106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
te meg biztos az Avatarba nem élted bele magad, úgy tényleg unalmas és sablonos :) ezzel nem lehet megvédeni egy filmet.
a másik h a feszültség és az unalom épp csak egy hajszálon függ egymástól, szóval a THL vagy nagyon jó vagy nagyon szar, egyéntől függ.
sztem sem érdemelt meg annyi szobrocskát, messze nem olyan jó, ahogy elintézte a többi jelöltet. és valljuk be, a rendező kiléte sokat hozzátett az eredményhez.
félreértés ne essék, nem Avatar párti vagyok, de Tarantino és Cameron között nagyobb csata lehetett volna(csalódott is vagyok h az IB sem rendezői, sem legjobb film kat.-ban nem nyert). -
Hát szerintem messze jobb, mint a kék szamáremberes film, de ehhez bele kell tudni élni magad, ha ez nem sikerül akkor tényleg unalmasnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. -
Nekem se jött át sajnos. Volt 1-2 jelent ami tetszett, de amennyi oskart ez nyert az siralmas. Nagyon túlértékelt film. -
Hát momentán attól ,hogy végig ott a feszültség a filmben, ha nektek ez nem jött át, az nem feltétlenül a film hibája :) -
The Hurt Locker -
Hat apam... ekkora egy unalmat. Egy ket jelenet jo volt, de egy percig nem izgultunk. A vegen mar szevedes volt a film. Ha ez csak az en velemenyem lett volna, akkor kussolok de az egesz szoba egyet ertet velem.
Akinek ez a film bejott, az elmagyarazna nekem, megis mitol jo? -
Törvénytisztelő Polgár.
10/9
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!10/10 lenne ha nem ez lett volna a vége -
Zooey Deschanel? -
Kick-Ass
10/10
Az egész film tetszett. A zenék meg még jobban:) -
Huhuuuu durván várós!:P -
Top 10 Különleges SzínészNŐ
Különleges adottság kell ahhoz hogy a vásznon keresztül elkápráztasson minket valaki. Meg lehet tanulni színészkedni, de ez nem elég ahhoz, hogy a kisugárzásod, a személyiséged is hatással legyen a nézőre. Bárkit meg lehet szépíteni, de ez csak pár csinos címlapfotóra elég. Van néhány olyan kivételes nő aki szépséggel születik. Biztos mindenki másban látja meg ezt a szépséget, de mi úgy érezzük van pár egyetemes példa akik - ha nem is mindnyájunkra, de legtöbbünkre - nagy hatással voltak.
Következzen az a tíz nő, akinek vonzereje, stílusa és szépsége átlép a vászon keretein és megbabonáz minket... Tovább olvasom -
fox igen, de ez eddig nem győzött így meg -
jaj és akkor Scarlettkát még nem is említettem :D -
Iron Man 2
Sok lehúzó kritikát olvastam itt is, meg egyéb blogokon is, és vegyes érzelmekkel ültem be a filmre, tudva a negatívumokat amibe belekötöttek.
A film alatt végig kerestem is ezeket, de egyszerűen nem tudta lerontani a filmet. Egy apró negatívum, hogy AC/DC volt igérve, erre volt benne két szám, de ez nem is zavart, sőt a kedvenc jelenetem is a zene dobta föl, rohadtul tetszett a rejtett üzenet a számcímekben (Rhodey és Tony harca alatt It takes two, Robot Rock :D). Apró hülyeség, de tudom hogy szándékos és ez tetszett és megmosolyogtatott.
Voltak benne apró vicces részek is, amik ilyen nagyon gyerekes poénnak vannak benne a filmben, én valahogy mégis felkuncogtam rajta (a moziban kb egyedül).
Sokan panaszkodtak hogy lapos és vontatott a film. Én nem éreztem. Szerintem jól fel volt építve, én nagyon bele tudom magam élni a történetbe és tudok izgulni a főszereplőért ha végig haldoklik.
Egyszóval én azt mondom hogy ez egy jó film volt, érdemes megnézni, könnyed popcornos kis filmecske, kellemes szombati időtöltés. 8/10 -
wow, ezt mustsee lesz -
durvánjólnézki!
