106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    nagyon kezdunk off lenni....

most megy a tv ben a Time Machine.. hat mar ezen is eszrevenni azonnal hogy ha computerral hozzanyultak a hatterhez stb..
  • tigeroo
    igen, szabolcsi vagyok és büszke vagyok rá :)
    miért kérdezed?

amúgy semmi bajom a téllel, plö hétvégén is megyünk ki a nagyecsedi kraszna-töltésre csúszni (szalmával tömött zsák)

szal jó ez...szeretem a téli tájat, amikor teljesen szürke az ég + a hoziront...és minden fehér
    de ez a karácsony (főleg a "tőkés", városi fele) undorító, meg mire ez a nagy feszengés... régebben jobb volt

extravanganza, félig meddig on(off??)topic
  • sadvagabond
    Ez tényleg mindenkinél változó. Én már pár éve leszarom a nem-szűk családot(anyám,apám,meg hugin kívül mindenkit), de legalább ilyenkor is. Régen még ment az összejövés nagyinál, meg a szokásos, de tényleg akkora lett a feszkó a végére, jobb elhagyni az ileneket. Annak persze ez is más, akinek van egy normális családja(keresztapa nem ad 20 Ft-ot, hogy vágasd le a hajad a bárány-nyírónál,mer hosszúhaj a jányoknak való), meg van rendes szeretet. Szóval nálunk nincs ilyen képmutatósdi, hogy szeressük egymást ezen a pár napon.
    Én a karácsonyt tényleg nem keresztény oldaláról fogom fel, inkább a "szeretet ünnepe" legyen. Szar, tudom, minden nap szeressünk, ne kelljen nap hozzá. De kell, meg kell anyák napja is, meg kellenek napok. Mert annyi felé kell rohanni, mindenkinek kell ez a pár nap, vagy legalább egy este, amikor meghatódik a semmin is.(én a coca-cola kamionos reklámon)

Karácsony addig jó, mig pulya vagy(amúgy szabolcsi vagy?), aztán meg azért jó, mert Te is adsz, és látod, hogy örülnek neki. Az más kérdés, ha anyagias, akinek ajándékozol. Én ilyen szempontból szerencsés vagyok.

Esikhullik meg tényleg jó, oké, vannak bénák, meg faszok, akik azt hiszik hogy mehetnek, meg vannak hontalanok, akiknek nincs hová menni, de ezeket valahogy ki kell zárni, különben semmi hangulat nem marad, és akkor elkezdődik egy elkérgesedés, egy idő után semmi nem jut el hozzád. (off az offban, idén a Mikulásgyárba viszünk cuccokat, életem legszarabb karácsonya volt a tavalyi, és ha csak egy gyereket megmenthetek attól az érzéstől, már boldogabb vagyok.)

Felmelegedésre nem kell sokat várni, bár ahogy elnézem, nem tűnik el a tél, csak eltolódik.

Na a lényeg, hogy ne állj ilyen negatívan a dologhoz, kell ez. Mindennel együtt.
  • tigeroo
    az emberek a szokás rabjai...ki mit szok ...mindegy

amugy miért jó karácsonyozni? képmutató módon előjönnek a "ajándékozd meg családod húsz évre egy jó kis törlesztővel, csak addig kell koplalnod" reklámok, a nagy nap közeledtével egyenes arányban nő a felületi feszültség a családtagok között, pofavizit a nagycsaládnál (ha nem lennének ilyen alkalmak kb. magasról szarnánk egymásra), az ajándékokról nem is beszélve (ha nincs pénzed az a baj, ha nem elég drága az a baj, stb..), meg amúgyis, semmi közöm sincs ehhez a keresztény ünnephez (évközben kurva isten spam)

a karácsony is csak addig volt jó míg pulya voltam ,bontani az ajándékokat aztán ahogy nőttem úgy jöttek be a kontrasztok...
    nekem akkor van karácsony amikor úgy döntök! (= amikor eltöltök 1 nyugis időt a családommal/barátaimmal)

"esik a hullik" hát jajdejó. ma kb. 3 autós ütött el majdnem (nyárigumi és körmány mögött balfaszkodás ftw)
    mondjuk a hóesést szerettem nézni bentről régen... de több gond van már ezzel is (tető nélküli garázslejárót fellapátolni huácsá)

szal jólesz ez a glóböl vorming. kitudja, lehet pár év múlva ilyenkor majd szürcsölgetem a pina coladát a medencében
  • sadvagabond
    ehheheh
    Ilyenkor nekem mindig beugrik, hogy aki felszinkronizálta, annak milyen lehet. Mint Cartman PokerFace-e. Mondjuk azon hallani, hogy kiéli benne magát a szinkron.

