106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Azok szinkronos verzióért sírnak, nem néznek feliratosan semmit :) -
de a sok emberke, aki eleve azért nézi magyarul mert fingja sincs más nyelvekről lehet nem tűnik fel neki, hogy különböző akcentussal beszélnek emberek. Ennyit tudok elképzelni. -
Lehet nem is kellene, ugyanis mivel feliratos a film, hallom az eredetit. -
a magyarban az akcentusokat nem nagyon lehet máshogy fordítani. -
Azt a fordítót aki "táj" szólásra fordít mindent csak mert déli akcentussal beszélnek a szereplők jól arcon kéne baszni. -
Én a Barry Lyndont nézem már két napja.Tetszik csak annyira lassú,hogy vagy teljesen kipihenten kellene nekiülnöm nézni vagy nem tudom. -
Upgrade
Jóféle. Tetszett. -
Hereditary
Az utóbbi idők legjobb horrorja. Még úgy is, hogy az utsó 10perc az konkrétan katasztrófa...
Lassú film, de jól adagolja a feszültséget és egy pár igen jól eltalált jelenettel borzolja az idegeket :) Nagy kedvencem a "baleset, és az azt követő reggel", meg a "padlásajtófejelés".
7/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.08.25. 23:19:12 -
Upgrade - 9/10
Ez így valami kurvajó volt. Év filmje nálam. -
Dead of Winter (A tél foglyai) 1987 IMDb
A hazai címmel ellentétben itt csak egy fogoly szerepelt. És egy hulla. Eleinte. Ezen hiányosságot később orvosolták a készítők..
Űberbrutál klasszikus thriller, abból az idegesítő félelemkeltő zenei aláfestéses fajtából. Hibáit reggelig sorolhatnám mai szemmel nézve (viaszbáb hulla, értelmetlen sikoltozások - utóbbi meg pláne az egy profi színésznőtől nem aki alakít, hanem akit alakít a nő) de nem teszem.
Akkoriban ez a mozikban nagyot üthetett. Ezt tiszteletben tartva (valamint a dvd lemez "hollywood movie classics" feliratát) inkább nem pontoznék. Többet érdemel, mint amennyit én adnék..
-
Ha már Kubrick munkássága... Én a napokban pótoltam be a Mechanikus Narancsot. Nekem ennél volt kicsit túl erős a hype.
Engem végig idegesített a színészek manírossága, annyira zavaróan erőltetett volt benne minden. (Nem a polgárpukkasztó részekre értem.)
Plusz én valamiért biztos voltam benne, hogy ebben van valami időutazásos elem (mintha láttam volna egy ilyen témájú filmlistán), szal ebben is csalódást okozott. -
hoppa legkozelebb megnezem mit irok majdnem tenykent....:) -
Majdnem 30? 50!!!
9 évvel a Star Wars előtt!!
Most keress rá milyen filmek futottak '68-ban :) -
2001: A Space Odyssey
Tudom, majdnem 30 éves film. Ezért mai szemmel nekem nem jött be. Több volt benne a tech demo rész, mint a mai filmekben (ma már nem is tudnak sok újdonságot mutatni ilyen téren).
Kerek 10 perc elég lett volna az egész filmre. Végén az a 20 perces effektes rész tájakról meg ilyenekről...
A zene. A zene jó volt.
Nem is pontozom, 30 éve biztos tőlem is kapott volna 8 pontot. -
kutyakiki81 #100742 Slender man
2.9-es IMDB átlag, szinte minden oldalon azt olvastam, ez bizony nagyon gyenge lett.
Majdnem elvették a kedvem a mozitól. De ezek után kellemes csalódás.
Van egy nagyon depresszív hangulata a filmnek. Komor, szürke az egész, elég le tudja húzni az embert.
Slender man
2.9-es IMDB átlag, szinte minden oldalon azt olvastam, ez bizony nagyon gyenge lett.
Majdnem elvették a kedvem a mozitól. De ezek után kellemes csalódás.
Van egy nagyon depresszív hangulata a filmnek. Komor, szürke az egész, elég le tudja húzni az embert.
Nem kapunk eredettörténetet, vagy "megoldást" a jelenségre, de szerintem nem is kell, teljesen rendben van ez így, hogy van egy lény akiről nem tudunk szinte semmit.
6/10 -
Én maradok a saját lemezeknél..
