1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    There Will Be Blood (2007)
    Akár azt is adhatták volna címéül, hogy "There Will Be Boring"... :( Feleslegesen elnyújtott, jó két és fél órás lassú és eseménytelen hömpölygés, amiből legalább fél órát kivágva még lehetett volna is valami. Sajnos a történet pont a mesélési stílus miatt teljesen érdektelenné és unalmassá válik, pedig a karakterek tkp. nem rosszak. Kár, hogy az ugrások miatt mintha kimaradtak volna részek Daniel és Eli történetéből, mivel a vége arra utal, hogy sokkal szorosabb közöttük a kapcsolat, mint amit a filmben láthattunk belőle.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Teljesen érthetetlen az is, hogy Eli megalázása és az apjával történő durva vitája után miért lett elfelejtve a karakter egy jó időre, aztán a keresztelésnél miért kerül elő megint úgy, mintha semmi sem történt volna (miközben csak baromi halványan érzékelhető, hogy a történtekhez vszleg köze van és tud a gyilkosságról is).
    Daniel és H.W. sztorija is csak addig megy úgy-ahogy, míg vissza nem hozatja az intézetből, utána nem történik semmi, majd hipp-hopp felnőve egyszercsak szétválnak az útjaik az utolsó előtti jelenetben.

Egyszóval csalódtam, sokkal jobbra számítottam. Ez így inkább karakterdráma, színházba illő kamaradarab, mint történelmi jellegű film. Szerintem szerencsésebb lett volna ráfeküdni az olajtársaságok kezdeti működésének és trükkjeinek, valamint Daniel és Eli kapcsolatának bemutatására, mint erre a... nem tudom mire.
    Nem tudok magas pontszámot adni neki: 4/10.