106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Quiet Place 2 is jon. Legalabbis Michael Bay imdb oldalan mar oda van biggyesztve
  • Tikal #100393

jaja, nagyon bejött a hangulata, és ugyan tele van lyukakkal, amiket talán csak meg kellett volna magyarázni, de szerintem ezek nélkül is tökéletesen működött a film, sőt, engem pl kurvára nem érdekelt volna hogy amúgy mi történt, meg ez miért volt az miért volt. Ez az ő kis történetük volt. Pont.
  • Tikal #100392
    Hol írtam hogy nem hoz lázba?
  • LasDen #100391
    A Quiet Place

Ha már mindenki ezt nézte, akkor én is. Elég vegyesek az érzéseim. Az első 45 perc kőkemény unalom. Aztán beindulnak az események, de ott is inkább csak 1-2 jó jelenet van. Pl.: a silós.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szóval tudják, hogy ezeknek szuperhallásuk van, ezért aztán nem próbálkoznak semmivel, ami azt ingerelheti. Legalábbis nyomát nem látjuk. És 1 évük volt rá, amiből már 3 hónap után tudták hogy kussba kell lenni. Csinált fancy riasztórendszert meg vannak kamerák, de a szörnyek elleni harcban csak egy nagy weakness kérdésre futotta a táblán...

jóindulatú 6.5/10
  • Zephyr Retiring
    Köszönetem a szívélyes jó tanácsért...majd elgondolkodom rajta...
    ..vagy inkább mégsem...

Amúgy meg..
    természetesen azt én tudom, hogy nekem mitől tetszik egy film. Képzeld, szoktam doksifilmeket is nézni. A kvantumfizika téma is kifejezetten kedvenc témaköröm belőle. De semmi gond, a régi ismerettségünkre való tekintettel neked elnézem, ha téged ez nem hoz lázba...
  • Zephyr Retiring
    One for the Money (A szingli fejvadász) 2012 IMDb

Üde színfolt az akcióvígjátékok tengerében...
    Zsarut kergetik a zsaruk, mert állítólag fegyvertelen emberre lőtt. És talált is.
    Nincs tanú aki tisztázhatná, illetve van kettő is, de mindkettő eltűnt..
    Eközben az egykori fehérneműárus csajszi (aki régi ismerőse a bújkáló zsarunak) kényszerből fejvadásznak szegődik.
    Na jó, nem minden ok nélkül..

Tehát mindenki ismer mindenkit, ugyanakkor ha kérdezik: senki sem ismer senkit se...
    Így hát minden adott, hogy a popcorn-os zsacsival a kezünkben hátradőljünk, és remekül szórakozzunk ismét egy esetlen csetlő-botló ugyanakkor igen dögös magánkopóféleségen és az ügyön amit természetesen (hála a női megérzésnek) simán felgöngyölít..
    Na jó, azért annyira mégsem simán.

Részemről legyen 10/7.
  • Tatyla
    A quiet place

Idén az egyik legnagyobb meglepetés és az egyik legjobb film 8/10
  • BenedekFeco
    Distorted

Ez egy sz@r :( "Wednesday Addams" miatt és mert végignéztem.

2/10

Tomb Raider (2018)

Tipikus kalandfilm, egyszer nézhető. Nekem a főszereplő csaj nem volt szimpi.

5/10

Isle of dogs

Ez jó volt. Azok a fejek, amiket tudtak vágni a figurák... :)

7/10
  • Jim Morrison
    A Quiet Place
    Nem tudtam hogy fognak egy filmet csinálni, ami ennyi időn keresztül leköti a nézőt, egy ilyen egyszerűbb szituáció mellett, de sikerült. Üde színfolt a kategóriában, sajnos a hirtelen zene miatt párszor megijedtem.... D ennyi baj legyen.

