106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
jefferson83 #49229 Fuss, dagi fuss (2007)
Főszereplőnket a Haláli hullák hajnalából már ismerhetjük. Mindenkinek ajánlom ezt a kis könnyed vígjátékot.
7/10 -
teljesen átérzem az egészet, kb. onnantól nagyon leesik,
hogy megcsinálják a trükköt, szétverik a réten a nyomtatót meg táncolnak, ezek még jók, de utána..addig 10/10 lehetett volna..
egyébként hasonló filmet nem tudsz ajánlani? -
Nem tudod milyen a jó vígjáték. Nem dolgoztál még nagy multi cégnél ezekszerint akkor jobban értékelnéd. Az office space minden idők legjobb vígjátéka nálam, akárhanyadjára nézem meg vannak részek ahol szétesek, mert nem tudom feldolgozni 
Nálam az Office Space a 10/10 vígjáték(hogy értékeljek is) -
A karakterek hozták azt, ami az elvárható, nem is rájuk panaszkodtam. :) (Jó, mondjuk a főgonosz az gyér volt, szvsz. Egy jó beszólása volt csak, amikor megemlíti, miért is robbant fel a bolygója. :) )
-
jefferson83 #49225 Továbbá ebben a kommentben is minimum egyszer :P
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nicsak itt is: különösebben -
ba32107 #49224 Első sorban csak háromszor szerepel a különösebben szó, szépen tudok fogalmazni. -
ba32107 #49223 Végső állomás 3D
Hát nekem nem különösebben jött be. Jó véres volt, de ez engem nem különösebben hoz lázba. A színészek nem voltak különösebben karakteresek, semmit nem éreztem mikor egyik-másik meghalt. Az egyik pozitívum, hogy voltak kreatív halálesetek, a másik hogy a vörös csajnak iszonyat segge van :D
Igazából csak azért mentem el, mert nem láttam még 3D-s filmet moziban, de az is csalódás volt egy kicsit, jobbra számítottam.
4/10
-
Azé Bob aranyos volt :D -
Szerintem is totál középszerű, de az elejét én az átlagnál jobban élveztem. Amikortól beindult az akció, onnan kurvára leült és a sablonosságot az átlag poénok már nem takarták el.
Egy unalmas vasárnap délután ebéd utáni elalváshoz tökéletes amúgy.
Nekem is 5 Blasta
:)))))) -
Monsters Vs Aliens: Újabb Dreamworks cucc, még az év elejéről, és talán ez a leggyengébb mind közül (bár a Shrek 2-nél jobb :) ). Animációban általában brutális, néhol új szint, de a sztori annyira sablonos és kiszámítható, hogy a néző minden percben csak arra tud gondolni, hogy "én ezt már láttam valahol, és most ez fog történni". Még a szintetizátoros és a "tánckódos" résznél is teljesen biztos voltam benne, mit fognak előadni, és bejött. Kár érte... 5 blasta.
-
ezt a könyvet már rég beakartam szerezni de sosem volt felesleges 3000 forintom((( -
sandor8206 #49218 Isten haragja
Bill Paxton rendezésében (talán az első) Bill Paxton játssza :-) a pszichopata apát, aki embereket rabol el Isten "parancsára" és pincéjében szabadítja meg a testüket megszálló gonosztól, ami persze csak úgy lehetséges ha kinyírja őket. A vadászatra magával viszi 2 fiát, az egyik fiút felnőttként Matthew McConaughey játssza aki végül is elmeséli az egész sztorit.
Érdekes és feszültséggel teli sztori, nekem nagyon bejött, remek színészi alakítással (főleg Bill Paxton). Remek forgatókönyv sztem!!
Nálam 8/10, remek film
-
Ezt az esetet így hívják (amikor valaki több személyiséggel rendelkezik) - angolul dissociative identity disorder (DID). Ez volt a Psycho-ban is Norman Bates-szel, vagy az Identity-ben John Cusack-kel.
Ezzel nem jellemeztem a filmet, csak egy alaptényt közöltem. -
Mondom, hogy ez nem a semleges kategória, ez vagy tetszik vagy nem.
