106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    azt ne mondd, hogy téged nem lepett meg :)
  • darkSectorxxx #101195
    Ez most komoly? :D
  • Jim Morrison
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [spoiler]arra nem számítottam, hogy statham nem menti meg a kutyát visszafele, hanem hagyja úszni :)
    [/spoiler]
  • darkSectorxxx #101193
    Egy rövid mondatba leírod pls akár pm-be vagy spoiler alá, hogy mire gondoltál a film végefelé amire nem számítottál? Kíváncsi lennék, mert ezen filóztam mire írhattad. :) köszike
  • BaliBoy
    Érdemes átnézni a beállításait. Sok mindenbe raknak már. TV-be, STB-ba, de még házimozi erősítőbe is. Nekem a múltkoriban házimozi erősítőt kellett cserélnem mert az Onkyo megadta magát. Egy alap Yamahára cseréltem, de ha jól emlékszem azt olvastam a menüjében, hogy még azon is be lehet kapcsolni már a 4k upconvertet.
  • CSOCSO
    Ha csinalja akkor alapbol csinalja. En nem lattam semmilyen beallitasi lehetoseget.

Mas: tv-n bekapcsoltam a youtubeot es neztem par 4k jelenetet. Hat aze' nem volt szar :D
    Leginkabb a MAD MAX chasing jeleneteket nezegettem.
    Utanna atkapcsoltam a sima tv-re. Eppen a Batman vs Superman ment a tv ben. Hat mintha valami cam verzios 480p filmet neztem volna :D

Par napja neztem a 22 Mile filmet 1080p ben. Tokeletes volt. Gyonyoru tueles kep. Egyszer nem vettem eszre, hogy ez elesebb is lehetne. Minden hajszal, porus tueles. De lehet upscaled volt.
  • mulli1986
    Köszi mindenkinek a hozzászólást még egyszer :)
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.11.17. 14:55:28
  • darkSectorxxx #101189
    isis. :D
  • DantszEE
    Ez amúgy a "Filmek, amiket HOGYAN láttunk" topic?:D
  • darkSectorxxx #101187
    Pl a legelején, mikor is:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugye arról beszélnek, hogy felfedeznek egy területet a viz mélyén, amit a faszi MÉG NEM TUD HOGY LÉTEZIK AZ A MÉLY PONT CSAK AZT GONDOLTA.

Aztán jön Sthatam, akiről kiderült!!! HOGY konkrétan 5 éve már VOLTAK ITT LENT ILYEN mélyen...

WHAAAAAAAT? :D

Ezt nem értettem a film elején pl, de nem mertem tovább gondolkodni róla egy percet se. :D
  • Jim Morrison
    sok kérdésed lesz a film nézése közben (miért, hogy), de tartsd észben, hogy ez nem az a film, ahol érdemes ezeket a kérdéseket feltenni :)
  • darkSectorxxx #101185
    Ha van 4k-s tv-d. SOKKAL szebb a 4k-s tartalom rajta, és ha van elég kedve valakinek leszedni, IGENIS töltse le a remux-ot, mert SOKKAL élesebb a film... nem csak 4k miatt, hanem tömörítésben is más, szóval, MINNÉL nagyobb MINNÉL szebb minőségben érdemes.

És ezt garantálom akkor is észreveszi bárki, ha nem egymás mellett vannak a kijelzők.
  • Count Adyn
    Nekem rá van dugva a routerre usb vel egy kulso vinyo, és oda tudok másolgatni a gépről és a tv is látja:)
  • Dynamic
    Lehet nem jól fogalmaztam, mert épp ezt mondom én is, hogy egymás mellé rakva nyilván látszik, hogy sokkal jobb, de amikor önmagában nézel egy 1080-ast nincs hiányérzeted, hogy de jó lenne most 4K. Én legalábbis így érzem, pedig nekem tényleg számít a képminőség.
  • darkSectorxxx #101182
    Köszi most akarom megnézni legjobb minőségben! :)
  • Jim Morrison
    The Meg

