106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tommygear
    jövőre 2012?
  • Tyler1
    már a 2 is sz*r volt.
  • desigo
    jövőre meg Men in Black III is lesz
  • Jim Morrison
    speciel amikor meglattam az elso resz traileret, az volt az elso, hogy mengenzem milyen filmeket csinalt eddig a rendezo D: mikor meglattam, hogy lesz 2... a 'Gay' mint filmciim pl odabas*
  • xxxpaulxxx
    Én már utólag azt mondom... kár lett volna kihagyni... azért olyat nem sokszor lát az ember, hogy 3 embert varrnak össze úgy, hogy abból 2 szája az előtte levő seggéhez van varrvaXD
  • desigo
    jön a folytatás...
    The Human Centipede II (Full Sequence)
  • Rundstedt17
    ne komolytalankodjunk tényleg az év filmje XD.
  • Lipi1980
    Persze hogy az év filmje, de CSAK a Megacápa vs. Óriáspolip után! Az aztán az űberfasza film
  • Rundstedt17
    bazd az év filmjét hagyja ki?
  • Jim Morrison
    ne nézd meg sztem :D
  • Seth
    Human centipede
  • mark oh
    mi az angol címe?
  • Sheltem
  • tigeroo
    csókolom, én nem láttam a filmet, most csak mondtam valamit, el se olvasom amit írtál

na de sietek haza anyukám nem sokáig engedett el

/elfut
  • motyodlee
  • Sheltem
    Valóban idevág az aláírásom, ugyanis nem tudom felfogni mi a jó a filmben, talán igazad lehet(bár ahogy elnézem sokak véleményét a topicban nem vagyok egyedül).
    Félre ne értsetek, nem fikázni akarom, hanem megérteni mitől is "élvezhető" valaki másnak a Szarnassus.
    Tehát vegyük szépen sorban(ha van kedvetek, ha reménytelen esetnek tartotok szimplán ugorjátok át a hozzászólásomat).

"Kínos kérdéseket feszeget a film" mint olvasható több embertől is.
    Érdekes módon jópár filmet láthattunk már aminél sokunknál nem a "dögunalom" érzés jelentkezett, holott azok is "kínos kérdéseket feszegettek" mégis élvezhetőek voltak.

"A mondanivaló" Ó mennyi filmnek van igazán elgondolkodtató mondanivalója, de ne dobálózzunk nézzük csak , hogy a Parnassusnak mi a mondanivalója? #55169 es hozzászólásban lévő spoiler tagok kifejtett "tartalom" (mivel mondanivalónak nem nevezném azt amit már tizenéves gyerek is tud hiszen az maximum tényként kezelendő) ":) "A jópofiba bújt gazember is gazember. Ja és persze, hogy ne hazardírozz soha senkivel, mert zsarolhatóvá válsz " csodás mondanivaló,de tényleg, hogy eddig mi ezeket nem tudtuk...

"Ez egy művészi film, ennyi... Aki ezt nem szereti, tényleg maradjon távol"
    Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki szereti e a művészi filmeket, vagy sem. Rengetek filmet tudok mondani ami művészi(szándékosan nem sorolom mert az összehasonlítgatás automatikusan fikázásba megy át fórumszinten ez köztudott) és mégis ÉLVEZHETŐ.

IMDB 7.2 Na igen ez lehet ugye a legmeggyőzőbb "érv" a film "védelmében", hogy HÁDE IEMDÉBÉ7.2 NEMGONDOLOD HOGY TE VAGY HÜLE MIKÓ A VILÁG NEM AZ ÉS EGYÉBKÉNTIS?
    Nos én nem fogom előkapni a "millió légy csak nem tévedhet@szar" stílusú okosságokat végső mondatként, inkább olyasmi tippem lenne, hogy az emberek a sok csillivilli látvány=10; sztori=0 popcornmozik után egy kissé elvontabb filmre is már magasabb pontokat adnak mert OÁZISként hat.

Tényleg már ígyis többet foglalkoztam ezzel a filmmel mint amennyit kellett volna -> "ez a legnagyobb problémád?" kaphatnám a fejemhez, de ha már le lettünk "popcornmozissá" alacsonyítva tényleg szeretnék megvilágosodni.
    Aztán azis lehet hogy 5 perc múlva már nem fog érdekelni a filmmel kapcsolatosan semmi

• csgj
    Igen, sokan majd a parlamentben is téged fognak idézni. Csak kicsit átírják: "Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" az ülés az első 5 perc után: Megéri e még 5 percet nézni..."
  • tigeroo
    akkor pont idevág az aláírásod
  • Sheltem
    Hejj de hírös lett a hozzászólásom.