Blasta:
    Igen, az kicsit elnagyolt volt, én se értettem miért nem próbálja meg lendíteni legalább a fejszét vagy valami... aztán fut a szörny a kocsi után. De szerintem nem volt rossz, az a pár perc a végén nem rontja le nálam a filmet.
  • Blasta
    A Quiet Place - 6/10
    ---------------------
    Régóta nem volt olyan film amin ne aludtam volna be fél óra multán, pedig ezt is éjfél korul kezdtem nézni. Ettol még nem tokéletes, messze nem az, de maximalisan nézheto egyszer, izgalmas és jól adagolta a dolgokat. Emily Bluntot az Egde of Tomorrow óta bírom, Krasinski-t meg az Office óta, orommel látom, hogy ugyesen váltott karaktert, ráadásul ezt a filmet rendezte is.
    Egyetlen dolog ami nagyon nem jott be az a vége:
    Most komolyan, van olyan szulo aki saját életének feláldozását jó otletnek tartaná egy apokalipszis utani világban??? A gyerkeknek -pláne ha épp egy újszulott van a házban- mindennél nagyobb szukséguk van a szuloi védelemre ebben a világban, ez az apa meg elvileg, hogy megmentse a két gyermekét a biztos halálból harc nélkul feláldozta magát. Aham, az anyuka kb 1 extra napig fogja életben tartani azt a 3 gyereket (persze ekkor még az apuka nem tudta, hogy mukodni fog az "ultrahangos" kutyuje amivel jobbak lettek az esélyeik). Valami más, bármi más módszer jobb lett volna mint állok és várom, hogy széttépjenek, sebesult vagyok vagy sem, a szulok nem így mukodnek. Nem is beszelve a szornyek mozgékonyságáról és sebességérol, az apuka széttépése után nem tartott volna sokáig utolérni és folytatni a gyerekek marcangolását az autóban... Mindegy
  • Tikal #100384
    meg egy rendező is hiányzott...
  • Tikal #100383
    Akkor a Once upon a time nyitó jelenetétől meg úgy az egész filmtől gondolom agyvérzést kapnál :D Én imádom mikor nem rágnak a szádba mindent ami a vásznon van...
  • Tikal #100382
    Szóval neked attól lesz jó egy film, ha minél realistább... ajajjaajjajajjjjjj Szerintem akkor inkább nyergelj át a dokumentum filmekre, ugyanis a film mint olyan az egy művészeti forma, és elsősorban nem az a célja, hogy meg feleljen a való világnak. A rendezők ,forgatókönyv írók többnyire úgy alakítják a filmet, hogy azzal át tudjanak adni neked egy élményt és ehhez sokszor az kell hogy a mágneses térnek legyen intelligenciája :) A konkrét példádnál maradva: te se tudod, ők se tudják. Ezért vette az alkotói szabadságát és úgy magyarázta hogy az neki jó legyen.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Teljes napfogyatkozás" az egyik legerősebb filmje. Akkori asszonnyal vagy 3x néztük meg egy héten, mert annyira a hatása alá kerültünk. Akkoriban még a DVD divatozott, és értelemszerűen a közös, dobozos gyűjteményünk része volt.
  • cylonflatus
    Én DiCaprióra már majdnem 25 éve, hogy fölfigyeltem. A Teljes napfogyatkozásban láttam vele először, aztán az Ez a fiúk sorsa, és vagy a Kosaras naplója, vagy a Rómeó és Júlia, már nem emlékszem. Mint mondani szokás egyből megvett, kilóra. Szerintem sokan azért nem vették komolyan, mert amikor igazán befutott, a Titanickal, meg a Vasálarcossal, sokan egy ilyen tipikus, fölkapott szépfiúnak gondolták, és ez rajtaragadt egy darabig. Bevallom, ha az egyik barátom nem hívja föl rá a figyelmem, és mondjuk én is a Titanicot látom tőle először, szerintem ugyanígy gondoltam volna. Féltem is, hogy a korai szerepei után Hollywoodban beskatulyázódik ebbe a nyálgép, tinibálvány szerepbe. Hál' Istennek nem így történt.

Quiet Place - Hát, nem is tudom. Először is az alakítások nagyon jók, és tele van nagyon jól megkomponált jelenettel. De maga a történet nekem annyira hihetetlen, hogy egyszerűen nem tudok belefeledkezni, elmerülni a filmben. Nem tudja elhitetni velem, hogy ezeket a lényeket, ilyen hallás mellett ki lehet cselezni olyanokkal, hogy mezítláb járnak, meg a többi. Úgy el tudnám hinni, ha ezek a lények csak egy helyi probléma lenne, mondjuk megjelent egy pár valahonnan, és terrorizálnak egy családot. De amit a film sugallt, hogy lerohanták a Földet... mert ha ez van, akkor azt nem tudom elhinni, hogy ezt a kiscsalád így, a látott trükkökkel túlélte volna a közvetlen közelükben. Ha meg ilyen homokszórós trükkökkel ki lehet cselezni őket, akkor meg azt nem tudom elhinni, hogy lenyomták az egész Földet, hadseregestől, mindenestől. 6/10
  • LasDen #100379
    A Day (2017)

Újabb időcsapda. Ezúttal Dr. Kimnek van 2 órája, hogy megmentse a lányát egy baleset elől vagy ugrunk vissza a reptérre.
    Mint minden ilyen filmnél az első 1-2 bevezető körön kell túlesni, és akkor indulhat a hajsza. A 90 perces film nem szarozik, gyorsan pörögnek az események, nincs megállás. Csak akkor lassítunk le, mikor elkezdenek bonyolódni az események és újabb infókkal gazdagodunk. Maga a hangulat eléggé drámaira van véve, de nagy a tét, így nem is csoda.
    Én kifejezetten élveztem, hogy szinte a legutolsó pillanatig kilátástalan a helyzet...