-
na ezt a címet meg most hallom először, megnézem amint tudom:) -
hmm látom fasza is kampány lesz itt... mint a cloverfield előtt. szeretem az ilyet. -
en se a filmbuzit nézem meg először, de ezt most láttam.
comingsoon-t, meg teaser-trailert szoktam nézni :D -
nem akarok ez ellen a blog ellen fellépni (na jó, de, mert sokaknak, számomra teljesen érthetetlen okokból, valamiért ez lett a mérvadó filmes oldal. WTF? :S), de ha nézed ezt a három oldalt, akkor még annyit sem kell várnod a filmes hírekre, amíg human megírja (lefordítja) őket :P
http://www.comingsoon.net/
http://www.slashfilm.com/
talán a legjobb: http://www.firstshowing.net/
btw: http://www.scariestthingieversaw.com/ ;) -
http://filmbuzi.hu/archives/2010/05/08/beengedned/
Haha.. a kislány a Kick_ass-ből lesz a Let the right one in feldolgozásban a vámpír csaj :D -
ja és kapja be a magyar forgalmazó, nem tudtam várni a magyar mozipremierig -
KICK-ASS
Abszolút hihetetlenül vicces véres hatalmas képregényrajongóknak rengeteg utalás ez így most durva volt ez az eddigi "nyári" felhozatalból a legnagyobb
Rengeteg kedvenc jelenetem van, holnap újra kell néznem
10/10 ILYET MÉG! -
fantastic mr fox ötletesebb pedig :D -
Fantastic Mr Fox!!! :) -
Hát igen, kurva erős film a Road. Az egyetlen bajom vele, hogy (és immár a második ilyen film nekem) annyira tökéletes és depresszív hatású, hogy tuti nem nézem meg újra soha, semmi kedvem abba az állapotba kerülni, amibe a film alatt kerültem.
Erre a hatásra pedig csak a legkiválóbb alkotások képesek.
-
Egyetértek a legrosszabb rémálom rész az az utolsó 7 rész volt ! Annál rosszabb film már nem is lehetett volna ! -
A leggázosabb Rémálom az a rész sztem amikor Freddy halála után az igazi színészeket kezdi el gyilkolászni... Köztük (talán ha jól emléxem) magát Robert Englundot is.
Ennél banálisabb, elbaszottabb történetet gyakorlatilag lehetetlen kitalálni. -
The Road
Hát ez nehéz ügy. Az a helyzet, hogy mind a film, mind a könyv tökéletes, és mindkettőt sikerült egy héten belül elfogyasztanom, így már tudom, hogy megszületett a számomra legkiválóbb jövőkép és annak a halálosan precíz feldolgozása. Egyszerűen minden a helyén van, és valami félelmetes, hogy mennyire pontosan sikerül lavírozni a végletek között. Mindez persze a könyv érdeme, de mindenképpen becsülendő, hogy nem akartak belenyúlni, minimálisan sem.
Mindenkinek ajánlom, az idei év messze legjobb filmje. Csak sajnos nem 3D, nem vidám, és nem basznak benne. Így nem fog érdekelni szinte senkit.
Pedig mind a könyv, mind a film atombiztos:
10|10 -
viizo #54904 megpróbálok segíteni: Kung Fu Panda, Horton, Wall-e, Monsters vs Aliens, hogy a 9-ről ne is beszéljek...
ezekhez az UP sehol sincs ötletekben, a világ kidolgozottságában, de még történetben sem :) -
Real13 #54903 Soha nem fogom megérteni, hogy a Freddy VS Jason miért nem tetszik az embereknek. Remekül ötvözi a két sorozat stíluselemeit, a két horrorikon epic fight-ot tol a végén, a véres jelenetek direkt eltúlzása remekül mutatja, hogy a film magát sem veszi komolyan, kiváló a zene, pörög a cselekmény, és még a színészek is szarok, ahogy egy slasher horrorhoz dukál:) -
na hát igen a Freddy vs. Jason a sorozat csúcsa :D nem tudom milyen a remake, de annál sztem nem lehet roszabbat csinálni Freddy témában. max vmi Freddy vs. Predators vagy nemtudom :D -
Real13 #54901 7 rész van, plusz a Freddy VS. Jason, illetve a remake. Egyébként az első résszel egyik sem ér fel, való igaz, de ettől függetlenül vannak jobb darabok a folytatások között is, a 3 vagy a 7 jó film kifejezetten. A legtöbben amúgy is Fred Krueger miatt nézzük meg újra és újra ezeket a filmeket, ő meg mindegyik filmben elemében van. Nagyjából:D -
hát van vagy 12 rész belőle, a 12 rész ugyanaz csak máshol játszódik, meg mások a statiszták. 1 résznek tényleg nagyon jó ötlet h az álmokban öl meg egy agyon égett pedofil, de az összes többi erőltetett szar lett. -
Real13 #54899 Ajánlom a Fantastic Mr. Fox-ot, szerintem simán jobb, mint az UP. Sőt, a Mary & Max is jóval erősebb, de az igaz, hogy az egy kicsit (sőt, nagyon) elvont.
