106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Érdekes, mert sztem nem lehangoló a film.
    Igen, a vége szomorú, de ott van benne a "vajon meghal vagy sem? Vajon megtanulta élvezni Bruges-t, vagy továbbra sem vágyik ide vissza, ha esetleg túléli?
    Remény van a film végén, és nem az a durva depresszió sztem, legalábbis mi nem hangolódtunk le tőle, sem én sem a lyány. :)
  • Sephi
    Asszony-nak nem teccet. Nekem meg az egyik kedvencem lett.
  • Blasta
    Hát én ezt tuti láttam, de ha egy hétig csepegtetnéd a vizet a fejemre, akkor sem ugrana be semmi egyéb belőle, valszeg csak fél szemmel láthattam sz.gépezés közben valamikor régen. :)
  • SötétBarom
    Az enyém velem ellentétben nem csipázza a lehangoló dolgokat..
  • Blasta
    Én barátnővel is megnéztem az In Bruges-t, sikere volt ebben a formációban is :)
  • Dynamic
    Nagyon kevés ember van, aki érti ezeket az alkotásokat, inkább a két lökött karakter miatt váltak kultikussá. Mi is már többször megnéztük, és rendszeresen idézgetünk belőlük, de szerintem a filmeket csak Miki bácsi érti:)
  • PetruZ
    Jut eszembe, ha már ilyen filmek, keresek egy regebbit, aminek nem tudom a címét. Amcsi film, egyetemistákról szól, a szokásos sablonokkal, csak a jellegzetes részeket emelném ki, hátha ráismer valaki:
    - A lány barátja valami tudálékos ürge, esti szórakozásuk, hogy valami kártyajátékot (römit?) játszanak, és amikor a lány azt javasolja, hogy valami izgalmasat is csináljanak, akkor a srác fellelkesülve mondja, hogy oké, akkor kapsz X pont előnyt, vagy vmi ilyesmi.
    - Van egy másik srác, aki aféle iskolai fekete bárány. Próbálja elhívni a lányt valami vakációs bulira. A lány nem akar menni, de az előző jelenet után dühből mégiscsak elmegy vele.
    - Az autópályán mennek, amikor elhúz mellettük egy furgon, amelyből a csajok a melleiket mutogatják, a srác meg addig provokálja a lányt, amíg az le nem tolja a nadrágját. Vagy fordítva (s*gg - mell), de mindegy. :)
    - A buliban valami kavarás és félreértés van, a srác egy másik nővel (olyan tipikus plázaribanccal) megy el szobára. Később, a végén, már újra az osztályban fogalmazást kell írniuk egy nyári élményükről, és a tanárnő a srác írását olvassa fel, amelyben leírja, hogy nem történt semmi, és mégiscsak a lányt szereti, összeborulás, bla-bla.
    Ismerős valakinek?
  • PetruZ
    Train Man (http://www.imdb.com/title/tt0456121/)
    Japán romantikus vígjáték, bár ez utóbbi kevéssé van erőltetve, de azért itt-ott lehet nevetni rajta.
    A főszereplő "a" tipikus huszonéves számítógép- és anime-geek, aki egy este a vasúton egy váratlan bátorságrohamban "megment" (nem kell valami nagy hősiességre gondolni :) ) egy lányt egy kötekedő részeg fickótól. A lány hálából egy teakészletet küld neki, amit egy vacsora követ és így tovább, miközben a teljesen tapasztalatlan srácot egyetlen baráti társasága, egy soha nem látott tagokból álló online chat-közösség próbálja ellátni néha egymásnak is ellentmondó tanácsokkal. Egyáltalán nem spoiler, hogy a vége persze happy end, boldogság, és még a chat-haverok is megváltoznak. :)
    Az egész film ilyen japán stílusban előadott "go, get a life!"-felkiáltás, hömpölygő nyál és szirup nélkül (kivétel vége felé, ahol a srác sírós jelenete azért már elég fárasztó). Meg lehet nézni, de nem biztos, hogy barátnős, mert európai felfogással néhol kicsit idegesítő és nem szándékoltan nevetséges lehet. Akiben viszont csörög egy kis geek-vér, meg fogja érteni. :)
    Legyen mondjuk egy 7/10.

Numb (http://www.imdb.com/title/tt0795439/)
    Matthew Perry is bepróbálkozott egy szomorúpofa lelki szegény Will Ferrell rip-off-fal, de ez a film azért kevésbé marad meg az emlékezetünkben.
    Egy krónikus depressziós, annak is egy különösen ritka fajtájában szenvedő forgatókönyv-írót alakít, aki csak sodródik az életben, képtelen bármiféle érzelmi reakcióra (pl. csak azért lop a boltokban, hogy legyen valami adrenalinlökete, de ez sem igazán működik). Egy megbeszélésen viszont találkozik álmai nőjével, és az ő hatására kétségbeesett hadjáratba kezd pszichológusokon át szanatóriumokig, hogy kilábaljon az állapotából.
    Nem mondhatni, hogy az alapötlet valami egetrengető lenne, sajnos a film is eléggé lehangolt és üres, egyedül talán a pörgő (és egyébként csini és vadítóan vörös) Lynn Collins próbál valami színt vinni az egészbe, ami feltehetően rendezői koncepció, hiszen próbálja kirángatni Perry-t a melankólikus állapotából, és ezek a jelenetek inkább élettelibbek. Ettől (és a viszonylag jó bőr mature-vonalat erősítő Mary Steenburgen kisebb fellángolásaitól) eltekintve viszont elég unalmas egy film. 5/10
  • Lipi1980
    Próbáltam megnézni két Kapa és Pepe filmet:
    Nekem lámpást adott a kezembe az Úr Pesten
    és
    Anyád! Szúnyogok

