106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Montanosz
    az lehet de a történelem nem változik)))
    tök mindegy hogy millió zsidót vagy egyetlen egyet öltek meg, nyilván az emberi normalitáson túl mutat ha valaki helyesli a gyilkosságot(((

• mflex #48828
    Ezzel a cikkel teljes mértékben egyetértek, tegnap néztem meg, nem is akarok hozzátenni semmit.

Scott eddigi legunalmasabb filmje, pedig ez nem őrá vall, ehhez a filmhez nem kellett volna két ekkora kaliberű színész, Travolta jól formálja meg az "okosagyament" rossz fiút, de semmi több.

Gyenge 5 a 10-ből. Mozira felesleges pénzkidobás.
  • sandor8206
    várjunk még sztem pár évet még ezzel a állami gépezetes tömegmészárlással :-)
    60 év alatt már sok minden kiderült, lehet még 60 év ...
  • Real13
    Mondom én, hogy megosztja az embereket:D
  • DoctorJohnson
    Pelham 1 2 3 - Tony Scott nincs formában
  • Montanosz
    Ha valaki lelkesen karlendítéssel és Heil Hitlerrel köszön, belép a Wermacht-ba és más országok meghódítására indul, embereket öldököl az nyílván egyetért a führerével akitől bátorságért még kitüntetést is kap. Az szerecsen mozsdatás ha azt mondjuk egy német katona is nem volt felelős, mert az az ember aki náci elvekkel ért egyet, és azok elvén él, az náci(((és nem lehet párhuzamot vonni az hivatalos állami gépezett által végrehajtott több milliós mészárlások és az amerikaik által esetleges elkövetett bosszúállások között, amit jó részt magánemberként és nem parancsra követtek el.

egy vélemény egy másik fórumról:

Legyen Ön is milliomos - 100 forintos kérdés:

Vágó I.: "Ugyan már kedves Kovács úr, nem igaz, hogy nem ugrik be... Na jó, segítek még egy kicsit: Szórakoztató, közepesen ütős formalista mestermunka. Semmi súly, semmi feszültség, unásig kiszámítható dialógusok, meg filmtörténeti hivatkozások dögivel. Természetesen a poros nyomába sem képhet a nagy elődöknek, viccnek viszont remek. Na?"

Kovács: "Öööö... QT bármelyik filmje? "

Vágó I: "HÁÁÁÁT PERSZEEE! Jöhet a 200 forintos?"
  • Real13
    Te hogy cáfolnád meg azt, hogy valami unalmas? Én első nap kétszer láttam a moziba a Basterds-et, és mindkétszer csak másfél órásnak tűnt a valós 2 és fél helyett, tehát repült vele az idő.:)
    De ha már kérdezed, miért mestermű a Basterds szerintem meg sok más mindenki szerint is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A lényeg, ahogy a Ponyvaregényben is ki lett mondva, a 'kis különbségek". A Basterds-ben QT megváltoztatta a történelmet, de mindezt elegánsan tette, és nekem bas.zottul jó érzés volt Hitler szétlőtt fejét látni:))) Akárhogy is nézzük, sok millió ember halálát okozta (és igen, tudom, a második világháború az első világháborút lezáró békeszerződés miatt elkerülhetetlen volt, meg az oroszok is végeztek népírtást rendesen, de ez most tökmindegy). Node, nekem az egészben a szarkasztikus humor tetszett, a kifordított tulajdonságok, az, hogy az egyetlen tiszta, pozitív főszereplő karakter Shosanna (meg max a néger segítője), mindenki másból kihozta az ördögöt a háború. A basterdek durván általánosítanak (akin náci egyenruha van, az náci..napersze), de nem minden német náci (kocsmai jelenet, kisgyermekes katona:De neki is meg kell halnia, mert elköpte volna Hammersmarkot). A filmben remek a kameramunka is (amikor a Basterdek beszélgetnek a Bear Jew feltűnése előtt a térképről:ahogy a kamera sorba végigfut a beszélgetőkön többször is, király megoldás, poénos), az egész kifordított világnézet, és hála a fejezetekre való tagolásnak, valamint a történetkihagyós módszernek még egy kis agymunkára is okot ad a film. Erre jönnek még az apró utalások más filmekre, színészekre, QT saját műveire, a remek hangulat, valamint a fokozódó feszültség: sok a párbeszéd, de ha valaki figyel, akkor egyáltalán nem unalmasak (illetve ha valakinek csak az akció vagy a pofájába tolt humor izgalmas, akkor nincs esély). Szóval csak azt akarom kihozni az egészből, hogy a Basterds furcsa film még tarantinoi mértékkel is, és persze hogy megosztja az embereket: ettől még szerintem zseniális, és ez független QT személyétől. Egyébként a zenét Morricone írta volna a filmhez, de végül nem vállalta a melót:ezután jöttek a más filmekből átvett, illetve egyéb helyekről hozott zenék, amik mellesleg remekek voltak. Oh, és még mielőtt elfelejteném:Színészi játék, Európából válogatott stáb, többnyelvűség, rohadtul jót tettek a filmnek.