Midnight Special (Éjféli látomás) 2016 IMDb
Na most pont erre volt szükségem. Kedvelem az azon idegenlényes filmeket, ami nem a leigázásunkról szól.
Nem lőném le a poént (hátha más is megnézné majd valamikor), de azért annyit mégis elárulnék, hogy nekem tetszik ez a fajta elmélet, hogy az idegenek annyira nem is idegenek, mint elsőre gondolnánk..
Nem volt se rossz, se unalmas, ám így, hogy már tudom mi lesz a vége, nem lesz túl sűrűn nézett film idehaza..
Legyen 10/7.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sokakat érdekel a téma: egyedül vagyunk vagy sem az univerzumban. Ez is egy nézőpont a sok közül, ami ráadásul még el is hihető jelenleg, amíg még csak ismerkedünk a féreglyukakkal, s azzal ami "odaát" lehetséges... -
Torrenten volt fent, angol felirattal. -
+1
heavy metal balls baszki amit leműveltek -
+1
én is meg akarom nézni, igaz még nem is nagyon kerestem..:c -
hol/hogy nézted? -
Bruce Dickinson : Scream for me Sarajevo
Csak tíz pontot lehet adni? Százat nem?
Akkor 10/10 -
xido #100735 Szokás tartalmat/véleményt is írni,remélem nem házirend...a lényeg,hogy a kedvenceim közé tettem..
nap nap után
közben kiderült,hogy volt már egy korábbi,mily meglepő,nem amerikai eredetije is,a téma miatt az is érdekel kivételesen,hiszen abban olyanokat is elsütnek,amik az amcsi film közben/után felötlöttek bennem..
belső szépség -
xido #100734 Én a film után elmerengtem azon,hogy simán mehetett volna pár részes mini sorozatban,a másik oldalt is megmutatva,belerakva egy badass nyomozót -talán Doszpot Péter volt,ha jól rémlik -,helyszínelést,miegymást..és azt hittem benne lesz az is
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ami a film végén már csak doksifelvétel volt -
Sequoyah #100733 Just Getting Started (2017)
Ez egy "feelgood" movie, leginkabb azert keszult el, hogy a venulo (vagyis mar regota ven) szineszek szorakozzanak egyet. A tortenet az inkabb mellekes, es erosen klises. Egy ilyen filmet a jo poenoknak kell eladnia, abbol viszont sajnos messze nem volt eleg.
A masik fontos elem egy ilyen filmnel az a foszereplok szerethetosege, ami viszont vegulis megvan.
A vege az a film tobbi reszehez kepest mersekelten izgalmas, ami felhuzza a pontszamot az abszolut kozepszerurol, picit a pozitiv tartomanyba, szoval bar tele van hibakkal es gyengesegekkel a film, vegulis azert elszorakoztam rajta. Bar igazabol objektiven pontozva 3/10-et erdemelne, de ez egy szubjektiv dolog, es igazabol picit tetszett.
Egynek elmegy.
5.5/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.08.22. 18:53:20 -
Deadpool 2
Ezt továbbra sem nekem találták ki. Nem jön be ez a stílus. Volt néhány poén benne, amin harsányan felröhögtem, de összességében béna volt. Főleg a vége. Értem én, hogy a poén kedvéért húzták elSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de én baromi unalmasnak és vontatottnak éreztem, mintsem poénosnak.Deadpool haláltusáját
Az első részt sem néztem meg csak egyszer és nem is volt rá semmilyen ingerenciám, hogy még egyszer megnézzem. Ezzel a résszel ugyan ez lesz. Egyszer meg lehetett nézni, lehetett rajta szórakozni, de ennyi.
6/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.08.21. 22:26:33 -
Worthington sosem volt az a nagy kaliber. A terminator és az Avatar relatív és nagy sikere után próbálták felfuttatni, de minddel becsődölt, így maradtak a mellékszerepek meg a kisebb filmek. Meg az Avatar... -
Prof William #100730 The Titan
Még egy film amire SEMMI szükség sem volt.
Sam Wortington úgy tűnik már csak közepes vagy rossz filmekben tud szerepelni, bár probléma most nem vele, hanem az egész történettel volt.
A film bár csak másfél órás volt de mégis sokkal hosszabbak tűnt a pattalan unalom miatt. Komolyan SEMMI sem történik a filmben. Kínos párbeszédek, felesleges üresjáratok jellemzik az egészet. És még arra se vették a fáradságot, hogy legalább a világot némi élettel töltsék meg.
