1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prince23

A Doom egy jó film, az akciók rockzenével vannak fűszerezve, és ez benne a jó. A játékot nem ismerem, csak hallottam a játék jó hírnevéről.
    A film cselekménye érdekfeszítő tud lenni, már akinek :D
    Rendezésről: Bartkowiak az operatőri munkásságával vált híressé, de sztem jól rendezi filmjeiket, pl. Öld meg Rómeót, vagy éppen a Doom.
    Színészekről: The Rock sztem jó színész, aki a végén meg nem fontos szereplővé válik, csak úgy eltűnik, pont mint egy mellékszereplő. Aztán meg előjön a nagy semmiből, és durr bele... Sztem kelekótya szerep volt ez Dwayne Johnson-nak, az elején nagy hazafias tekintetű: kimentünk mindenkit bármi áron szituval, később a jelleme azokhoz a katonákhoz hasonlítható, akik már voltak "erkölcstelen" (pl. vietnámi háború szitu) háborúban, s céljuk: a pusztítás, mindegy az, h ártatlan vagy sem.
    A másik szereplőt, aki a történet folyamatos előrehaladtával főszereplővé nőtte ki magát, az Karl Urban szerepe, s mellékből főszereplő lett. Halálraitéltként könyveltem el a többi kommandósokkal együtt, kivéve persze, h Rock és a szöszi megmenekül... ez csak az én tézisem.
    Nagyon érdekes volt a Föld (Nevada) és a Mars közti úti megtétele, azon a bizonyos Bárka nevezetű "izén":D
    A cselekmény elmegy azzal, hogy a kommandós csapat apránként leamortizálódik, hogy végül az utolsó percekre jusson egy-két nagy jelenet, beleértve a bírkózást is:D The Rock egy fura szerepváltás után bemutat egy kis pankrációt is, és a rendező egyetlen kreatív pillanatában megidézi a nagy hírnevű játékot egy rövid fps-ses szenzációval, amikor egyenesen a főszereplő Karl Urban szemszögéből láthatjuk a szörnyek irtását. Ez az fps-styl a filmtörténelem legnagyobb húzása/bukása volt, most ez valakiknek be jön, valakiknek nem. Nekem bejött, sőt! Ez egy újdonság volt, mint filmszakmaialag is, mint operatőri munkaialag is.
    Ezt egy nagyon jó ötletnek tartom, nekem még eszembe sem jutott volna ilyesmi, h csak a stukit látjuk a vásznon, meg amerre nézeleg a főhős.
    Összességében többszöri nézésre megállja a helyét ez a film. Profitálásként mind hazai, mint összes hozományi bevételben elbukott, a budget 60 millió dolcsiba került, de sztem ezt a filmet még 30-35 millából is ki lehetett hozni, amúgy hazai pályán majdnem 30 millát hozott.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Blasta: kérlek javítsd ki, olvasd át többször is ezt a véleményt XD lol inkább megalol
    Keress hibákat pls-pls. Sajnos idáig süllyedtél az én szemembe, h nézegeted a mások hibáit, h ne legyen kedve bejönni írni ide, hallom, h miattatok sokan nem mernek ide bejönni és véleményt írni vagy egyszerűen válaszreakciót írni. De tudod mit? Én fogok! És kereshetsz hibákat is:)
    Ez nemcsak a ti fórumotok! Kiskirályok