106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Notram #53127 Alig várom a Burton - Depp - Bonham Carter trió következő filmjét, az Alice in Wonderland-et. Úgy tudom, március elején lesz a nemzetközi premier... -
nekem is egyik kedvencem, remek film 
-
Teljesen egyetertek,a vege a filmnek is lenyugozott,meg az egesz tortenet! -
Notram #53124 Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya
Anno premieren láttam először, de akkor is, és azóta is nagyon tetszik. A korabeli London valami fantasztikus. A mocsok, a szürkeség, a díszletek, jelmezek, sminkek annyira jók, hogy már önmagukban élvezetessé teszik a filmet.
A színészi játék is kitűnő, Tim Burton rendezése is szuper - a színes múlt, a szürke jelen, és az utópisztikus álomvilág a maga valótlan furcsaságában...
Maga a zene is tetszik, különbözik a megszokott musicaltémáktól, de a kísérteties disszonáns hangok olyan hangulatot kölcsönöznek a filmnek, ami végig maga alá vonja a nézőt.
9/10 -
Meredek palya
Jo kis delutani film,aki szereti a Snowboardot annak jobban fog tetszeni!
6/10 -
Fallen 8/10 Ez egy egész jó horror híres színészekkel(Denzel Washington,John Goodman,Donald Shuterland) -
A többi filmre nem nagyon emlékszem, ami azt jelentheti, hogy nem tartom egy nagy durranásnak őket. A sorozatot viszont én is rendszeresen néztem, és nagyon tetszett, volt egy hangulata. De ez a film.... mint Zuzu Petals-szal társalogni. :D -
én egyiket se láttam még! de Krisztofer Lámberttől a hajam égnek áll úgyhogy nem is tervezem h pótlom (fogalmam nincs amúgy h az 5ben még ő van-e) :D
de volt belőle sorozat abból néztem pár részt az menő volt xD -
Bizony, bizony! Alapmű! (#53029) -
A sorozat minden egyes része fényévekkel überelte ezt a filmet. Az azért egy szint. -
Tegnap este adták a Hegylakó 5-öt, vagy melyiket.
Hát:

-
Ezért írtam, hogy 9/10 maga a film. Ha mondjuk simába néztem volna felirattal, akkor ennyi lenne, de a másik pontszámot inkább erre a mozis filmélményre írtam :) -
Coco #53115 inkább a mostani bosszúállás dömpingre értettem, rossz volt a szó :) -
Ufo boncolás
Nem egy rötyögős, inkább csak mosolygós de azért az angolok hozták a formát.
10/6 -
Inquisitor #53113 "uk film, micheal caines, kicsit tucat bosszúállós"
Kérdés, hogy mihez képest tucat? Esetleg Get Carter eredetije? Szintén Michael Caines, csak kb. negyven évvel régebbi. :) -
Coco #53112 harry brown
uk film, micheal caines, kicsit tucat bosszúállós, de nagyon bejött
8/10 -
A 3D nem mindenkinek fekszik, valakinek a szeme nem tudja megszokni, nehezebben látja. De megtanulható! Csakhát nem túl sok 3D-s filmet láttunk eddig, nem igazán vagyunk ránevelve. Ami engem illet, nekem csak az első negyed óra volt ilyen, utána ráállt az agyam.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy emiatt felesleges volt pontot levonni, hisz az nem a film "hibája", nem beszélve arról, hogy ezért is vetítik 2D-ben is.
A másik meg a szinkron. Nem mondom, hogy kimagasló lenne, de ezért is felesleges pontot levonni, hisz az sem a film sajátja, hanem azt már mi magyarok készítettük.
Tehát két pontot is levontál, teljesen szubjektív dolgok miatt. -
Lipi1980 #53110 Hát a könyvet feltétlen olvasd el! Szerintem az egyik legjobb regénye "a királynak".
