106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    blade: trinity

a 2. a legjobb...ez már olyan izé lett :D a buliszervízes csávó meg maradt volna a kaptafánál...kicsit elcsépelt szerepet kapott... de 3. résznek nemvolt rossz, megálja a helyét a többi mellett.
    a zenék sem voltak már olyan jók mint pl. ez

7/10 ,Blade II-ből levenni 2pontot... de csak azért mert van előző része:P
  • sandor8206
    Avatar-Cameron szerint akció-kaland-fantasy, még nevetve meg is jegyezte, hogy ja sci-fi mert van benne űrállomás (a hétköznapi nyelvben persze a sci-fi arra terjedt el, hogy van benne űr, űrhajó stb. de azért összetettebb a dolog sztem)
    Inkább úgy lehetne megfogalmazni, minden sci-fi fantasy de fordítva nem igaz.
    Ha a sci-fi fogalmát szó szerint vesszük (sztem) a Különvélemény a legjobb példa rá a műfajra.
  • Montanosz
    én is inkább fantasy filmként gondolok az avatarra, annyira mesés és elbűvölő a világa.....olyan mint átlépni egy másik dimenzióba ahol sárkánylovasok uralkodnak))))
  • Tyler1
    mert talán tudni kéne a két műfaj jelentését! senki nem állította h minden fantasy sci-fi, csak tudni kell h hol kapcsolódik egybe a 2 műfaj.
  • Davidus
    Hurt Locker
    ugyanúgy hatott rám mint a Black Hawk Down. alig bírtam végignézni.
    úgy látszik ezek nem nekem való filmek/10

Last House on the Left
    miért kell feldolgozni egy olyan filmet aminek a történetét bárki(de tényleg bárki!) megírja 3 perc alatt?
    középszar/10
  • PetruZ
    És hogy fér bele a sci-fi-be minden olyan fantasy (kb. a téma 3/4-e), aminek semmi tudományos alapja nincs?
    Az, amit mondtál, az irodalomban már rég nem igaz. Korábban a fantasy volt a sci-fi megtűrt kisöccse, egyfajta al-műfaj, amelynek irodalmi értéke csekély, de ma már az irodalomban, mint tudományban, teljesen önállóan kezelik.
  • tigeroo
    It doesn't make sense :D

amúgy, öööö ja
  • edios
    Egy kis kritikával vegyítve (amiért elnézést mindenkitől:) ) így tudnám szemléltetni a dolgot:
    //szigorúan szvsz

• Tyler1
    azok mondják fantasynek akik nem ismerik a sci-fi fogalmát. sci-fi = science-fiction - tehát tudományos és fantasztikus is egyben. minden sci-fi mű egyben fantasy is mivel egy elvont vagy képzletbeli világot mutat be, e műfaj jegyeivel.
  • edios
    High-tech headsettel és gépfegyverrel, sárkányokon repülő, macskafejű kék usb-indiánokat távolról irányító mozgássérültes akció-romantika!
  • tigeroo
    ja még annyit fűznék a kritikához hozzá hogy hálistennek nemvolt benne felesleges kúrva romantikázás! még csak csók se!hatalmas pont a készítőknek hogy elhagytak egy ilyen klisét ezúttal! (és így is JÓL TUDJUK hogy összejön a csajjal a végén...)
  • Atisz #52473
    Valóban komoly helyeken mindenhol sci-fiként említik, de annyi ember írta már, hogy fantasy, hogy elgondolkoztam: vajon nálam nem stimmel valami, vagy ennyire sokan nincsenek tisztában a 2 műfaj fogalmával.

Megnyugtattál.
  • Atisz #52472
    Szerintem a 2 műfaj elég könnyen elhatárolható egymástól.
    Végtelenül leegyszerűsítve: űrhajók/fejlett technológiák - sci-fi , varázslat/képzeletvilág - fantasy. Ennyi erővel a Star Wars-ról is lehetne vitatkozni, pedig abban megegyezhetünk, hogy az sci-fi ugyebár.
  • Sir Quno Jedi
    TechnoWoW, esetleg űrhajóskékelfesvinettús...
  • edios
    Az összes neves weboldalon sci-fi-ként van feltüntetve, de igazából hibrid.

