106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    ja és...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    repülőgépes jelenet a döntő meccsen mekkora volt :D aszittem vmi merénylet lesz gecc, erre....
  • Tyler1
    Invictus

Hát elég vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Igaz történetről van szó, szóval remekül ad át egy morális érzést, amelyet talán mi nem is érezhettünk soha úgy, mint akkor Afrikában, viszont nekem a rögbi az egyik legellenszenvesebb sport, szóval eleve nem tudott megvenni a sztori. Aztán fokozta ezt még a rengeteg sportfilm klisé, amiből 12 egy tucat. A szerepválasztás remek, le a kalappal Freeman(Mandela kérésére) elött aki fantasztikusat alakít, mint ahogyan Damon is, bár tőle sem az ilyen szerepeket szoktam meg.

Szóval nem is pontozom, mert a filmmel nincs baj, csak én nem tudtam kellően azonosulni a történettel a rögbi révén.
  • angelslie
    Csak 8?
  • fradis
    It's complicated(Egyszerűen bonyolult)

Sokat lehet nevetni de egy kicsit nőcis film, barátnővel 8 as anélkül 7 es :)
  • ba32107
    Smokin' Aces 2

Jó kis agyatlan akció! Másfél órás kikapcsolódásra vágytam, és tökéletesen jó volt rá. A sztori nem nagy cucc, de nem is érdekes igazából.
    A csókos csaj valami iszonyat durván jó :D Vinnie Jones karaktere most nem volt túl jó, kicsit gyenge figura volt, személyes kedvencem még mindig Lazlo Soot, nagyon durván tolja a csávó, és persze megint túléli :D
  • mikiking
    Közellenségek

Amikor bekapcsoltam a filmet fél óra után kiakartam kapcsolni,bün unalmas volt,aztán kezdett beindulni a sztori,elég pörgős lett,hasonló befejezésre lehetett számitani. Aki szereti a Mafia játékot az nézze meg a filmet is :D Nem volt rosz,de nem nyügözött le

10/6
  • Tatyla
    Engedj be

nagyon érdekes szerelmi románc,érdekes díszletben és történetben...
    8/10

a film felénél esett le hogy ez még a hidegháború idején játszódik :)
  • Dynamic
    Tekintve, hogy az összes Sherlock Holmes sztorit és regényt olvastam, nekem eddig a Jeremy Brett-féle Sherlock Holmes közelíti meg legjobban a könyvben szereplőt. A filmet most szerdán nézem meg, de a bemutató és a leírások alapján egy sima akciófilmet fogunk kapni, amiben van egy Holmes és egy dr. Watson nevű ember.(Illetve Irene Adler, aki csak a Botrány Csehországban c. novellában tűnik fel. Az egyetlen nő, aki megmozgat valamit Holmesban;))
  • kaposi1
    Nem is olyan régen volt a királyi tv-ben, nekem is nagyon tetszett.

10/9
  • sandor8206
    persze azért írtam, hogy sokszor nyers és ellenszenves, de itt meg inkább "tökös" Holmes, arra akartam kilyukadni, hogy ami ebben a filmben szereplő Holmes rendelkezik az könyvekben szereplő tulajdonságokkal, de nem csak ezekkel és mintha arra törekedtek volna, hogy azokat a tulajdonságokat ami miatt "cool" lesz a karakter kihangsúlyozták, megszorozták 10-el-verekedés (ami amúgy hiába szerepelt a könyvekben, mint Holmes által kitalált küzdősport, soha nem használta-itt meg 10 percenként lekaratéz mindenkit), a faragatlansága, arrogancia, de ami nem fért bele az image-be azt kihagyták (pl: jómodor).
    SPOILER
    misztikus-vonal pedig természetes egy Holmes-műben, azért örültem a végének, mert az is természetes, hogy megfejti reálisan.
  • Bulykin
    Megnéztem én is a KLASS-t, hozza a BenX szintet! kúrvajó, főleg a vége, nem hittem volna hogy ez lesz, sokkoló
    10/10
  • viizo
    A Másik Én / The Brave One

Jodie Foster nem tartozik a kedvenc színésznőim közé, de ennek ellenére van 1-2 általam is nagyon kedvelt film, amiben játszik (pl. Contact) - és meg kell hagyni, jó színésznő. Ebben a filmben is hozza a formát, jól alakítja a társadalom visszáságaitól megundorodott, lelkileg összetört karaktert.

A történet lényegében a 'Bosszúvágy' c. film remake is lehetne, csak ezúttal nő a törvényen kívüli igazságosztó. Aki szereti a klasszikus bosszúfilmeket, annak jó szórakozás lehet.

10/6
  • kaposi1
    Szia !

Most néztem meg a Bunkó vagyok, így hódítok / The Jerk Theory címü filmet.
    Szerintem ez pont az a kategória amilyet keresel.
    Szerintem megérte a 89 perc ráfordított időt.

Dióhéjban:
    Egy gimis srác eljátssza hogy bunkó mert a jóságával már többször megégette magát.De ez az új lánynál működik.

