106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy

Háát.... jó-jó... Dee.... Nem tudom, hogy fogalmazzak, hogy az elvakult fanatikusok ne essenek egyből a torkomnak. Szóval jó volt. Én a Digital 3D-ben láttam a filmet. A helyzet az, hogy nem dobom el az agyam tőle. A történet nem egy nagy durranás. Elég kiszámítható. Ráadásul a fő vonulatát a filmnek már a trailerekben ellőtték.

És mindjárt rá is térnék a látványra, hiszen úgy volt beharangozva mint a korszakalkotó látvánnyal rendelkező film. Hát nem. Igaz, rendkívül gyönyörű, hihetetlenül részletgazdag világ hoztak létre de nem korszakalkotó. Ha a mai korhoz viszonyítva kell pontozni akkor 9-10/10, ha a hype alapján kell, akkor csak 7/10. Több ponton is a Final Fantasy (The Spirits within) jutott az eszembe. Egyrészt a némileg a történetről. Másrészt pedig a látvány. Úgy vélem ha annak idején az FF-t is 3D-ben készítik el akkor jóval nagyobbat ütött volna mint az Avatar.

Filmzene viszont igazán tetszett.

Összegezve, rám nem gyakorolt olyan nagy hatást mint mondjuk A Gyűrűk Ura (történetileg és látványban) vagy mondjuk A Mátrix anno. Valószínűleg az Imax dobott volna az egészen egy jó nagyot, de nem lett volna reális élmény mivel még nem jártam Imaxben, éppen ezért torz véleményem lenne róla, túl értékelném.

Értékelésem: 8/10 (és ebben a hype is benne van)
  • Kandurex

8 / 10 körül
  • Blasta
    Avatar, avagy A Na'vikkal táncoló, avagy az Utolsó Égbőljött
    -----------------------------
    9/10

Eszméletlenül gyönyörű film, klisés, többször is feldolgozott, unalomig ismert történettel, de kit érdekel, ha egyszer ennyire csodás, ennyire magábaszippantós az egész MŰ?

Hatalmas, a klisés sztori és a poénok hiánya miatt "csak" 9 pont.
  • precision
    természetesen rosszabbra számítottam, végülis 10 -et adtam rá
    nyílván nem úgy ültem be a filmre, hogy na most én egy 10 pontos filmet fogok látni

azt hittem hogy "csak" látványfilm lesz, de annál több
  • autoszimulator
    mint írva volt több helyen is, a történet, amiről mesélni lehetne, nem túl nagy eresztés. A többit meg egyszerűen látni kell, mesélhetném hogy milyen szép, elképzelni nem tudod :) Ha pontozni kell, nyolcat adnék rá.
  • ProGabe #51800
    pár ezer hsz-es topikja van...

amúgy tessék, te akartad (magamat idézem)

"naszóval

első 3D-s filmem volt + először voltam IMAX-ban. először is: nem gondoltam, hogy ennyit levesz a fényekből a szemüveg, persze nem arról van szó, hogy kevés lett volna a fényerő, csak még egy hangyaf*sznyival lehetett volna több is. hangerő meg kb. sehol sem volt, azt hittem leszakad majd a fejem :(

aztán még voltak gondok, mert nagyon durva volt a ghosting, sőt, 20-25 percre nekem szinte elcsúszott a kép (és pont a végső csatára jött teljesen helyre, talán még a ghosting is eltűnt, halleluja!), ezalatt alig volt meg a 3D-s hatás, ha csak a bal szememmel néztem, láttam a jobb kontúrját, fordítva ez nem volt igaz. érdekes...

