106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Egy kis info a "gagyi" CGI-hez:
A rendező eredetileg fekete-fehérben kívánta leforgatni ezt a filmet, ezért sem foglalkozott a "szörnyek" tökéletes megjelenítésével. Hiszen fekete-fehérben úgy sem látszik a kidolgozottságuk. Azonban a stúdió nyomására kénytelen volt színesben megcsinálni a filmet, az effektek meg maradtak olyanok amilyenek...
Szerencsére egy hónap múlva hazánkban is megjelenik a film DVD-n, amelynek második lemeze tartalmazni fogja a rendező által preferált színtelen változatot.
Íme néhány kép belőle...egészen más lesz a hangulat. -
Persze, hogy nem esik le neki, meg sem lepődtem ezen -
Ha gondolod, egy szavadba kerül és szívesen nyitok Neked is egyet, ÉS ODA VÉGRE GOND NÉLKÜL MÁSOLGATHATOD BE A FOSTALICSKA, ÓVODÁS SZINTŰ FILMKRITIKÁIDAT!!! -
Hát kérlek, ahogy parancsolod:
"A Doom egy jó film, az akciók rockzenével vannak fűszerezve, és ez benne a jó"
Általános iskola 4. osztály? Többet nem végezhettél, ez 100%.
"A film cselekménye érdekfeszítő tud lenni, már akinek"
A kék szín sokaknak tetszik, a többieknek nem. (remélni sem remélem, hogy felfedezed a rejtett összefüggést)
"Bartkowiak az operatőri munkásságával vált híressé, de sztem jól rendezi filmjeiket, pl. Öld meg Rómeót, vagy éppen a Doom."
A FILMJEIKET? Kiknek a filmjeit rendezi? 1+1=?
"The Rock sztem jó színész, aki a végén meg nem fontos szereplővé válik"
Nem fontos szereplővé válik????? Ez nyelvtanilag is egy kalap szar, ráadásul még nem is igaz, lévén ő lesz a film főellensége. :))))))))) No de mindegy, biztos a gyógyszeredet kerested mikor a film végénél jártál.
"A másik szereplőt, aki a történet folyamatos előrehaladtával főszereplővé nőtte ki magát, az Karl Urban szerepe"
Hogy érted, hogy a másik főszereplőt??? Nem felejtettél ki 1-2 szót ebből a mondatból? :)))
"a rendező egyetlen kreatív pillanatában megidézi"
Áhhh, erre már tényleg nem tudok mit mondani, felfoghatatlan számomra az értelem ilyen fokú hiánya.
" Ez egy újdonság volt, mint filmszakmaialag is, mint operatőri munkaialag is."
Várj, segítek: A Magyar nyelv az ilyen esetekben a "mint" szó helyett a "MIND"-et használja. De semmi baj!
"a budget 60 millió dolcsiba került, de sztem ezt a filmet még 30-35 millából is ki lehetett hozni"
A budget került 60 millába??? Tehát itt azt mondod, hogy a költségvetést megvásárolták 60 millióért?
Tovább megyek: Te hálivudi producer vagy, aki simán vágja, hogy egy ilyen film feleannyiból is kijön???
Abba ne hagyd!
MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!!!
Szakadok!!! :)))))))) -
saját fórumokba általában magának nyit az ember topikot. mellesleg az egy poén, ha nem esett volna le. -
Ez saját vélemény amúgy, ilyen vagyok. Ez van.
Ha lesz rá alkalmam biztos megnézem azt a spanyol filmet... -
tényleg, ez olyan mint egy nyilvános önkielégítés a telefonfülkében.
- persze egy percig élvezetes.- -
vagy esetleg nem írnál olyat hogy a doom röbbszöri nézésre is megállja a helyét..hidd el erre hatapni fognak a topiklakók
nem arra gondolok hogy csak művészfilmekről írj ezután, de megnézhetnéd mondjuk a Companeros (Vamos a matar, compañeros)c. filmet. ez is lightos, de mégis csak franco nero. erről írjál, kiváncsi vagyok a véleményedre. -
Akkor mi értelme lenne a topiknak, ha csak az új filmeket néznünk? Nosztalgiázni már nem is szabad? Mindjárt beírom a Halál 50 órája c. filmet:D Ezt akarod? xD -
Nálam ez üti ki a biztosítékot: Blasta a király
Ha már itt tartunk!
