106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
sandor8206 #53608 sztem nem neked ment csak úgy nagy általánoságban, amúgy jó film a TDK, de én ott nem látok mondanivalót, DE a csapból is ez folyt tavaly, hogy mondanivaló, mondanivaló
Az Avatarnál meg akármilyen szájbarágós is, meg erőltetett stb. legalább tényleg van mondanivaló-a környezetvédelem +(nagy adag tükör az embernek)
most lényegtelen, hogy akik megnézték a 99,99% úgyanúgy lesza* mindent DE legalább elmondhatjuk + ként, hogy legalább tényleg volt valami benne a filmben. Legtöbben még ennyi sincs -
Najó most ne kezdjük el egymást hülyének beállítani, ha valami nem megy!
Csakhogy summázzam:
A 3D egy technológiai újítás, ami nem fogja megnövelni egy film művészi értékét, csupán az érzékszerveidre tesz nagyobb hatást, ami miatt a film "erősebb" lesz. De ezt akkor sem lehet megcsinálni bármilyen filmmel! Az általad felsorolt 3D-s filmek pl. (ne túlozzunk) nem jók! Ha neked valaki azt mondja, hogy "a film sokkal jobb 3D-ben!", az egyértelműen butaságot beszél! Nyilván nem a film tetszik jobban neki, hanem a látvány!
Az egész vitát azért kezdeményeztem, hogy rávilágítsak milyen sokan keverik ezt a két tulajdonságot, igazából még te is erről beszélsz:
" az emberek ennek hatására ítélnek meg tévesen filmeket."
Csak te erre pont fordítottan reagáltál a másik oldalról! De mivel ez egy hibás következtetés, ezért az ellenpólusa sem fog működni.
Jó dolog a 3D, de csodát nem fog okozni és nem lesz tőle 9 pontos egy 5 pontos film! -
próbáltam neked többféleképpen felvázolni mert nem értetted meg, de látom most sem sikerült. ezzel sajnos már nem tudok mit csinálni.
a tökfőzlékes példa nyilván olyan rétgre vonatkozott akik elötte nem szerették. -
Ezt most buktad. Ha van kedved, időd akkor nyugodtan nézd meg, hogy miket írtam a TDK-ról. -
figyelgettem itt postokat az Avatar témával kapcsolatban... hát én nem tudom. Szerintem a történet is kúrvajó, a 3D pedig pluszba rátesz az egészre, de tegnap megnéztem itthon is és 3D nélkül ugyanaz a véleményem, masterpiece^^ -
Pontosan. Én több mint 10 évvel ezelőtt láttam életem első 3D-s filmjét moziban. Még ma is feltudom magamban idézni, hogy milyen hihetetlen, leírhatatlan, fantasztikus érzés volt. 1x. De utána már csökken a jelentősége. -
The Hurt Locker
nem gondoltam volna hogy ilyen jó film, bombaszakértők szemszögéből fasza volt nézni a történéseket, amúgy is jók a háborús filmek. Nem igazán szokott érdekelni de most külön megtetszett a kamerabeállításos dolog, érdekes szemszögekből mutatták néha. Nagyon jó film, ha tehetitek nézzétek meg! talán kicsit hosszú volt... nemtudom -
A moziba kerülés napján néztem meg. Moziban....
Az Avatar nem rossz, csak nem olyan nagy szám. -
Az előbb ezt te magad írtad. Most akkor másoktól jön ez a fajta felfogás? És te erre alapozol a továbbiakban? Nem igazán látom ennek az értelmét.
Főleg, hogy még mindig figyelmen kívül hagyod a dolog szubjektivitását.
Valaki imádja a tökfőzeléket... -
példákkal leírtam h mit értek azalatt. számtalan havertól, embertől hallottam pozitív kritikát egy 3d-ben nézett fos filmre. aztán mikor megkérdőjeleztem utána egy sima verzióval, akk annyi volt a válasz h 3d-ben jobb volt. és az emberek ennek hatására ítélnek meg tévesen filmeket.
egy olyan mintha egy kurva puccos étteremben elég raknak egy elegánsan tálalt, nagyon gusztusos kaját, ami valójában csak tökfőzelék. -
A mondanivalót inkább ne feszegessük, tényleg láttunk már ilyet, de mondanál nekem olyan filmet aminek a mondanivalója annyira uj volt számodra hogy sirva jöttél ki a teremből mert megváltozott az életed?! Évszázadok óta ugyanazok a témák jönnek mennek kezdve a görög mitologiátol, mégis milyen uj témák jöhetnek még azon kivül hogy kapzsiság, szerelem, bosszú stb sorolhatnánk... ezeket kell variálni és jól tálalni, hogy ebben az avatar jó e vagy sem azt mindenki döntse el maga... de nem is értem azokat akik azt várták a filmtől hogy na most aztán ugy jönnek ki a moziból hogy ilyen sztorit még nem láttak...
