy. Idejössz, hogy vágod a filmet oda-vissza, a tesóddal lefejtitek róla a legutolsó értelmezést is, erre kiderül, hogy kb. belealudtál és amikor elmagyaráznám, akkor közlöd, hogy beledumálok ezt-azt.

I.C.Ram: amit Casey Affleck és Brad Pitt a Jesse Jamesben nyújt, ahhoz hasonlót évek óta nem lehetett látni. A film pedig kb. megfogalmazhatatlan magasságokban mozog, de van egy olyan gyanúm, hogy Te ezt már csak azért írtad be, hogy idegesítsd vele azt a néhány idetévedő, valamit érő szerencsétlent. Ha nem, akkor gratulálok, véleményeddel valószínűleg egyedül vagy az egész világon.
  • CSOCSO
    szvsz mindket film jobb volt mint amit irtal.. az ember gyermekeben az utolso lepcsos jelenet felulmulja az egesz no country for old men filmet (at kene nevezni a filmet: no movie for stupid men-re) :D

az al/arc szvsz kiraly film volt anno ( 10 eve?)

a masik kiraly kis film a szikla, amit siman el tudnek kepzelni egy metal gear solid filmnek :)
  • CSOCSO
    felrekur??? jolvan.. talan megkene neznem a filmet mert nekem ez mar kiesett pedig most lattam..

a halalaval kapcsolatban jol belemagyarazhatsz ileyeneket de a lenyegen nem valtoztat: ettol a jelenet nem lesz kiralysagos.. ez nem valtoztat semmit= a csavo halala sehogy/szarul van megcsinalva.. mintha a rendezonek fingja nem lett volna hogyan oldja meg a jelenetet.

ugyan ilyen lett chigur vagy kinek az autobalesete es a film vege... szerintem ez gagyi.. szerinted meg halalosan kiraly.. hurra..

ui: nem fogom meglesni mert nem erdekel.. nahde mindegy.
  • I.C.ram
    Jesse James:

Dögunalom. Casey Affleck meg megint bebizonyította, hogy pocsék színész. Szenvedés volt végignéznem.
  • Bandew
    Az első milyen film? Mert én simán egy kategóriába sorolnám a Bárányok Hallgatnak-kal. Nekem mindkettő film nagyon tetszett, de azért a Hetedik közel sem az első ilyen típusú film volt.
  • SötétBarom
    Az első ilyen film volt. Nyilván a helyén kell kezelni.. Az alien első részét se lehet összehasonlítani valami modern horrorral.
  • SASboy
    Se7en

Nem rossz, de nem is olyan jó, mint imdb-n szerepel. A vége szerintem simán kiszámítható. Régen biztos nagyobbat üthetett. 6,5/10
  • Sawyer2
    Az ember gyermeke

Érdekes volt a történet, de sok üresjárat volt benne. pl miért terméketlenek a nők? vagy mi történik ha megtalálják a babát? Ezekre még lehetett volna 1 kis időt szánni mert elég sok volt az időhúzás benne. És ez a másik dolog: érdekes módot választott a rendező (Alfonso Caurón). A filmben egy jeleneten belül alig található vágás. egész jelenetek (10-15 perces részek) lettek felvéve megállás nélkül. Elég egyedi megoldás, volt ahol bevállt, de volt pár olyan rész is ahol el lehetett volna ettől tekinteni. És a karakterek sem voltak eléggé kidolgozva. Oké néhány dolgot tudunk róluk főleg a főszereplőről, de lehetett volna több is. Ezen felül semmi extrát nem találtam a filmben, egy kicsit többre számítottam.
    6.5/10

Ál/Arc - Face/off

Újra megnéztem John Woo nagysazbású akció filmjét. A film nem a valóságra alapul, szerintem nem is ezt célozta meg. Itt jönnek elő például a kisebb nagyobb hibák hogy: attól hogy kicseréljük John Travolta és Nicholas Cage testét, még a testi szerkezetük nem lesz ugyanaz, és valljuk be merőben eltér egymástól a két színész testalkata. A történet is 1 kcisit sablonos, a jó bosszút áll a rosszon és végül happyend. Ennek ellenére egy jó kis pörgős látványos szépen megkomponált akciófilmet kapunk, és én ezért is ültem le elé.
    7.5/10
  • Dynamic
    "de meg olyan informaciot nem birtak kinyogni amitol a sok hulye iq szegeny azt mondta volna: jee.. paszmek neked igazad van.. "

