106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • fifi
    csak nekem furcsa, hogy az új batman filmmel kapcsolatban mindenki Jokerezik itt, de Bale-ről alig van szó? Ennyire ellőtték volna a kedves rendezők az arányokat?
  • Dynamic
    The Dark Knight

Sokan leírtak már mindent, így nem eresztem bő lére.
    A korábbi véleményekben mindenki oda-vissza volt a filmtől és a Heath Ledger által nyújtott teljesítményért.Na, gondoltam, majd most jön ami szokott:mindenki elélvez a gyönyörtől, én meg a nagy várakozás hibájába esve egy közepes alkotást kapok.Nem így lett!Egyszerűen hihetetlen hangulat árad a filmből.És igen, egyértelműen Joker aki végig brillírozik, aki olyan produkciót mutat be amit csak nagybetűs MŰVÉSZETNEK tudok nevezni.Komolyan, már az első jelenete után azt vártam, mikor tűnik fel ismét a vásznon.Félelemetes és lenyűgöző volt egyszerre amit bemutatott!Szerencsére a többi szereplővel sem volt probléma, egyedül Maggie Gyllenhaal szerepeltetését tartom kissé furcsa választásnak, aki valljuk be, nem az a klasszikus szépség.Egy finomabb vonásokkal rendelkező nő, jobban illet volna a filmbe, és hihetőbb lett volna, hogy két főszereplő is odáig van érte.De ez legyen a legnagyobb probléma:)

10/10
  • tommyg
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    milyen pingvines jelenet??
  • miki36
    The Dark Knight
    Szenzációs. A színészek fantasztikusak, főleg Ledger, hihetetlen jól játszotta Jokert. Maggie Gyllenhaal sokkal jobb volt szvsz, mint a Beginsben Holmes. Eckhart, Freeman, Oldman, mindenki rendben volt.

Nolanék nagyon eltalálták ezt a filmet(is). Fantasztikus volt, ahogy vegyítették az akciójeleneteket a történettel, történetvezetéssel.

Többet nem is írnék most róla. Minden tetszett benne, elképesztően jó, lenyűgöző film.
    10/10
  • xxxpaulxxx
    Értenek is az USA-ban a filmekhez:P
  • fifi
    hát ja...
    érdekes dolog, hogy a film pl az USA-ban óriásit bukott, errefelé mégis 10-ből 9 ember kultfilmként magasztalja... hozzáteszem sztem is nagyon jó film.
  • ForzaInter
    Donnie Darko

hát ez durva volt, bár pár dolog elég zavaros, de nagyon megfogott film 9/10.
  • autoszimulator
    Na számomra a Sötét Lovag 10/10 :) Ilyen még nem nagyonvolt, hogy éjféltől, két és fél órán keresztül ne legyen egy perc sem, mikor unom, vagy már aludnék... Wanted és társai alatt, bár azokon 22.15-re mentünk, minden aludtam volna legszvesebben, itt eszembe sem jutott :) Egyszerűen fenntartotta az érdeklődést az emberben.
    Batman számomra is egy kicsit fura volt a filmben, főleg a hangja zavart. Jokert viszont annyira de annyira jól játszotta Heath, hogy az valami eszméletlen.. Emelem kalapom...
    Magyar felirat meg számomra eléggé elkapkodottnak tűnt, vagy nem tudom, sokszor nem is teljesen az volt fordítva, amit angolul mondtak, és nem, nem azért, mert igy jobban hangzott magyarul.
  • Blasta
    "Érzésem szerint Nolan túl nagy figyelmet adott a többi szereplőnek, és elfeledte, hogy talán a Bruce-nak is kellene valami komolyabb. "

Én ugyan csak ma fogom megnézni, de az előzetesek és a spoilermentes kritikák után nekem is pont ez jött le a filmből.
  • Sephi
    The Dark Knight -

Rájöttem, hogy ebben a Batman filmben, maga Batman volt az akit zavart. Érzésem szerint Nolan túl nagy figyelmet adott a többi szereplőnek, és elfeledte, hogy talán a Bruce-nak is kellene valami komolyabb. Ugyan, hogy nézett mar ki az a maszk rajta? A Batmobil és a motorbicikli rohelyes volt. A szonar dolog.... Lehet azért kellet mindezt megtartani, mert legyen mar koze a Comic-hoz?