ennyit az IMAX-ról és a 3D-ről, a film:

amikor kijöttünk, haverom munkatársa, aki egy darab szinopszist sem olvasott, csak teasert látott, annyit kérdezett, hogy most ő mégis mi a francot mondjon a haverjának, aki megkérte, hogy majd foglalja össze, miről szól. igen, az alapja nagyon egyszerű, de rengeteg aprósággal van megfűszerezve, méghozzá úgy, hogy azok nem teszik túlontúl bonyolulttá, mint sok japó filmet. ezért írtam, hogy emberünk nem olvasott szinopszist, mert így, hogy csak a filmet látta, máris nem olyan egyszerű elmondani, összefoglalni 3 mondatban. olyan a sztori, mint a hagyma: van a külső héj, amit lebontva sok-sok másikat kapunk, amik szorosan kapcsolódnak. ezért is szeretjük JC-t, nemde?

viszont sok dolgot (technológiát, eszközt, stb.), és sok karaktert csak tessék-lássék módon mutatott be, egyes történések is ilyenek (pl. Weaver avatarja és a na'vik kapcsolata, biztos jó kis háttérsztori van ahhoz is, de elintézik egy félmondattal). ezek a dolgok csak úgy lógnak a levegőben, ha csak 1-2 ilyen lenne, nem lenne gond, sőt, én szeretem, ha hagynak teret a fantáziának, de ez esetben túlzásba estek.

a két főgenya sem szerepel eleget, igaz, ők kicsit kioltották egymást. egyik g*cibb próbált lenni, mint a másik. tulajdonképpen Ribisi csak azért kellett, hogy érzékeltessék, megint egy gonosz gigacég van a háttérben.

aztán a film eleje: nade JC, mester, kérlek! éppen az első 3D-s élményemet élem át, keresem az állam, te meg 5 mondatban lezavarod az alapokat!?!?!?!?! IMÁDOM a jó kezdéseket, legyen az játék, könyv, zene, vagy film. jelen esetben ez teljes mértékben hiányzik :OOOO

egyetértek, kiszámítható az egész, talán túlságosan is. de ez NEM ÉRDEKEL! jöjjön végre az ömlengés: hát bazmeg ez nem is film, ez egy utazás! de tényleg! meg fogom nézni még egyszer moziban, ez nem vitás, mert én is elmondhatom: vissza akarok menni Pandorára! azok a jelenetek, amikor tényleg úgy érzi az ember, hogy ott van, azok... áááá, leírhatatlan. aztán ugyebár a flóra és a fauna. gyönyörű, érdekes, tudatosan felépített, tehát működik, de még hogy!

maga a történetvezetés természetesen olyan, amilyennek lennie kell. az a fél-háromnegyed (? nem is tudom igazán mennyi, mert az egész filmet kb. 20 percnek éreztem) óra, amikor Jake-kel együtt tanulunk Pandoráról és a Na'vikról nagyon egyben van, JC megint megmutatta, hogy nem csak az akciójeleneteket tudja mesterien végigkomponálni

a CG minden egyes másodperce hibátlan. a Na'vik az első másodperctől fogva élőnek tűntek (persze, hisz" már több hónapja nézegetem őket , szóval ezen a téren én nem számítok, persze innen a topikból senki sem :) Neytiri tényleg fantasztikus. amikor először megjelent, és olyan volt, mint egy igazán mérges vadmacska, azt hittem behugyozok :D az az erő, amit mutatott, miközben légies és kecses maradt. valami megfoghatatlan tűz égett végig a karakterben. méltón helyet foglalhat JC harcos amazonjai között, sőt! ha már ez szóba jött: Weavert nagyon jó volt újra látni! az avatarja meg, khm, szóval furcsa volt, mert... csöcsök! :D

ja még annyit, hogy eszembe jutott egy régi-régi mondás: "...csak a képzelet szabhat határt".