Mindkettőt kb. 20 percig bírtam nézni, és nem értem, hogy most Jancsó csinál túl művészi filmet, vagy a hiba bennem van...

A kapa-pepe poénok tetszenek, de az egész film nézhetetlen...
  • Atisz #38649
    Ebből azt akartam kihozni, hogy manapság sajnos a mainstream filmtermés kb. 2/3-a ebből a 2 kategóriából kerül ki... :/
  • Atisz #38648
    Háát én a Pókember 3-nál fogadtam meg hogy soha többé képregényadaptáció (transformers-t mondjuk azért még megnéztem, bár nem kellett volna - bár elismerem, hogy a 10 év körülieknek nagyon bejöhetett az a film). Animációs filmet meg azért nem nézek, mert idétlen.
    Az összes többi azonos esélyjel indul.
  • desigo
    Wanted 7/10

Egy-két baromságtól eltekintve pozitív csalódás volt a bemutatóhoz képest.
    A hanghatások nagyon ott voltak a szeren de a kamerát sokszor rángatták fölöslegesen akkor pár másodpercig élvezhetetlen volt a film.

In Bruges 8/10

Na ez nem egy barátnővel megnézős.
    Hangulatos egy film.Engem végig lekötött.
    A törpe kicsit idegesített időnként xD
  • precision
  • tep
    melyik a Toni és melyik a Jeeja?
  • tep
    The Protector 10/10 ez is :)
    a végén a kar-láb törés-zúzás nagyon ott volt
  • Sephi
    Jaja én is... atom durva...
  • desigo
    na ez komoly teljesítmény
  • CSOCSO
    "Elméletileg minden trükköt meg lehet csinálni, amit a filmebn látunk, de a gyakorlatban.."

MIVAN??? ezt neked ki mondta? ezt irtak valahol vagy almodtad?
  • CSOCSO
    koszi az infokat.. a film valoban jo volt. legalabbis nekem nagyon tetszett!

• SötétBarom
    In Bruges

Ez elég szigorú film.. Rengeteg helyen rámtört a röhögés, de alapvetően rettentő szomorú. A vége után pislogtam is jóideig. Kurva jó.

9/10
  • Dynamic
    "Én olyan 50k szavazat után engednék csak fel arra a listára egy filmet."

Nekem úgy rémlik, régen így volt. Nem pont 50k-nál, de pár tízezer után.Legalábbis meg voltam róla győződve, hogy eddig így ment.
    De lehet, hogy tévedek.
  • ProGabe #38637
    nem! pont azt kerülik el vele,ami ellen itt felléptek páran.ugyanis a listára a súlyozott pontszám kerül.tehát nem igazán számít mennyien szavaztak rá.statisztika rulz...

"Sztem undorító hogy 6 filmelőzetesből 3 animációs film, 2 pedig képregényadaptáció -_-"

ezért kell kiselejtezni a sok szemetet. az egy dolog hogy a Pixar is évente jön ki új filmmel,de teljesen más csoport csinálja őket,több éven át. és nem 5-6 részre terveznek egy koncepciót (lsd Shrek,Kung-fu Panda)
  • Hoz_Hun
    Wanted

Erre beültem a moziba és megnéztem, nagyon tetszett. Azt olvastam, hogy a képregényíró büszke volt hogy milyen jól adaptálták a filmjét, mert szinte kockáról kockára benne vannak a filmben. Kizárt dolog hogy ezt nyilatkozta volna!!! Kb az első 20 percben vannak hasonlóságok aztán kifújt. A sztori annyira más, hogy számomra teljesen ismeretlenül közelített a vége fele és más is volt.