10/7
  • Kojiro
    egyáltalán nem bullshit, ugyanis...
    lényegileg két fajta időutazást különböztethetünk meg a filmek alapján. Az egyik, ahol az időutazó személy képes változtatni a történteken (vissza a jövőbe, időzsaru) és ahol nem képes (12 majom, megérzés, az időgép)... ez egy örök dilemma az ilyen filmeknél...
    A megérzés azt mutatja be, hogy a főhős, aki ha úgy vesszük időutazó, hiszen minden felkelésnél más időben találja magát, egy információ bírtokába jut, és ez által befolyásolja a tetteit, amik oda vezetnek, hogy az adott történés ez által valóban be is következik...
    Ha belegondolsz ez nem hülyeség, sztem még mindig "hitelesebb", mint az, hogy visszamész az időben és megölöd a nagyapádat, mielőtt megszülettél volna.
    A 12 majom ugyanerről szól, mint a megérzés, lényegében a csattanó is ugyanez, és gecijó
  • ba32107
  • motyodlee
    Armored

7/10 nem az a folyamat csittcsattdirrdurr akció film, inkább az az időhúzós fajta.
  • Tikal #52593
    valahogy nem tudtam szórakozni ezen a filmen... a zene és a látvány viszont nagyon tetszett, de holmes stílusa nagyon nem jött most be, talán mert nem rég láttam a vasembert, meg az új rész trailerét és szinte vártam mikor veszi fel a vasember ruhát, annyira tony stark a karakter :) a végére szerintem kifulladt a film, hosszunak éreztem, sok üres járattal...
    7pont
  • Justil
    azért az erős túlzás, h csöves :)

mindenesetre én nem olvastam egy holmes-könyvet sem, így nem tudom mihez mérni, viszont úgy önmagában a filmbeli holmes, egész pontosan RDJ Holmes-a szerintem zseniális, nagyon jót alakít!
  • Inquisitor
    Nekem azért rémlik pár olyan rész, ahol Holmes eléggé nyers volt némely' kihallgatott személlyel és/vagy gyanúsítottal pár történetben.
    Meg sok esetének, bár mindenre fényt derített, maradt misztikus vonása, ami nem csoda ha utána nézünk milyen dolgokkal foglalkozott Sir Conan Doyle.
  • sandor8206
    nem karótnyelt persze, de Holmes egyik legfontosabb tulajdonsága a jómodor, itt gyakorlatilag egy csöves.
  • Doddy a düdő
    superbad
  • Riddick21
    Pedig Sherlock Holmes nem olyan karótnyelt nagyítós fakabát, mint amilyennek eddig mutatták, hanem pontosan ugyanaz a karakter, akit ebben az új filmben látni, legalábbis eredetileg ilyennek lett megírva! Szóval minden feldolgozás közül ez áll legközelebb a "valósághoz".
  • sandor8206
    S. Holmes

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, mert tényleg nem rossz DE ha Holmes-filmként nézem akkor elég "szar" feldolgozás. Na mindegy, korrekt munka, zene néha idegesített + pont a korhű jelmezekért, díszletekért. 7/10 rosszabb lenne a megítélésem, ha nem úgy alakul a vége, ahogy alakult
    ha maradt volna a misztikus vonal, és nem magyaráz meg mindent reálisan Holmes ahogy szokta, lehúznám a WC-n ezt a filmet, akkor tényleg földbe döngölte volna Holmes műveket

Amúgy nem tudom miért, de R. Downey J. Holmes-át nem bírom megszokni, persze "ellenszenves" Holmes, különc és néha faragatlan, de az itteni Holmes nekem inkább tűnt néha ripacsnak és bohócnak. De nem rossz film aki teheti nézze meg.

• Riddick21
    Panic Room
    Jó, hogy lassan egyre több olyan film van a tévében, amit le ugyan nem töltenék, meg már nem vennék, de így ahelyett, hogy a kettő között eltűnne a süllyesztőben, kényelmesen megnézhetem.
    Nagyon nem akarom tépni a számat, biztos majdnem mindenki látta már, de legyen elég annyi, hogy egy kisebb csalódás volt. Jó, hogy nem vettem meg abban a hiperszuper kiadásban a múltkor, mikor le volt árazva. Azt a néhány szépen fényképezett jelenetet és F.Whitaker/J.Foster játékát leszámítva bizony erős középszer az egész. Persze izgalmas, meg feszült, meg minden, de inkább csak úgy módjával, mert nem az a kérdés, hogy mi lesz a vége, hanem az, hogyan. Már az elején vannak fix pontjai, amik zavarnak: lehet tudni, hogy ki milyen szerepre jut, ki marad életben, kiből mi lesz, stb. És ez nagyon nem használ az egésznek, hiszen egy ilyen film a váratlan helyzetekre és a feszültségre alapoz.
    Mondhatnánk azt is, hogy korrekt kis thriller, de azért ez ennél jobb alapanyag és jobb rendező. Sokkal kommerszebb lett, mint vártam, de még így is érdemes volt végignézni, mert igényesen szórakoztató és hibái is alig vannak.
    6|10
  • Tyler1
    akk spanyol faszit a Szökésből lekellett volna váltani vmi sima spanyolra, tele van velük egész Amerika :D:D és lett volna pénz Cuba-ra :D
  • Shep
    Rá már biztos nem futotta a keretből :)
  • Shep
    Smokin Aces 2

