[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hoz_Hun #38636 Wanted
Erre beültem a moziba és megnéztem, nagyon tetszett. Azt olvastam, hogy a képregényíró büszke volt hogy milyen jól adaptálták a filmjét, mert szinte kockáról kockára benne vannak a filmben. Kizárt dolog hogy ezt nyilatkozta volna!!! Kb az első 20 percben vannak hasonlóságok aztán kifújt. A sztori annyira más, hogy számomra teljesen ismeretlenül közelített a vége fele és más is volt.
Először is nem bérgyilkos társaság, úgy kell elképzelni, mintha a képregények összes fő gonosza egy bandába tömörülne kezdve a Jokerrel, meg Kétarcal vagy Goblinnal stb és ezek alkotnának egy szuper gonosz szövetséget. Ebből kifolyólag szuperképességekkel rendelkeznek a tagok. A film messze nem rugaszkodik így el a valóságtó (bár távol maradtak tőle így is). Ez számomra pozitívum, mert ekkora szemetekkel, mint akik a képregénybe vannak nehéz azonosulni. Csak egy példa: amikor Fox bemegy Wesley-ért a boltba, akkor a csaj azzal kezdi, hogy minden ott lévő (ártatlan) embert lemészárol. Wesley kiképzésébe is beletartozik hogy random megöljön ártatlanokat (gyomorforgatóan beteg képregény amúgy).
A karakterekről néhány szó. Wesley filmbeli alakja jól hozta a szerepet, bár a képregényben Eminemről mintázták a szereplőt. Foxnak Joli jó volt, bár nem volt annyira közvetlen (laza) mint a képregényben, ott ráadásul folyamatosan dugnak. Őt Halle Berry-ről mintázták a képregényben. A faterja egy dagadt állat (na jó nem dagadt, csak pocakos), a pókember cipőjét (zokniját vagy mit) viseli, de hasonlóan hal meg mint a filmben (ezzel kezdődik a film is képregény is). Még a szervezet vezetője az aki elég jól stimmel (csak nem néger), de a többi szereplőt én fel sem ismertem a képregényből.
A sztori: Ez kb addig mutat hasonlóságot, amíg Wesleyt elkezdik kiképezni, onnantól fogva teljesen más!
A film története jobban tetszett, mert erkölcsileg elfogadhatóbb. Jobban mondva ez talán elfogadható, a képregény az egy beteg dolog tele pszichopata gyilkosokkal. Amikor a képregényt olvastam biztosra vettem, hogy a kitalálójával valami komoly gondol lehetnek. Mondjuk azzal is aki ebből filmet akart, bár így átírva egész jó lett.
9/10
Egy kis Spoiler azoknak akik már látták és nem olvasták a képregényt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A képregényben nincs semmilyen fonal, meg jóslás célpontokról, egy alvilági hatalmi harcról szól az egész. A képregényben Fox nem hal meg a végén és az apjával sincs keverés, azaz tényleg azaz apja aki a film/képregény elején szerepel. A képregényben az egy megrendezett kinyírás volt és nem is halt meg, és a végén kiderül, hogy ő (a faterja) áll az egész mögött. Wesley nem konfrontálódik a Szövetséggel, de elég durván mennek a leszámolások egymás között. Egyenlőre ennyi, de tulajdon képen két történet a film meg a képregény