106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    A Cow-hoz? Az egyik ismertebb helyen fent van. De elég tákolt valami volt, én végigjavítottam, ha dobsz pü-t mailcímmel, elküldöm. (Természetesen angol nyelvű.)
  • stonesour
    Egyértelműen az idei év legnagyobb filmje az Avatar. Második a GI Joe nálam. Az mind történetileg, mind színészi játékilag remekel, hiszen a sztori fordulatos, izgalmas. A látvány pedig legalább annyira forradalmi, mint az Avatarnál. ( Gondolok itt arra a jelenetre, amikor a felrepülő kocsira ugrik az ember) eszméletlen. Bármit megcsinálnak már CGI-vel, gondolom ezt nem kaszkadőrrel csinálták, bár még az is lehet.

Az Én top 25-öm igy néz ki (2009-ben látott filmek, nem mind 2009-es))

1 Avatar
    2 G.I. Joe
    3 The Shawshank Redemption
    4 The Godfather
    5 The Godfather: Part II
    6 Il buono, il brutto, il cattivo.
    7 Pulp Fiction
    8 Schindler's List
    9 One Flew Over the Cuckoo's Nest
    10 12 Angry Men
    11 The Dark Knight
    12 Star Wars: Episode V-The Empire Strikes B.
    13 The Lord of the Rings: The Return of the K
    14 Star Wars
    15 Casablanca
    16 Goodfellas
    17 Shichinin no samurai
    18 Cidade de Deus
    19 Fight Club
    20 Raiders of the Lost Ark
    21 Rear Window
    22 The Lord of the Rings: The Fellowship of
    23 The Usual Suspects
    24 Psycho
    24 C'era una volta il West
    25 The Silence of the Lambs
  • Montanosz
    feliratot honnan szedted?
    a szokott helyeken nem találtam...
  • desigo
    The Negotiator (Nincs alku)

Izgalmas túszdráma Samuel L. Jacksonnal akinél hirtelen fordul a kocka.
    Nem rövid film de mégsem untam egy percét sem.Pár apróbb butaságot eltekintve egész jó film.

7/10
  • Shep
    Krrish

Hát sajnos nem hozta a Dhoom színvonalát. Igaz ugyan,hogy a történetbe annyi mindent belepakoltak ami 3 másik filmre is elég lenne (szerelmi szál, családi "dráma", szuperhős születése, gonosz bácsi aki isteni hatalomra vágyik, egy kis felejtés bére ...), de valahogy nem sikerült elég izgalmasra és szórakoztatóra készíteni. Kár érte.

5/10
  • pauly
    The Man from Earth
    9/10
    Érdekes egy film,nagyon tetszett :)Rég láttam már ilyet ami végig ennyire lekötött.Jó kis elgondolkodós...Csak lehetett volna hosszabb is...
  • Tikal #52279
    The Box

SPOILER
    ? jól indult, de a végére egy nagy káosz lett, nekem úgy tűnt hogy már a rendező se tudja mit akar és ki kicsoda... a donnie darko jól sikerült kellynek de lehet csak véletlenül, legalábbis ezután a film után így látom... gyengék voltak a párbeszédek, főleg a férj és a feleség között, nem éreztem a morális feszültséget a gomb körül, pláne hogy elég jól éltek, sportkocsi, nagy ház, de azért nekik kell az egy misi...

5pont
  • WuFraZselic
    The Invention of Lying

háát, az alapötlet szerintem nagyon jó, de mégsem lett egy olyan vígjáték, amire azt mondanám hogy évente 1x kötelező... Gervais-t bírom, Jennifer Garner nemtom miért kellett bele :D

6/10
  • viizo
    Mindhunters / Egy Gyilkos Agya

Teljesen átlagos, sokszor igencsak B kategóriás sorozatgyilkosos thriller.
    Val Kilmer, Christian Slater, LL Cool J az egykor jobb sorsot is megért húzónevek - van köztük akinek 2 perc jut, van akinek több - a lényeg hogy hol jobb, hol nevetségesebb körülmények között pusztulnak meg az FBI tanonc szereplők egy lakatlan szigeten, miközben egy sorozatgyilkos garázdálkodik körülöttük.

10/5

Nagyon nagy kár, hogy a jobb sorsra érdemes Renny Harlin (Die Hard 2, Cliffhanger, Deep Blue Sea) ilyen közepes B filmeket tesz le az asztalra manapság.
  • BaliBoy

A Forrest Gump simán 10/10. Az egyik legjobb film a világon.
  • kovi04
    Egy újabb 2009-et búcsúztató filmes összeállítás.