Én először a (3 részes) TV-sorozat változatát láttam, ahol nekem a 10 éves Courtland Mead alapjáraton rémült feje volt nagyon maradandó. De azért Steven Weber is elég jól alakította az alkoholista apát. -
mikiking #53109 2012
Hát nem volt rosz,de nem volt az az igazi nagy katasztrófa film,nekem valahogy nem ütött be annyira,bár elég szórakoztató volt azért
10/7 -
sandor8206 #53108 jaja ezt az indokot soha nem értettem 3D filmeknél (jellemzően Avatar kommenteknél), "hogy csak azt nézhetem amire a kamera fókuszál"
-
addig kerüld a 3D-t, amíg meg nem emelik az fps-t. Camaron már az Avatar is emelt fps-számmal akarta forgatni, de a stúdió nem ment bele
ha ez megtörténik, akkor eltűnik a ghosting. a fókuszálás már más dolog, van, akit nem zavar, van, akit igen. de azt senki ne mondja nekem, hogy 2D-s filmnél látja a fókuszon túl eső dolgokat :D -
Notram #53106 The Shining (Ragyogás). Jack Nicholsonos, Kubrick-féle 1980-as verzió. Eddig még nem láttam, és bár Stephen Kinget olvastam régebben, ezt pont kihagytam.
Nekem tetszett a film, Nicholson valami eszméletlen; kiráz tőle a hideg. Írják egy-két helyen, hogy Kingnek nem jött be a filmadaptáció, meg elég sok változtatás van a könyvhöz képest... Majd egyszer talán kiolvasom a regényt, de a film így is tetszett.
Kameramozgások, zenék/zajok, effektek jók; régen (is?) tudtak horrort/thrillert csinálni.
Egy 8/10-re értékelem. -
Becstelen Brigantyk
erős 10/7
néhol kicsit unalomba fulladt számomra de ettől eltekintve jó film volt.
-
tomcsa4 #53104 Pókember 1-2-3. Ezt a hármat néztem meg az elmúlt 2 hétben. Mindhárom 10/10. Imádom. Tökéletes akció és dráma keverék, a történet nekem nagyon tetszik, a szereplők szintén jók (igen, még a főszereplő is okés). -
Akkor egy kicsit pontosítok, miért vont el nekem az élményből a 3D. Mint írták lejjebb, valóban néhol homályos volt, fókuszálnom kellett stb, és így máris lemaradtam olyankor, ha valami gyorsan történt /nem tudtam megfigyelni. Ez a másik. Szerintem a 3D-vel nehezebben lehetett látni az apróbb dolgokat (pl amíg le nem lassították az elején azokat a fekete kutyákat, addig ki sem tudtam venni mik azok). Meg amikor Jake beleugrik a vízesésbe, az előtte lévő üldözés is zavaró volt 3d-ben.
Szóval nekem ez a meglátásom, egy ideig kerülni fogom a 3d-t, bár ha az ilyen full animációsokra azt mondjátok hogy jók (pl. Karácsonyi Ének) még lehet bepróbálok egyet (csak utazás miatt nem tudok 3dmoziba özönleni minden héten)
Szinkronból pedig a hangválasztás miatt, meg a random magyar szójátékok miatt, amik rohadtul nem odaillőek jön az egy pont levonás. (egy példa a sok közül: "Mindjárt becsokizok" - vagy valami ilyesmi volt) -
hát én a csaj navi szinkron hangján mindig felvisitottam :D amig oldalról meg nem bükdöstek hogy pssszt. -
Közelebb (Closer)(2004)
Szomorúság,idegesség, és hányinger.Ezeket éreztem a film végén.Utálom hogy kezd ilyenné válni az élet, mint amit bemutat ez a film is.Aztán lehet én vagyok a maradi, de akkor inkább élek egyedül a kis álomvilágomban.
10/8 -
viizo #53100 Tökéletes Katona 3 - Regeneration
Sosem értettem, ha már egy blockbustert folytatnak, sokszor miért alacsony költségvetéssel, kizárólag kazettára / dvd-re teszik azt. Ez ugyanis a minőséget is sugallja, nagyon ritka az ilyan low-cost folytatás, ami kicsit is élvezhető lenne.
