[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Star Wars maratont tartottam az utóbbi két napban :) Megnéztem mind a hat részt HD -ban, eredeti nyelven, a történetnek megfelelő kronológiai sorrendben... tehát először az újakat aztán a régieket.
Láttam én már az összes részt így "össze-vissza", egyben még soha, és mindig szinkronos verziót néztem.
Nem tekintem magam akkora nagy SW fannak, ezért most biztos nagy hüledezést fogok kiváltani a true fanokból, de nekem az új részek jobban bejönnek mint a régiek. Ennek több oka is van. Egyrészt a látvány, de ez a legkevésbé érdeklő dolog, mivel tudom hogy a régi filmek nem mai darabok, és mégis teljesen rendben vannak látvány ügyileg. Nade a mostani részek mégis csak szebbek. De ez nem lényeg annyira.
Az utolsó három részből hiányoltam a nagy párharcokat. Persze tudom, ennek az az oka, hogy az összes Jedi meghalt, csak ketten maradtak Luke meg a faterja. Az első három részben volt egy csomó jó harcjelenet, Anakin (aztán Yoda) vs. Dooku, Kenobi vs. négykarú droid...stb. Az erőt is sokkal többször használták az első három részben. Néha már a fejemet fogtam, hogy Luke mekkorákat szenved, holott elvileg mekkora tápos Jedi lett belőle. Pláne a Return of the Jedi -ban. Aztán ott szenved Jabbánál meg a Coccolino maciknál is. Idegesítő :) Szrípiótól meg kiütést kaptam kb :) Rengeteg üresjárat van az utolsó három részben, szerintem ebből a szempontból is jobbak az új részek.
Egyenként nem akarom pontozni a részeket, mert felesleges. Tény, hogy Lucas bácsi nagyot alkotott mikor létrehozta ezt a világot. Így HD -ban még jobban tetszett.
Összességében 9,5/10 ami kb úgy jön össze hogy régi részek 9/10 új részek 10/10.