106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • precision
    nemtom, én az új SW részeknél nem a poénokra figyelek... persze ha van vmi mulatságos, akkor nem fapofával ülök nem kell félre érteni :)
    sokkal inkább a jó kis harcokra figyelek, a szép látványra, és a sztorira
    szerencsére szép harcjelenetek vannak bőven, míg poénos rész alig-alig (Jar-Jar -nak van egy-két idióta pillanata aztán annyi)
  • kaposi1
    Spoilert az isten szerelmére!!!
    Most hogy nézze meg az aki még nem látta?
  • tigeroo
    pandorum

spoileres lesz kicsit (pont mikó nem gondoltad vóna!)

korrekt film. tesóm a vége felé már sipákolt nekem hogy "ez milyen kibaszott film?! szörnyek! őrülnek megfele...!"

és igaza van, bennem is hasonló dolgok fogalmazódtak meg! de pozitív értelemben...összetett volt a plot, alapszituáció, plusz az infók adagolása...jól megvolt csinálva! talán annyi hogy a mutánsokat kicsit jobban is kidolgozhatták volna (mert így most kaptunk ilyen fenevad-ragadozó lényeket, akik ruhában vannak, eszközhasználóak...mégis a leggázabb az utolsó közelharc volt a földműves csóka és az idegen között...nézik egymást majd odadobja a fegyvert neki, mint valami párbajfelek...hát, énnemtudom hogy jó ötlet volt-e így megjeleníteni a habitusukat...

a zene kicsit zavart, lehetett volna több is benne...vagyisööö, volt egyáltalán? végülis annyira elvonta a figyelmem a cselekmény, "legyen karácsony", elnézem a kukacoskodást...

jókis film volt, így kell ezt csinálni.

7/10
  • Totti5
    Star Treknél is ugyan ez volt, mégis a poénok a humor belekeverése nagyon jól áll neki az új részben meg halmozottan. Poénos karakterek egy ilyen scifibe kellenek. STben mindig is voltak ilyen pofak pl a doktorok, vagy Data. Ott van a Csillagkapu is ahol sokszor szakadni lehet a poénokon mert ontják magukból RDAval az élen, vagy később Vala, de Teal'C is nagy arc. SW 1-2-3 engem lenyűgözött azzal hogy teljes pompájában láthattam a csatákat, bolygókat, effekteket ami profi munka ami mellett a 4-5-6 fekete fehérnek tünik, amiben szintén csinálta a műsort a két droid, vagy Han Solo és Csuvi. Az új részkben Jar-Jar csinálja, főleg az elsőben ami kell egy ilyen filmbe.

A filmgyártás megváltozott persze, nagyon sokat változott.
  • Tikal #52440
    az uj triogia nagyon rossz lett, annyi idétlenség van benne, a buta droid robotoktol kezdve a jar jar binksen át a nem éppen jo karakterekig ( nem volt egy olyan jo arc mint han solo stb )... az új trilógia csak látványban jobb sajnos, és nagyon látszik mennyit változott Lucas és a filmgyártás ( hogyan csináljunk filmet sablonokból, hogy biztos nevessen rajta még a tíz éves is...)
  • sandor8206
    persze a technika a válasz arra, hogy miért "keményebbek" a Jedik az újakban, de Lucas-sal volt még egy interjú egyszer és pont ezt kérdezték tőle, akkor még csak talán az Ep.1 ment le, hogy miért van ez.
    Ő azt válaszolta " hogy a régi részekben, kiket látunk, egy felnőttként elkezdő Jedit (Luke) itt utalt is arra, hogy pl: az Ep.1 a Jedi Tanács már Anakint is kifogásolja, hogy túl öreg.
    Egy inkább gép, mint embert-Vader és full öreg Erőhasználokat, akik már inkább ne ugráljanak-Yoda,Kenobi,Uralkodó
    Mondjuk erre fel, az Ep2-3 ban vígan ugrálnak :-D
    DE Luke-ot és Vadert simán meg lehet érteni sztem
    Amúgy a régi Ep4-6 részek fajinak, újak közül csak a 3. jön be. :-P
    De jó lenne, ha csinálna egy új trilógiát, még ha csak olyan lenne mint az újak, de megnézném újra öreg Fordot Han Soloként újra.
  • PJack
    na de rég írtam, sok filmet láttam azóta.
    menjünk csak szépen sorjában.