Anyám mindig megmondta, fiam te hírös lesző.
  • motyodlee
  • csgj
    Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

No, akkor én is elmondom a véleményemet, mert elkerekedett szemekkel lestem a lehúzó kritikákat... Na jó, annyira nem kerekedtek el, hiszen nyilvánvaló, hogy ez az a fajta film, amelyik kevés ember ízlésének felel meg. Egyszerűen azért, mert az átlagembernek egy nagy KATYVASZ a film látványvilága és stílusa.
    Hadd idézzek egy steampunk-fan blogról (sztimpank.freeblog.hu): "Parnassus világában megfér egymás mellett az ősi keleti világ, a mai London, a manierizmus és a barokk oltárképek allegorikus és illuzórikus tükör világa, az 1930-as évek utcája, egy rokokó automata bábszínház és egy viktoriánus utazócirkusz. " - Ebből is látszik, hogy a stílusok hatalmas kavalkádja jelenik meg a filmben, és a szimbólumok és képek pont így kerülnek bele. Egyébként néhol igencsak nosztalgikus az egész, és ezért sem hiányozhat a törpe, a jó- és gonosz harca, stb. :D
    És akkor térjünk rá az egyik leglényegesebb elemre: A mondanivaló. Ez az, amit úgy láttam, hogy sokan megkérdőjeleznek. Pl. volt egy ilyen komment: "Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" a film első 5 perc után: Megéri e még 5 percet nézni..."
    Ezekre a kérdésekre egyetlen konkrét választ sem ad a film, sokan talán ezért nem vették észre az elgondolkodtató, filozofikus tartalmat. (Itt az elmúlás gondolatára, a bűntudat jelenlétére, az álszentségre, és még arra a néhány nehezen felfedezhető kérdésekre gondolok.) Szóval, ez bizony nem egy bugyuta film, hanem egyszerűen csak a KÉPZELGÉSEN keresztül mutatja be a világot... és leginkább a sötét oldalát.
    A színészek jók. Nem kiemelkedők, de ennél jobban nem is lehet eljátszani ezeket a figurákat. Az ördög Tom Waits viszont tényleg zseniális volt. Szerintem.

Összegzésül azt mondanám el, hogy ez a film a képzelgősök filmje. Csakis ez lehet az oka annak, hogy sokaknak nem tetszett. De a 7,2-es IMDB értékelés alapján akadt egy-két olyan ember is, aki hozzám hasonlóan megértette a film lényegét, és esetleg imád a képzeletben, az álmokban kalandozni. Ezt egyáltalán nem nagyzolásból mondom, mert az őrült képzelgésekre kevésbé fogékonyaknak szimplán csak nem ez a stílusuk. Ez egy művészi film, ennyi... Aki ezt nem szereti, tényleg maradjon távol a Doctor Parnassustól, nincs értelme végignéznie. A többieknek viszont sokszor újranézhető.

Saját vélemény: 9/10 Ha nem lennék álmodozó: 6/10 :D
  • Sheltem
    Én az egyik hozzászóláson nevettem könnyesre a szemem amit ennek a filmnek az egyik weboldalon lévő híréhez írt valaki:

"Ha az utolsó csajt sunázom, akkor végül is mindet? Egynek számít, vagy többnek? Mert a bélrendszer az közös - Herkules pizza, erős-paradicsomos alap, dupla szalámi, csípős pepperóni bejászik. Ezen gondolkozom most. Mostantól."
  • Shep
    Akkor jó gyenge film lehet :(
  • PetruZ
    Survival of the Dead: Kész, Romero nálam leírva, kihúzva, most már végleges, hogy a Night of... remake után ő meghalt, eltemettük, és többé nem nézek meg semmit, amit az ő nevével - nyilván visszaélve - próbálnak eladni. Et a film még a Land of...-nál is rosszabb, pedig az is megütött már egy minimumszintet. 2/10

Future X-Cops: Jaj, szegény Andy Lau, meg a többiek, legalább megnéznétek, hogy mihez adjátok az arcotokat és a neveteket... Bevallom, végig sem néztem, már az első kb. fél óra borzalmas volt. Ezért nincs osztályzat sem.