Hó nélkül a karácsony itthon sem az igazi, idén hátha szerencsénk lesz. Most esett, ha meg nem is marad, hátha esik még. Amikor elindultam a melóba este, a téonlájnos karidalt hallgattam, hát nagyon hatásos volt.
    Szép az a dal.
  • Tyler1
    de pálmát díszítenek ott fel vagy mi? :D nekem ez annyira illúzióromboló hatású, 40 fokban karácsonyozni, hó nélkül, de még csak hideg sincs vagy valami :D ez olyan mint csaj nélkül valentin-napozni xD
  • CSOCSO
    hogyne lenne karacsony :D sooot... szinte mindenki feldisziti a hazat. a karacsonyfat december elso penteken felallitjak. a nagy kulonbseg hogy 25. en reggel talaljak meg a kisgyerekek az ajandekokat es nem 24 szenteste van ajandekozas
  • Rundstedt17
    jaja évről évre kevesebb hó van és egyre rövidebb ideig....
  • Tyler1
    hát mindennek megvannak a hátrányai :) hó az már itt se nagyon van, épp ezért szeretek ilyenkor karácsonyi, havas filmeket nézni. Legalább az illúziója legyen meg a dolognak. Állítom tv-ben 15 éve ugyanaz a műsor ilyenkor, de van amit még 15ödszörre sem untam meg.

egyébként sosem értettem h pl. Miamiban h lehet karácsonyozni?? :D egyátalán ott van ilyen?
  • CSOCSO
    nekem mar sok eve nincs karacsonyi feelingem... sok sok eve nem lattam havat :( ma is poloban szaladgaltam leizzadva
  • CSOCSO
    :D:D
  • Tyler1
    jaja én is minden évben megnézem ha tudom, én mindig is irigyeltem az ilyen amcsi kertvárosi karácsonyos filmeket, nekem egyből meghozza a christmas feelinget. Télaput is megnéztem minden évben karácsony tájékán, ezek valahogy kitudnak ragadni az itteni európai tök sivár karácsonyokból.
  • dartonita
    Ez igaz.De akkor mar inkabb Die Hard 2 :)
  • sadvagabond
    Mindig maghat. Nyáron is :)
  • hapi
    Ezzel maximálisan egyet értek! a legszarabb 3d-s film szerintem az ice age kb. nulla a 3d kihasználás. A HP meg tényleg odabaszott a 10 percével akkor döntöttem el hogy avatart ott nézem.
  • CSOCSO
    reszkessetek betoroket en is szeretem a karacsonyi hangulat miat :D olyan szep zenek vannak benne
  • sadvagabond
    A karácsonyi feeling, meg az emlékek miatt.
    Tény, hogy elég szubjektív lett az az egy :)
  • dartonita
    Egyetertek.De egyet nem ertek.
    Hogy kerul ezek koze a tenyleg nagyszeru filmek koze a Reszkessetek betorok?
  • CSOCSO
    HD ban megneztem a GI-Joet..... jeeeezusom.. BORZALMAS VOLT!
    eszmeletlen gagyi cgi csomo helyen!! tele van irto gagyi akciokkal. aki megnezte moziban ne nezze meg ujra mert hatalmasat rontott az oszkepen!

Hangover - nem rohogtem rajta igazan de nagyon elveztem a filmet 7 Blasta... egyetlen hiba hogy nincs olyan poen amin hangosan rohogtem volna ( haverom szenne rohogte magat... szal....)
  • CSOCSO
    nahde az a film 2d ben is odabasz az imax moziban :D

mas filmet nezz meg 3d ben a sima moziban ne az ice aget
  • CSOCSO
    ha jol emlekszem 14 dolcsi de az avatar 17 dolcsi mert annyira draga volt attenni a filmet digitalrol 70mm es filmre. magyarorszagon pedig csak meg kell nezned egy mozis weboldalt hogy mennyi. en nem tudok egyet sem
  • CSOCSO
    IMAX...... csak gondolj bele: mikor nezel egy embert a gepfegyverrel loni es az ures toltenyek potyognak feled akkor mi a kulonbseg ha a monitoron nezed? a nagy moziteremben vagy az imaxban?

ha a moncsin nezed akkor a kis meretu videobol eleg hamar kiesik a tolteny. ha a nagy mozivasznon nezed ott is kiesik a kepernyorol a tolteny viszont az IMAX vaszon akkora hogy ha a kozepebe nezel akkor nem is latod a szeleit a vaszonnak. Azaz a tolteny nem addig esik amig a vasznat latod hanem a tolteny kiesik a latoszogedbol.. hacsak nem koveted a fejeddel es nezel le a vaszon aljara.
    nagy kulonbseg van de viszont sokakat zavar hogy nem latja az egesz kepernyot es soxor valoban mozgatni kell a fejet is hogy lasd mi tortenik :D
  • sadvagabond
    Sok Hűhó Semmiért
    Much Ado About Nothing

Klasszikus, mindig jó, mindig szórakoztató.
    Ott kell legyen a Maverick, meg a Halálos Fegyverek mellett a polcon. Meg az idétlen időkig, meg a sok régi igazán jó film mellett.
    Shakespeare mindig jó, főleg a komédiák. Ezt meg aztán igazi jó színészek igazán jól játszották. Parádés, mondhatni.
    És mint az akkoriban készülteknek, még ennek is nagyon jó a szinkronja.
    All-time kedvenc,
    10/10

a karácsonyi pihi alatt úgy döntöttem tartok egy napi kedvencmaratont, Maverickkel, Vaklármával, Karácsonyi Vakációval, Reszkessetek Betörőkkel, meg amit találok még, csak most nem jut eszembe.
  • Taki29
    Engem mit notórius mozikerülőt nagyon érdekelne , hogy mennyibe "fáj " manapság egy sima illetve egy ilyen 3D-s mozijegy ?
  • edios
    Magánvélemény