Az elején drámaian elmondják hogy a szennyezés + túlnépesedés + krízisek miatt a föld egyre jobban lakhatatlanná válik és át kell költözi a Titánra... Majd ezt követően átlagJózsi főhősünk kb másfél órán át vagány kerti partikon vesz részt, idili kisvárosi környezetben, úszik a kristálytiszta tengerben, és szépséges sűrű erdőkben bóklászik. - Soha rosszabb a világvégét.
Ja és miért Titán? Extrém hideg, háromszoros légköri nyomás, Metán tavak, folyók és persze metánesők. Tökéletes hely nem? Miért nem inkább a Mars? Sosem tudjuk meg. Csakis a Titán jó és kész!
Ja igen ez nem Scifi hanem egy dráma, némi Dr. Mureou szigetével karöltve. És még annak is rossz.
Ja és legnagyobb logikátlanság hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film felénél 3/4-nél kiderül hogy az egész Titán projekt csak kamu és az őrült doki csak simán az új emberi fajta akarja létrehozni... De a zárójelenetben hősünk mégis a titánon kolbászol. Miért?
Nem is rossz ez a film hanem inkább olyan semmilyen. Egy közepesnél rosszabb, unalmas vontatott sci-finek hazudott valami amit egy héten belül elfelejtesz.
Senkinek sem ajánlom -
Szerintem kihagyom. :D -
hiper KOCKA #100728 Boar 2017
Azon akadt meg a szemem, hogy majdnem 6-osra áll imdb-n, pedig az ilyen horrorok jó ha elérik a 4 pontot nagyátlagban. Faék egyszerűségű a sztori, egy extramérges vadkan jelen filmünk hőse, akinek garázdaság, magánlaksértés, és többrendbeli gyilkosság szárad a lelkén.
De a disznó, hogy csavarjunk egy kicsit a szituáción, nemcsak extramérges, hanem borzalmasan sok centi, és sok kiló... tehát jó nagy... intellektusa és stratégiai képességei nincsenek, na de az ellentétes oldalon álló favágóinges redneckeket sem kell félteni, akik kimennek rá vadászni úgy, hogy egyetlen töltényt visznek magukkal. Éljen a spórolás.
Nem igazán értem a magas pontozást, viszont azt sem mondanám, hogy nézhetetlenül szar a film. Mindenesetre hányós zacsit érdemes bekészíteni, mert tetűmód gyomorforgató jelentsorok vannak benne. Mégpedig azért, mert ez a malac tetűmód gusztustalanul eszik... és ezt nekünk végig kell néznünk... a stábtagok tényleg nem spóroltak a paradicsomlével, mert literszámra ömlesztik.
Bár arra nem adnak magyarázatot, hogy a vadkan mitől lett ennyire drabális és kipacsirtásodott, pedig tényleg nagyon figyeltem a tájat ahol a történet játszódik, hátha előkerül valahonnan egy radioaktív jelzésű hordó, vagy némi anabolikus szteroid.
A rendező egyébként ugyanaz aki a Charlie farmját is rendezte, és vicces módon még el is hangzik a Boar-ban a film címe. Úgy látszik, szeretnek visszautalgatni a saját műveikre. A szereplők közül szintén viszontláthatunk olyanokat, akik abban az olcsó gore slasherben szerepeltek.
És ami nem fér a fejembe, hogy a Boar is ilyen, mégis magasan túlszárnyalja a Charlie farmjának pontszámait. Amikor rambókéssel nekimentek a malacnak, az volt a csúcs... fetrengeni lehet.
A terület szinte teljesen sík, alig van növényzet, ezért is érdekes, hogy senki nem vesz észre egy Grand Kanyon méretű vadállatot, és nincsenek figyelmeztető táblák sehol, hogy "hé haver, ne menj tovább, mert megeszik a terepjáród, utána téged is". Semmi ilyesmi, sőt még csak el sem hiszik a létezését, mikor elmondja valaki, hogy találkozott a szörnyeteggel.
A legviccesebbek az idióta turisták voltak, akik lazán sétálnak a mezőn, majd meglátják a szteroidos malacot egy bokor mellett állva bégetni, miközben csorog a vér az agyarairól... erre megjegyzik, hogy hú mekkora, meg hogy kerül ez ide... ott álldogálnak és méregetik, közben nagyokat hüledeznek. A futás, mint olyan kb. eszükbe se jut. Ez már eddig egy fél Darwin-díj.