Ráadásul egy olyan klasszikus, rongyosra nézett film, mint Roland Emmerich non-stop akciója, a Tökéletes Katona is megérdemelt volna egy mozis színvonalú folytatást (ha már mindenképp folytatják...).
Ennek ellenére az első pletykák jót sugalltak, miszerint összeáll a régi csapat, JCVD és Dolph Lundgren újra aprít, régivágású action movie, Peter Hyams bábáskodása stb...
De a végeredmény viszont... lesújtó.
Aki kicsit is el akarja kerülni az illúziórombolást, óriási ívben kerülje ezt a filmet. Bár a neten olvasni róla egész jó értékeléseket, 'kiváló B film!' jelzőket, háth, khmmm... Bár önmagában a film hangulata is elég depresszív, rátesz hogy Van-Damme borzasztóan megöregedett, és a tökös, első részbeli karaktere szánalomra méltó, sérült emberré vált. Dolph Lundgren sem járt jobban, majdnem felnevettem mikor megláttam - teljesen hiteltelenek 50 éves gyilkológépekként.
Egyedül a kaszkadőri munkát lehetne helyenként dicsérni, vagy a néhol egészen jó kamerakezelést (látszik hogy profi ült a kamera mögött), de ezeken felül a film minden téren csőd. SAJNOS.
10/3 -
cleric #53099 "De a szinkron levesz róla egy pontot így máris 8 pont."
Mi bajod volt a szinkronnal? Én nem találtam kivetnivalót, a hangok jól el voltak találva a szereplőkhöz. Egy ilyen filmnél a felirat haza is vágná az élményt, nem tudnál fókuszálni a 3D-re, ha folyton kapkodnod kéne a szemed a felirat meg a film között. Így is van benne felirat, csak második alkalommal tudtam a jeleneteket rendesen megnézni, mert elsőre olvasnom kellett. Tudom, hogy mostanában nagy divat fikázni a szinkront, néha még van is benne ráció (bár a magyar szinkron tagadhatatlanul világszínvonalú), de ennél a filmnél tényleg nem értem mi lehetett vele akkora gond, hogy egy pontot levonsz miatta. -
Coco #53098 nekem nagyon nem tetszett, de kiváncsi vagyok neked miért, ird már le plz :) -
tomcsa4 #53097 
Édes november zseniálisan jó film, mainek még a mai napig is van helye. Mivel pont az játszódik benne, ami az életben is sokaknál (ezért is a sok válás, aminek az aránya 60% feletti.)
Más: Láttam ketten is megnézték a Sherlokot. Én is teszek vele egy próbát akkor, mivel a közepes+jó vélemény meggyőzött. -
sandor8206 #53096 Az Avatarban pont az volt a lényeg, hogy úgy nyújt térhatást, ami persze nem annyira lenyűgöző mint az orrod előtt pár centire lebegő dolgok (Karácsonyi ének), nem "jött ki" annyira de az egész vászonra tudtál koncentrálni és figyelni és minden kicsit 3D-s volt nem csak az ami kijött a pofádba, pont ez a lényege a technológiának. Az egésznek mélységet adott.
Amúgy a Karácsonyi ének eléggé "undorító" volt 3D szempontjából, hogy állandóan repült feléd valami, kicsit rájátszottak.
Amúgy az Avatar tényleg nem olyan nagy térhatású, de én jobban örültem annak, hogy lehetett látni a háttérben a kisbiszbaszokat is :-) -
az tény, hogy közel sem hibátlan a technológia, nem is kell ezt tovább ragozni.
olyanról hallottam, h nem adott plusz élményt a 3d, vagy nem érzékelte stb. de hogy levonjon az élvezeti értékből az továbbra is új nekem:) -
"ez az első hsz, ahol a 3d negatívumként jött elő, pedig olvastam párat"
Ha nem is ebben a formában, de én meg elég sok kommentet olvastam, ahol azon értekeznek, hogy maga a térhatás elég gyengusz(többek között én is írtam róla). Plusz elég sok helyen írnak róla, hogy 3D-ben/IMAX-ben helyenként homályos a kép(erről én mondjuk nem írtam).