Star Wars óta mindenki úgy tudta, hogy a filmek esetében ez így van. na mindenki tévedett, mert csak félig volt igaz, egészen eddig! azok a mimikák! tényleg igazi színészi alakítását láthattunk a Na'vik személyében.

rengeteget tudnék még írni, mert ez tényleg egy óriási élmény volt, de már nem látok, olyan fáradt vagyok. bezzeg ha egy mozi közelében lennék, ahol 1 perc múlva indulna a film, biztos nem aludnék el ;)

szerk: úristen, mennyit írtam! :D "
  • viizo
    és még pontszámot sem oszt a jónép - legalább 10/10 lenne vagy valami :)
  • Tyler1
    ja itt természetesen az Avatarra gondoltam :)
  • Tyler1
    csak engem lep meg h az év legjobban várt és hypoltabb filmjét, 2 mondatban leírják az emberek?????? mer h egy D9-et meg TF2-t fél oldalba írtak le az oké, dehogy erre meg csak annyi jön h szép csodás és tetszett... na mind1:D
  • ProGabe #51796
    *ásít*
  • Sephi
    Ja en is pont neztem. A trailer alapjan nem akarom latni a filmet. Meg csak veletlenul sem csigazott fel.
  • SötétBarom
    Tényleg ennyire nincs semmi ötlet?
  • Atisz #51793
    Nagyon jó, bár a 4. sortól már kissé erőltetett :)
  • ba32107

Hát nekem nagyon tetszett. Ahogy írtátok, a világ teljesen magával ragadó, a látvány fenomenális......... minden nagyobb jelenet jobb, mint az előző. A sztori tényleg kicsit kiszámítható, de szerintem így volt jó az egész, ahogy volt. Mindenkinek ajánlom.
  • zsutyesz
    A Hercegnő és a béka :)

Tegnap láttam, jó kis mese volt, a klasszikus rajzos-éneklős Disney. Jól szórakoztam.
    7/10
  • Montanosz
    Holtak háza 2
    Valahogy az első rész kimaradt - nem is baj...
    "- Mindenki maradjon nyílt téren, és kerülje a sötét zugokat.."
    Következő mondat:
    "Ketten menjenek és ellenőrizzék a szobákat"
    Vajh' a rendezőknek nem tünt fel az ellentmondás?
    A kommandósok állig fel vannak fegyverezve, pámcélmellény, satöbbi.
    Ezért a zombik a kezüket, nyakukat, lábukat harabdálja.
    Persze hagy haljanak, senkinek nem jut az eszébe hogy egy nyamvadt sálat a nyakába tekerjen vagy felvegyen egy bőrkabátot amit nem harapnak át a zombik. Kutyául felidegesített a hülyeség...
    10/3
  • autoszimulator

A látvány egyszerűen csodás, nincs rá jobb szó, viszi a prímet egyértelműen. Sztorit kicsit azért lehetett volna mentesíteni a sablonoktól, elég sok mindent előre lehetett már tudni, hogy miként fog történni. A közepe pedig kicsit unalmas volt számomra, a végső nagy csata előtt, és a nagy fa kidőlése között. Ettől függetlenül kötelező darab, még most is csak ámulok Pandora gyönyörű világán, a fényeken, az érdekes állatokon.
  • Montanosz
    tulajdonképpen nekem is csak annyi tetszett))
    csak láttam a werkfilmet, az előző filmjének is és azt is hozzá adtam)))
    semmi filmtrükk (szinte), szó szerint tömegével vitték őket a kórházba, a kis csaj amiket művel, le a kalappal.....)))
  • Bulykin
    nekd tetszett a Raging Phoenix? én nem bírtam végignézni^^ mondjuk az akciójelenetek nem voltak rosszak és ez a táncos dolog is tetszett
  • setuh
    őt a sztárocskácska kategóriába tenném
  • Lipi1980
    Csalódás?

Rosszabbra számítottál?
  • CSOCSO
    e kimaradt
  • CSOCSO
    merthogy jacki chan csak egy kis sztarocska mi ?

