106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nálam a Stefán Kinges könyvekből az a vámpíros (nem jut eszembe a címe) Cujo, és persze a Kedvencek temetője. Ez utóbbi mindkét része elég komoly még filmen is, annak ellenére, hogy a 2 már csak után gyártás. -
teljesen igazad van!!!!
a hideg is kiráz még az említésétől is.
Amúgyis a bábfilmek nagyon nyomasztónak és halottnak hatnak számomra.
Mazsola, futrinka utca, hakapeszimaki, meg az a béka is kimaradt az életemből szerencsére....
-
én utálom a Kör, Grudge stb. (vagy akár Gothika, Godsend stb-stb) jellegű
thriller-horrorokat, mert ugyanarra megy rá, hogy éles hangeffekttel agyonbasszon.
ócska szar trükk, nulla történet mellett..
a másik véglet a hentelős vonal, azt csak akkor viselem el, ha vicces
pl. Dawn of the Dead (vagy Shaun of the dead) iszonyat jó.
de az igazi horror sztem a Ragyogás, vagy bármilyen Stephen King vagy
H.P.Lovecraft story.. -
Az igazi psziho mese a Mek Elek, kezdődik a szürkés színekkel és folytatódik a tök ijesztő zsák bábokkal :) -
Hát azért mondom, nem láttad csak pár jelenetét, ez kb. olyan mintha fognál egy könyvet és itt ott bele olvasnál és azt mondanád, hogy ez szar könyv. -
hát mondom h csak pár jelnetet néztem meg, ahol épp történik vmi :) de nem fogott meg annyira h megnézzem :D -
kösz a reagálásokat, a Remény hal meg utoljára)))
amúgy nekem Andersen meséi is ijesztőek és depressziósak voltak gyerekkoromban, de Árvácskát is csak egyszer néztem végig, soha többet.
Úgyanígy érzek Jancsó néhány filmjével kapcsolatban, messziről elkerülöm ha a tevében nyomatják....
Persze ehhez mostanában hozzá járul a világválsággal együtt járó mélypont.
Talán azért növeksik a vígjátékok népszerűsége)))) -
Hát ha nem is láttad őket, akkor miről beszélünk? :) -
Rundstedt17 #49263 A végső állomás valóban jó -
hát én nem tudom, mert igazából nem láttam őket(vhogy nem is fogott meg), csak pár jelenetet, de sztem semmi horror jellege nincsen. Még csak megilyedni sem lehet rajta, mert egy totán normál film, amiben látványosan halnak meg emberek. -
Legjobb horror akkor is Freddy, Evil Dead :) -
De a végső állomás szerintem teljesen jó, mert nem a tancsíron van a fő hangsúly, mondjuk a legjobb az 1 volt szerintem, meg még a 2 is elég jó. Meg azért trancsír és trancsír között is van különbség, nem mindegy, hogy pár pillanatos bevágás van, mint pl. a a Végső állomásokban, vagy totálban mutatnak mindent hosszan. -
Rundstedt17 #49259 Lol de a Kör típusú horrorfilmeknél nincs idétlenebb és rosszabb,mert az nem horrorfilm hogy csinálunk néhány hirtelen bevillanó szar jelenetet,aztán mutagatunk összevissza néhány képkockát,végül az utolsó tíz percben vmi értelmest próbálnak belemagyarázni.Ezektől Isten óvjon -
amúgy ez a mai horrordivat, hogy elég ha idétlen trancsír jelenteket csinálnak, de nulla sztori, és még nullább félelemkeltés! mióta a Fűrész befutott, azóta minden horror arra alapozik, h elég pár díszagyvelő, meg egy hekto művér és kész a horror! Szóval az ilyen Végső állomás meg Motel sorozatok, minden csak nem horrorfilm. -
Na jó, de te vagy a trancsírkirály :) Grotesque 10/10 :) -
Haverom nézegette régebben a rottent én nem voltam és most sem vagyok elég elvetemült ahhoz, hogy megnézzem pl. az álkapcsát elvesztő motorost meg a többi szörnyűséget, bár azt hiszem 1 vagy 2, shotgunos képet láttam valahol, de elég is volt. Filmen is durva az ilyesmi, pedig ott tudod, hogy csak trükk. -
Rundstedt17 #49255 Amúgy még az olyan filmeket nem bírom ahol a trancsírhoz sztorit próbálnak erőltetni aminek semmi értelme nincs. -
Rundstedt17 #49254 Groteszkben nem a futnak a gyilkos elől sztori van :DDDD -