hogy mire jo az az ásvány? nem mindegy, a film szempontjából lényegtelen... mire jó az arany?? mire jó az uránium... valószinű erre volt jó unobtainium is... -
Notram #53597 Nálam a jó film mércéje az, hogy hányszor nézem újra első megtekintés után... Ez ugye szubjektív, kinek ez, kinek az jön be.
Ha már így az Avatar-ról van szó, moziban néztem 3D-ben, akkor és ott jó volt, tetszett, azonban most nem nézném újra egy jó darabig.
Aztán ugye vannak azok a filmek, amik annyira megfogják az embert, hogy amint vége van, még pörög rajta az agya, és legszívesebben azonnal újranézné, utánaolvasna fórumokon, satöbbi.
Az IMDb, meg Rottentomatoes, meg díjak, bevételek aránya általában egy reális képet festenek arról, hogy nagyjából milyen filmre is számítson az ember; azonban nem szabad csak ez alapján ítélni.
Talákoztam már több Oscar-os, IMDb-n 8 feletti filmmel, ami nekem egyáltalán nem tetszett; és vica versa...
Nyilván nem lehet mindenkinek ugyanolyan az ízlése, van, aki a nekem szar filmet isteníti, a kedvenceimet meg fikázza; így megy ez.
Na, és hogy ne legyek már teljesen off, tegnap esti film:
Ki nevet a végén (2009)
Tipikus Adam Sandler-es vígjáték, nem csak idétlenkedéssel, hanem egy kis mondanivalóval is. Ami meglepett, az az, hogy egész hosszú volt, de kellemesen kikapcsolt. Néha laposodott, meg ugye kiszámítható a sztori, néhol tragikomédia jellegű, de hát na.
7/10-et megért nekem, azonban egy darabig nem nézem újra. -
A 3D még új, tehát üzleti érdekeltség is van benne. De ha túlteszed magad ezen az előítéleten, láthatod, hogy ez egy logikus lépés.
A hasonlat pedig nem volt hülyeség, mert egy technológiai újítás csupán látványban befolyásolja a filmet, nem lesz attól "más" egy film.
Pl. én a Terminátor 1-et még hangalámondással láttam és úgy is baromira lenyűgözött. Persze az érszékszerveimet jobban babusgatta, amikor szinkronnal néztem, de attól még ugyanazt a filmet láttam.
Ezért sem értem mit értesz azalatt, hogy a 3D "szar filmből is jót csinál"?
Ha egy film nem tetszik, akkor az 3D-ben sem fog jobban bejönni, max maga a 3D, de ezeket már ugyan ne keverjük! -
a hasonlat elég hülyeség, de ha ezen a szálon akarsz futni, akk nézz utána h milyenek voltak az első szinesfilmek, és miben különböztek a már igazi mindenki által ismert minden háztartásba eljutó szinesfilmekig.
egy pár év múlva biztos fasza lesz otthon is 3d-zni, meg nyilván korszerűbb is lesz a technika, de amíg minden gyökér filmet a 3d-vel akarnak eladni addig egy teljesen felesleges hatásvadász eszközről beszélünk(és itt még mindig nem az Avatarról beszélek!!!). -
viizo #53594 avatar = moziélmény
a 3D semmit nem tett hozzá vagy vett el, és bármily meglepő, nem az első 3D film amit láttam.
-
Nos én láttam előtte 3Ds hatásvadsz flmeket, de SEMMI köze nem volt ahhoz az élményhez amit az avatar nyujtott és ismétlem, nem a 3D miatt ütős a látványa. A 3D csak egy plusz amitől az egész teljessé válik. Én remegve várom hogy legyen DVDn és megnézhessem még minimum 10szer, mert maga a film a látványa, a kidolgozottsága, aprólékossága, hangulata zenéje a zseniális. -
sandor8206 #53592 hátha már az avatarnál olyan nagy baj a mondanivaló, akkor valaki elmagyarázhatná hogy a TDK-ban mi az? mert tavaly repkedtek a 10/10 mert mondanivaló van benne -
Számomra már ez a nagy "mondanivaló imádat" is elég fura. Mintha ez lenne egy film legfőbb sarokköve és ez alapján ítélnek filmeket/embereket.