Én vhogy így fogalmaznám meg: mesés elemekkel átszőtt, többnyire "fantasy környezetben" játszódó sci-fi.
  • Sir Quno Jedi
    külön műfaj, mondják hypetasy-nek, vagy scihype-nak is
  • Atisz #52468
    Az Avatar akkor most fantasy? Mert nekem nagyon sci-finek tűnik, de mivel mindenki fantasy-nek említi...
  • tommygear
    Gamer

Egynek elment, de tényleg nem nagy durrantás... ez a rész tetszett nagyon.

10/5
  • zaki
    csak a bemutatót láttam, hát vazz. azóta sem tértem magamhoz :D
  • Kandurex
    majd írj véleményt jól,

(amúgy thx,)
  • dartonita
    Par ujabb film:

John Q

Oszinten szolva nem is hallottam errol a filmrol,de a topik arra kesztetett h leszedjem.Senki nem fogja megbanni aki szereti a dramai/tuszejtos filmeket,es van nemi empatiaja a beteg fiaert aggodo(egyebkent remekul jatszo)Denzel Washington irant.
    7.5/10

Fel

Pixar.Hol bejon,hol nem.Nem egy Ratatouille szintu alkotas,de azert egyaltalan nem rossz.Egyszer siman nezos csajjal.
    5.5/10

Armored

Antal Nimrod akciofilmje,bevallom oszinten meglepett milyen parades szereposztasban nyomjak.Aki szereti az ehhez hasonlo filmeket,sztem ebben sem fog csalodni,nem sok kbseget lattam a halivudi rendezok es e kozott.Nem bantam meg a raszant masfel orat.
    6.5/10

Up in the air

Hat ha azt mondom hogy alig valami maradt meg bennem ebbol a filmbol,egyaltalan nem tulzok.Clooney szamomra sosem volt valami nagy szinesz,itt is eljatsza a szokasos szepfiut aki befuzi es megdugja akit akar.Igaz happyend nincs,de valahogy mar nagyon vartam hogy vege legyen.
    Anna Kendrick aranyos.
    4.5/10

King Arthur

Egyik nagy kedvencem regota.Jol eltalalt szineszi garda,tetszetos sztori es klassz csatajelenetek.Utobbibol talan lehetett volna kicsit tobb,de igy is barmikor meg tudom nezni.
    8/10
  • zoliii
    Láttátok tegnap az RTL Klubbon az SOS Mallorca - cápás, hihetetlenül gagyi filmet? :D
    Ez a film minden műfajában sz.. volt szerintem :D
    Tipikus Film+-os film.
    Sos Mallorca - magyar címe
  • Sephi
    Kurvajo a logod
  • Kandurex
    Én holnap fogom! :)
  • Sephi
    Ma Sherlock Holmes-t nezunk. Kurvara kivancsi vagyok ra.
  • Tyler1
    Na Tom Cruise hét volt tv-ben is gondoltam akkor végre megnézem a MI trilógiát. :)

MI:1: alap filmek közé tartozik, nekem vhogy kimaradt mindig. Na szóval 96-ból sztem nagyon faja kis film kisebb nagyobb hibákkal, helikopteres jelenettel a csúcspontján. A sztori se nyűgözött le, de lekötött, és jól hozta ezt a kémes, verekedős, bújkálós dolgot.

MI:2: nahát erre csak annyit tudok mondani lehetetlenebb a lehetetlenebbnél is! ennyi faszságot összeszedni nem lehet. Azt hittem h helikopteres jelenet visz mindent az elsőből de tévedtem. Viszont a csaj az mennyire jó benne gecc :D Viszont tény h ez nyűgözött le a legjobban a 3 közül, pörögött végig, nem volt megállás, így még a sok ökörség is megbocsátható.