District 9

jóval lekésve, de végre megnézhettem, és még jobb lett mint mire számítottam. a CGI majdhogynem tökéletes, a dokumentumfilm szerű bevezetés nagyon jól megvolt csinálva, a sztori is jó. Sharlto Copley jó színésznek tűnik, jól játsza a szerepét.
    az egész film kissé nyomasztó, hálistennek nem cseszték el a zenével, sőt az csak dobott még rajta. szvsz 2009 legjobb filmje ez lett.
    9/10
    ---------------
    Becstelen Bringantyk

"Botrányosan becstelen, bravúrosan brutális bosszúmozi."
    ez az egész, egy percig sem kell komolyan venni, Tarantino maró gúnnyal tapossa szét a történelmet. Zenék kiválóak, éshát viszonylag lassú film, én végig élveztem ezt a 2 és fél órát. (najó talán egy nagyon kicsit túl hosszú lett, de ez mitseszámít)
    ui.: az év legjobb színészgárdája kitüntetés egyértelműen ezt a filmet dicséri, ugyanis egytől egyik nagyot alakítanak. mivel mindenki más is, énis kiemelném Christoph Waltz-ot, aki egyszerűen istenkirályul hitelesen játszik itt. már csak őmiatta érdemes megnézni.
    8/10
    ---------------

agyonhypeolt film következik, talán joggal, talán nem. annyi biztos hogy a látványvilág már önmagában kárpótol kb mindenért. mondhatnám hogy engem ezzel nemlehet lenyűgözni és kevés lenne, de nemtudom eztmondani mert az egész film látványvilága GYÖNYÖRŰEN megvan valósítva. kilóméterekkel jobb, mint az összes eddigi általam látott CGI. a mozgások is, minden, nincs kivetnivaló benne.
    ha befogadóképes az ember a fantasykkal akkor az nagyon betudja szippantani. én ilyen vagyok, szóval nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy az elején szkeptikusan ültem be a moziba!
    nagyon remélem, nemfogják elbaszni a folytatást
    8/10
    ---------------
    és akkor jöjjön a kakukktojás..
    A 23-as szám

namost, ez milyen műfaj akar lenni?
    horror? egy pillanatra sem ilyedtem meg, de még egyáltalán nem is féltem. inkább elaludtam
    dráma? nemnagyon értettem az érzelmeket a filmben, nem is tudtam átérezni, valahogy nem ment.
    thriller? szintén nem éreztem semmilyen feszültéget, mármár nem is értettem mi ez az egész.
    röviden: ez a film egy értelmetlen zagyvaság, kb egy jelenetet sem tudok belőle felidézni így pár nap elteltével a megnézése után, amiből az következik hogy semmi érdekes nincs benne.
    Jim Carrey, te csak maradj a vígjátékoknál, az való neked.
    1/10
  • tigeroo
    mimicsoda?
    akkor ez a film meghaladta a korát?? shogun assasin (1980)
    Hát igen Lucas nem ért ehhez!! Két évtized kellett az ugrabugrához!Cameron is csak kamuzott az összelopott vizuálparaszt kandúrembereivel!!

faszba...muszáj lesz megnéznem az Indiana Jones trilógiát :D
  • Tyler1
    sztem meg egyszerűbb a válasz: az idő múlása és a technika fejlődése több lehetőséget adott az effekteknek. King-Kong is kevesebbet zúzott a régebbi filmben mint a 2005-ös verzióba, de nem azért mert akk még békésebb volt :D

úszni kell az árral, ha lesz 7. rész, lehet abban olyan is lesz amitől Luke besazrt volna :D
  • tigeroo
    még tapasztalatlan volt luke, és csak yoda + obi wan volt a tanítója (azokra a rövid időkre ugye...), jó hogy akkor még nem volt TELJESEN tisztában a képességeivel, szóval neki teljesen újra fel kellett fedeznie a Jedik útját...nem volt mellette senki, akitől gyorsabban tanulhatott volna

és tudjuk, hogy még a halálcsillag elpusztítása után is volt még tennivalója... (exar kun szelleme, stb.)