Először is nem bérgyilkos társaság, úgy kell elképzelni, mintha a képregények összes fő gonosza egy bandába tömörülne kezdve a Jokerrel, meg Kétarcal vagy Goblinnal stb és ezek alkotnának egy szuper gonosz szövetséget. Ebből kifolyólag szuperképességekkel rendelkeznek a tagok. A film messze nem rugaszkodik így el a valóságtó (bár távol maradtak tőle így is). Ez számomra pozitívum, mert ekkora szemetekkel, mint akik a képregénybe vannak nehéz azonosulni. Csak egy példa: amikor Fox bemegy Wesley-ért a boltba, akkor a csaj azzal kezdi, hogy minden ott lévő (ártatlan) embert lemészárol. Wesley kiképzésébe is beletartozik hogy random megöljön ártatlanokat (gyomorforgatóan beteg képregény amúgy).
    A karakterekről néhány szó. Wesley filmbeli alakja jól hozta a szerepet, bár a képregényben Eminemről mintázták a szereplőt. Foxnak Joli jó volt, bár nem volt annyira közvetlen (laza) mint a képregényben, ott ráadásul folyamatosan dugnak. Őt Halle Berry-ről mintázták a képregényben. A faterja egy dagadt állat (na jó nem dagadt, csak pocakos), a pókember cipőjét (zokniját vagy mit) viseli, de hasonlóan hal meg mint a filmben (ezzel kezdődik a film is képregény is). Még a szervezet vezetője az aki elég jól stimmel (csak nem néger), de a többi szereplőt én fel sem ismertem a képregényből.
    A sztori: Ez kb addig mutat hasonlóságot, amíg Wesleyt elkezdik kiképezni, onnantól fogva teljesen más!

A film története jobban tetszett, mert erkölcsileg elfogadhatóbb. Jobban mondva ez talán elfogadható, a képregény az egy beteg dolog tele pszichopata gyilkosokkal. Amikor a képregényt olvastam biztosra vettem, hogy a kitalálójával valami komoly gondol lehetnek. Mondjuk azzal is aki ebből filmet akart, bár így átírva egész jó lett.

9/10

Egy kis Spoiler azoknak akik már látták és nem olvasták a képregényt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A képregényben nincs semmilyen fonal, meg jóslás célpontokról, egy alvilági hatalmi harcról szól az egész. A képregényben Fox nem hal meg a végén és az apjával sincs keverés, azaz tényleg azaz apja aki a film/képregény elején szerepel. A képregényben az egy megrendezett kinyírás volt és nem is halt meg, és a végén kiderül, hogy ő (a faterja) áll az egész mögött. Wesley nem konfrontálódik a Szövetséggel, de elég durván mennek a leszámolások egymás között. Egyenlőre ennyi, de tulajdon képen két történet a film meg a képregény
  • precision
    Ejjnye, tudhatnád hogy az ilyen filmeket 'kölcsönözni' szoktuk :D
  • Sceleton
    Wanted - 2/10
    Borzalmas egy film... Elméletileg minden trükköt meg lehet csinálni, amit a filmebn látunk, de a gyakorlatban... A filmben van egy - két vicces beszólás. Amúgy Pocsék... A sebbeség általában normál idejű, de aztán a csatákban hol lassítanak, hol gyorsítanak...
    Sajnálom, hogy kiadtam rá a pénzt...
  • Blasta
    De ha 9.2/10 a user rating, akkor a top250-es listára hogy került fel 8.9-cel? Vagy csak a frissületlenség miatt van ez? :)
  • Blasta
    Büszke vagyok Rád Jánosom!!!!! :D
  • Blasta
    Najó, legyen inkább 25k a minimum szavazat, és akkor a régi, kevesek által látott és pontozott filmek is konkurensek lehetnek
  • Loál János #38630
    Az tényleg durva.
    Egyébként moziban láttam a bemutatóját, és (mint megrögzött animációsfilm-utáló!) azt mondtam rá, hogy: na, ezt megnézem majd.

• Blasta
    Na jól megmondtuk 3an is :D
  • Blasta
    Azért szar mert pár szavazat után máris felhelyezi a filmet a top250 listára, pedig ott azért hatványozottan több szavazatot kapott filmek vannak. Én olyan 50k szavazat után engednék csak fel arra a listára egy filmet.

Én amúgy csak a 9.2-es átlagot néztem, az is elég dúva 8k szavazatból.
  • Atisz #38627
    Uh ezt nem tudtam, akkor tényleg szar... bár végülis van benne némi ráció. :/
  • Loál János #38626
    Azért fos, mert egy alig 9ezer szavazatot kapott film feljuthat a top10-be, a 100-300k szavazatos filmek közé.
  • precision
    azért mert ~9000 szavazattal nem lehet bejutni a top 10-be
  • Atisz #38624
    Igen? Miért fos? Először a jó pontok kerülnek regisztációra és csak aztán a rosszak? :)
  • Loál János #38623
    Ez csak átmeneti, az imdb fos pontozórendszere miatt.
  • Atisz #38622
    Lol azért durva hogy máris #6...
  • Loál János #38621
    Mármint a 6. helyezés?
    Majd nézd meg 1-2 hét múlva.
  • Loál János #38620
    Nekem nem jött be. Herótom volt a csodagyerektől, meg a mindentudó, baromititokzatos hajléktalantól. Volt 1-2 jó ötlet, meg helyenként szép megvalósítás (pár jó kameraállás, meg néhány helyszín), de a zenekar tagjainak jelmeze szvsz tényleg csak a színpadra való. Na nem mintha kedvelném őket. :D
  • Atisz #38619
    Sztem undorító hogy 6 filmelőzetesből 3 animációs film, 2 pedig képregényadaptáció -_-

Egyébként a szemekkel érik el, roppant kifejező.