1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Pl. (szerintem):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- A tudós srác mondja a végén, hogy ő már egy magasabb intelligenciának (Stemnek) engedelmeskedik. Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat... Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat. A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit.
    - A lehallgató berendezésre azt mondja a Stem, hogy azért nem vette észre, mert "nem elektronika". Ez baromság, az analóg cucc is elektronika. Szerintem ez dramaturgiai baki, annak kellett volna elhangoznia, hogy "nem digitális". Stem jól láthatóan csak a digitális grid-en mozgott és ott valóban nincs jelenléte egy független analóg cuccnak (bár ennyi figyelő drónnal még lehetne is), akármennyire is sugároz.
    - Stem nem tudta megpiszkálni a rendőrnő kocsiját, mert hasonló volt, mint a srácé. Ennek ellenére a nő szavakkal utasította a kocsit a fények felkapcsolására (bár automata vezérlés látszólag valóban nem volt benne). Emellett erősen kétlem, hogy ne lett volna rajta a griden, mégiscsak egy nyomozóról volt szó, valami lokáció és kapcsolat a központi rendőri szervekhez biztos kellett legyen a kocsiban.
    - A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor... (Jó, jó, a narratíva nem mutatta, hogy jutnak be, de a lépcső nyitottnak tűnt fent.)
    - Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára. Oké, volt valami utalás arra, hogy Stem új agypályákat növeszt, de ez elég elmismásolt magyarázat nekem.

A "karistolgatás" nálam azt jelenti, hogy pl. elég felszínesnek éreztem Fisk mondókáját az új emberfajról, ezzel még engem se igen tudna meggyőzni, pedig én szívesen kipróbálnék ilyen stuffokat. :) Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett. Pl. amikor a tetőn odaveri a srácot a falhoz, Stem is pánikol, hogy nem tud mit tenni, és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele. Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh. :/
    Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni. A(z egyébként látványos) vérengzései és a végén megnyalt ujj csak annyit vetítenek előre, hogy egy lelketlen gyilkológép lesz belőle, aki élvezi ezt. Miért? A film semmi magyarázatot nem ad erre, a srác viszolygása a kínzástól és gyilkolástól sem túl erős ellenpont.

Viszont nem biztos, hogy tudnék olyat mondani, ami ennél mélyebb volt. Filmben... talán az Ex Machina? Az jobban tetszett a témában. És még a Blade Runner eredetije könyvben (a filmet soha nem tudtam végignézni, untatott :pirul:...), vagy Hiroshi Jamamotó könyve, a The Stories of Ibis.

Tegnap késő este kezdtem neki, ha rossz lett volna, félbehagyom és ma folytattam volna, de végül is lekötött és fennmaradtam miatta, szóval nem mondom, hogy rossz film, de a hype alapján valami mást vártam. És a pontozásaim mindig szigorúbbak, mint a nagy átlag szokott adni, az ízlésem meg... hagyjuk. :)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.08.18. 15:54:51