Én a sima trancsír filmeket szarba se nézem. Egyetlen üdítő kivétel talán a Fűrész, aminek sikerült valami pluszt is belevinni az értelmetlen "menekülünk a szeletelős gyilkos elől" filmek tengerében. Pl. itt van ez az új ázsiai beteg múvi (Groteszk vagy mi). Az előzetes alapján abszolút nem vagyok rá kíváncsi. Engem ne azzal próbáljanak sokkolni, hogy ömlenek a belek, spriccel a vér, szakadnak a végtagok, mert ez számomra annyira direkt és primitív. Valahogy sosem volt meg bennem az a perverz kíváncsiság, ami miatt az emberek többsége megnézi a rotten.com-on a szétlőtt fejű emberet meg a felpuffadt hullát. Nálam hangokkal és sejttetéssel nagyobb hatást lehet elérni. Örök etalon a Más világ, Hatodik érzék, Jelek stb. Bár ezek inkább thrillerek, de én általában ezt a fajta hangulatot kedvelem és keresem a horror filmeknél is. -
Ez sajnos igaz, meg ugye az ilyen trancsír filmek a menők. Bár ha jól belegondolunk a mesék is egyre erőszakosabbak, nem azt mondom régen is voltak "érdekes" dolgok, mert ugye a sárkányt mindig megölték, meg a kisgömböc megevett mindenki, meg Piroskáékat kivágta a farkasból a vadász, meg ilyesmi, de nem emberek gyilkolták egymást halomra a mesékben is. Alapvetően ugye a mi felelősségünk is, hogy a kis pulyák mit néznek, nem lehet mindent a szülőkre hárítani, de az igaz, hogy sok esetben a szülők sem törődnek eléggé azzal ,hogy gyermekük mit néz, aztán meg jön a csodálkozás, hogy hát de az én gyerekem egy ártatlan kis angyal, nem verhette félholtra az iskola társát. -
vagy egyszerűen trendi azon nevetni ha egy faág megerőszakol valakit..
észre vettem hogy nagyon megnőtt a tűréshatár az ismerőseim - főleg a fiatalabbak - körében.
Lady gagát hallgatnak, nem számít hogy arról énekel hogy homokos.
De tényleg így van a horror filmekkel is, unott arcal nézik ha valakinek kinyomják a szemét és hangos szürcsögéssel szétcsámcsogják a zombik...
Vajh' biztos a trancsirozós játékok is felelősek érte((( -
Szerintem a 2-3-ra érti. -
evil dead be volt tiltva angliában mivel ez volt az a film amelyben legtöbb véres és erőszakos jelenet volt.
szóval mit értesz alatta hogy nem volt igazi horror))))) -
jefferson83 #49248 Abszolút semmi extra, viszont nem látszódik rajta a gagyi érzés, ami a tucathorrorról lerí. Egy-két jelenet még tetszett is (pl.: amikor az árnyékokkal játszott a film, még félelmetesnek is mondható).
6/10 Nem rossz, nem rossz, de nem is jó :) -
xxxpaulxxx #49247 csak ahogy látom a mai horrorokkal ellentétben elég jó értékelést kapott imdbn:D
Pedig látszólag az alapstory semmi extra -
jefferson83 #49246 Én úgy fogalmaznék, hogy vannak benne nevetséges jelenetek, de kevésbé látszik rajtuk, hogy ezt annak is szánták (az Evil Deadel ellentétben). Annyiban megvédeném a filmet, hogy szinte az összes vérkomoly "tinihorrorban" is van ennyi baromság,sőt. Engem az eleje idegesített piszkosul, de miután beindult nézhető. -
Jól érzed, leginkább csak röhögni lehet rajta, bár van aki szerint inkább sírni :) -
xxxpaulxxx #49244 Hát ismerve a rendezőt (Evil dead sorozat) az tuti nem az az igazi horror (úgy értem biztos lehet rajta röhögni is:D)
-
drag me to hell? -
xxxpaulxxx #49242 Tesómnak szeretném megérdeklődni, hogy most van-e valami jó horror a moziban? -

-
Next Day Air
Egyszer nézős gettónégeres film.
Azt mondanám hogy vígjáték, ha nem lennének tényleg ilyen sötétek és idióták a valóságban is az efféle emberek.
Példa: ismerősöm betört a tejcsarnokba tök részegen hogy belefürödjön a tejbe. Ez miatt meg kissebb lopások miatt kapott 2 hónap leülendő szabadságvesztést. Elszökött és 1 évig bújkált, és most már másfél évet kell hogy lehúzzon. Milyen az ilyen ha nem idióta?
Szóval a film egy kicsit fel is idegesített, de egyszer jó szórakozás.
10/6
The last valley
Hogyishívják kapitányon kivül talán nincs is másik film mostanában amely a 30 éves háború korszakában játszódna. A last valley inkább a három testőr féle szórakoztatóbb útat követi....