Egye fene, hátha megtetszik valakinek:
Mary & Max
Ha valaki azt mondja nekem az év elején, hogy 2009 legmeghatóbb fiktív történetét egy gyurmafilmben fogom fellelni, lehet, hogy finoman elküldöm egy kellemes szanatóriumba pár hétnyi pihentető terápiára. Sőt, lehet, hogy ott helyben körberöhögöm. De az is biztos, ha ezt megtettem volna valami szerencsétlen flótással, most térdencsúszva könyörögnék a bocsánatáért. A Mary and Max ugyanis bőszen rácáfolt minden létező és nem létező előítéletemre, s rozsdás, fakó, némileg abszurd világával könnyedén magával ragadott: s ha belegondolok, hogy tulajdonképpen semmi más nem történik a filmben, mint hogy két, testileg-lelkileg némileg beteg, egymástól irtó messze lakó figura egymással levelezik, s valamilyen fura módon ezzel nagyban segítik egymás életét, csak még nagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni Adam Elliott munkájáról.
A 70'es évek derekán csöppenünk bele Mary Daisy Dinkle, a magányos, nyolc éves, Melbourne külvárosában élő kislány életébe. Mary-t legtöbben szimplán lúzernek, Csúnya Bettinek, vagy szemüveges kis szerencsétlennek jellemeznék, s nagyon nem is állnának távol a valóságtól. Mindez azonban nem az ő hibája, hanem azé a világé, amibe beleszületett, közelebbről nézve ugyanis gyorsan fellelhetők szimpatikus jellemvonásai, szerethető naívsága és nagy szíve. Szülei is kissé defektesek: édesanyja imádja 'tesztelni" az alkoholt, édesapjának meg a furánál is jóval furább hobbijai vannak. Marynek egyetlen barátja sincs, így végső elkeseredésében küld egy levelet a New York-ban lakó Max Jerry Horowitznak. Max, ez a negyven feletti, egyedül élő férfiember, ha lehetséges még különcebb alkat, mint Mary, akit idővel igaz barátjának fogad, de addig rögös út vezet. Amikor megkapja az első küldeményt a messzi országban élő kislánytól, majdnem pánikrohamot kap, és csak nagy nehezen veszi rá magát arra, hogy válaszoljon a kérdésekre, amiket a borítékban található papírlapon olvasott. Max, amellett, hogy több betegséggel is küzd, elhízott, imádja a csokis hotdogot és nem érti az embereket, még csak szerelmes sem volt egész élete folyamán egyszer sem. Ez a két fura alak, még ha csak írott formában is, de találkozik, és egymást gyógyítva, segítve léteznek hosszú éveken keresztül, s mi ennek a 'beautiful, but a little weird friendship"-nek lehetünk szem és fültanúi.