MI:3: mondták h ez a legjobb része, nekem nem jött át. Sztori megint az h mentsük meg a csajt... Ráadásul azok a brutális akciók kimerültek a hids jelenetben(na meg sztem a kassza is). Aztán a lehetetlenségek itt is fokozódtak, de sajnos itt nem vitte el semmi. Kicsit át is ment már James Bondosba a dolog. Legnagyobb hiba itt ütött szemet, ugyanis a maszk még alap mindháromnál, csak a +30 kiló hirtelem ott termett Tom hasán :D

Azért az jó h 3 részt kibírt Cruise is és Rhames is :) Pontozni így hirtelen 6-7-5-re tudom őket.
  • Willenbrock
    Cry Wolf 5/10 Akkor higgyél nőnek ha ló legel a sírján:D
  • bency
    Megint 17

Hat nem tudom....szerintem jo kis film nagyon,voltak benne reszek amikor elkapott a rohoges,pl mikor vegig pofozta a haverja :)

10/8 vagy akar 9!
  • Tikal #52456
    Mondjuk a két trilogia között erős párhuzam van, az általad emlitett jelenet egyenértékű azzal mikor luke legyőzi az apját és megölik a sith nagyurat...a harmadik rész arról szól ugye hogy anakin már megkomolyodott, felnőtt, használja az erőt, a jedi visszatér is, csak luke a főszereplő :)

A kis ewok-ok szerintem nem hasonlithatok jar jarhoz, aki már az elejétől ott faszoskodik, és elbasz mindent mint egy családi vígjátékban, kapott is érte Lucas rendesen a rajongóktól, a végére komolyabb is lett jar jar...

mély mondanivaló? Lucas nagyon sok helyről szedte össze a gondolatait, mindenféle mesékből, valásokból stb.. szóval van ott mondanivaló a magamódján... az újakban inkább csak yoda aggódása, hogy már megint zavar van az erőben :)

• tigeroo
    sztem pont jók a régi részek ahogy. csak eltelt x év, már immunisak vagyunk az avatár kamuháromdéjére is, mindig kell a jobb látvány...
  • precision
    hát én is pont ezt mondtam :)

Tikal nehezményezi ezeket a jeleneteket az új részekben, holott a régiekben is megvannak ugyanezek :)
  • tigeroo
    azzal sztem nincs baj, az oldie trilógia filmjeiben is voltak ilyen "bugyuta" jelenetek (főleg hála r2 + csubinak), sztem kibírható...
  • precision
    én értem mire gondolsz, de én nem így látom
    szerintem elég komoly lett így is, egy-két poénos jelenet simán belefér, sőt...
    ez nem a Hamlet vagy az Ember Tragádiéja... persze ebben is van dráma, de ez inkább egy Sci-Fi, mint valami mély mondanivalójú film

SPOILER (? :))

a 3. rész végén mikor Kenobi legyőzi Anakint, és az fél karral, levágott lábakkal a forró talajon csúszik vörös szemekkel és "I HATE YOU" -t ordibál torka szakadtából, Kenobi pedig sírva mondja hogy a testvére volt, neki kellett volna a kiválasztottnak lennie aki egyensúlyt hoz az erőbe... na az pl egy elég drámai pillanat... az ilyenek mellett eltörpül az az összesen pár percnyi jelenet ahol épp vmi idiotizmus történik :) a buta robotok pedig ott vannak a következő részekben is, plusz az említett Coccolino medvék is :D annál nagyobb "McDonald's" effekt nem kell... "némmá anyuci, apró kövér szőrös micimaci... gyerünk a mekibe happymeal -t enni hátha jár hozzá ilyen figura" :)
  • Tikal #52451
    Persze hogy nem a poenokra figyelsz, de nem tudod figyelmwn kivul hagyni jar jart meg a buta robotokat... Eladta magat lucas a mcdonaldsnak...komolyabbra kellett volna venni a filmet, tul szines lett, ha erted...
  • Szabi84
    :D
  • tigeroo
    kösz a spoilert

amugy valamelyik south park részben volt ez a téma, azthittem csak hülyülnek...namostmá mind1
  • kaposi1
    Nem véletlenül "vigyorgok"
  • Riddick21
    Akkor még szerencse, hogy a hűtős rész után kikapcsoltam
  • Szabi84
    a 4.ben megerőszakolták Indy-t...
  • tigeroo
    ekkora kultfilmnél spoiler?:D