• PetruZ
    Cow (Dou Niu, 2009)
    A kínaiak jönnek ám föl, mint a talajvíz, és az utóbbi évtizedben rendre elő tudnak húzni olyan drámai filmeket is, amelyek európai/amerikai szemmel is tökéletesen élvezhetők és érdekesek. A Cow is egyike ezeknek.
    1940-es évek eleje, Kína, a Japán megszállás és a kegyetlenkedések, éhínségek, farkasordító hideg telek évei. Egy hegyi falu japánok által lerombolt és felégetett maradványai között egy torzonborz, együgyűnek látszó alak téblábol és kétségbeesetten szólítgatja falubelijeit, de egy élőt sem talál, csak elszenesedett és megcsonkított holttesteket. Aztán megtalálja azt az európai tehenet, amit a visszavonuló kínai sereg hagyott a faluban azzal, hogy majd 10 nap múlva visszajönnek érte. Vagy a tehén találja meg őt? A végeredmény szempontjából ugyanaz: ők ketten ezután elválaszthatatlanok lesznek. Az utolsó túlélő a kezdeti berzenkedések után szívósan, foggal-körömmel, a testi épségét sem kímélve védi a tehenet az újra megjelenő japánoktól, az éhezőktől, és a kínai banditáktól, eközben visszaemlékezések formájában látjuk, hogy mi is történt a faluban a korábbi napokban-hetekben.
    Jó film, érdekes film, semmi elszállós művészi baromkodás, teljesen jól élvezhető, néhol még nevetni is lehet rajta. Van némi harc is, de nagyon minimális, inkább csak szimbolikus jelentésű, a főszereplő eleve nem ért semmi ilyesmihez, nem egy Rambo-sztorira kell gondolni. Sokszor a tehén határozottan több értelmet mutat, mint ő.... :) Erős 7/10.

Surrogates (2009)
    Ahogy már korábban is elhangzott: újabb kihagyott ziccer, egy jó - bár nem túl eredeti - ötlet és egy lapos forgatókönyv egyvelege. Muszáj lesz megszerezni az eredeti képregényt, mert tekintve az eddigi feldolgozások egy jelentős részét, biztos vagyok benne, hogy megint egy szabadon értelmezett adaptációról van szó (ld. Wanted, vagy pl. ahogy az sajnos már a Kick-Ass trailer-eken is látszik, holott az a képregény tavaly nálam a Top3-ban volt). Willis papa azért azzal a kevéssel is, amit ad, elviszi a hátán a filmet és nálam felhúzta az értékelést 1 ponttal, így 5/10.
  • Tikal #52273
    Pókember 3
    borzalmas... bár ez az egész sorozatra elmondható...
  • Shep
    Akkor így járt.
  • dragon11
    Az Őrült életek(La Vida Loca)-ra értette..:)
  • Tyler1
    nem erre írta :D
  • Shep
    tessék
  • Tyler1
    még nem sajnos :/
  • kovi04
    Where The Wild Things Are 10/8

Az előzetek után komolyan várós volt, aztán jöttek a negatív vélemények, így inkább halasztottam a megnézését. Kár volt, mert a film hangulata 5 perc után magával ragadott, és nem is engedett a végéig.
  • Zephyr Retiring
    tegnap este a két kereskedelmin egy időben ment a két jó film ..szokás xerint..úgy hogy mivel a forrest gump-ot néztem én is, így utána kénytelen voltam elővarázsolni a tokjából a "férjhez mész mert azt mondtam"-ot
    diana keaton mindíg levesz a lábamról. zseniális színésznőnek tartom..
    (a "hal olaj önnek is!" beszólásán könnyesre röhögtem magam)
    mindenkinek tetszeni fog, akibe szorult egy kis humorérzék
    ..akikbe meg nem, nekik javaslatom: egy kis hal olaj
  • sadvagabond
    Julie and Julia
    7,5/10

Nagyon élveztem, az egyetlen hibája Meryl Streep és a filmbéli férjének a szerepe. Illetve a játék, de nem is lehetett volna másképp. Nekem nagyon színpadias volt, túljátszott, a férj túláradó "jósága", az állandó összhang, nekem néha csömöröm volt, inkább néztem volna a mai Juliát.
    De alapból egy nagyon jó film, hangulatos, csak ajánlani tudom!

Observe and Repost
    6/10

Tipikus WTF film, amikor a végén nézel, hogy ez meg mi a franc volt? Poénos, de teljesen értelmetlen, cél nélküli, csak van, hogy legyen. Lehet pont ezért jó, fene tudja.

Gamer
    3/10

Nahh, azt is csak a sorozatos arcok miatt érte meg végigülni. Biztos bejön majd a látvány-suckereknek, meg akik szeretik az ilyen tipusú játékokat.