de ha nem akarunk ennyi kockaságot belemagyarázni, akkor csak annyi hogy....
    Lucas egyszerűen nem ninja ugrabugraként képzelte el a jedi/sith fénykardozásokat, hanem úgy mint egy igazi LOVAGI párbaj
  • wesker24
    Ez nagy kedvenc filmem volt régen Harc az endor bolygón ! Az ewok és gyors társa Uzsgyi aranyosak voltak ! :D
  • PetruZ
    Az Erő használatához fókusz és koncentráció kell, másrészt szegény Luke mást sem hallott a mestere(i)től, hogy az Erőt csak használni szabad, de nem kihasználni (és hogy a Sötét Oldal az Erő könnyebb, csábítóbb oldala), és hogy az érzelmek így, megy úgy. Ott volt még a függő ügye Leiával is (akiről akkor még nem tudta, hogy a tesója), meg akkor már tudta, hogy "én vagyok az apád", szóval volt egy csomó eset, amikor egyszerűen szétszórt, koncentrálatlan volt. De amikor pl. ment Han-t kiszabadítani, teljesen fókuszált volt, tudta, mit kell csinálnia. Aztán jött a rancor, amiről ő sem tudott, ott egy kicsit megint felborult minden terve. :)
  • xxxpaulxxx
    ennyi erővel... Kyle Katarn mindenkit legyőzne.
  • bcrics
    sokan nem bírták Jar Jar Binks de az volt a legnagyobb arc..én szétröhögtem az agyam rajta:D

legnagyobb
  • Hoz_Hun
    Hehe, mert béna na. Sajna nincs mit szépíteni rajta. Szerintem Anakin padawanja Ahsoka is lealázná akármikor.
  • Sir Quno Jedi
    Kurvára koncentrálnia kell, hogy egy tetves követ fel bírjon emelni. Viszont mikor izgága módon érzelmekkel teli, forró fejjel keménykedik, akkor egy paszulypalántát sem tud megzizzenteni, mivel nem képes átengedni magán az erőt és biztos fókuszként viselkedni. A jedi visszatér elején meg már "tapasztalt" kezdő jediként tér vissza, aki megküzdött Véderrel és még él!
  • precision
    ok, 20 éve készült, nem volt olyan technológia, én ezt tudom és elfogadom

nade, ha azt megtudják csinálni, hogy mikor Luke gyakorol és felemeli a köveket, vagy Yoda kiemeli a hajót a mocsárból, vagy Luke lebegteti a droidot, vagy mikor megérkezik Jabbához és egy laza ujjmozdulattal kiüti a két őrt... nem értem ezek után miért kell sokszor látványosan szenvednie, mikor az erő használatával megkönnyíthetné a saját dolgát... no hát mind1 :) ettől függetlenül szeretjük a SW -t :)

amúgy nekem is a 3. rész a kedvencem, a végső Anakin vs. Kenobi fight elég jó lett
  • Totti5
    Ugyan az mintha megnézed a Star Trek Motion Picturest és a Star Trek 2009et ég és föld, persze a hangulat ugyan az, csak akkor más volt minden, más volt a rendezés, a látvány, a játék stb... viszont a Star Treknél megfigyelhető a fejlődés és az átalakulás hisz ott a részek mondhatni követték egymást időről időre.
  • Hoz_Hun
    Ez így elfogadom és értem is. Azonban az első három (azaz a IV-V-VI) 20 ével korábban készült. Ez rányomta a bélyegét sokmindenre, főleg az erőhasználatra és annak bemutatására. Azóta számtalan SW játék, könyv, szerepjáték, stb. készült amiben kivesészték az erőt mint olyat és azt az új részekben nem bemutatni bűn lett volna. Amúgy nekem is a jelenlegi III. rész a kedvencem, aztán jön a VI.
    Egyébként szerintem Luke messze nem akkora kajak Jedi mint azt beállítják, csak hát nincs nála jobb (mert kihaltak).
  • edios
    SW1-3 vs 4-6:

Látvány: az új részek technológiailag nyilván sokkal jobbak, több helyszín, sokszínű környezet, szem mindenféle kényeztetése, ugyanakkor van hátulütője is a dolognak, hiszen minden rajzfilmszerű lett a többnyire gyenge minőségű cg-től

Zene: John Williams mind, szerintem a minőség megegyezik, vannak új és klasszikus témák mindegyik részben

Cselekmény: újak komolyabbak, többet politizálnak benne, kb. ugyanaz figyelhető meg a két trilógia között, mint a látvány résznél, csak éppen fordítva: ep4-6 sokkal inkább hasonlít egy mesére