Teli van csihi-puhival, babonasággal, kegyetlenséggel, anarchiával, meg ilyesmikkel ami ezt a korszakot jellemezte....
10/7
-
ba32107 #49239 Nem láttam szinkronosan, de mindenképp nézd meg eredeti hanggal is (ha úgy nem láttad), mert az valami hihetetlen jó. -
ha kedveled a pederasztákat akkor igen))))
de ha homoszexualitás érdekel akkor inkább a Prayer for bobby vagy a L.I.E c. filmeket ajánlom nem ezt az izléstelenséget....
-
Das Boot
209 min (director's cut)
Micsoda szenvedésen mennek keresztül szerencsétlenek és mit kapnak cserébe a végén :/
Azok az elgyötört fejek amiket a hajón vágnak kiborító.
9/10 -
xxxpaulxxx #49236 A Brüno c. film szerintetek jó?:D -
jefferson83 #49235 Én mostanában mindent csak félig nézek és másnap a második felét, de ezt kivételesen gond nélkül végigszórakoztam. Csipem a színészt is (Hot Fuzz is bejövős volt).
V,mint vérbosszú
Nálam az év filmje, mert igen csak most láttam :P Teljesen összerakott kerek történet egy kis mondanivalóval megspékelve (még ha elcsépelt és unalomig ismert is az a mondanivaló, de örök érvényű). Miért is érdemelte ki az év filmje címet (nálam)?
- Amikor elkészült már pedzegettem, de mondom ki akar még egy álarcos szuperhősös filmet megnézni (ráér az, amíg van más).Egyik legnagyobb csalódás ért pozitív értelemben.
- Ennek a filmnek hangulata van. Nem rohan, mégis "pörgős".
- Szinkronra egy rossz szó nem lehet. Eltalálták a karaktert sztem.
- Vége volt és azonnal tudtam, hogy ezt még egyszer meg fogom nézni nemsokára. -
Gran Torino
Kicsit közhelyes, kicsit sablonos, vannak benne üresjáratok is és a fiatal srác kicsit túlzásba viszi a játékot itt-ott (néha még a kiscsaj is hamis), de alapvetően egy ultraprofi dráma a legjobbak egyikétől.
Kategóriájában egy "1xű" 9/10, Clint nem szokott hibázni.
(mondjuk nekem a filmvégi "fordulat" is kissé túl előrelátható volt, tán mert kicsit túl sok ferdeszemű filmet nézek...) -
Real13 #49233 À l'intérieur/ Inside (2007)
Láttam már jópár az emberi tűrőképesség határát feszegető filmet, de az Inside talán majd az összeset veri. Nem pont a brutalitására gondolok, pedig abból is épp elég van. Félelmetesen realisztikusnak hat az összes véres szcéna, többfajta elhalálozási módot is láthatunk, a szereplők tényleg változatos módon hullanak el, sőt még egy olyan fajta eseményt is megfigyelhetünk, amit eddig filmvásznon nemigen. Az Inside 20. percétől patakokban folyik a vér, de ami ennél sokkal lényegesebb, nem csak Sarah van testi-lelki terror alatt, hanem maga a néző is. Ahogy figyeljük az eseményeket, úgy válunk egyre inkább ledöbbenté, levertté, ugyanakkor nagy csodálattal figyeljük majd, milyen hatásos eszközökkel késztet minket borzongásra és elgondolkodásra a két rendező. A sötét , barnás színű képek, a folyamatosan fokozódó izgalmak és feszültség, a minimalista zenei alátétek az új évezred egyik legjobb horrorjává teszik az Inside-ot. Mint írtam, folyamatosan ki leszünk téve egy lelki tehernek, szurkolunk majd a főhősnőnek és babájának, és végülis örülhetünk majd a végén, mert egyfajta happy enddel találkozhatunk majd, de nem úgy, ahogy azt gondolnánk.
Ezt a gondolatmenetet első megtekintés után írtam, de borzasztóan felületes lett. Mindesetre így második nézés után kijelenthető, hogy elképesztő brutalitása nem öncélú, mint volt az teszem azt a Grotesque-nél... Szimbólumrendszer kiváló, feszültség jeles, hatás kimagasló (láttam már pár horrort, és nem félek egyiktől sem, de ez.. megdolgoztatja a testet-lelket), morbiditás és realitásfaktor rendben. Az új pontozás szerint 9/10, és az überbrutál itt nem csak a minőségre utal. -
Amikor a hídon csatáznak, ott a kábelek, a víz, a lehulló darabok, a csavarodás és a szétesés... hát én ott konkrétan behidaltam. :)