Kár, hogy a legtöbb szereplő csak tölteléknek való a darálóba, nincs egy igazán emlékezetes karakter sem köztük. Illetve talán Nathan Jones, az ismert pankrátor, ő talán egy emlékezetes figura a filmben, és az egyetlen, aki rendesen alá is gyújt a malacnak... már így közelharcilag értve... miatta +1 pont jár.
5/10 -
A viszkis
Meglepően jó lett, rosszabbra számítottam, és az első fél órát leszámítva nem is volt nagyon gondom a filmmel, és itt is csak azzal, ami azért a filmet is végig kísérte, hogy nem sokat beszélt a viszkis. A képi világ nagyon rendben volt, a zenék is jók voltak na meg az akciók is, az audis üldözős jelenet kurva jó lett :) Kár, hogy nem sokat tudtunk arról hogy hogyan is alakult ki a hisztéria körülötte...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az elkapása elég béna volt, nagyon amatőr szinten ment, remélem azóta fejlődött a rendőrség. A vámos beül mellé, megkéri hogy vezessen, bemennek egy szobába, és ott kérdi meg, van e nála fegyver :D -
Már láttam, és az szerintem teljesen más. -
Tron: Legacy... persze nem pont ugyanaz a fajta mozi mint az Upgrade, de a témakör hasonló. Bár szerintem már láttad. -
Az! -
Az izlésed nem érdekel, filmajánlatokat kértem... -
Predestination ? -
Nagyon jo csattanos film: Az a film amiben a csavo idoben utazgatott jobbra balra, hogy elkapjon valami taskas embert. Nem emlekszem a cimere de az elmult idok legjobb csattanoja volt benne. Elotte talan a OldBoy baszott oda nagyon kemenyen. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat..."
Azért mert Eront kényszerítette a Stem... ezt el is mondta a végén. Nem önszántából engedelmeskedett és a háttérben nyilván fúrni akarta a Stemet, hogy kiiktassa. Ezt a Stem is tudta, ezért előre kalkulált és le akarta választani magáról Eron kontrollját. Viszont nem ölhette meg azonnal Eront, mert egy ideig még szüksége volt rá... amikor már haszontalan volt számára, kiiktatta.
"Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat."
Egyelőre nem tehette, mert barátként kellett feltűnnie... ha akkor engedély nélkül használja Grey testét, Grey bizalma megrendült volna benne.
"A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit."
Nem hiszem, hogy pusztán az volt a célja a Stemnek, hogy tanuljon... az volt a célja, hogy elhitesse Grey-el, hogy az ő oldalán áll. Hiszen Grey akarata egyértelműen veszélyt jelentett rá, mert tudott küzdeni az akaratával a Stem ellen: lásd az utolsó jelenetnél, amikor harcol a Stemmel, hogy ne ölje meg a rendőrnőt.
"A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor...
Aki ekkora lángelme, meg ilyen kütyüket fejleszt, az nyilván meg tudja oldani, hogy a víz ne mossa el az otthonát. Valószínűleg lezárható volt a lépcső feletti rész.
"Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára."
Attól, hogy a Stem a gerincen keresztül kapcsolódott Grey-re, még egyértelműen hatása volt az elméjére is, hiszen különben hogyan hallhatta volna Grey a hangját? Vizuális hatásokat is képes volt megjeleníteni neki, hiszen amikor a feleségét látta egy-két jelenetben, azt is a Stem csinálta vele, hogy motiválja.
"Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett.
Nem is lett volna hiteles a személye, ha karizmával teli lett volna... Fisk csak egy bűnöző volt, egy suttyó kis gyilkos, amolyan fogyóeszköz, aki az értéktelensége miatt lett alkalmas kísérleti patkánynak.
"és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele."
A döntéseket ott még Grey irányította, és nem a Stem... mindaddig míg a Stem nem bukott le, addig a döntéseket Grey hozta meg... a Stem csak akkor tarthatta kontroll alatt a testét, ha Grey engedélyt adott rá.
"Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh."
Fisk alapvetően egy ember volt, nem robot... talán az öccse volt az utolsó, aki iránt még táplált némi emberi érzelmet... nyilván ez volt az egyetlen lehetőség, amivel ki lehetett ugrasztani a bokorból.
"Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni."