Két ilyen karakter akár végtelenül idegesítő is lehetne, főleg élőszereplős kiadásban, de így, hogy gyurmából vannak és a rendező jelentősen kifordítja, felnagyítja tulajdonságaikat valamint az őket körülölelő világot is, jelképesen szólva egyszerre nevetünk velük, ha boldogság éri őket, és velük sírunk, ha éppen szomorúak. Adam Elliott tragikomikusra vette a helyzetet, számtalan apró, néhol a morbidság határát súroló geget rejtett el a cselekményben, olyan, akár csak a háttérben látható kis jeleneteket, amelyek ellensúlyozzák a drámai történeseket és igazán egyedi zamatot kölcsönöznek filmjének. Ahogy jó meséhez illik, narrációval indul a Mary and Max, s az elbeszélő időről időre visszatérve közvetíti szereplőink azon cselekedeteit, amelyeket esetleg első blikkre esetleg nem biztos, hogy megértenénk. Hisz ne feledjük, a két fő karakter igazán bizarr személyiség, akik nem egyszer irreálisan, kicsit sem hétköznapi módon reagálnak egy-egy szituációra: a félszemű macskával és sokadik aranyhalával éldegélő Max pánikrohamairól már esett szó, s bár Mary inkább belső démonaival és rútságával küzd, mintsem konkrét betegséggel, mint levelezőtársa, azért ő is szolgál néhány meglepetéssel a forgatókönyvírói teendőket is ellátó Elliot szabadon szárnyaló fantáziája által.
Érdekes az is, hogy a Mary and Max a sokak által elavultnak tartott, de legalább ugyanennyi ember által (beleértve engem is) dicsőített stop-motion technikát használva készült el, és ennek a történetnek remekül áll a darabos mozgás csakúgy, mint a fakó színek és a jópofa túlzások. Ráadásul a zene is igazán maradandó nyomot hagy az emberben, az egyedüli szégyenfoltot a Zorba beerőltetése jelenti a görög szcénákba, amik így erőltetettnek hatnak. Összességében valami igazán figyelemreméltó, különleges alkotás a Mary and Max, és bár lehet, hogy kellően elvont ahhoz, hogy csak az igazi geek-ek találják nagyszerűnek valamint az év animációs mozijának, ez semmit nem von le az értékéiből. Kijelenthető, hogy oda meg vissza veri minőségben a sokat méltatott, de amúgy szerintem jócskán túlértékelt, a végére banálissá degradálódott Pixar féle Up-ot, és lazán ott a helye 2009 legjobbjai között. És ha még ennyi szájtépés után sem győztem meg valakit, akkor már lehet, hogy felesleges próbálkoznom, de azért megemlítenék még egy ütőkártyát: a mindig isteni Philip Seymour Hoffman adta kölcsön orgánumát Max-nak, zizzent párosunk hímnemű tagjának. Mi ez, ha nem a cseresznye a habostorta tetején?
-
Real13 #54898 Mármint mire gondolsz, hogy ugyanazzal a sztorival? Freddynek nem az álmokba kellett volna gyilkolnia, hanem kislányokat kellett volna átsegítenie a forgalmas utcakereszteződésekben?:) -
várható volt, a horror feldolgozásoknak általában gerenda van mostanában. de az már gáz ha a szarból még szarabbat tudnak csinálni 20-30-40 év után. Freddyből max. az első rész ami még jó volt, de utána a többit minek erőltették ugyanazzal a sztorival nem tudom. -
UP
igaz, a 9-et nem láttam, de 2-3 évre visszamenőleg ennél jobb animációs filmet nem tudok mondani, egyszerűen zseniális. -
Real13 #54895 Tudom én, hogy nagyon utáljátok a linkeket, de muszáj megosztanom veletek a Rémálom az Elm utcában feldolgozásról alkotott írásomat, hogy még véletlenül se nézzétek meg moziban:) Egy szimpla rossz volt, inkább hagyjuk nem elegendő jelen esetben, pedig nagy Krueger-fan vagyok. Szóval egyszeri alkalom, és bocs attól, akit zavar:)
SG -
The Spy Next Door (2010)
Nem tudnám kellőképpen szavakkal kifejezni... 2/10 (+1 járt a szokásos filmvégi bakigyűjtemény miatt, és most ez az egyetlen blokk, ami még vicces is...)
-
xxxpaulxxx #54893 Az utolsó ház balra
Ez izgi volt:D
Mindenkinek ajánlani tudom, akik szeretik az igazi fasza thrillereket!
Az a szomorú, hogy ilyen emberek tényleg léteznek... és hány ilyen lehet szabadlábon:S
Az Eden Lake jutott a filmről eszembe valamiért... bár azért annyira nem volt ütős, de jó volt... talán lehet az a gond, hogy túl "hepi end" volt a vége:D
7/10