:D
  • Montanosz
    Chocolate tetszett, le a kalappal Jeeja Yanin előtt.
    Most ismét nyomta a Raging Phoenix-ben
    10/7
    ....de többször nézős.
    Asszem nálam ez az év ezzel az akció filmel zárul))))
    Feltéve ha valami még két hét alatt nem übereli)))

• setuh
    :Dhát igen ő egy igazi színész...nem az "egyfajta szerepet tudok eljátszani" féle hollywoody sztárocska.
  • CSOCSO
    en holnap nezem :D
  • stargatelost
    Wrong Turn 3

A viszonylag korrekt első rész után hogy lehet ilyen amatőr trágyát készíteni? A forgatókönyv iszonyú bárgyú és következetlen, a párbeszédeket mintha óvodások írták volna. (Jó, trancsír horror, mit várnék, de hát ez így még annál is ganébb).
    A vége meg egyszerűen nevetséges. Viszont a leges legvége azért kellemes volt.
    Kár volt megcsinálni ezt a részt már. Hulladék

1/10
  • precision

Kellemes csalódás, tízpertíz :)
  • Montanosz
    Ninja
    Nem volt rosz, bár kissé zavart a kutyulás (jobban örültem volna egy középkori sztorinak).
    Nem hinném hogy az évzáróra ott is meghívják a szülöket, mert végül is bérgyilkosok nem)))
    Meg ugye az első félórában lemészárolják az összeset kivéve az "amerikai ninja"-t meg a szerelmét...satöbbi.
    10/5
  • Tikal #51776
    óó tényleg, a jó öreg telefon ;)
  • Malakai

Tőllem (friss élményként elfogultan) megkaphatná a max pontszámot (de nem pontozok ), az ok pedig, hogy úgy mentem a mai 10:15-ös IMAX vetítésre, hogy ez csak egy látványfilm, amit 100%-osan teljesített, az újjongó fanokat tudnám ezen a téren utánozni, Pandora világa egyszerűen magávalragadó. A sztoritól nem vártam sokat, nem buta, csak egyszerű, hollywoodi panelekből építkezik, nincsenek nagy fordulatok, rejtélyek, a trailer lényegében az egész filmet összefoglalja. A karaktereket, habár ezek is bele illenek a panelekbe, ha úgy tetszik sablonosak, de én így is teljesen bele tudtam élni magam, meg tudtam kedvelni a főszereplőket, úgyhogy a célját mégis elérte vele Cameron.

Intellektuális élményt, csavaros, elgondolkodtató történetet nem érdemes várni a filmtől, akkor csalódás lesz...

Tehát, kultursznoboknak nem, de egyébként ajánlom a megtekeintését!

ui.: Érdekes amúgy, hogy IMAX 3D-ben tapasztaltam némi képremegést, amihez mondjuk hozzászokott a szemem, de ugyanez, amikor Dolby 3D-ben (palace mozi) a trailert láttam ott nem volt...
  • Sir Quno Jedi
    Ott a telefonszám, felhívod őket, hogy mikorra van az általad kívánt filmre, normális helyre (megmondod nekik, hogy neked mi az) még jegy és lefoglaltatod?!
  • Tikal #51773
    Hol lehet jegyet foglalni az imax-es avatar-ra, mert a cinemacity.hu-n csak december 23ig van kiírva és már nem igen van jegy :) gondolom még januárban is fogják adni, nem? :D
  • SötétBarom
    :DDDDDD
  • desigo
  • Sephi
    Law Abiding Citizen - 7

Semmi baj nem volt vele. Sokszor volt meglapo de sokszor volt elore kiszamithato. Nekem a vege igazabol nem tetszett, sokkal jobbat vartam, de valahogy be kellet fejezni.

Mindenkinek ajanlani tudom! Remek Hetedik/Saw feeling!
  • zsutyesz
    Erről ez jutott eszembe:

Karácsony Los Angelesben Woody Allen módra

• sadvagabond
    Már nyúltál a bicskáért, mi? :)
    Na ON.
  • tigeroo
    ja jó
    am én szeretem használni az efféle szavakat...én úgy nevezem hogy "ízesen beszélni" :P:P
  • sadvagabond
    Mert én is szabolcsi vagyok, és máshol még nem hallottam a "pulya" szót.