Mondjuk egy pár helyen el lett magyarázva, de mindegy...Ha nem érted, nincs azzal semmi baj, mert ez kb. olyan, mint amikor egy posztmodern festményt magyaráz valaki.Vagy átjön, vagy nem.Ha nem jön át, és nem érted vagy nem érzed, az nem azt jelenti, hogy az a festmény egy faszság.
  • Riddick21
    A főszereplő meghal, mert feladja az elveit. A film kezdetén neki és Chiguhrnak vannak elvei, amik mellett következetesen kitartanak, történjen bármi is. Llewelynnek fontos a pénz, de még fontosabb a házassága, ill. a felesége, ezért teszi meg első lépésként, hogy elküldi őt, minél messzebb. Gerinces és következetes karakter, akinek a házasság szent. Az ő ellentettje Chiguhr, akinek az égvilágon semmi sem szent, de vannak elvei.
    Amikor Llewelyn azonban már a feleségét is beáldozza és ráadásul félre is kefél, a film és a történet, ill. a filmegyensúly szempontjából kibillen és "elértéktelenedik". Így fordulhat elő, hogy a halála már szart sem érdekel és a karaktere pont úgy siklik ki a filmből, ahogy néhány jelenettel a halála előtt a jelleme is.
    Ezzel szemben a film aktív szereplői közül egyedül Chiguhr él túl mindent, még az autóbalesetet is, mert ő a végsőkig állja a szavát.

Ennyi.
  • Seth
  • jefferson83
    Mi sem kértünk ^^
  • TomDantes
    Amint mondtam nem kérek kommentárt sem reagálást. Mert részemről: BEFEJEZTEM! Érthető voltam, vagy más nyelven is írjam le?
  • homeless
    Te beszélsz értelmi szintről? Az összes commentedből üvölt a sötétség meg a bunkóság. Majd ha képes leszel elfogadni mások véleményét személyeskedés nelkül, meg megtanulsz normálisan írni, akkor majd beszélhetsz értelmi szintről, de addig a helyedben én csandben maradnék.
  • TomDantes
    Aha, tehát neked egy filmnél nem fontos hogy érted-e.
    Hát ez nagyszerű.
    Amúgy ényleg bármit rá lehet fogni, de kapaszkodj meg! aki értette a filmet az így gondolja ahogy én. Szóval nem lehet, tényleg nézz magadba nem lehet hogy veled van baj?!
    Elképzelhetetlen hogy te nem éretettél meg valamit?
    Miért szégyen be vallani, hogy hülye vagy, baszzus?
    Fogadd el, ez nem a te értemli szinteden lévőknek készült.
    Ennyi, vita le zárva én befejeztem, és nem akarom újrakezdeni, ennek fényében nem kérek mindenféle reakciókat.
  • The FlashBack
    "koszonom a magyarazatot.. orulok hogy azert van par iq fighter aki kepes felfogni egy filmet!!!!! "

:D:Dnabazzeg...:D:D
  • CSOCSO
    koszonom a magyarazatot.. orulok hogy azert van par iq fighter aki kepes felfogni egy filmet!!!!!

ja varjal... ezt a szoveget amit leirtal azt magamtol is ki tudtam talalni, barmire barmit ra lehet fogni...