Final Verdict : A film nagyon jó volt, eltekintve magától a Batman-tol és a
    Two Face időhúzásról... simán belefért volna a kov részben
    , azt kell hogy mondjam nekem egy élmény volt.

8/10 csakis a fentiek miatt húztam le, amúgy nálam is 10/10 lenne.

[spoiler] Miért nem ölte meg a Joker-t ha mar nincs ki eljátsza? A vegen, a credits után, a pingvines jelenet igaz?
  • MrSpock
    Én ezért nemadok annyira az imdb-re,mert pl ilyen és hasonló színvonalú filmekre 1-est adnak.Azért ha 7000-ren beirják,nehéz kompenzálni,hogy mondjuk 9-es átlag jöjjön ki.Akik meg 1-es adnak csak azért teszik,hogy lehúzzanak valamit.Szerintem nagyrésze nem is látta.
    Így lehetne mondjuk egy városban felhívni az embereket akiknek van gépük,hogymindenki szavazzon egy adott filmre .Máris lehet felhozni,meg buktatni filmet az imdb-n.szavaznak egy 20ezren és máris látszódik az eredmény.
    Ja és ha megnézed ez a film,még ha nem is tetszik valakinek,vagy nem rajongó,akkor is minimum 5-6-os.1-es film? Honfoglalás,meg hasonlók,ami tényleg szenvedés volt végigülni.
  • Shep
    Mumia 3

Bár sokak szerint nem méltó folytatás, nekem mégis tetszett, látványos volt, pörgős, poénos és ha én moziba megyek pont ezt várom

8/10, mert az Evelynt alakító Maria Bello roppant gyenge teljesítményt nyújtott.
  • Sephi
    Az a baj a TDK-val, hogy nem tudom eldönteni, hogy most akkor kurvára tetszett vagy nem.

Nem tudok róla írni, talán nem tudom megemészteni.

Ezt látni kell.
  • HeadHunter86
    Gyógyós az mind. Nemtom mér jó ez nekik.
  • zaki
    Az biztos, már több mint 7ezer birka szavazott egyesre :P
  • desigo
    Végig lekötött és a film után még én győzködtem a többieket,hogy mekkora jóság.Talán túlságosan nagy volt az elvárás.

8 pontot azért mindenképpen érdemel + 1 Heath Ledger miatt.
    Kár,hogy nem élvezhette a sikert :/

Az tuti,hogy nemsokára le fog csúszni az IMDB elsőségről...
  • HeadHunter86
    http://headhunter86.blogspot.com/2008/08/dark-knight-vlemny.html

Dark Knight éjféli vetítés.
  • Riddick21
    ez a leírtak alapján kb. 6/10nek tűnik, nem kötelező magas pontszámot adni, ha nem tetszett... ;-)
  • desigo
    Azért van itt bőven rajongó :)

szerintem ez nem lett 10 pontos de egy 9-et megér

Ahogy elkezdődött a film egyből elcsendesedett a terem.Mindenki síri csendben koncentrált és ez megmaradt a film végéig.Csak a poénoknál volt nevetés.
    Heath Ledger eszméletlenül jó volt és szerintem volt olyan jó Aaron Eckhart is.Christian Baleről ezt már nem mondanám.A Batman hang pedig kissé bénának is hatott.
    Amikor Joker besétál a gengszterek közé és levágja a ceruzát majd beszól,hogy eltünteti az ütött rendesen.
    A rendőrök és a városvezetők karakterei szerintem nem voltak eléggé kidolgozva.Lehettek volna szeretni vagy gyűlölni való karakterek is de eléggé semlegesek voltak.
    Ahogy telt az idő úgy esett a film színvonala is de ezt mindig maxra húzta Joker és Dent színre lépése.
    Kétarc sérült feje max 2 másodpercig tűnt félelmetesnek a későbbiekben inkább nevetséges volt.
    Ami nagy jelenet volt még az a hajón a detonátoros részek.A brutál állat rab elkéri majd egy pillanat alatt kidobja az ablakon a detonátort.Az ütött...
    A végéről simán le lehetett volna hagyni fél órát.
    Nem kellett volna erőltetni ezt a kétarcos történetet.Meg lehetett volna hagyni következő résznek.
    A zenéje hatalmas volt.Le a kalappal James Newton Howard és Hans Zimmer előtt!
  • tommyg
    énis