Azok a részei jelenetei tetszenek amik tényleg a felszínes csillogás és a fogyasztói társadalom ellen foglalnak állást (pl. megszabadulás a drága dolgoktól, a leszívott zsírból készült luxusszappan eladása, a főnök zsarolása a tényekkel). Nagyon nem tetszett viszont pl. az étteremben az ételekbe való belepiszkítás, a bré bevágása a gyerekfilmbe (ezek haszontalan dolgok, amivel csak ártunk vki(k)nek).
Szomorú hogy a film ezt a lázadást nem a természetbe való visszatéréssel, az öngondoskodással, önellátással próbálja leírni (mint pl. Henry David Thoreau - Walden című könyvében) hanem öncélú, nihillisztikus eszközökkel. Sajnos a könyvet amiből a film készült nem olvastam (ha valaki igen és leírná, hogy mik az alapvető különbségek a film és a könyv között, az még meg is köszönném).
Tehát még egyszer: a film egyes elhatározásaival, alap mondanivalóival egyetértek, de az eszközökkel és a továbbfejlesztett erre épülő elemekkel, illetve ahová a film alapjában véve tart, nem.
Jó lenne már továbblépni a "hülye vagy, mert nem érted", meg "azért nem adsz rá jó pontot, mert mindenki más igen" típusú prekoncepciókon. Ahány ház, annyi szokás. Épp ez lenne a 10-es film lényege: olyan mű amit mindenki elfogad, mert nem megosztó. Ha a Fight Club nem az öncélú, nihilbe hajló, erőszakos, harsány módját választotta volna az alapgondolat bemutatására, akkor lehetett volna 10-es. -
"Nem feküdt ez az egész disszociatív identitás zavar így, hogy ennyiszer interakcióba lép magával. "
amúgy ezt a mondatot nem is értem mit jelen)))
de nem is hiszem hogy egy filmet ilyen szavakkal kell jellemezni....ez inkább olyan fémhengert esztergályozok szöveg))) -
Fight club pocsék? Ez mar az a kategoria amikor valaki mar csak azert sem ad egy filmre jo pontot mert mindenki mas igen, vagy pedig olyanfoku muveletlenseg ami mar szegyen... Fincher egyik legjobb filmje, zsenialis siman vinnem egy lakatlan szigetre... -
Rózsaszín sajt-ot látta már valaki?
állítólag elég kellemes magyar film)) -
Érdekes, h az Inglourious Basterds ennyire megosztja a nézőket de mindenkinek más az ízlése szerencsére lényegesen többen vannak azok akiknek tetszett és fognak még készíteni hasonló minőségű filmeket. Sokan írták, h a párbeszédek unalmasak, sztem mesterien voltak felépítve, folyamatosan adagolva a feszültséget és a végén mindig bekövetkezett vmiféle tetőpont...Az olasz rész iszonyat nagyvolt és a zsidóvadász röhögése amikor a nő hegymászásra fogta, h gipsz van a lábán..nah ott kb vele röhögtem:P...
kedvenc karakterek: Hugo Stiglitz(kár, h kis szerepe volt),a Jewhunter(nemtom a nevét), Donny Donowitz (Eli Roth...a pezsgős jeleneten is borultam "Sámpánny?!? BOOM!":P), + az elején a favágó is szimpatikus volt
Szal számomra a film tökéletes volt nemláttam benne hibát szal nekem 10/10 a banneres pontozás figyelmen kívül hagyva persze. -
Bocsmá! :) -
viizo #49210 'eredeti szinkron' :D -
SonicBoom #49209 Dr.Strangelove - 1964
9 pont
Nem mai film, de a háború (akkoriban a hidegháború) visszásságait iszonyatosan jó szatíra formájában mutatja be. A tökéletes élvezetért tanulj meg angolul, és eredeti szinkronnal kell nézni. -
jó, de biztos azt is akarta írni, h ez jó film volt :D -
neizékézzémálena! :D -
Khhmmm, a 7 pont az a lista szerint sem alapfilm :) -
karajjj #49205 én csak akkor jöttem rá, hogy magyar, amikor elkezdtem nézni és láttam a főcímben a magyar szereplők nevét, tényleg egy kellemes meglepetés volt
-
Igen, ez sajnos így van, a felétől nagyon elhalványul a film, de addig állatjó. :) -
"meg különben is Blasta ötlete volt, tehát monnyonle"
Nemis a enyimé vót a 10es pont szövege, én csak annyit írtam, hogy "no comment", ezt a szöveget a izéke ajánlotta és nekem bejött, jó?!