"Ennek a filmnek volt mondanivalója, tehát jó!"
"Ez a film nem szól semmiről! Szar!"
"Neked azért nem tetszett a film, mert nem jött át a mondanivalója, tehát te vagy a hülye!"
"Nem, nem! Te vagy a hülye, mert beéred ennyi mondanivalóval!"
Hagyjuk már ezt! Tökre unalmas! A filmművészet ma a világ legösszetettebb művészeti ága, rengeteg lehetőséggel, számtalan féle hatást tud gyakorolni egy emberre (már egy könyv is!), akkor meg mi a fene értelme van ennek prioritást adni, nem mellesleg vitatkozni rajta?
Persze a válasz erre az, hogy mi főleg történet-központú filmeken nevelkedtünk, ígyhát etéren alakultak ki az igényeink.
De azért nemá!
-
Jaj, ebbe azért nem menjünk bele. A John Rambonak is legalább annyi mondanivalója van, ha visszagondolsz a sztorira. -
Rundstedt17 #53589 jah van mondanivalója igaz hogy minden létező filmből összevágott de van mondjuk kár hogy még annyi sincs megmagyarázva hogy mire jó a gonosz kapzsi embereknek az a unobtainium.....klisé klisé klisé,unalom. -
Azért van mondanivalója az Avatarnak rendesen, még ha elcsépelt is. -
Én inkább úgy magyaráznám, hogy más az ízlésünk, és nem mindig eszem meg azokat a dolgokat, amit a többség.
Sajnos szeretem ha a látvány mellé mélyebb dolgok is párosulnak, és nem elégszem meg a "családi mozidélután a Disneyvel" szintű sztorival. Ez van... -
ja, és mielőtt előjösztök megint az ultimate oltással: igen, voltam már IMAX-ben. -
Sephinél a pont. Az Avatar életem legjobb moziélménye eddig és egy darabig szerintem az is marad. -
Van az akinek atjon es van akinek nem.
En sajnalom az olyanokat mint te, mert neked nyilvan nem jott at, nem sikerult meglened ezt az elemenyt.
-
"valljuk be a 3D, sima parasztvakítás ami egy szar filmből is jót csinál"
Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy az Indiana Jones csak azért lett jó, mert színes film... -
kovi04 #53582 Ha szerinted a TF2-ben jobbak az effektusok, akkor eléggé rossz lehet a látásod. Az Avatar technológiája több évvel előzi meg a Terminator 4 és TF2 féle akciófilmeket. -
valljuk be a 3D, sima parasztvakítás ami egy szar filmből is jót csinál. pl. nemtudom hányadik Végső Állomás, Véres Valentin, Rágcsávók stb...
ezek a filmek a 3D miatt lettek "jó" filmnek kikiáltva egészen addig míg otthon szépen meg nem nézték sima verzióban és....csatt! ez egy rakat szar!
és igenis aki első 3d filmjét nézi meg, annak tök mind1 miaz mert az fasza lesz.
és végül egyik haverom az Avatarról: "moziban 3d-ben megnéztem, jó volt szép volt, de itthon már nem lennék rá kiváncsi!" -
fórumokon sokkal inkább az a jellemző, hogy benyögi valaki "az avatar szar, mer sötét volt a kamerás verzió", vagy "az avatar szar, mert igazából ellopták pocahontas történetét" stb. és amikor erre megkapja az értetlenkedő válaszokat, bekiáltja h "elvakult avatar fanokkal nem lehet beszélni" :)
engem spec nem sok dolog érdekel kevésbé, mint az ilyenfajta trollkodás, viszont ha globális igazságot keresünk (ami nem létezik), akkor ahhoz a legközelebb rottentomatoes,imdb,megnyert díjak és bevétel megfelelően "súlyozott" átlaga lehet. ezek alapján pedig az avatar minden, csak nem rossz film.
remélem én most nem tartozok emiatt az "elvakult avatar fan" címkével ellátott kategóriába, személyes véleményeket próbáltam távol tartani. -
Ennyi erővel a TF 2 is hatalmas alkotás mert a látvány az tökéletes. Sokkal inkább elhiszem, hogy hatalmas robotok mászkálnak az utcán minthogy kék "emberek" ugrálnak fákon. Annak ellenére is, hogy a TF 2 csak 2D-s.
Legalábbis ha az eszmefuttatásod mentén haladva a sztorit ignoráljuk, mert ugye a filmeket általában nem a történet szokta naggyá tenni.... [ironikus]
Az igazi nagy filmekben minden a helyén van. Így az Avatar legfeljebb csak egy fél karú óriás.
