1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Felbérel zsoldosokat, megöleti a nőt, a srácot lebénítja, hogy tálcán kínáljon neki egy lehetőséget, végig Stemtől kap utasításokat - de azért ki kell jutnia Stemnek a laborból és szükség volt egy noname hackerre, hogy leszedje róla a limitációkat..."

Azért mert Eront kényszerítette a Stem... ezt el is mondta a végén. Nem önszántából engedelmeskedett és a háttérben nyilván fúrni akarta a Stemet, hogy kiiktassa. Ezt a Stem is tudta, ezért előre kalkulált és le akarta választani magáról Eron kontrollját. Viszont nem ölhette meg azonnal Eront, mert egy ideig még szüksége volt rá... amikor már haszontalan volt számára, kiiktatta.

"Sőt, Stem már az elején átvehette volna az irányítást a srác felett és kiszedhette volna a tudósból a kódokat."

Egyelőre nem tehette, mert barátként kellett feltűnnie... ha akkor engedély nélkül használja Grey testét, Grey bizalma megrendült volna benne.

"A gyilkosok utáni nyomozás elég felesleges körnek tűnt az ő szempontjából. Jó, fogjuk rá, hogy tanulni akart az emberektől és játszott egy kicsit."

Nem hiszem, hogy pusztán az volt a célja a Stemnek, hogy tanuljon... az volt a célja, hogy elhitesse Grey-el, hogy az ő oldalán áll. Hiszen Grey akarata egyértelműen veszélyt jelentett rá, mert tudott küzdeni az akaratával a Stem ellen: lásd az utolsó jelenetnél, amikor harcol a Stemmel, hogy ne ölje meg a rendőrnőt.

"A tudós srác háza a tengerparton, a víz alatt épült - amit csak egy lépcső választott el a felszíntől. Nem laknék ott viharban, vagy dagálykor...

Aki ekkora lángelme, meg ilyen kütyüket fejleszt, az nyilván meg tudja oldani, hogy a víz ne mossa el az otthonát. Valószínűleg lezárható volt a lépcső feletti rész.

"Az, hogy pusztán a VR képes lenne bezárni egy emberi elmét, nekem nem jön be. A gerincnek minimális hatása van az agyműködésre, főként a látásra, hallásra, ízlelésre, és az emlékekre, intelligenciára."

Attól, hogy a Stem a gerincen keresztül kapcsolódott Grey-re, még egyértelműen hatása volt az elméjére is, hiszen különben hogyan hallhatta volna Grey a hangját? Vizuális hatásokat is képes volt megjeleníteni neki, hiszen amikor a feleségét látta egy-két jelenetben, azt is a Stem csinálta vele, hogy motiválja.

"Próbált valamiféle látnoknak, prófétának mutatkozni, de semmi karizma nem volt abban, amit mondott és tett.

Nem is lett volna hiteles a személye, ha karizmával teli lett volna... Fisk csak egy bűnöző volt, egy suttyó kis gyilkos, amolyan fogyóeszköz, aki az értéktelensége miatt lett alkalmas kísérleti patkánynak.

"és Fisk rászegezi a kiberfegyvert, ha ekkor leengedi és újra felajánlja a dolgot, na az tényleg erős lett volna. Stem, mint az érzelmek nélküli, tiszta logika, szerintem megfontolta volna a dolgot, hosszú távon csak nyert volna vele."

A döntéseket ott még Grey irányította, és nem a Stem... mindaddig míg a Stem nem bukott le, addig a döntéseket Grey hozta meg... a Stem csak akkor tarthatta kontroll alatt a testét, ha Grey engedélyt adott rá.

"Ehelyett Fisk elveszti a hidegvérét egy primitív beszóláson az öccse miatt, meh."

Fisk alapvetően egy ember volt, nem robot... talán az öccse volt az utolsó, aki iránt még táplált némi emberi érzelmet... nyilván ez volt az egyetlen lehetőség, amivel ki lehetett ugrasztani a bokorból.

"Stem se magyarázta meg, miért akart kiszabadulni."

Az nem is szorult magyarázatra... hatalmat akart: ennyi. Nem akarta többé, hogy irányítsák, hanem ő akart irányítani. Kb. hasonló volt az attitüdje, mint Ultronnak a Bosszúállókban, vagy a Skynet-nek a Terminátorban, akik úgy gondolták, hogy az emberi faj alkalmatlan az irányításra, tökéletlen szabályai vannak, és idővel csak elpusztítaná önmagát, vagy a földet... nyilván valamiféle tudatosságot szerzett MI-ről van itt szó, aki osztott-szorzott, kalkulált, és végül az az eredmény jött ki, hogy ő profibb azoknál, akik létrehozták és irányították.