The Box
    7/10

Érdekes alap, szeretem az ilyen moralizálós filmeket, kicsit sajnálom, hogy nem maradtak annál a vonalnál, és átmegy sci-fi-be. Tudom, az alap is ilyen. Nyomasztó, komor, de érdekes, szórakoztató film.
  • desigo
    esetleg feliratot láttál hozzá?
  • Tyler1
    The Marine 2
    A sok reklám és trailer után azt hittem h fasza kis akció filmet kapok, bár tudtam h csak B kat.-ról van szó. Sajnos azonban csalódnom kellett, és nem azért mert B kat. szerint szar trükkök és akciók lennének benne, hanem pont az akció mentesség miatt. 30 percen keresztül vontatják eseménytelenül az egészet, de utána is mérsékelt jeleneteket kapunk scakhogy tudjuk "igen ez tényleg akciófilm, nem a Hallmarkon nézünk családi drámát". Aztán az utolsó percekben meg az alap akció kliséket felvonultatva jön a végső akcióhullám, amit inkább át is pörgettem mer tudtam mi lesz a vége.
    Az első része jobb volt :/
    4/10
  • Montanosz
    Dersu uzala

Japán-szovjet film))
    Akira Kurosawa rendezésében.
    Az 1900-as években, a végtelen szibériai erdőségekben, vág utat egy kis katonai csapat, Arszenyev százados vezetésével. Az ősi vadon feltérképezésén dolgoznak. Találkoznak egy nanáj vadásszal, Derszu Uzalával. Az öreg egész életét a rengetegben töltötte, számára a növények és az állatok éppolyan társak, mint az emberek. A művelt százados és a természetben élő Derszu között mély barátság alakul ki.
    Amikor az öreg látása meg romlik és ez lehetetlenné teszi számára a vadászatot, Arszenyev magával viszi a városba, Derszu azonban itt nem tud élni, visszamegy a vadonba meghalni...
    Csodálatos film!
    10/9

The king maker
    Thai történelmi film, a 16.század közepéből, portugál kolónia beavatkozása a helyi harcokba.
    Elég jó csatajelenetek vannak benne.Megmutatkozik a vértes,muskétás gyalogság előnye... mondjuk az is elég durva volt amikor az elefántok megindultak)))
    10/ 7
  • BenedekFeco
    Á-áh egyik legnagyobb
    10/10
  • Zephyr Retiring
    nálam már fel is ment
  • Zephyr Retiring
    ..érdekesnek tűnik, de még nem láttam..
  • edios
    Mire véget ér reméljük felmegy 9-re
  • Shep
    Dhoom 2

Még jobb, mint az 1. Több az akció, jobb a történet is, több a zene is ami ugyan nem igazán illik egy akció filmbe, de a dallamok fülbe mászóak szóval megbocsátható.

7/10
  • Kandurex
    Forrest Gump

Bár még megy,..de

8-9 pont körül
  • Tyler1
  • Dynamic
    És igen, még másodjára sem sikerült leírnom Washingtont. Na mindegy...
  • Dynamic
    Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3 - 2009)

Nem egy világmegváltás, de egész korrekt kis akciófilm a rossz Travoltával és a jó Denzel Washintonnal. Tetszett, hogy Denzel Washingnnak sikerült végig az egyszerű, hétköznapi metrós dolgozó(nem emlékszem mi volt a beosztása...) szerepben megmaradni, és nem erőltették rá a "a profibb vagyok, mint egy veterán rendőr" szerepet.

6/10
  • Tyler1
    Az Őrült életek(La Vida Loca) c. filmet látta már vki??? nálunk tavaly bemutatott dok.film az el salvadori bandákról szól, de állítólag nagyon durva lett. Sajnos a rendezőjét meg is ölték.

• ForzaInter
    Ezt én is láttam, nem volt rosszm nálam egy 7/10.
  • ForzaInter
    Terminator Salvation

Jó volt ez, teljesen korrekt film volt, persze 1 és 2 rész jóval jobb, de azokat igazán már überelni sem lehet, viszont 3. résznél klasszisokkal jobb, ha első kettő 10/10 ez olyan 8/10.
  • ba32107
    Én is nagyon szeretem azt a filmet
  • Montanosz
    1066

Nagyszerű angol történelmi film két barát hányattatásairól a dán támadás és a normann invázió idejében.
    Graves vagy Waltari regényeihez hasonló/méltó kosztümös történelmi eposz.
    10/9 simán.
  • Bulykin
  • Zephyr Retiring
    john q. végszükség. elgondolkodtam rajta..én az apa helyében ugyanezt tettem volna (mármint hasonló helyzetben és végszükség esetén)10-es