10/10
  • Sephi
    The Dark Knight -

.... na megneztem. Holnap irom... az "elmenyt"...
  • desigo
    lesz hangulat a teremben az tuti...
  • tommyg
    minnyá TDK
  • Count Adyn
    Csatlakozom:D
  • xxxpaulxxx
    jajaja meg kell nézni:D
  • autoszimulator
    készüljetek, mindjárt itt az idő :DD
  • Kojiro
  • xxxpaulxxx
    Nah erre számítottam! Köszönöm:D
  • sandor8206
    Ha az ez igaz megnyugodott a lelkem és remélem a tied is
    "Nem Shia LaBeouf lesz az Indiana Jones 5 főszereplője, jelentette ki George Lucas a Clone Wars rajzfilm sajtótájékoztatóján a San Rafael-i Big Rock Ranchen. "Harrison Ford az igazi Indiana Jones, nem Shia. Ha a fiú lenne a főszereplő, 'Mutt Williams és Elvis keresése' lenne a film címe" - próbált viccelődni a kockásinges rendező-producer, de az Indy 5 igazi címét már nem árulta el, csak azt, hogy "A sztori a polcomon pihen, 50 másik filmtervemmel együtt".
  • zaki
    Batman Begins

Holnap mozi, gondoltam újranézem a filmet hangulat fokozása érdekében :p
    Nos a bevezetés kicsit hosszúra, és néhol kicsit uncsira sikeredett, de szükségszerű volt, hogy megtudjuk hogyan vált Batmanné, honnan szerezte a harci tudását, stb... Ez teljesen kimaradt a 89-es filmből, semmit nem tudunk meg a múltjáról, kb annyit, hogy kinyírta Joker a szüleit... De mikor visszatér Gothamba BW, onnantól már megy a pörgés ezerrel... Nagyon jó, hogy megpróbáltak mindent megmutatni, hogy honnan szerzi a "játékszereit", ami csakugyan nem derült ki a korábbi részekből, csak vannak, biztos jó szabója volt... :D
    A főgonoszt alakító Liam Neeson helyére találhattak volna jobbat, vagy valami karakteresebb csókát, mert sok emlékezetes gesztusa, vagy mondata nem volt... Annál inkább Morgan Freemannek, aki kevés szerepet kapott, de mikor játszott, mindig mosolyogtam közbe :P Cristian Bale tökéletes választás volt, nem lehetett egyszerű "visszahíznia", mert nem sokkal a Gépész után keződött a forgatás... Csak Miss Cruise lógott ki a sorból, nem csoda, hogy lecserélte Nolan Maggie Gyllenhaal-ra...
    Amúgy nagyon szórakoztató múvi, látványosra is sikeredett, főleg a Batmobilos rész... xD