kerdem en: MIERT VAN AZ hogy miota van SG.. paran jonnek hogy mindenki hulye ok ertettek a filmet de meg olyan informaciot nem birtak kinyogni amitol a sok hulye iq szegeny azt mondta volna: jee.. paszmek neked igazad van.. de hulyek vagyunk!!!!!!!!!!! ez tenyleg ezert meg azert tortent vagy ez azert meg ezert es mikor...
    NEEEEM a sok IQ harcos csak hulyesegeket zagyval hogy hat tudod meg kene erteni.. meg nem az a fontos hanem ez.. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSER!!!!!!
  • TomDantes
    A magyarázat az, hogy nem fontos...tudod igazából nem az a fontos hogy Moss és Anton miként nyírja ki egymást, a lényeget a seriff fogalmazza meg, valamint nem kell mindent meg mutatni, van, hogy a néző fantáziájára van bízva, hogy gondolkodjon el, vajon hogy's mint történt
    De mivel látom a gondolkodás nehezen meg, hát ez a filmet sem neked készítették.
  • CSOCSO
    Mivan?? NAH MERT?? tanits Mester!! MIERT??? magyarazd meg!!! nekem fingom nincs.. egyszeruen csak egy szar elbaszott jelenet es a magyarazatod sem fogja oscar dijassa valtoztatni a velemenyemet.

• homeless
    Kamu. Egy Ed Gein nevű sorozatgyilkos inspirálta a készítőket, aki különböző tárgyakat készített az áldozataiból, pl hamuzót. De a film 90%-a kitaláció, csak azért reklámozzák igaz történetként, hogy többen megnézzék.
  • stargatelost
    jó, akkor nem igaz, a lényeg hogy jó filmek :D

na más:

Boogeyman 2

gondolom, akik látták az első részt, sokaknak nem tetszett (nekem tetszett :) )
    nos ez az úgynevezett második rész kifejezetten jól sikerült, én nagyon élveztem.
    és tartogat pár meglepetést a film, úgyhogy érdemes megnézni ;)
    7/10
  • karajjj
    DEHOGY IGAZ!!!! el ne hidjétek mááár!!!
    semmi valóság-alapja nincs, mindent csak a filmesek találtak ki, egyedül talán Ted Bundyval lehet valami párhuzamot vonni, mert az ő "tevékenységéből" merítettek ötletet
  • SASboy
    így van
  • Dynamic
    AvP 2.

Biztos jó film.Csak kár, hogy nem láttam semmit, mert koromsötétben játszódik.Akár mp3-ban is leszedhettem volna.
  • The FlashBack
    bazzeg, de jó hogy nem vagyok egyedül :)
    nekem se... hogyismondjam....
  • PetruZ
    There Will Be Blood (2007)
    Akár azt is adhatták volna címéül, hogy "There Will Be Boring"... :( Feleslegesen elnyújtott, jó két és fél órás lassú és eseménytelen hömpölygés, amiből legalább fél órát kivágva még lehetett volna is valami. Sajnos a történet pont a mesélési stílus miatt teljesen érdektelenné és unalmassá válik, pedig a karakterek tkp. nem rosszak. Kár, hogy az ugrások miatt mintha kimaradtak volna részek Daniel és Eli történetéből, mivel a vége arra utal, hogy sokkal szorosabb közöttük a kapcsolat, mint amit a filmben láthattunk belőle.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Teljesen érthetetlen az is, hogy Eli megalázása és az apjával történő durva vitája után miért lett elfelejtve a karakter egy jó időre, aztán a keresztelésnél miért kerül elő megint úgy, mintha semmi sem történt volna (miközben csak baromi halványan érzékelhető, hogy a történtekhez vszleg köze van és tud a gyilkosságról is).
    Daniel és H.W. sztorija is csak addig megy úgy-ahogy, míg vissza nem hozatja az intézetből, utána nem történik semmi, majd hipp-hopp felnőve egyszercsak szétválnak az útjaik az utolsó előtti jelenetben.

Egyszóval csalódtam, sokkal jobbra számítottam. Ez így inkább karakterdráma, színházba illő kamaradarab, mint történelmi jellegű film. Szerintem szerencsésebb lett volna ráfeküdni az olajtársaságok kezdeti működésének és trükkjeinek, valamint Daniel és Eli kapcsolatának bemutatására, mint erre a... nem tudom mire.
    Nem tudok magas pontszámot adni neki: 4/10.
  • The FlashBack
    jóvan, haggyad mán inkább;)
  • stargatelost
    elvileg igaz....
    de láttad a sima Texasi láncfűrészes mészárlást is, a Jessica Biel-eset is? mert ez annak az előzménye (ugyanazok a szereplők stb , mármint a család)
  • Riddick21
    Még mindig kíváncsian várom a választ: erre!