Crows Zero: Ez a film azért megmentette a tegnap estét, két óra tűrhető szórakozást nyújtott. Egy híres / hírhedt japán manga az alapja, annak élőszereplős változata. Egy iskoláról szól, ahol nem a tanulmányi eredményed az, amivel kitűnhetsz a sorból, hanem az öklöd. Folyamatos bandaharcok dúlnak, szövetségek köttetnek és árulások történnek a falak között, ahol a tanárok csak jelképes statiszták, és az épületek is összefirkált, szögesdróttal körbevett kvázi-poszt-apokaliptikus helyszínek, és a tanulók nagy része eleve bűnözői háttérrel rendelkező családokból érkezik. A cél: a legjobbnak lenni. Senki sem uralta még az összes osztályt egyszerre...
    Erősen coolness-faktorra játszik a film, nem csak ütöm-vágom, azért van némi japán becsületkódex-beütés is, meg persze extrém figurák lépten-nyomon. Inkább akciódrámának mondanám, ahol a hangsúly az akción van.
    Van már folytatás is, azt még nem láttam, de meg fogom nézni. Ez így önmagában egy erős 7/10 volt.
  • jamamura
    PRINCE OF PERSIA. Ha levonod Jack Sparrow-t a PIRATES-sorozatból, akkor megkapod ezt a filmet...
  • Tyler1
    gyerekkorban képesek csak megijedni az emberek? ez komoly? akk nem értem a filmekben miért felnőtt emberek ijedeznek meg pl. teljesen képtelen zombiktól.
  • Rundstedt17
    mint ahogy írtam is "Lightos kategória" az alapötlet és a doki karaktere a jó.
  • Rundstedt17
    nem a félelmen volt a hangsúly....

A másik hogy a félelem is szubjektív,a legtöbben a gyerekkorukban képesek megijedni csak...Ami végülis normális,szerintem az eléggé infantilis aki szörnyektől meg kitalált lényektől kezd el vergődni álmatlanul felnőtt fejjel.....
  • Tyler1
    én azt hittem ez egy beteg vígjáték címe :D de h horrorfilm...
    megnéztem a trailert az első 20 mp-nél már fogtam a fejem, mikor sötét erdőben meg esőben kidurran a kocsi kereke. nem igaz h 30 éve nincs más ötlet horrora mint az, h agyatlan tinédzsereknek a tök sötét erdőben beszarik az autójuk és a közelben vmi beteg ember v család vadászik rájuk
    aztán mikor nem egy arctalan faszi akarja megláncfűrészelni őket, akk meg százlábúra gyűjti vki az embereket xDD semmi agyuk nincs már a filmeseknek sem :D

nem tudom, én pár x-aktákos részen jobban besz*rtam mint az elmúlt 20 év horrofilmjeinek akármelyikén is(sőt talán még együttvéve is). aztán lehet h bennem van a hiba...
  • xxxpaulxxx
    Az emberi százlábú

AztaqrvaOo
    Hát... az alapötlet a legbetegebb dolog volt, amit valaha láttam... viszont a filmben nem voltak annyira megrázó dolgok, mint amit a velvet-es linkben olvastunk.
    Durva, miket ki nem tud találni az ember (ha lehet így nevezni a kitalálóját:D)...
    Az elején fogtam a fejem a színészi játék miatt... a két csaj iszonyat gyengusz volt... de aztán be is fogták a szájukat a film végéigXD
    Nem tudom... vegyes érzelmeim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban... nagyon egyedi... ilyet még nem láttál... de soha többet nem akarom látni:D
    4/10
  • Victor1103
    The crazies- A tébolyultak
    Nekem ez a film bejött.Semmi extra ,jó pár klisé, de mégis volt valami varázsa. A főszereplő csóka jót alakított benne.

7.5/10
  • Justil
    egyetértek, de épp ez az, hogy én az alakításban sem fedeztem fel semmi extrát.
  • wesker24
    Most megy a Predator 2 a Film +-on !
  • Jim Morrison
    deszemet ez a fohos D:
  • xxxpaulxxx
    Igen... arról jutott eszembe:D
  • Jim Morrison
    most megy egy a zertéelen
  • xxxpaulxxx
    XDXDXD
    Eskü megnézem már ezt a filmet:D

Kérdés: Most jutott eszembe... régen láttam egy ilyen vírusos filmet... valami kórházban voltak emberkék akik ebolával voltak fertőzve... lezárták őket karanténba és a végén helikopterrel menekültek...
    Valami Film+os ZS film volt, de érdekelne a címe:D
  • Hoz_Hun
    Ezt most minek kelett....
    A link nem lett volna elég?
  • Jim Morrison
    pfuj, maradjatok mar :/
  • kaposi1
    Na vajon melyik filmet promotálja így a Velvet?

Help