7.5/10
  • Kongy
    Én ma nézem, nem várok túl sokat tőle. Villeneuve hiánya biztos feltűnő lesz.
  • AnuluWork #100377
    Sicario 2
    5/10

Az első részhez képest katasztrofálisan gyenge. Ráadásul az első részt nem moziban láttam, ezt igen, így sajnos szinkronosan. Nagyon gáz. Valahogy minden hiányzott, ami az első résznél a hangulatot megadta. Pedig csak egy hiányzó fő(bb)szereplő volt az elsőhöz képest. Voltak a filmnek jó pillanatai, de annyira tucat semmi lett belőle, hogy az már fáj.

Ha kijön értelmes változatban, eredeti nyelven még teszek még egy próbát vele, de roppant nagy csalódás volt, pedig baromira vártam.
  • Zephyr Retiring
    Az Eredet nekem is bejött. Imádtam a komplexitását. Ahogy egy idő után se DiCaprio, sem én nem tudtam követni mi az álom és mi a valóság..
    Egyébként egyre több filmje tetszik DiCaprionak, pedig valaha semmibe néztem őt. Hiba volt..
  • Kongy
    Nekem sem tetszett az Interstellar. Unalmasnak és vontatottnak találtam. Fuck me, right?
    De ha már itt tartunk, Nolanért sem vagyok oda. Szinte minden filmjében benne van ez a vontatottság... Talán az Eredet az ami tényleg tetszett tőle, de abban is azért voltak vontatott részek sajnos.. Túlhype-olt rendező, akit internet-szerte istenként tisztelnek. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.06.29. 19:27:46
  • Zephyr Retiring
    Hát érdekes szitu lenne, ha a végén én is a maxot adnám rá...
  • Zephyr Retiring
    Nem olvastam az előző hozzászólást.
    Ugye nem gond, ha nem olvasok el minden egyes hozzászólást?

Próbálj különbséget tenni nevetés és sértegetés közt. Remélem menni fog.
  • BaliBoy
    Ettől a Lalalalala landtől én is vérszemet kapok... Borzalmas volt az a film! Én sem bírtam végignézni. Nagyon kevés film van amit nem bírtam eddig végignézni, de ez simán közéjük jutott. Szörnyű volt! Nagyjából a 60%-ig bírtam, utána félretettem, hogy egyszer talán majd végignézem. Azóta delete lett...
  • BaliBoy
    Kár volt az Interstellarról addig nyilatkozni, amíg nem nézted végig! ;)
    Az Interstellar nálam is 10/10-es film.
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.06.29. 18:50:43
  • MrAndree
    Alatta lévő hozzászólás, ne mondd már, hogy azt nem láttad...

Mellesleg a "hahaha, ez 10-es, hahaha, de vicces a listád, ennyi szar filmet egy rakáson, hihihi" az bizony ugyanúgy a hozzászóló lehúzása, mint ami ellen meg most kikelsz.
  • Zephyr Retiring
    Erre pont előtted írtam.
    Egyébként ha megengeded, kisegítelek:

Nem ugyanaz " lehúzni" egy filmet és lehúzni egy hozzászólót.
    Utóbbi a személyeskedés, és nem az előbbi.
    Csak gondoltam szólok..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.29. 18:39:56
  • Zephyr Retiring
    Ahhoz a hozzászóláshoz nincs odaírva, amire reagáltam.
    Nézd meg jobban...
    Az előzőnél részletezi, mit hogyan pontoz.
    Legyünk precízek.
  • Riddick21
    Így néhány komment alapján rohadt igénytelennek tűnsz, sorolnál párat a kedvenc filmjeidből?
    Amúgy az Insterstellar és a La La Land a legjobb példák arra, hogy még általában azok is értékelik őket, akiknek nem jön be a sci-fi vagy a musical. Sőt, a La La Land nem egy musicalt élből rühellő haverom kedvenc filmje, mert akárcsak az Interstellar, simán túlmutat egy műfaji bravúron, mint film, anyagában rohadt jó. Ezeken érezni a személyességnek és a profizmusnak azt az egyedülálló keverékét, amit egy filmeket ismerő és szerető ember felismer zsigerből, azonnal. Ettől persze még nem kell szeretni, le lehet pontozni valamennyire, de egy normális értékrendnél ezek az erényei kiütköznek azonnal.