Ice Age 3-at láttam RealD-ben: 1-2 jelenetet leszámítva direkt azt kellett figyelnem, h mi 3d benne, mert alig látszódott. Nemtom ez hányadrészt köszönhető a technológiának és a filmnek, én ezt tapasztaltam.

Harry Potter 6, IMAX: ~10 szaros perc 3d összesen. És mégis amiatt elmentem másodszor is megnézni IMAX-be. Ez elmond mindent:)
  • CSOCSO
    Tehat akkor terjunk vissza erre az IMAXos dologra.
    nem tudom hogy magyarorszagon hogy van pontosan de ahova en jarok ott nem a bazi nagy szemuveg van ( IR szemuveg - ez az amit syncelni kell mikor kiirjak a kepernyore hogy most nyomd meg a gombor a szemcsin)

es piros/kek szemcsi pedig szvsz mar SEHOL nincs!!! ( ha tudsz rola akkor megerdemled, hogy olyan helyre maszkalsz!)

az imax ban es a real3d mozikban is szinte ugyan olyan szurke szemuveg van. De megis kulonbozik a ketto. A real3d nel circular polarizalt szemuveg van mint az imaxnek nem.
    eddig egy ember irta a neten hogy a real3d eseteben jobb a melyseg erzet.
    viszont az IMAX nel ketszer akkora a kepernyo es a hang is.

az tuti hogy en meg a 2d filmeknel is lecumizom magamat az imaxben. a 3d filmek is lelegzet elallitoak szal en oda megyek.. ha lehet akkor penteken.
    de lehet meglesem real3d ben is majd hetfon mert nagyon erdekel a kulonbseg
  • DeerHunter01
    nem úgy értettem hogy pl . egy bosszú álló filmbe vagy egy pörgős akció filmbe,ott mindig a jó győz :D
    Jack bull:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ebben a filmben meghal a végén a főszereplő pedig ő csak az igazáért harcolt de betartotta amit igért mégha az életébe került is.

jack bullt aki még nem látta nézze meg, kötelező darab!
  • Tikal #51738
    nem erről van szó...ha sorolnál példákat ahol meghal a főhős akkor lehet megtudnál győzni, csak amíg te mondasz egyet én mondok rá 10 ellenpéldát :)
  • DeerHunter01
    legyen igazad :)
  • Tikal #51736
    a főhős aki az igazáért harcol szinte MINDIG életben marad, azaz 99%, maradjunk ennyiben :)
  • DeerHunter01
    csak az ilyen filmekbe általába a "főhős",aki az igazért harcolt mindig meghal a végén de itt nem. csak ezért irtam le
  • Inquisitor
    Akkor a "Tűzben edzett férfit" NE nézd meg! ;)
  • Rundstedt17
    a komment végig olvasása után bárkinek nyilvánvaló :D
  • Tikal #51732
    huu te se láttál még elég hollywoodi filmet....
  • Inquisitor
    "utáltam volna hogy szétvágják a reklámok"
    Lehetőleg egy mondat közepén, vagy zenei taktusok közepette, TV2 módra. Nem tudom az ezért felelős arcokat honnan kaparták össze, de a gagyinak tekintett királyi tévénél még sose láttam ilyet. De mondjuk Viasat3 vagy RTL is ritkán cseszi el. Ők meg mindíg.
  • viizo
    az egyik legjobb túszfilm, 10/8

(én dvd-n tettem be, utáltam volna hogy szétvágják a reklámok)
  • DeerHunter01
    tegnap tv2-n néztem meg a Nincs Alku c. filmet.

azt hittem hogy valami unalmas film lesz meg sablonos,de tévedtem szerencsére :D

nálam 10/10
    azt hittem egész idő alatt a filmben hogy úgyis megfog halni a végén de szerencsére megmenekült :)
  • wesker24
    Ujabb klasszikus !

A nagy bunyós 10/10 1975-ös Charles Bronson-al a főszerepben !

• Sir Quno Jedi
    A félszeműek is látnak 3D-ben, mivel a szem és a fej apró mozdulatai mindig változtatják a nézőpontot, így az agy ebből is összeállít egy idő után magától afféle gyengus 3D-s leképezést. Így még vezetni is tudnak, mert a mélységet is meg tudják emódon ítélni, minél több gyakorlatuk van benne, annál jobban.
  • Lipi1980
    Alapjában véve mindenkinek 3D-s a szeme! Kivéve a félszeműeket! De őrajtuk a 3D-s szemüveg sem segít...

Ez buta vicc volt, bocsi! De nem bírtam kihagyni :D