"a világ kb minden táján 3d mozik előtt ácsorognak az emberek, miközben 2d-s avatar vetítések mennek kb üresen"
Rengetegen bekajálják ezt az "Avatart csak IMAX-ben" dumát. Persze látványfilmről lévén szó, nyilván még hatványozottan van alapja, hiszen egy IMAX több, mint egy sima 2D. Viszont megfigyelhető, hogy általában a nagy vászontól, a grafika minőségétől és részletességétől vannak elájulva, és a "térhatás" által nyújtott pluszt ANNYIRA nem említik, mint mondjuk egy Karácsonyi ének esetében, ahol a térhatás, tényleg térhatás volt. -
A boxedző
Egy film edzőről és tanítványról és a kapcsolatukról. Nem egy Rocky az tény, összesen csak 1 bunyó van benne, de ebben nem is ez a lényeg. Viszont a történet felénél jön egy beteg törés ami rányomja onnantól a pecsétet a további cselekményre, és ez az amit kurvára utálok, hogy egy normálisan induló filmet elbasznak vmi idétlen, beteg faszsággal.
Ez miatt és a kevés drámaiság miatt 6/10 -
1. "röviden szar" nem túl informatív
2. ez az első hsz, ahol a 3d negatívumként jött elő, pedig olvastam párat
3. a világ kb minden táján 3d mozik előtt ácsorognak az emberek, miközben 2d-s avatar vetítések mennek kb üresen
így azt hiszem "Ezen mit esznek az emberek?" kérdés helyett inkább ezt kéne feltenni: "Mit nem lehet ezen enni?"
:) -
barni00 #53091 Most néztem meg a Zuhanás a csendbe című filmet.
Hát ez tényleg alapmű 10/10. Rendkívül hatásos, szívszorító történet (dokumentumfilm) az emberi kitartás nagyságáról. Társa vágta el a kötelét, különben ő is meghalt volna.
A hegymászó törött lábbal vonszolta vissza magát ülve, kúszva a táborukig, mit sem tudva, hogy társai ott vannak-e még. Súlyának 1/3-át elvesztette. Ezt meg kell nézni többször is. Alapvető emberi kérdéseket feszeget: szégyen, ösztön...
Bocs de ez kikívánkozott belőlem. Látni kell! -
Na kezdjük ott hogy a filmmel semmi bajom. Semmi eget rengető történet, de kellemes kikapcsolódás, remek látványvilág, Pandora világa fantasztikus. DE. Vegyük azt, hogy így a film 9/10. De a szinkron levesz róla egy pontot így máris 8 pont. Aztán ez a rohadt 3d. Ezen mit esznek az emberek? Voltak már találkozásaim ezzel kapcsolatban (Cápasrácék), és gondoltam most is bepróbálom mit fejlődtek azóta, milyen élmény egy digitális 3d technika. Hát röviden szar. Egy fos volt így, és még rontott is az egészen. 3d-vel mínusz két pont. Nem vagyok szemüveges, nem az volt a problema még mielőtt valaki ezzel jönne, de eskü az elején olyan késztetést éreztem, hogy le akarom venni a szemüveget, hátha úgy jobban látom mi történik. Meg úgy alapból sötétebb volt a kép így (igen kikukucskáltam alóla néha). A film végére megszoktam valamennyire, de számomra sokkal többet nyújtott volna ha simában nézem.
Végeredmény:
szinkron és 3D-vel 6/10 -
engedj be csak 3 pont?! :o
hasonlítsd csak össze mai horror/thrillerekkel vagy csak vámpíros filmekkel. messze elvonatkoztatottabb és egyedibb. először nekem is olyan idegesn volt az egész, nagyon hideg film (nemcsak szó szerint) de ettől egyedi. egész más megközelítésbe helyezi a témát. nálam minimum 8 pontos. -
Akkor fordítva másolták egymást,de nem lehet nem észrevenni a sok hasonlóságot:)