Saját magadnak nyítol topikot, ennél szánalmasabb nem is lehet, meg amit írtál bele az első oldalon. -
talán megbékélnének ha nem olyan filmekről írnál amiket már 100x kielemeztek: mint a doom, vagy kevésbé populárisabb..de nem pópós(XXX) -
A keresztapa
Ha már megvettem az 5 lemezes kiadást, akkor illene megnézni :D Zseniális film....Brando meg egyszerűen kész :D Nem tudok sokat írni róla......alap.... .D 10/9.5 -
Nem volt rossz film.....1-nek elment... :D az FPS-es rész nekem bejött.... :D Nem volt nagy cucc, de, jó volt :D -
Már leírtam ide, amit írtam, szal... már elolvastad. -
A Doom egy jó film, az akciók rockzenével vannak fűszerezve, és ez benne a jó. A játékot nem ismerem, csak hallottam a játék jó hírnevéről.
A film cselekménye érdekfeszítő tud lenni, már akinek :D
Rendezésről: Bartkowiak az operatőri munkásságával vált híressé, de sztem jól rendezi filmjeiket, pl. Öld meg Rómeót, vagy éppen a Doom.
Színészekről: The Rock sztem jó színész, aki a végén meg nem fontos szereplővé válik, csak úgy eltűnik, pont mint egy mellékszereplő. Aztán meg előjön a nagy semmiből, és durr bele... Sztem kelekótya szerep volt ez Dwayne Johnson-nak, az elején nagy hazafias tekintetű: kimentünk mindenkit bármi áron szituval, később a jelleme azokhoz a katonákhoz hasonlítható, akik már voltak "erkölcstelen" (pl. vietnámi háború szitu) háborúban, s céljuk: a pusztítás, mindegy az, h ártatlan vagy sem.
A másik szereplőt, aki a történet folyamatos előrehaladtával főszereplővé nőtte ki magát, az Karl Urban szerepe, s mellékből főszereplő lett. Halálraitéltként könyveltem el a többi kommandósokkal együtt, kivéve persze, h Rock és a szöszi megmenekül... ez csak az én tézisem.
Nagyon érdekes volt a Föld (Nevada) és a Mars közti úti megtétele, azon a bizonyos Bárka nevezetű "izén":D
A cselekmény elmegy azzal, hogy a kommandós csapat apránként leamortizálódik, hogy végül az utolsó percekre jusson egy-két nagy jelenet, beleértve a bírkózást is:D The Rock egy fura szerepváltás után bemutat egy kis pankrációt is, és a rendező egyetlen kreatív pillanatában megidézi a nagy hírnevű játékot egy rövid fps-ses szenzációval, amikor egyenesen a főszereplő Karl Urban szemszögéből láthatjuk a szörnyek irtását. Ez az fps-styl a filmtörténelem legnagyobb húzása/bukása volt, most ez valakiknek be jön, valakiknek nem. Nekem bejött, sőt! Ez egy újdonság volt, mint filmszakmaialag is, mint operatőri munkaialag is.
Ezt egy nagyon jó ötletnek tartom, nekem még eszembe sem jutott volna ilyesmi, h csak a stukit látjuk a vásznon, meg amerre nézeleg a főhős.
Összességében többszöri nézésre megállja a helyét ez a film. Profitálásként mind hazai, mint összes hozományi bevételben elbukott, a budget 60 millió dolcsiba került, de sztem ezt a filmet még 30-35 millából is ki lehetett hozni, amúgy hazai pályán majdnem 30 millát hozott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Blasta: kérlek javítsd ki, olvasd át többször is ezt a véleményt XD lol inkább megalol
Keress hibákat pls-pls. Sajnos idáig süllyedtél az én szemembe, h nézegeted a mások hibáit, h ne legyen kedve bejönni írni ide, hallom, h miattatok sokan nem mernek ide bejönni és véleményt írni vagy egyszerűen válaszreakciót írni. De tudod mit? Én fogok! És kereshetsz hibákat is:)
Ez nemcsak a ti fórumotok! Kiskirályok -
Buzdítás? Ugyan kérlek.
Én csak kimondom azt, amire sokaknak nincs idejük, vagy ingerenciájuk. -
Irigység??? :))))))))
Ez jó.
MIÉRT irigyelnék egy olyan ősbunkót, aki nem képes ÉRTELMESEN fogalmazni?????
Minek lennék erre irigy? Nekem nem okoz nehézséget értelmes mondatokat megfogalmaznom, vagy csak szimplán helyesen RAGOZNOM.
Inkább azt mondd, hogy mikor jön a köv. írásod, már alig várom!!!