Az meg ugye az igénytelenség netovábbja, hogy ilyen kaliberű filmet úgy fikázol itt, hogy végig sem nézted.
  • Zephyr Retiring
    Mint mondtam, még nem láttam végig..tehát sok minden még változhat.
    Nálam 10-est simán kaphat minden olyan film, ami a valóságos világra épül. Például megtörtént eseményes.
    De az is elég, ha kategóriájában hozza a fullt. Mondj jobb és sikeresebb westernt, vagy drogos filmet.
    A séf. Van jobb főzős road movie?
    T2...ha a jövőt nézem igen: kultfilm lesz, ez egyértelmű

Interstellar...
    A legnagyobb problémám a filmmel, hogy tudománytalan fantazmagóriára épít. Senki sem tudja mi van a fekete lyukakon túl. Csak feltételezések vannak róla. Az egyik legismertebb és legvitatottabb pedig az velük kapcsolatban, hogy ott a határnál megáll az idő.
    Innentől fogva pedig már nem is lehet a kategóriájának a legjobbja.
    Mert akkor az a Vissza a jövőbe is és az a Terminátor is. Vagy az az Elpusztíthatatlanok is '88-ból...amik szintén mind mind csak mesék felnőtteknek..

10-es lehetne még akár a Sárkány közbelép, vagy a Különben dühbe jövünk is mondjuk.
    Kategóriájukban mindkettő toronymagasan a legkedveltebb filmek között van.
    Szerencsére nem csak szerintem...
  • MrAndree
    Miért is? Felírt egy pontrendszert, amiben 10 pontosak a kedvenc filmjei. Még oda is van írva, ő kedvenc filmjei, nem a világ tényszerűen legjobb filmjei (mivel ilyen nincs). Nekem is a saját kedvenceim a 10 pontos filmek, nem azok amikről a világ kijelenti, hogy ez egy kult meg mittomén. Mondok én neked "kultfilmet" ami nálam kb 5 pontot ér, mert nekem nem jött be.
  • DantszEE
    Tovább fokozom, nálam is 10 pontos.

A #100356-os hozzászólásodra meg legszívesebben dobnék egy orbitális dislike-ot.
  • Tikal #100363
    A Trainspotting 2 már kultfilm lett? :)

Nem borzasztó szar film az Interstellar, szóval simán emészhető a 10 pont, szerintem is egy nagyon jó film volt, és ha neked csak annyi maradt meg hogy a mágneses térnek van intelligenciája akkor nagyon nem figyelhettél...
  • Tikal #100362
    bezzeg ha valami csajos családi vigjátékot pontoznál 10re nem mondana semmit, azokat zabálja :)
  • Zephyr Retiring
    Ízlések és pofonok.
    Bár én nem az ízlést, hanem a "jó" példaként felhozott pontozási rendszert mérlegeltem.
    10 pont (szerintem) olyan kultfilmeknek jár inkább, mint pl. a Trainspotting 1-2.
    Vagy a Volt egyszer egy vadnyugat...esetleg...
  • Zephyr Retiring
    Nos, igyekszem még ezen a hétvégén végignézni. Talán még jól is elsülhet a vége..
    Igaz, olvastam én már felmagasztaló kritikát itt a Kaliforniai álomról is...(ami nálam még 1 pontot sem ért el.)
  • MrAndree
    Most akkor elkezdünk egymás ízléséről vitatkozni? Minden ilyennél megerősítést nyer, hogy továbbra se írjak ide semmilyen filmről. Még a végén megtámadna az ízlésrendőrség...
  • Kmarha
    Hogy fokozzam a jó kedvedet, az Interstellár nálam is a 10 pontos filmek között pihenget az imdb listámon.
  • stargatelost
    Látszik, hogy nem nézted végig az Interstellart...
  • Zephyr Retiring
    Elég rossz példák...

Pl. a Woody Allen filmet az imdb feljebb tolja, én meg lejjebb vinném, a Titánok mindkét részét egyértelműen sokkal feljebb mint 2...
    A Truman Show bőven egyszer nézendő kategória, a Vissza a jövőbe trilógia meg inkább csak 5 vagy 10 évente megnézendő...

Interstellar 10? Belekezdtem..egy picit félretettem míg megemésztem, hogy a mágneses térnek is van intelligenciája. Nem is akármilyen: profin tolja a bináris kódolt üziket csak úgy...
    Méghogy 10...
    Rég kacagtam ilyen jót..(dobhatsz még pár ilyen vicces listát majd.)
  • Cziras
    Sziasztok, keresek egy régi jó kis vígjátékot amit rég láttam, és nem emlékszem a címére.

2 jelenet rémlik belőle, az egyik hogy van egy nagyképű csávó és a cabrio-jával elviharzik valahonnan és váratlanul belemegy egy konbájn-ba és emberére akad a hapsiban.

A másik pedig az a jelenet mint ha gördeszkáznának fiatalok, és hirtelen odamegy egy hapsi, és megfogja a karját nem tudom hogy a kezében egy kés vagy egy bicska van, és az kérdi hogy hosszú vagy rövidujju?

Hátha valakinek beugrik... Talán valami szervíz a címe, de nem biztos