Az nem is szorult magyarázatra... hatalmat akart: ennyi. Nem akarta többé, hogy irányítsák, hanem ő akart irányítani. Kb. hasonló volt az attitüdje, mint Ultronnak a Bosszúállókban, vagy a Skynet-nek a Terminátorban, akik úgy gondolták, hogy az emberi faj alkalmatlan az irányításra, tökéletlen szabályai vannak, és idővel csak elpusztítaná önmagát, vagy a földet... nyilván valamiféle tudatosságot szerzett MI-ről van itt szó, aki osztott-szorzott, kalkulált, és végül az az eredmény jött ki, hogy ő profibb azoknál, akik létrehozták és irányították. -
Pl. (szerintem):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- A tudós srác mondja a végén, hogy ő már egy magasabb intelligenciának (Stemnek) engedelmeskedik. Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat... Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat. A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit.
- A lehallgató berendezésre azt mondja a Stem, hogy azért nem vette észre, mert "nem elektronika". Ez baromság, az analóg cucc is elektronika. Szerintem ez dramaturgiai baki, annak kellett volna elhangoznia, hogy "nem digitális". Stem jól láthatóan csak a digitális grid-en mozgott és ott valóban nincs jelenléte egy független analóg cuccnak (bár ennyi figyelő drónnal még lehetne is), akármennyire is sugároz.
- Stem nem tudta megpiszkálni a rendőrnő kocsiját, mert hasonló volt, mint a srácé. Ennek ellenére a nő szavakkal utasította a kocsit a fények felkapcsolására (bár automata vezérlés látszólag valóban nem volt benne). Emellett erősen kétlem, hogy ne lett volna rajta a griden, mégiscsak egy nyomozóról volt szó, valami lokáció és kapcsolat a központi rendőri szervekhez biztos kellett legyen a kocsiban.
- A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor... (Jó, jó, a narratíva nem mutatta, hogy jutnak be, de a lépcső nyitottnak tűnt fent.)
- Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára. Oké, volt valami utalás arra, hogy Stem új agypályákat növeszt, de ez elég elmismásolt magyarázat nekem.
A "karistolgatás" nálam azt jelenti, hogy pl. elég felszínesnek éreztem Fisk mondókáját az új emberfajról, ezzel még engem se igen tudna meggyőzni, pedig én szívesen kipróbálnék ilyen stuffokat. :) Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett. Pl. amikor a tetőn odaveri a srácot a falhoz, Stem is pánikol, hogy nem tud mit tenni, és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele. Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh. :/
Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni. A(z egyébként látványos) vérengzései és a végén megnyalt ujj csak annyit vetítenek előre, hogy egy lelketlen gyilkológép lesz belőle, aki élvezi ezt. Miért? A film semmi magyarázatot nem ad erre, a srác viszolygása a kínzástól és gyilkolástól sem túl erős ellenpont.
Viszont nem biztos, hogy tudnék olyat mondani, ami ennél mélyebb volt. Filmben... talán az Ex Machina? Az jobban tetszett a témában. És még a Blade Runner eredetije könyvben (a filmet soha nem tudtam végignézni, untatott :pirul:...), vagy Hiroshi Jamamotó könyve, a The Stories of Ibis.
Tegnap késő este kezdtem neki, ha rossz lett volna, félbehagyom és ma folytattam volna, de végül is lekötött és fennmaradtam miatta, szóval nem mondom, hogy rossz film, de a hype alapján valami mást vártam. És a pontozásaim mindig szigorúbbak, mint a nagy átlag szokott adni, az ízlésem meg... hagyjuk. :)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.08.18. 15:54:51 -
Deadpool 2 Super Duper Cut
Hát szerintem a mozis verzió jobb volt. Az a +15 perc igazából felesleges volt bele, ahogy a zenék megváltoztatása is 1-2 helyen. A film maga meg még így másodjára is jó volt, bár szerintem eredeti hanggal nem annyira élvezetes főleg, hogy elég jól sikerült a szinkron is. -
Az Upgrade nem egy olyan világot mutat be, ahol a kibertechnika már mindennapos rutin, és a macskák is neuroimplantátummal lófrálnak... hanem kísérleti fázisban lévő projektekről szól, elszigetelten élő zsenik munkájáról, és egy-két olyan emberkísérletről, ahol már beépítésre került a cucc.
A külvilág számára még viszonylag ismeretlen a technológia, tehát nem is tudna többet csinálni mint a felszínt kapargatni, hiszen amit látsz, az még csak most kezdődik.