És mielőtt még támadást vezényelne valaki, csak válaszoltam egy kérdésre, hogy miért is remek film a Basterds.:)
  • Bulykin
  • Rundstedt17
    Részemről téma lezárva
  • Rundstedt17
    izlések és pofonok,IMDB-ről most én is másoljak be vagy 100 reviewet hogy mennyire szar az IB?jah de igaz arra úgyis azt mondanád egyszerű emberek nem értenek hozzá,csak a kiválasztott értelmes egyének érthetik meg QT mester alkotásait
  • Rundstedt17
    OMG.Ki mondta hogy mestermű?10/10 nekem azt jelenti hogy jól szórakoztam végig.
    Az IB-n meg elaludtam,.Jah meg magyarán az a legjobb film ami a legtöbb díjat söpri be?Kössz nem nekem van saját véleményem.
    A tény az tény az IB unalmas film,függetlenül attól függetlenül most hogy a Punisher szar vagy sem.
  • TDantes
    http://www.rottentomatoes.com/m/punisher_war_zone/

26% tényleg remek film lehet.
  • poppe
    te se lovagolj már ennyit a témán baszki.. nem egyezik az ízlésetek filmek terén, ennyi... innentől te se foglalkozz az ő értékeléseivel, ahogy ő se fog sokat adni a szavadra
  • TDantes
    Na most, lehetne mondani, hogy ezt a remek Punisher-t például nem jelölték semmire Cannes-ben, míg ezt az általad szarnak tartott B-kategóriás vacak IB-t igen.

De nem mondom ezt, mert Cannes-ben hülyék ülnek bizonyára, akik nem értenek a filmekhez, és nem értékelik a Punisher-ben rejtőzködő értékeket.

Igazából csak annyit akartam mondani, hogy igen nagy hülyeség egy QT filmnél azt várni, hogy reális és valósághű legyen.
    De hát aki 10 pontot ad egy Punisher-re attól nem lehet mást várni.

• Rundstedt17
    Ok most bizonyítottad hogy semmi érved.Megcáfolni nem tudod hogy az IB egy unalmas,elcseszett próbálkozás a "mestertől".Érvek helyett beböfögöd hogy bizony hülye vagyok és kész .
    Félreértés meg ne essék nem állítom hogy mestermű a punisher war zone vagy az egy,de azt viszont igen hogy végig jól szórakoztam rajta,ergo 10ből 10 ilyen egyszerű.
  • Blasta
    Nem nyert, nem rajongok az IB-ért.
    De egyebet nem mondhatok, akinek a Punisher 2 10 pontos, az nálam OFF, hülyékkel nem állok le vitázni már nagyon rég.
  • szucsy89
    D9

végig lekötött, izgalma, év egyik legjobb filmje eddig, csak ajánlani tudom
  • Rundstedt17
    Nevetséges már a részedről ez a IB rajongás,de megértem hiszen sokan vannak még így csak azért mert Tarantino készítette már jó és MESTERMŰ.
    Oh de ne aggódj vannak még hozzád hasonlók,aki meg azt mondja hogy nem volt jó az meg már hülye mert nem érti a filmet.....
    Nézzük a pozítivumot a bevezető jelenet kiváló volt és volt néhány jó poén,nos ebben ki is merült a pozitívumok listája.Az IB legjobb esetben is egy gyenge B kategóriás film.Unalmas beszélgetések,elhúzott jelenetek,komoly vágásra lett volna szükség 2 és fél óra,aminek jelentős része unalmas dialógus semmit sem hozzá adva a történethez,amit egyébként akár 60 percben is össze lehetett volna foglalni.Gyenge szinészi játék(Landát leszámítva).A vége meg kész káosz és ostobaság
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hitlert és Göbbelszt lelövik,a náci vezérkar megsemmisül a tűzben
    .Persze ha ez neked mestermű váljon egészségedre
  • poppe
    no igen :) nem árt tudni, h kinek a véleményére nem szabad adni
  • Blasta
    Hát b+, ezután az értékelő után már egy percig nem lepődök meg, hogy az IB-t unalmasnak találtad. Nem tűntél ennyire IQ Light fazonnak, de akkor elnézést, my fault...
  • poppe
    D9
    így hirtelen nem jut eszembe jobb film 2009-ből 9/10
  • AntiHero
    District 9

Nagyon jó film.