Simán a legjobb Batman film eddig: 9/10
    Holnap meg úgyis 10/10-es lesz a Dark Knight... :D
  • PetruZ
    Son of Rambow (2007, http://www.imdb.com/title/tt0845046)
    A trailer-ek és a képek által sugallt szimpla "rambós" gyerekvígjáték-képzet egyáltalán nem igaz, viszont ez mit sem von le a film azon értékeibõl, amelyek miatt egyébként határozottan érdemes megnézni. Ugyanaz a helyzet, mint a Be Kind Rewind esetén, tehát vigyázat: az elõzetesek megtévesztõek! Nem véletlenül említem a BKR-t sem, ugyanis a két film sok dologban hasonlít egymásra.
    A '80-as évek vidéki Angliájában járunk, egy általános iskolában, ahol a legkülönfélébb helyekrõl származó angol gyerkõcök tanulnak. Ide jár a csenevész Will is, egy mélyen bigott vallásos közösség tagja, akik sok dolgot elutasítanak, ennélfogva a kis Will az órák egy részét kénytelen a folyosón tölteni, mivel nem nézhet televíziót még akkor sem, ha egyébként oktatási anyagok mennek rajta. Egy ilyen alkalommal megismerkedik a vele egykorú Lee Carter-rel, aki szintén többnyire a folyosón tölti az órákat, de õ egészen más okból: égetnivalóan rossz kölyök, az iskola szégyene, igazi "devil-child", ennélfogva többször rakják ki az órákról, mint amennyit bent tölt. Természetesen ez a legcsekélyebb mértékben sem okoz neki lelkiismereti problémát. :) Mindenesetre a megismerkedésük után Will életében elõször lát tévét, sõt, elsõ filmélménye rögtön a Rambo elsõ része lesz, ami hihetetlen hatással van rá. Az amúgy is élénk fantáziájú gyerek szigorú rend szerint megszabott élete egy csapásra fenekestül felfordul, és újdonsült barátjával elhatározzák, hogy megcsinálják a film folytatását, amelyben Rambo fia (Will) és Trautman (Lee) elindul, hogy kiszabadítsák a hõs katonát a gonosz madárijesztõk fogságából. Pont kapóra jön, hogy cseretanítás keretében éppen ekkor vendégeskedik náluk egy francia osztály, tehát statiszta is lesz bõven. A baj csak az, hogy Didier, a francia bájgúnár szintén fõszerepet akar, valamint az egyházközösség vezetője, Joshua testvér is határozottan rossz szemmel nézi Will eltévelyedésit, és mindezek aláássák a két angol gyerek barátságát...
    Kedves, aranyos film, néhol vígjátéki, néhol komolyabb jelenetekkel (drámának azért nem mondanám), de igazából a két teljesen eltérõ életû és világlátású gyerek sorsáról, no meg a teljesen amatõr módon, de szívvel forgatott filmrõl szól igazán (ismétcsak lásd: BKR). Nem mondanám, hogy egyedülnézõs, vagy barátnõzõs film, ezt inkább régi, igaz haverokkal kell megtekinteni, és utána elmenni egyet sörözni. :) 9/10
  • tep
    Insanitarium : 6/10

The X Files-I Want to Believe : 6,5/10....nem ezt vártam , csalódtam
  • Sceleton
    Mulan II
    8/10
    A Klasszikus Walt Disney folytatása. Sajnos csak most tudtam megnézni. De nem nagyon marad el az első rséz mögött. Érdemes megnézni.
  • xxxpaulxxx
    Indiana Jones 4
    8/10
    Igen... Ford még mindig a régi:) Nagyon tetszett a film vicces, izgalmas, néhol "félelmetes" (barátnőmnek)... igazi Indiana Jones:D
    bár azért a végén a repülő csészealjas részt túlzásnak találtam... de ezt korrigálta az, hogy minenki visszahúzódott, Indy meg csak áll és bámul mert lenyűgözi a látvány

Viszont szerintem lesz folytatás... láttam egy két utalást rá... ha mással nem is akkor a "trónörökössel" (nagyon remélem hogy Harrison Ford nélkül nem lesz több Indy...
  • I.C.ram
    ZIL az! :)
  • Davidus
    night watch végtelenül szar film. egyedül a szaltózó ifa jó benne:D
  • qper
    Jumper:

Kőkeményen bealudtam rajta az este, annyira gyenge az egész

4/10

Éjszakai őrség:
    Számomra borzalamsan követhetetlen sz*r film, nem értem az ajnározást. A gyors vágások idegesítettek benne, abba is hagytam kb. 30 percnél az egészet.

3/10

Doomsday:
    Nagyon szerettem Nedil Marshalltól már a Descent-et is, ebben sem csalódtam. Nagyon bejött az egész film A-Z-ig, Rhona Mitra pedig továbbra is Istennő, de legalábbis az egyik legszebb színésznő szvsz.

8/10
  • fifi
    nem, én is leszarom...
  • desigo
    Jumper 5/10

elég gyengus film lett...
  • tep
    After The Sunset : 9/10
    Se7en : 10/10