-
én is gúnyolnálak, csak lusta vagyok írni... -
(privát üzivel ne fárassz, nem olvasok) -
én kedvelem a hozzászólásaidat, és már hasznát is láttam az ajánlásodnak:
így remélem nem vergődsz a huszárvágásokkal és továbbra is aktív tagja maradsz a topiknak.
-
Blasta:
Buzdításból kitűnő vagy, gratula. -
Mire lenne irígy?? inkább e nyisd már fel a szemedet, hogy a 14 éves szinten lévő fogalmazóképességedet nem ellensúlyozzák a nagy képek.
Gondold már el mit akarsz leírni és olvasd át mégegyszer a szöveget mielőtt rátehénkedsz a mehet gombra...
Csak magadból csinálsz hülyét ezekkel a beírásokkal. -
"kizárt dolog mert nem tudom." -
Így van, ez csak pár mondatos vélemény... mindenkinek más.
Blasta próbálja felnyítni mindenkinek a csipáját rám már megint. Minden baja van már, jött a plakátokkal, most meg a tartalmi írással. Ez most irigység akar lenni, nagyon úgy tűnik Blastakám.
Visszanéztem pár oldalt rólad, h mien vélemyént írsz, de még írni se tudsz, elintézed 1 mondatba, na ez a ciki. Ezért is száltál rám, úgy vélem, ez jön le.
És különben is magad felé gondolkozzál már el egy kicsit, elég szánalmas vagy felnött léttedre, amit művelsz!!!!
Különben úgy írok, ahogy akarok, nem vétettem semmit, ez nem szépirodalmi fórum ahogy látom... tőled meg pláne nem lehet, mert buzdítasz mindenkit rám, szánalmas vagy -
Ezt:
".. Itt kérem szépen a táj az szép egzotikus.." -
talán lazább, kötetlenebb megfogalmazás kellene.
én példa, mindig az első élményt igyekszem leírni, ami lehet megrázó, döbbenetes, vagy röhejes, satöbbi..
pontozni meg nem szoktam, kétféle film van számomra: amit érdemesnek tartok megőrizni, meg amit nem..az átmenetek úgyse számítanak, hiszen legközelebb ha nézem már úgyis máshogy hat a film, máslént is vélekedhetek róla. -
Mit hagyjak abba? -
Nem, ez tényleg szar, hagyd abba. -
Amúgy te miért beszélsz többes számba? Csak te gúnyolsz, ha nem vetted volna észre. paraszt. -
DANGER!!!!!!! KÖTEKEDÉS MÓD "ON"!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
:)))))))))))))))))))))))
Komolyan mondom, vissza kéne menned az általános iskolába még pár évet ismételni. A haverokkal a földön fetrengünk a szavakon, kifejezéseken, mondatszerkezeteken. Valami hihetetlen.
"van egy kivétel: Will Smith által szerepelt filmje" ???
"meglepően jó filmre sikerült." ???????
"Volt egy chance a rendezőnek" mivaaaaaan????????????
"ami nem oly sikeres a minőségben" magyarul beszélsz-e????
"egy tengeren lassú felvonásban játszódik" milyen az a lassú felvonás???
"ami számunkra, civilekre egyáltalán nem köt le bennünket" csak simán LOL
"Itt kérem szépen a táj az szép egzotikus" itt kérem szépen az alsó szomszéd nappalijába estem :))))))))))
"A főkarakterek unkarizmatikusak" Neeeeeeeeeeee, kinyírsz :))))))))))
Aztán az Adrien Paul-os írásban:
"A színészek nagyon gyatrák, hála a történet végett is" ez igen, értelme nulla :DDDDD
"egy "Crichton" féle kariberű" OMFG :DDD VAGY chrichton-kaliberű, VAGY Chrichton-féle!!!
Mondd csak: miért érzed azt, hogy a világgal mindenképpen meg kell osztanod az elméd szüleményeit??? Valami borzasztóan idegesítő MINDEGYIK írásod, látszik, hogy próbálsz intellektuel fogalmazni, de az agyad egyszerűen kevés hozzá, túl nagy a feladat ahhoz, hogy 15-20 ÉRTELMES mondatot le írj. Miért erőlködsz?
De hajrá tovább, THE SHOW MUST GO ON :))))))))))
A többiektől elnézést kérek, de az ilyesmi kiüti a biztit :))) -
igen, sztem is, az is "klasszikus" -
sandor8206 #40676 nagyon jó film mára már igazi klasszikus
hát mára már Mel barátunk elvesztette az eszét, de itt még a toppon színészileg és rendezésileg is. Jó bizonyíték és a Kevin Costneres Farkasokkal táncoló is, hogy egy színész is tud jó (megkockáztatom mára már klasszikus) filmet csinálni.