És igenis sok ember (a többség) a 3D miatt van elájulva mert még most jártak életükben először ilyen vetítésen. -
Ugye te sem láttál még 3D-t/IMAX-et az Avataron kívül, mert hogy pont az Avatar hozza a leggyengébben a térhatást az összes IMAX film közül. -
Az Avatar igen is nagy alkotás. A 3D miatt is ami egy plusz, hisz hozzá tartozik a tökéletes látvány és atmoszféra megteremtéséhez, de amúgy is, és nem a stroy miatt, és főleg nem az emberi oldalról nézve. -
Éberség
jó film és a csavar is jól kivan találva benne.
10/10 -
LOL... hogy bedurciznak az Ávátár fanatikusok, ha valaki le merészeli írni, hogy az Ávátár gyenge. Tessék, most én is leírtam. Elég hülyén nézne ki, ha valaki úgy írna véleményt, hogy "a sok pozitív kritika, a díjak garmada, és a többmilliárdos bevétel alapján megállapítom, hogy az Avatar jó film, de nekem valamiért mégsem tetszett."
Nyilván mindenki tudja, hogy mire gondol amikor leírja, hogy nem nagy szám (vagyis, hogy NEKI nem tetszett), mit kell túlkomplikálni. -
Meglepődnék ha egy elvakult fanatikus mást mondana..... -
Lipi1980 #53573 Gavid Gale élete
Nagyon jó kis film! Aki szereti KEvin Spacey-t annak kötelező darab. Itt is zseniálisan játszik. Kate Winslet is kezdi (nálam) kinőni a titanic köntösét...
10/7 -
Pontypool
Wow. Érdekes egy film az biztos. Sajnos magyarul néztem, eredeti nyelven biztos jobb. Így frissen 8/10. -
sandor8206 #53571 "...De maga az alkotás nem olyan nagy szám...." aha és ezt ki dönti el? Te?
Egy filmet 3 féleképpen tudsz "megmérni", nincs más
Díjak-Avatar termel itt is
Bevétel-itt dögivel
Nézői elégedettség-kritikák pozítivak ált. nézői meg nincs jobb sajna csak az imdb, ott is jól áll
Az Avatar nagy szám ezek alapján, más meg nincsen
Az meg hogy egyénileg milyen az már más kérdés -
The unrated director's cut adds 7 minutes of unseen footage:
* A 3 minute long boat race with opening credits
* After the boat race there is a 1 minute scene where Crockett and Tubbs watch Detective Switek negotiate a deal with Neptune.
* A line of dialogue from Alonzo (when hes driving) where he says "pick up some sh*t" has been removed
* A line of dialogue where Crockett says "those are some skill sets" when looking at the satellite images of the speed boats has been removed
* A brief, 30 second, scene where Nicholas calls Yero to set up the deal with Crockett and Tubbs
* A scene from the theatrical cut when Crockett and Tubbs walk around an outside balcony at their hotel and walk in on Isabella and her men has been deleted. In the unrated cut, they go into their hotel room, they get a phone call, and they go to meet Montoya.
* 4 minutes of new footage over two scenes: After meeting Montoya, Tubbs calls Trudy to ask if everything is alright. She thanks him for some flowers that were sent to her. Tubbs tells her he didn't send them. After this phone call Tubbs and Trudy are in a diner talking about the flowers and how its part of being undercover.
* A new shot in the airplane sequence where Tubbs identifies himself as flight zero-zero-zero and Zito in the other plane acknowledges him.
* A 1 minute scene of Crockett and Isabella on a balcony when they are in Cuba. Isabella tells Crockett that she grew up in this house and how her mother was a surgeon.
* The song "In the air tonight" performed by Nonpoint now plays leading up to the final shootout
* When Isabella is coming over for the exchange before the shootout, someone saying "where you going bitch?" has been removed
* A 1 minute scene after Crockett and Isabella leave the shootout, she hits and punches Crockett while he's driving. The car skids out and he ties her hands up.
* A brief shot at the safe house when Crockett cut Isabella's hands free
* The end credits have been shortened (because of the new opening credits) and Nonpoint's "In the air tonight" no longer plays. Now the credits play "One of these mornings" performed by Moby. (The Moby song is the second song during the theatrical credits) -
Sawyer2 #53569 Aki esetleg látta a Miami Vice (2006, Michael Mann) rendezői változatát, leírná, hogy mi a különbség az eredetihez képest?