10/9
  • xxxpaulxxx
    Sasszem

Annak ellenére, hogy már megint egy átveszi a robot a világuralmat témájú film... mégis nagyon jó, mivel ezt jól keverték a elvették tőlem az életem témájú filmmel:D

erős 7es:)
  • Montanosz
    nem punisher)))
    Pusher 1-2-3
    na az a jó akció filmek...
    vagy ő is erre gondolt csak elírta a címet)))
  • desigo
    Elhunyt Kristóf Tibor, a legismertebb szinkronhang

RIP
  • TDantes
    Azért mínusz mert nagyon gyenge film. Értéktelen, nagy nulla.

Jó akció filmet? Mondok egyet: DIE HARD filmek, vagy mondjuk a komolyabb akció filmek közül a Ronin.

A Punisher, ez egy nagy nulla
  • Rundstedt17
    Az a lényeg egy filmnél hogy le kössön,
    1,Történelmi háttérel rendelkezik elvárom a hűséget a történelemhez,de ha az nincs legalább szórakoztató legyen a film
    2,Akció filmeknél én a bosszúról szólókat szeretem leszámolásokat,utálom az erőltetett szerelmi szálat vagy az értelmetlen mellé dumát.
    3,Horrorban a naturalista részletességet,és ugyancsak nem szeretem ha vmi bevillantós érthetetlen szarságokkal jönnek amit csak végén magyaráznak meg vmi hülyeséggel
    4,Vigjátékban a paródiát,és nem a magyar féle idétlen poénookat ami inkább primitív beszólagatásokba merül ki.
  • ForzaInter
    Nem baj a Punisher jó az a lényeg.

Szólhattál volna előbbb is hogy te az ilyen filmekért rajongsz, mert akkor egy szót nem írok neked az IB-vel kapcsolatban, maradj is ennél a stílusnál ha lehet.
  • Bulykin
    Pillangóhatás 3
    fos
  • Rundstedt17
    Ha bealszok a közepén akkor biztos 10/10 mert ugye amit QT mester csinál az csak is jó lehet...
  • Rundstedt17
    izlések és pofonok,de amúgy akkor kedves barátom mondjál már vmi jó akció filmet?
    Jah és a mínusz 9,5 re is magyarázatot kérek
  • ForzaInter
    De az IB 5/10, érted.:D
  • TDantes
    The Punisher? 9,5 /10? Remek film...kiemelkedő minőségű..a Punisher...kiemelkedő..baszki...

hát ha ez kiemelkedő minőségű film, akkor én vagyok a nem normális...

Pedig az akciófilmeket is szeretem...de ez nem 9,5/10 hanem mínusz 9,5/10
  • Rundstedt17
    The Punisher,Punisher war zone
    Mindkettő film nagyon jó szórakozást nyújt.Semmi fölösleges romantikázás,vagy időhúzás,hisztizés,tömény akció,lényegretörő cselekményvezetés.A 2. külön kiemelkedő minőségű akció jeleneteket tartalmaz,változatos leszámolásokat,brutális lövöldözéseket és semmi áldozat(esetleg minimális) szabályt is ellehet felejteni.Csak ajánlani tudom azoknak akik szeretik az akciófilmeket.
    Az első 9,5/10
    A második 10/10
  • gercse
    múlthéten végignéztem négy Gus Van Sant filmet
    Gerry, Elefánt, Az utolsó napok, Paranoid Park, hát...eszméletlen, mindegyik után több óráig a hatása alatt voltam,
    van akinek nem jönnek be az effajta filmek, de én pont ezeket szeretem, egyik sem az a hétköznapi tömegfilm, mindegyikben a személyiségek és a rajtuk átmenő változások óriásiak...legalábbis nagy hangsúly van rajtuk, és szerintem rendkívül jól alakítanak benne a szereplők
  • Rundstedt17
    kössz,nem ismertem
  • Rundstedt17
    A Valkyr legalább hiteles történelmi film volt.Mondom a IB-nél nem (csak) az volt a baj hogy nem volt hű a történelemhez,hanem ezt unalmas párbeszédekkel is tetézte.Persze nem mondom hogy végig unalmas volt de igazán nyögvevelős részek is voltak a filmben magyarán én azért csalódtam a filmben mert nem volt történelemhez hű,de még csak végig érdekes sem.Hosszúra volt nyújtva,a kevesebb több lett volna.
  • sandor8206
    húúúúúúúúúúú
  • Pretorian
    Underworld 3 - újabb elvesztegetett másfél óra...
  • Tyler1
    hát senki de jól hangzott és aszittem nem kérdeznek vissza rá :D