-
sandor8206 #40675 na akkor egyetértünk teljesen
-
Nem a képekkel volt a gond, hanem a NAGY KÉPEKKEL.
De a probléma megoldva immár -
Nem elfekejteni!
Ma A rettenthetetlen a m1 műsorán 21-kor.
Klasszikus mára, alap mű.
Itt még Mel a jó oldalát nyújtja, mint színész.
- nem úgy mint a rendezői vénás passióban, ami az igazság helyett egy véres horror lett, egy eredeti üzenetéből kiforgatott, valósnak ábrázolt, de antiszemita, katolikus, szektás, eretnek, satöbbi film.
mert hát a fő üzenet ugye a megváltás, nem pedig amit a film akar sugalni -
-
The Mist 7/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már az elején amikor ereszkedik a köd a tóra akkor látni,hogy mekkora gagyin van megcsinálva.A szörnyekről,bogarakról meg ne is beszéljünk.
Rohadt idegesítő volt a boltban a szektás picsa.Készt megváltás volt amikor végre lelőtték.A valóságban is ennyire könnyű megvezetni az embereket veszélyhelyzetben?Félelmetes volt.
Szerencsétlen főszereplő mindent megpróbált de végül mégis ő szívta meg a végére :/ -
rosszul emlekeztem.. azt hittem neked az jon be..mindegy,vegulis akartam mondani egy kurvara mas tipusu filmet mint ezek az over her dead body meg transformers filmek, stb, lenyegtelen.
amugy meg igen. mar megintcsak hozod a formadat pedig nem anyaztam be neked csak leirtam, nem leszel jobb filmkritikus mert ezt vagy azt szereted ez meg az helyett.
malkolm.. malkovich.. ez van.. sosem lattam meg a filmet, nem is erdekel a film, es ettol ugyancsak nem leszek fogyatekos, se szanalmas se idiota. ha valami nem tetszik lehet tavozni... -
nos mivel 2:20 vasárnap és idei semmittevés utolsó napja.
mivel is tölthetném mint filmnézéssel.
Mutant Chronicles
Kicsit Alien 2 érzés, ahol is akció magával sodró.
Ismét egy háborús horror, elég kevés a lista ebben a stilusban, így megnézek minden darabot, bár inkább The Bunker vagy a Deadlands mint ez.
Elég vicces hogy az emberiség a maradék erőforrásokért háborúzik, hisz maga a háború emészti fel az erőforrásokat, de kétségtelen mjd a Homo Immanelicus nem ilyen lesz, egyenlőre ez a emberi faj: idióta, mondhatjuk.
2700-ban nem hinném hogy lövészárok állásháború lenne, olyan mintha az első világháborúban szaladgálnának, kissé modernebb fegyverzettel..
kicsit ezek a dolgok összekutyulódtak, meg a föld alól előbukkanó mutánsok...csatlakozom azokhoz akik szerint egyszer nézhető.
De jelzem mégegyszer: jobb háborús horror is akad!
- még egy példa: A halálzóna c. film - -
Good Will Hunting
ja na hát a "FILM" valahol itt kezdődik.
ez nem csacskaság!
Robin Williams nem romlandó árú!
Tulajdonnképp amiért szóbahoztam
a
Holt költők társasága c. filmjének a "ikertstvérét" szeretném ajánlani
ha emlitett öröktörvényű film bárkinek a TOP 10-ben van akkor látnia kell a A császárok klubja-t.
"Ez egy meglepetések nélküli történet..." hangzik a film vége felé Hundert professzor (Kevin Kline) szájából. És persze ez nem igaz!
Ez a film másként, pozítivan zárul, ellentétben a Holt költők társaságával.
Nem akar lenni a HTK vetélytársának, kétféle életszemlélet, kétféle erkölcs, kétféle emberi minőség harcol meg egymással.
Jó film!
-
ha jobb filmet akarsz a vikingekről : The Vikings
Ez a rendkívül szép kiállítású, nagy szakértelemmel rendezett, fordulatos történelmi kalandfilm 900 körül játszódik a festőien komor Észak-Angliában. Kirk Douglas jól kamatoztatja fizikai adottságait és temperamentumát Ragnar viking király robbanékony, erőszakos fia, Einar szerepében, aki a szerelemben és a hatalmi harcban is méltó vetélytársra talál Ericben, Northumberland meggyilkolt királyának rabszolgasorsra kárhoztatott utódában. Einar csak a végső leszámolás előtt tudja meg, mily közeli rokonság kapcsolja össze ellenfelével...
(Port.hu)