Fullos klisé halmaz, de talán ezért is működik. Igaz, volt olyan jelenet, amire nem számítottam egyáltalán (a vége felé), és a poénok is jól illeszkedtek a filmek. Kellemeset csalódtam, ha nincs mit nézni, szerintem ez megér egy próbát.
  • LasDen #101180
    azért ezt nem mondanám. Miután megjött 4K tv és 4K tartalmat játszottunk le (Infinity war, SW), nagyon is észrevehető volt a különbség. A full HD is szép, de a 4K-n önmagában is látszik, hogy sokkal több...
  • BaliBoy
    Nekem nem tetszett. De már nem emlékszem pontosan, hogy mik nem tetszettek. De valami olyesmik, hogy eleve már az elején az nem tetszett, hogy felhasználó fiókot kell regisztrálni (rosszul vagyok tőle, hogy lassan már ahhoz is külön felhasználói fiók kell, hogy a budira leülhess). Akkor talán az is problémám volt vele, hogy a megjelenítendő kategóriákat nem lehetett ki-be kapcsolni. Míg a Serviio-ba úgy szoktam beállítani, hogy csak a mappa kategória legyen, egyszerűen.
    Szóval nekem annyira nem jött be. Nem azt mondom, hogy rossz, de nekem a Serviio sokkal jobban tetszik.
  • Dynamic
    Plex miért túlbonyolított? Nekem be van állítva minden automatikusra, gyakorlatilag hozzá se kell nyúlni. Letöltés és lejátszás :)
  • Dynamic
    Igazából akkor látszik csak a különbség a 4K meg a Full HD között, ha egymás mellé rakod a kettőt, de amikor nincs mihez viszonyítani, akkor a Full HD is bőven szép. Pláne egy 55 collos tv-nél, amit a kérdező írt.
  • BaliBoy
    2018-at írunk! Felejtsd el az USB-s másolgatást...
    Bővítsd ki a rendszert egy NAS-sal. Vagy vásárolsz egy gyári NAS-t vagy (amit én is csináltam) beállítasz egy Rpi-t (vagy valami levetett PC-t) NAS-nak egy dokkolóban lévő winyóval. Arról megy a torrent meg a DLNA. (+SMB)
    De ha nem akarsz NAS-t akkor is bőven elég egy DLNA szervert feltenni a számítógépedre. És meg is van oldva minden. Én a Serviio-t ajánlom. Én is próbálkoztam a Plex-szel, de feleslegesen túl bonyolított programnak tartom. Otthoni felhasználásra a Serviio jobb szerintem és free.

@CSOCSO:
    A TV-den véletlenül nincs bekapcsolva a 4k upconvert? ;) Mert úgy tényleg kevésbé fogod észrevenni a különbséget.
    Nekem itthon projektorom is van. Kb. 2 méter széles felületre vetítek (ami kb. 90"-nak felel meg egy 16:9-es képnél) és bizony ilyen képátlónál már lehet látni az 1080-as felbontás végét. Szóval már elkezdtem nézegetni a 4K-s projektorokat. :)
    Ráadásul ugyebár a 4K-s TV-k már nem csak felbontásban nagyobbak, hanem többségük már HDR-es is!
  • PhantomAss
    Nekem is egy Samsungom van, igaz csak full hd, de baromi jó. Szép a képe, jól néz ki rajta egy 720p-s film is.
    Alapból van rajta wifi és tudod csatlakoztatni a hálózathoz, van rajta Youtube, net, stb.
    USB-re tudsz tenni pendrive-ot, plusz én vettem hozzá egy HDD dokkolót amibe asztali és desktop vinyót tudsz rakni, és ezt is csatlakoztattam a tv-hez. Van 2 vinyóm ami tele van filmekkel, ezeket bármikor elérem így.
    4k film letöltésnek szerintem sincs sok értelme, nem llesz sokkal szebb de sokkal több helyet foglal.
  • CSOCSO
    En amondo vagyok, hogy felesleges 4K filmeket toltogetni.
    Egy 4K film olyan 40-50-60 giga korul van. Azt felmasolni egy usb-re kb hosszabb ido mint letolteni a netrol.
    En most vettem egy 75" es QLED Samsung tv-t. 10gigas 1080p film geciszep rajta!!!!! Az 50 gigas film nem lesz 5 szor szebb.
    Legtobb uj TV mar mind 4k es mind okos. Mindegyik tud netflixet, hulut, youtubeot. stb.
    OLED et ne vegyel. Legdragabb es akar be is eghet a kep. Qled az jo es nem tul draga. Hanghoz mindenkeppen vegyel valamit. Ha nincs hely 5.1 cucchoz akkor vegyel egy soundbart ami jon melyladaval.
    Ha van hely 5.1 hez akkor figyelj oda hogy olyan erositot vegyel ami tudja a 4K videot! Nekem sajna meg mindig sima erositom van ami cak 1080p-t tud de engem valoban nem zaklat a 4k. a 1080p tueles a tv-men.