Személyes vélemény:
    Én is jobban szeretem az új trilógiát, részben azért mert érzékeny vagyok a látványra, részben pedig nincsenek benne ewokok, han solo és leia:)
  • Montanosz
    Goemon
    Látványos japán fantasy, afféle gyűrűkura módjára)))
    10/7
    Lehetne több pont is ha ismerném a japán legendák mondandóját)))
  • Shep
    Planet 51

Egész jól kifigurázza a fanatikus ufóhívőket, az iq huszár műveletlen csak filmen és képregényen élő embereket és van némi mondanivalója is eme animációs alkotásnak, de ahhoz, hogy a kifigurázás ténylegesen gondolatébresztő is legyen ahhoz túlságosan poénosra van véve a figura. Viszont, hogy az ember meg jókat nevessen a kb 90 perc alatt meg nem elég poénos a film, így aztán az egész megreked valahol félúton a szórakoztató és tanító jellegű művek között. Azonban a grafika nagyon ott van, néhány effekt olyan szintű, hogy ilyet animációs filmben nem nagyon láthattunk eddig. Összefoglalva tehát nem egy felejthetetlen alkotás fölös 90 percünket nyugodtan rászánhatjuk de csodát ne várjunk.

7/10
  • precision
    szerintem az új részekben is ugyanaz a zene van mint a régiekben :)

Coccolino bears FTW :)

• xxxpaulxxx
    :D
    Amúgy azért vannak rendben a régi részek is látványilag, mert valszeg a digitálisan felújítottat nézted:D A régiben vannak a jó kis lapos lézerkard és társai:)

Amúgy tény, hogy több a harc, meg szebb az új... de a régieknek meg olyan fílingje és zenéi vannak, amit az újak még csak meg se körnéykeznek
    A kokolínómacikon felröhögtemXD
    The Empire Strikes Back FTW!:)
  • Tyler1
    ki magyarázkodik?? :D hallod te nagyon elvagy tévedve, úgyhogy télleg ne feszegessük, mert nagy gödör be fogsz esni :D
    ja még annyit h ha elolvastad volna amit írtam akk tudnád h nem is a filmmel volt bajom hanem az ilyen építő jellegű gyökér hsz-ekkel mint amilyenekkel te próbáltál kemény legény lenni a gáton :D
    na puszi!
  • Montanosz
    Játsz/Ma
    még mindig 10/9)))

Amúgy nem tudja valaki ki énekel a film végén?
    Mert a soundtrack listán nem találtam, de gyönyörű hangja van, jó lenne több számot is hallani....
  • hapi
    Sosem szerettem az embereket akiknek magyarázkodniuk kell, te most erősen azt teszed. Ráadásul beleszólsz valamibe de még nem is láttad. Nálam itt vége van a vitának, mert ez az ami nevetséges.
  • kaposi1
    Köszönöm a tippet.
    Én még nem is halottam erről a filmről.
    De most meglesem.
  • precision
    Star Wars maratont tartottam az utóbbi két napban :) Megnéztem mind a hat részt HD -ban, eredeti nyelven, a történetnek megfelelő kronológiai sorrendben... tehát először az újakat aztán a régieket.

Láttam én már az összes részt így "össze-vissza", egyben még soha, és mindig szinkronos verziót néztem.

Nem tekintem magam akkora nagy SW fannak, ezért most biztos nagy hüledezést fogok kiváltani a true fanokból, de nekem az új részek jobban bejönnek mint a régiek. Ennek több oka is van. Egyrészt a látvány, de ez a legkevésbé érdeklő dolog, mivel tudom hogy a régi filmek nem mai darabok, és mégis teljesen rendben vannak látvány ügyileg. Nade a mostani részek mégis csak szebbek. De ez nem lényeg annyira.
    Az utolsó három részből hiányoltam a nagy párharcokat. Persze tudom, ennek az az oka, hogy az összes Jedi meghalt, csak ketten maradtak Luke meg a faterja. Az első három részben volt egy csomó jó harcjelenet, Anakin (aztán Yoda) vs. Dooku, Kenobi vs. négykarú droid...stb. Az erőt is sokkal többször használták az első három részben. Néha már a fejemet fogtam, hogy Luke mekkorákat szenved, holott elvileg mekkora tápos Jedi lett belőle. Pláne a Return of the Jedi -ban. Aztán ott szenved Jabbánál meg a Coccolino maciknál is. Idegesítő :) Szrípiótól meg kiütést kaptam kb :) Rengeteg üresjárat van az utolsó három részben, szerintem ebből a szempontból is jobbak az új részek.