-
viizo #49202 Kaméleon
Végre egy kifejezetten színvonalas és létező forgatókönyvvel ellátott magyar film, kellemes meglepetés volt. Az első fél óra nem tetszett túlzottan (a főszereplő nagyon nem volt szimpatikus), de amikor végre elindult a fő cselekményszálon az átverős film, már nem akartam kivenni a lejátszóból - a közepe-vége egészen lendületesre és jól sikerült.
10/7 -
Office Space (Hivatali patkányok)
5/10
a film feléig 8-as, aztán csúnyán visszaesik -
ú a fallen(letaszítva) az jófajta, pedig denzelt utálom... többször nézős, de nem alapfilm... akkor most mi van? :D (7.5?) -
Becstelen brigantik :
Amekkora hype-ja volt a filmnek,annyira szar.
3.5/10
Gran Torino :
Clint bacsi idos korara nagyon korrekt kis rendezo is lett,kellemes meglepetesek a filmjei
7/10
Fallen
Denzel egyik regebbi demonfilmje,regebben lattam de jo volt ujra felidezni.
7/10
-
Mivel láthatóan többeknél értelmezési és felfogási nehézségeket okoz az értékelőlista (pedig az, hogy banner-be kerül, már tényleg az óvodás szint), javaslom bevezetni a "mások véleménye" értékelési rendszert. Ha valaki beír egy filmet, ne a saját szempontjai szerint pontozza, hanem mondjuk írja azt, hogy "Montanoszt a lábrázás kergetné, Blasta tátott szemmel óááázna rajta, Sephi telerakná szmájlikkal, sandor meg ne üljön be rá, mert ez már nem cam-os verzió". A későbbiekben - természetesen további viták után - kialakulna egy egybetűs rövidítés mindenkire, így az egyes filmeket egy rövid kódsorral lehetne azonosítani, ahol a nagybetű pozitív, a kisbetű meg negatív véleményt jelentene, tehát a fenti példában "mBSs".
Elképesztőek vagytok...
U.i.: A listát nem fogom használni, mert a bannerba a 10-es ponthoz nem került bele a "csak ezt vinném magammal egy szigetre" jellemzés, és így már nem jellemzi a magas színvonalú és mélységesen objektív értékelési szempontjaimat, meg különben is Blasta ötlete volt, tehát monnyonle, abcúg, nem kell...
-
Mondjuk a rendezés, a szinészek, a mondanivaló. -
Inquisitor #49196 "akinek bejött a Harcosok klubja, nagyon ajánlom az El Maqunista (A gépész) c. filmet,"
Nagyszerű film, és szeretem, de ... kb. semmi köze az FC-hez hangulatban vagy mondanivalóban, még ha van is minimális párhuzam, ezért nem tuti, hogy minden FC kedvelőnek bejönne. -
Sziasztok !
Az én kedvencem filmet , sajnos még csak most tudtam megnézni , de nem bántam meg ,ez pedig a Remény Rabjai 10/10 -
ja a péntek széria nekem is nagy kedvenc, néha előszedem őket. ha jól emlékszem 3film van benne))) -
Mondjuk ha már itt tartunk, akkor a banner-be egy sokkal praktikusabb, informatívabb segédlet lenne, hogy 10pont == 10/10 == 5/5 == 100%, 8pont == 8/10 == 4/5 == 80% stb, mert ahogy elnézem az utóbbi pár oldalt sokaknak nem világos:) -
én is régebben láttam, de nálam csak 10/8, mert vannak benne kissé uncsi percek is..amúgy nem is annyira rossz..
viszont a baxott jó szinkronról eszembe jutott két nálam 10/10-es filmeposz is:
jay és néma bob visszavág. no ebben a magyar szinkron is pofán vág
és a másik, az örök kedvenc: a péntek esti gáz..
ha létezne olyan, én megadnám rá a 11-est is
-
ha jól látom, a te logódon meg az én fejem robban szét a röhögéstől
akkor ezt most hogyan értsem
-
még is mi olyan jó benne?