Ha mindenkeppen 4k filmet akarsz nezni es ki kell masolni usb re akkor vegyel egy usb3 as kulso ssd-t. Baromi gyorsa cucc.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.11.17. 03:04:37
  • mulli1986
    Köszi a válaszokat és észrevételt. Esetleg lehet tudni milyen TV-t vettetek? Mért én most az ár érték arány játék miatt egy NU7172-es Samsungot néztem ki, de még valójában nem láttam a képminőséget. Sajnos az olcsósága hordoz magával hiányosságokat, amiket lehet pótolni a monitorként használattal, szóval, így azt mondom OK.
  • LasDen #101172
    A laptop a full hd filmeket probléma nélkül bírja, a 4K a sok neki. Viszont a tv-re már szaggatva ment át. A router lehet szar, mert ezer éves. De itt nálam a lakásban is problémás. A router nálam van, de a másik szobába a HD filmet már nem játssza le rendesen. Csak a sima xvidet. Mondjuk most a digi adott új routert, azzal még nem volt kipróbálva...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.11.16. 22:25:30
  • Tikal #101171
    Plex akkor szokott szaggatni, ha gyenge a szerver, ahogy írtad a laptop nem a legjobb. A net mindegy milyen szerintem, mert a helyi hálózatot használja, nem? tehát oda csak egy jó router kell.
  • LasDen #101170
    The Ballad of Buster Scruggs

Szerintem ennek így nem sok értelme volt. Sorozatként működhetett volna, de így nekem nem jött be. Szép és nagyszerű a rendezés, a Coen tesók megint nem hazudtolták meg magukat, de ennyi. A történetek nekem annyira nem tetszettek. Egyik se tartott elég sokáig, hogy igazán törődjek a karakterekkel. Kivéve az Oregon trailes sztori, de azt is sikerült elbaszni...

5.5/10
  • LasDen #101169
    faterom is pár hónapja vett 4K tv-t. Ő pendriveról nézi a 4K filmeket, mert a jelenlegi laptop túl gyenge a lejátszáshoz. Próbáltam a Plexet is bevezetni, de szar a net ahhoz, hogy wifin bármit áthúzzon ami HD. Szaggat, leáll és fos. De ettől függetlenül Plexet én is ajánlom, jó megoldás. Szóval nálunk a HDMI/pendrive dolog ment és megy.
  • mulli1986
    Úgy látszik alul művelt vagyok a témában, mert egyiket se ismerem. Erős fejlesztésre szorulok. Holnap neki is esek felkészülni :)
  • Tikal #101167
    Nem ezektől okos egy TV. Ha a filmjeidet akarod tv-re streamelni arra van sok megoldás, pl egy Google ChromeCast, TV-d máris okos lett :) Számítógépedről meg bármit ki tudsz rá tolni, esetleg egy Plex server még beállítasz tökéletes is :)
  • mulli1986
    Sziasztok!

Technikai jellegű kérdésem lenne. Szeretnénk karácsonyra venni itthonra egy ilyen okos TV-t. Igazság szerint még nem igazán használtam ilyen tévét, nem tudom mit tudnak igazából vagy mivel tudnak többet, mint egy átlagos TV a több bemeneten és a belső procin kívül.
    A lényeg, hogy 4K lenne. Mit érdemesebb, ha sok filmet csak TV-n nézünk meg. Lehúzni az UHD filmet torrenttel és lejátszani számítógéppel, szóval csak monitorként használni a TV-t ilyenkor. Ennek előnye lenne az is, hogy a 2.1-es hangcucc jobban szólna, mint a 20W-os tv hangszóró. Vagy külső HDD-re átmásolni és Pendriveként funkcionálva, hagyni hogy a TV játsza le? Akink van tapasztalata, annak megköszönnöm, ha megosztaná. Melyiknek mi az előnye, hátránya vagy van-e egyéb megoldás is okostévével?
  • TBTPumpa
    Van már magyarul is:
  • LasDen #101164
    Shazam, Joeker...
  • DantszEE
    Plusz Godzilla 2, Hellboy, Glass, Kingsman 3, Pókember 2.
  • r4pt0r
    Jó évünk lesz úgy érzem. :D
  • TBTPumpa
    Addig kapunk egy új Avanzsálók filmet, egy Marvel kapitányt, egy Toy Story 4-et, egy AZ 2-t és egy új Jumanji filmet is.

Hirtelen ennyi jutott eszembe 2019 filmjeiről. :)
  • Jim Morrison
    jaa, akkor a "storyk" miatt tűnt baromi sűrűnek. Nekem majdnem egy kutya, star wars, star wars :)

#101158: köszi, azért valahogy kiszámoltam.. :)
  • Malakai
    Az-az tartják az eddigi tempót. Fő szál 2 évente.
  • TBTPumpa
    2019 végén jön a következő film. :)
  • Jim Morrison
    400 nap? alaposan visszavettek a tempóból :)