Egyenként nem akarom pontozni a részeket, mert felesleges. Tény, hogy Lucas bácsi nagyot alkotott mikor létrehozta ezt a világot. Így HD -ban még jobban tetszett.
    Összességében 9,5/10 ami kb úgy jön össze hogy régi részek 9/10 új részek 10/10.
  • artschi2
    Dilivízió (Sweet 'n Short, 1991)

Számomra örök klasszikus vígjáték Leon Schuster-rel, bármikor nézős :)

8.5/10
  • Riddick21
    Érdekes, hogy nem tűnt fel: a főszereplőnek az volt a dolga, hogy eredendően semmilyennek tűnjön, még akkor is, amikor bejön körülötte az élet. Ez nyilván tudatos választás... Amúgy én sem mondtam, hogy az év filmje (akármelyik évé, mielőtt beleköt valaki), 6 pontot kapott, amit még itt is a "nem rossz, nem rossz, de..." kategória, bár a fenti alapján tényleg inkább 5.
  • ba32107
    A főszereplő olyan semmilyen....... szerintem az a film Kevin Spacey nélkül nagy nulla lett volna. Még így sem nagy szám, pedig én imádom a kártyás, kaszinós filmeket, de ez nem tetszik. Sok pontatlanság is van benne az igazi blackjackes számoláshoz képest.

De engem leginkább a főszereplő zavar, nem tudom ki választotta ki azt a nulla karakteres, jellegtelen figurát :D
  • xxxpaulxxx
    John Q
    Még mindig fantasztikus... néha normális film is megy a tvben
    9.5/10
  • zaki
    kárhozat útja? na az egy nagyon jó kis film volt
  • Riddick21
    -de

már későre jár...
  • Riddick21
    Miért lenne garantálva? Hány mozgalmas, főhősközpontú akcióthrillert rendezett eddig Sam Mendes? Tudom, Marc Foster sem, de sokat, de neki összejött, viszont ez nem jelenti, hogy másnak is össze fog.
  • sandor8206
    hhhhú egy elég érdekes pletyka került ki ma a netre, kíváncsi vagyok hogy alakul.
    Na szóval, Sam Mendes rendezi a 23. J. Bond-filmet! Egy újabb jó Bond-film akkor már garantálva lenne :-)
  • Riddick21
    21 - Las Vegas ostroma
    Fiatal csórógyerek menne a Harvardra, de ösztöndíj kéne neki, mert ugye csórógyerek. Arra viszont sokan pályáznak, és olyan ember fogja elnyerni, aki valamilyen kiemelkedő élettapasztalattal bír, főszereplőnk viszont egy tanulógép, akivel kurvára nem történik semmi. Aztán villant egyet a kiemelkedő tudásából Kevin Spacey óráján, aki erre felfigyelvén egy 4 fős társaságba invitálja: hétvégenként Las Vegasban kamatoztatják a matektudásukat... igen, szarrákeresik magukat, 21-ben számolják a lapokat!
    Ennyi a sztori, ezen csavarnak még jobbra-balra, vannak tipikus lúzerhaverok, tipikus elérhetetlen-de-nem szerelem, meg minden... Mégis élveztem. Nem fogok rá sok pontot adni, mert egyszerűen nem érdemli meg, de mégis jó film volt, igényes és szórakoztató. Nem váltja meg a világot, de jól szórakoztam.
    6|10
  • viizo
    Hasonmás / Surrogates

Moziban anno lemaradtam róla, most HD-ban pótoltam. Nem lehet elmenni a film az 'Én A Robot'-tal való összehasonlítása mellett, mert mindenuntalan az jutott róla eszembe.
    A díszletek, a környezet, bizonyos robotos részek, még a film hangulata is hasonló (arról nem is beszélve, hogy közös szereplő is van bennük :D).
    Érdekes volt látni Bruce Willist, hogy itt már nagyon messze került a trikós-laza imidzstől, jóval inkább öregemberes, megfáradt karaktert kapott. A két főszereplőnő, Radha Mitchell és Rosamund Pike pedig számomra üde színfolt, örültem hogy eme két, általam rendkívül kedvelt színésznőt egy filmben láttam.

Sajnálom hogy megbukott a film a pénztáraknál, és bár elég rövid, egyáltalán nem rossz ez a sci-fi akció.

10/7
  • Montanosz
    A szökevény
    sokadjára is 10/8