DVD-re szánt alacsony költségvetésű folytatás. Őszintén megvallva nekem az első rész nem igazán tetszett. Sajnos ebben a részben is ez a "beteg" akció van bár azért jobban hasonlít a régi vágású lövöldékhez, a báros jelenet például kifejezetten jóra sikerült (a robbanásokat nem számítva, mert azok 10 évvel ezelőtt is gagyinak számítottak volna). A történet tűrhető, bár egy idő után már lehet tudni ,hogy ki is áll a háttérben, csak még az nem tiszta miért.

5/10
  • Tyler1
    Armored

Egészen meglepett a sztori, én vmi gyenge "jó banda rossz banda" történetet vontam le trailerből, de pozitív csalódás volt. Szóval ez már plusz pont a filmnek, bár megkell hagyni voltak lyukak a történetben, nem is lett vmi ötletes maga a cselekmény. Egyébként nagyon rendben van film, nem az a szétakciózós, keménynek tűnni akaró dolog, hanem inkább lájtosan de jobb hatással ütő film.
    Akkora élményt nem hagyott bennem, de tipikusan a tv-ben majd mindig megnézős film. Szarabbat vártam, jobbat kaptam! Remélem a Predators-el sem fürdik be Nimródka és akk nála lesz a szerva. :)
    7/10

egyébként feka csávó fasza benne, de nekem egész végig Cuba Gooding Jr.-os hatást keltett, én őt sokkal jobban eltudtam volna képzelni ebben a szerepben.
  • SötétBarom
    Ez nem baromság, csak egy roppant frusztráló paradoxon :DDDDDD
  • Jim Morrison
    Sherlock Holmes

Guy Ritchie most sem hibázott.
    9,5/10 (monduk inkább 10/10)
  • Riddick21
    Na itt a bullshit, ugyanis:
    Ha minden ugyanúgy történt meg, mint a valóságban - ami mindenki más számára normálisan zajlott - akkor mi a francot keresett ott a csaj? Mármint a balesetnél? Hiszen ő azért ment oda, mert tudta, hogy meg fog történni, de a férje meg pont ebbe halt bele. Nem tudom jobban elmagyarázni: a baleset kiváltója a feleség volt, ám ő csak azért volt ott, mert előzőleg értesült a halálhírről. Egy rendőr mondta el neki, és fogalma sem volt róla. Tehát nyilván nem volt ott. De ugyanaz a hiba lesz - időhurok - ami a Terminátorban is baromság: John Connor apja Kyle Reese, akit ő küldött vissza az időben. LOL. Csak gondolj bele.
  • kovi04
    Armored 10/6

Egyszer nézős akciófilm, amely a jobbak közül való. Antal Nimródban idáig még nem csalódtam, így a Predators nálam az év legjobban várt akciófilmje lett.
  • Kmarha
    ásd el magad, esélyed sincs :D
  • Tikal #52576
    egy pitét láttam....lehetek még sikeres? :)
  • viizo
    ezt nézd meg: Szextúra / Sex Drive

magasan üti a pite 4-5-6-stb néven eladott, zs kategóriás broáfokat
  • bency
    Nekem a Pite 6 a kedvencem ,az viszont nalam 10/10!
  • mikiking
    10/9 ??? az Első 3 Pitére adnék 10/8-at, a negyedikre 10/7 ,de a tobbire 10/4 . Nemtudom te mit láttál,de izlések és pofonok
  • lippet
    Hali!
    A napokban néztem meg a Pite 7-et nekem nagyon bejön!=) 10/9
    Ilyesmi filmeket tudtok ajánlani még? "Szex, bulik, szüzesség elvesztése", jó zenék, jó csajok! =)
  • Kojiro
    pont ez a lényege, amit írtam is, hogy a csaj szempontjából (az emlékezete szempontjából) nem olyan sorrendben történnek a dolgok, mint kronológiailag.
    a végén pont az a "poén", hogy ő miatta hal meg a saját férje, mert túlaggódja magát és utána megy.
    de ez így történt valójában is, csak a csaj nem tudja, mivel számára össze-vissza játszódnak le a napok.

magyarán az egész film alatt semmi sem változik, nincs másik idősík, csak egy, és nem változtatja meg sem a múltat sem a jövőt. Minden ugyanúgy játszódik le, ahogy eleve. Csak erre a csaj a legvégén jön rá (azaz időrendben a legelején)

jó kis film ez
  • Justil
    nem, nem, konkrétan ez a jelenet, amit a spoilerben írtam, annyira ismerős volt, h kétlem h vmi hasonlóra asszociáltam.
    ha 2008-ban mutatták be, akkor valszeg ezt a filmet láttam korábban is, csak ennyira elfelejtettem :)